- 25 Mart 2014
- 583
- 376
- 133
- Konu Sahibi frozen12345
-
yok canım ya babasıda bişey demiyo eşi ne derse onaylıyo. gerçi dese ne olacak okadar dediğim dedik bi kadındırki asla fikrinden dönmezmemişleri sarkmasın dıye emzırmemıs cok bellı..
hadı unv cahıllıgı alıyor eşeklığı baki kalıyo dıyelım ;
kocası doktor dedın.. Tıp doktoru değil sanırım. saksı doktorumu o baba.. nasıl müdahale edemez !!
Mamayı toz halinde veriyosu heralde?
Kimseye böyle konuşmam ama tam bi salakmış. Sanıldığı kadar faydası yok dese anlıcam da %90 ı sudur deyip. Suyla hazırlanan mamayı çocuğa dayıyosa algı problemi olmalı
cahiller kusura bakma ama zır cahiller işteeşide bişey demiyo doktor kendisi ama yok ağzından çıt çıkmıyo eşi ne derse onaylıyo
Biliyorum canim, ama mama icen cocuklar sistikce sisiyor, ici hava dolu bir balon gibi oluyorlar. Hic saglikli bir durum degil, mecbur kalmadikca verilmemesi gerekir. Arkadasinizin gercekten ya sütü yok bunu sakliyor (niye saklanir bilmem), ya dedigim gibi memeleri sarkar diye emzirmiyor, ya da gercekten kör cahil.
Dini acidan kuvvetliyse bari öyle ikna edin, Kuran'da bile cocuklarin 2 yasina kadar emzirilmesi gerektigi yazar. Kuranda emzirme ile ilgili ayet var. Ne bileyim dini acidan hani kuvvetliyse belki o sekilde anlar.
Kocasida nasil doktormus anlam veremedim. Ama bence bu isin icinde baska birsey var, cünkü bu kadar cahillik olmaz. Köyde yasayan kadinlarimiz bile anne sütünün faydalarini, cocuga ne gibi yararlari oldugunu adlari gibi bilip siraliyorlar. Garip bir arkadasiniz varmis.
Acaba sütü kesilmiş olabilir mi? Utandığından da söyleyememiş olabilir. Ülkemizde bunun baskısı çok fazla. Sanki damızlık sürüyüz.. Sütümüz gelmezse çürüğe ayrılıyoruz.
Çok şükür sütüm fazlaydı ama kızım erken doğduğu için memeyi tutamadı sonra biberona alıştı.Ben de 1 sene sağarak verdim ama mecbur arada mama verdim çünkü sağma, emme gibi olmuyor. İnsanların küçümseyen bakışları yüzünden ağlaya ağlaya süt sağıyordum. Ben eksiğim diye düşünüyordum. Çocuğumu bile emziremedim diye düşünüyordum.
Ne kadar yanlışmış !
sütü vardı canım ya kıyafeti ıslanırdı sütten hem sütü olmamış olsa bile allahın verdiği nimet böyle kötülenirmi basitleştirilirmi
yazık böyle kadınların çocuklarına...memelerim bozulmasın diye, sütüm yaramıyor diye (bebeği kilo almıyormuş mama yiyenler tosuncuk gibiymiş), zayıflama hapı kullanamıyorum diye, sigara içemiyorum diye, eşimle cinsel hayatımız bozuldu diye emzirmeyen birsürü kadın duydum
yazık böyle kadınların çocuklarına...
Bu konuyu neden konu açacak kadar taktınız ki bence çok yanlış ama bu onun tercihi insanların hayatıyla uğraşmak bize bi şey kazandırmıyo karışmak da öyle..evet ben gördüm bir yakınım anne sütünün %90 sudur bebeğime su mu içiricem diye bebeğini emzirmedi hep hazır mamalarla kavanoz mamalarıyle büyüttü bebeğini, o ara bende doğum yaptım ben emzirdikçe güldü bize her nekadar anlatsam da anne sütünün faydalarını ikna edemedik. ve şimdi çocuğu obez ben tam iki yıl emzirdim maşallah gelişimi çok güzel ve inanamayacağınız bişey söyleyimmi bu kişi kendisi univ. mezunu eşi ise doktor.....
Ben kibirli bulduğum hoşlanmadığım arkasından konuştuğum insanları çıkarıyorum hayatımdan aksi takdirde kendimle çelişirim riyakar olurum siz bu bayanı sevmiyosunuz faxla görüşmeyin bence bu konunun üstüne oturup karşılıklı çay içmeyin mesela :)bu kişi bizim akrabamız oluyo canım biz hatta eşimle kurandaki ayeti bulup gösterdik de ona ama fayda etmedi. kendisi çok kibirli çok fazla ben herşeyi bilirim kafasında yaşayan bir insan o siyah beyaz dediyse beyaz olmak zorunda asla yanlışını kabul etmez. kocasınıda çocuğunuda saflaştırdı
yazık böyle kadınların çocuklarına...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?