siz hiç anne sütü faydalı değildir diye bebeğini emzirmeyen bir anne gördünüzmü

yok canım ya babasıda bişey demiyo eşi ne derse onaylıyo. gerçi dese ne olacak okadar dediğim dedik bi kadındırki asla fikrinden dönmez
 
Bu kadar kadının annenin kafası calismiyo çocuğunu emziriyo.
bak sen çok fazla zekadan ne hale gelmiş kadincagiz.
yazık çocuk için üzüldüm
 
 
Acaba sütü kesilmiş olabilir mi? Utandığından da söyleyememiş olabilir. Ülkemizde bunun baskısı çok fazla. Sanki damızlık sürüyüz.. Sütümüz gelmezse çürüğe ayrılıyoruz.
Çok şükür sütüm fazlaydı ama kızım erken doğduğu için memeyi tutamadı sonra biberona alıştı.Ben de 1 sene sağarak verdim ama mecbur arada mama verdim çünkü sağma, emme gibi olmuyor. İnsanların küçümseyen bakışları yüzünden ağlaya ağlaya süt sağıyordum. Ben eksiğim diye düşünüyordum. Çocuğumu bile emziremedim diye düşünüyordum.
Ne kadar yanlışmış !
 

bu kişi bizim akrabamız oluyo canım biz hatta eşimle kurandaki ayeti bulup gösterdik de ona ama fayda etmedi. kendisi çok kibirli çok fazla ben herşeyi bilirim kafasında yaşayan bir insan o siyah beyaz dediyse beyaz olmak zorunda asla yanlışını kabul etmez. kocasınıda çocuğunuda saflaştırdı
 

sütü vardı canım ya kıyafeti ıslanırdı sütten hem sütü olmamış olsa bile allahın verdiği nimet böyle kötülenirmi basitleştirilirmi
 
memelerim bozulmasın diye, sütüm yaramıyor diye (bebeği kilo almıyormuş mama yiyenler tosuncuk gibiymiş), zayıflama hapı kullanamıyorum diye, sigara içemiyorum diye, eşimle cinsel hayatımız bozuldu diye emzirmeyen birsürü kadın duydum
 
yazık böyle kadınların çocuklarına...
 
Göğüsleri deforme olmasın diye emzirmeyen tanıdığımda var, anne sütü faydasız diye emzirmeyip mama veren babası doktor bir tanıdığımda var. Şaşırmadım bu sebeple. Formül mamanın içeriğinin daha dolu olduğunu savunuyordu babası. Size gülmesi yanlış tabi bu tanıdığınızın ama sizinde bu kadar ilgili olmanız, ısrarla altında başka sebepler aramanız tuhaf. Hazır mama çok iyi olmayabilir evet ama zehirde değil en nihayetinde, anne sütüne yakın formüle edilmiş, bebeklere özel bir ürün yani. Mecburiyetten onu vermek zorunda olan annelerde var, hepsinin çocuğu obez mi yada öyle mi olacak ilerde? Yapmayın, insanların kendi tercihleri, saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.
Bu arada kızıma hiç formül mama vermemiş/vermek zorunda kalmamış bir anne olarak saygı duyuyorum çevremde mama tercihi yapanlara.
Sizde boşverin derim, kendi tercihi.
 
Bu konuyu neden konu açacak kadar taktınız ki bence çok yanlış ama bu onun tercihi insanların hayatıyla uğraşmak bize bi şey kazandırmıyo karışmak da öyle..
 
Ben kibirli bulduğum hoşlanmadığım arkasından konuştuğum insanları çıkarıyorum hayatımdan aksi takdirde kendimle çelişirim riyakar olurum siz bu bayanı sevmiyosunuz faxla görüşmeyin bence bu konunun üstüne oturup karşılıklı çay içmeyin mesela :)
 
Ne var Bende emzirenedim yetersiz di.ilk ağız sütü alabildi .mamayla büyüdü obez de olmadı sağlıklı ve güçlü .her mama veren öylemi olmk zorunda .saygı duymak gerek doktrlar bile emzirmiyor tanıdık var.ama rahatsız eder süt varsa kaynar memede acı olur.boşaltınca rahatlıyor insan .
 
yazık böyle kadınların çocuklarına...

Kadını topluca kınamak için mi konu açtınız anlamadım?

Ayrıca her bebeğine mama veren kadının çocuğu obez mi? Sebebi yüzde yüz bu diyemezsiniz.
Benim cok sevdiğim bir bebek suan obez denmese de kilosunun üstünde bayagı ama gayet anne sütüyle büyüdü.
Sütten dolayı değil de annenin ''faydalı beslenme'' konusunda eksiklikleri olduğu için kilo alıyordur büyük ihtimal.

Bence bir kadının emzirmesi kimseye bu kadar dert olmamalı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…