• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz nasıl başarıyorsunuz

kpss de derece yapıp işe girmiş biri olarak; ilerde nasıl bir yaşam istediğini düşünüp motive olabilirsin, şahsen ömür boyu eşek olacağıma birkaç yıl inek olurum....

uyumak bır anlamda sorumluluklarından kacmak demektır yapabılecegın tek sey hırslanmak arkdasım yoksa bugun yapmadıgın sey ıcın uzuluceksın ders calısmak ıcınde ozellıkle hırslanmak gerek kendıne bırılerını ornek al ders calısan basarılı onlar gıbı olacagım de kendıne hedefler koy mutlaka bu ısın yolun bu basarılar.

Ben kendime çok az bir zaman sınırı koyarak calismaya başlamıştım. Mesela ilk gün 15 dakika diyordum sadece ne eksik ne fazla. Sonraları yavaşça 5 10 dakika arttırmaya başladım. O az süre olduğunu bilmenin rahatlikla kendimi uyanık tutabiliyordum. Tabi birde öncesinde kahve çay gibi uyku açıcı içecekler içmek iyi geliyor. Yüzümü bile yıkıyordum öncesinde. Bu tür küçük adımlarla yapabilirsiniz aslında. Ben daha ilk cümlede uyuklamaya başlıyordum önceleri

Selam arkadaşlar . Ben önemli bir sınava hazırlanıyorum evet çok önemli ama gel gör ki masa başında 1 dakka oturamıyorum uykum geliyor uyumak istiyorum ya da bu bahaneye sığınıyorum ya da yeterince çalışma isteği olmadığı için. Üniversiteden 1 sene önce mezun oldum yurtta kaldım inanılmaz güzel istekli ders çalışırdım. o kadar kişi arasına nasıl gireceğim kaygısı mı bilmiyorum ne? ama ben merak ediyorum bu motivemi sağlayacak bir şey var mı? ya da siz böyle çaresiz durumlarda naparsınız? Teşekkür ediyorum şimdiden
Şu an elimdeki işi yapmamak için KK'dayım. Ne kadar tavsiye verebilirim bilemedim :D Üniversitede insan sanırım biraz tükeniyor çalışma bakımından, özellikle de zor bölümlerde. Sonradan biraz da yaşın etkisiyle her geçen gün daha da zor oluyor çalışmak. Ama mecbur işte...

Benim de cook ders calismam lazim ama ne vaktim var ne motivasyonum...
Calismak o kadar zor geliyor ki.
Yine dersanede ders dinliyorum o biraz daha eglenceli geliyor.
Ama calisan yapar detaylarda bogulmayin konuyu butunuyle anlamaya calisin...
Detaylar cok vakit kaybettiriyor.

Ne kadar kişi arasına girmen gerektiğini bil ama bunu düşünme. Hedefini belirle ama sadece çalışma sürecine odaklan sonunu düşünmeden.

Bir de size soyleyebilecegim su ki kedilove kedilove
Kisa ders calisma periyodlari belirleyin.
Mesela 45 dk calisip 15 dk mola verin.
O da motive ediyor.
2 saat calisicam dersen o zaman dikkat dagiliyor.

Selam arkadaşlar . Ben önemli bir sınava hazırlanıyorum evet çok önemli ama gel gör ki masa başında 1 dakka oturamıyorum uykum geliyor uyumak istiyorum ya da bu bahaneye sığınıyorum ya da yeterince çalışma isteği olmadığı için. Üniversiteden 1 sene önce mezun oldum yurtta kaldım inanılmaz güzel istekli ders çalışırdım. o kadar kişi arasına nasıl gireceğim kaygısı mı bilmiyorum ne? ama ben merak ediyorum bu motivemi sağlayacak bir şey var mı? ya da siz böyle çaresiz durumlarda naparsınız? Teşekkür ediyorum şimdiden
Pes etme

Back
X