Siz kac kiloydunuz? kac kilo oldunuz??

Tirilaylaylom

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
1.141
1.009
53
Arkadaşlar geceniz güzel olsun öncelikle .

Ben çok merak ediyorum sizler kac kiloyken hamile kaldınız ve kac kiloda doğum yaptınız. Veya aşırı kilo aldıysanız sizce sebebi neydi? Bana onerebileceginiz ; şunu yapma sunu yeme diyebileceğiz ip uclariniz varmi ? Yada aşırı kilo almadan doğum yaptıysanız nedeni neydi ??

Maalesef Dr.kesinlikle istirahat etmelisin dedi. Kipirdayamiyorum eskisi gibi. Kös Kös oturuyorum.

Açıkçası hayatım boyunca çok kilolu bi kadin olmadım ama şimdi 6 ay sonra karnım burnuma gelecek ve ister istemez psikolojikmen etkileneceğim.

Sizlere soruyorum çünkü tecrubelisiniz benden. Ilk bebeğim olacak inşallah. Ve bedenen nasıl bi değişiklik yasicami da bilmiyorum. Tek bildiğim kilo alacağım.

Bide , bünyede ye göre de değişir mi bu kilo alma olayı. Kimisinin kolu kalinlasiyo kimisinin kalçası falan. Anneden gelen genlerle de etkisi oluyor mu?

Bi kadına sormuştum gobeginiz çok çatladı mı hamilelik sürecinde diye

Bana

Yok ben çok catlamadim. Anneme cekmisim dedi.

Eğer öyleyse ben mahfoldum :halay:

Aman ya. Zaten çatır çatır çatlamışim bide bu yüzden catlicam. Iyice buruşuk acur turşuya donecem :KK48:

Ilk gebeligimde 14 kilo aldim 68 le doguma girdim.simdi 31. Haftamdayim 8 kilo aldim.catlaklar evet genetik malesef catlayacagi varsa en iyi kremide kyllansan catliyorsun.vazelin suruyorum.ilkinde lieracta kullanmistim

48 ile hamile kaldım, 68le bitti. Tabi her gece yatmadan sandviçler, gece üçte adana söylemeler, kutu kutu baklava derken 20 kilo ne ki. Hayatımda 50nin üstüne çıkmamıştım. Hatta kilo almaya çalışırdım hep. Doğumdan sonra 8 kilo verdim ilk hafta, öyle de kaldı zaten. 6 ay oldu neredeyse, veremiyorum :) 34 bedenden 42 bedene geldim neredeyse. Ama sevdim yeni halimi, bi de göbeğim herşeyden fırlamasa... :oops:

Ilk gebeligimde 14 kilo aldim 68 le doguma girdim.simdi 31. Haftamdayim 8 kilo aldim.catlaklar evet genetik malesef catlayacagi varsa en iyi kremide kyllansan catliyorsun.vazelin suruyorum.ilkinde lieracta kullanmistim

Ben 49 kiloda hamile kaldım. Sanırım şuan 54 falanim. Tek korkum 70 in üstüne çıkmak. Çok iştahlı değilim normalde ama bu ay iyice düştüm yemeğe. Istemsiz yiyorum ya. Kendimi nasıl tutabilirim?

Inan ki bebegimee faydası olsun diye midemi bozsada süt içiyorum zorla.

İlk oglumda 47 ile hamile kaldim 59 ile dogum yaptim..40 haftalik dogdu.
Ikinci de ise 54 ile hamile kaldim 60 ile dogum yaptim...34 haftalik dogdu.

63 ile hamile kaldım. 8. Aya kadar 8 kilo aldım. 71 kiloydum. Hatta ara ara kilo bile verdim. Bebek aldı sadece. Son ay 14 kilo birden aldım :( hiç çatlağım yoktu son ay göbeğim çatladı. Doğumda 10 kilo gitti. Doğumdan sonra bacaklarımda da çatlaklar oldu biraz. Sonra 5 kilo daha verdim. Şu an 70 kiloyum. Çocuğum 6 aylık. Doğum öncesi kilomdan 7 kilo fazlam var. Önemli olan tek başuna kilo vermek değil aynı zamanda sarkmamak.

48 ile hamile kaldım, 68le bitti. Tabi her gece yatmadan sandviçler, gece üçte adana söylemeler, kutu kutu baklava derken 20 kilo ne ki. Hayatımda 50nin üstüne çıkmamıştım. Hatta kilo almaya çalışırdım hep. Doğumdan sonra 8 kilo verdim ilk hafta, öyle de kaldı zaten. 6 ay oldu neredeyse, veremiyorum :) 34 bedenden 42 bedene geldim neredeyse. Ama sevdim yeni halimi, bi de göbeğim herşeyden fırlamasa... :oops:
Gece gece Adana mi yedin cidden :) maşallah o kadar baklavaya bence yine iyisin hakketten. Evet şimdi bedenen daha olgun olmussundur. Ama benim boy yer mantarina çok yakın. Ben olgun değil ancak varil. olabilir im.:halay:

Doğumuma 2 hafta gibi bi süre kaldı. 58 kilo ile hamile kaldım şu an 76 kiloyum. Başta ayda 3-4 kilo aldım. Ondan çok psikolojim bozulmuştu kilo aldığımı baya bi süre kabullenemedim hep küçük geliyordu kısa zaman sonra. Şu an bıraktım kendimi aman olsun veririm modundayım Çatlak için hindistan cevizi yağı zeytinyağı kullandım yine göbeğimde ve üst bacak kısmında 2-3 tane çatlak izleri oldu. Bir daha hamile kalırsam az yemeyi düşünüyorum kilo almam derken birden şiştim

boyum 1.69 67 ıle basladım 78le dogum yaptım 10 ayy gectı sımdı 70ım kılo. vermek ıcın hıcbısey yapmadım ekstra, cok kılo alsam yapardım ama sanırım. bende annemee cekmısım hc catlagım olmadı o yuzden bısey dıemıcem catlak konusunda benım kızım oldu ve bel kısmım genısledı daha cok yanlarım falan cıktı yanı hala yanlardan ve basenlerden genısımdır spor yapmadıgım ıcın sıkılasamadım sanırım :KK48::KK48:

50 kilo ile hamile kalıp 60 kilo ile doğum yaptım. Şu an 48 kiloyum. Herhangi bir diyet uygulamadım.
Çatlak konusunda da size denildiği gibi denmişti. Annemde çatlak olmasına rağmen bende hiç olmadı. Krem vs. de hiç kullanmadım.

50 ile başlayıp 77 ile bitirip doktorumu da şok etmiştim.Doğumdan sonra 48e kadar indim.
Çatlak annemde çok olmuş.O yüzden hep uyarırdı beni.Öyle o krem bu krem kullanmadım.Düzenli olarak bebe yağı sürdüm.Hiç çatlağım olmadı.

63 ile hamile kaldım. 8. Aya kadar 8 kilo aldım. 71 kiloydum. Hatta ara ara kilo bile verdim. Bebek aldı sadece. Son ay 14 kilo birden aldım :KK43: hiç çatlağım yoktu son ay göbeğim çatladı. Doğumda 10 kilo gitti. Doğumdan sonra bacaklarımda da çatlaklar oldu biraz. Sonra 5 kilo daha verdim. Şu an 70 kiloyum. Çocuğum 6 aylık. Doğum öncesi kilomdan 7 kilo fazlam var. Önemli olan tek başuna kilo vermek değil aynı zamanda sarkmamak.
Peki sende sarkma oldu mu ?14 kilo birden alınca doğal olarak göbek birden şişip çatladı tabi. Bacaklarindaki çatlaklar geçti mi??

Çatlaklar genetik değil.
Annemde sadece 1 çizgi var ( o da bende olmuş ilk çocuğuyum )
Benim Karnım harita gibi catlamadik yer yok.
51 52 kiloydum evlendigimde şu an 74 = 2 cocuk

Doğumuma 2 hafta gibi bi süre kaldı. 58 kilo ile hamile kaldım şu an 76 kiloyum. Başta ayda 3-4 kilo aldım. Ondan çok psikolojim bozulmuştu kilo aldığımı baya bi süre kabullenemedim hep küçük geliyordu kısa zaman sonra. Şu an bıraktım kendimi aman olsun veririm modundayım Çatlak için hindistan cevizi yağı zeytinyağı kullandım yine göbeğimde ve üst bacak kısmında 2-3 tane çatlak izleri oldu. Bir daha hamile kalırsam az yemeyi düşünüyorum kilo almam derken birden şiştim
Yemek düzenin çok mu bozuldu ? Ben maalesef önceden 2 ogunle günü bitirirken şuan 4-5 arasında dolanıyorum. Doktor beslenmene ve dinlenmene dikkat et dedi. Bende salak gibi bebeğe iyi gelir diye diye geceye kadar dünyayı yiyorum. Bunu nasıl birakcam ben ya.

boyum 1.69 67 ıle basladım 78le dogum yaptım 10 ayy gectı sımdı 70ım kılo. vermek ıcın hıcbısey yapmadım ekstra, cok kılo alsam yapardım ama sanırım. bende annemee cekmısım hc catlagım olmadı o yuzden bısey dıemıcem catlak konusunda benım kızım oldu ve bel kısmım genısledı daha cok yanlarım falan cıktı yanı hala yanlardan ve basenlerden genısımdır spor yapmadıgım ıcın sıkılasamadım sanırım :KK48::KK48:
Sende ideal kilo almışsın. Pek yemek düzenin nasıldı? Nelere dikkat ettin?

Back
X