Siz nasıl davranıyorsunuz

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
Insanlarla mesafeli olabiliyorum tamam ama sonra da kendimi dışlanmış hissediyorum. Böyle muhabbetten uzak, aman samimi olmayayım diye yabani duruyorum gibi geliyor. Sessiz kalıyorum. Benden başka herkes eğleniyor. Diğer türlü konuşmaya çalışınca samimi olunca sakalasinca da istemediğim şeylere maruz kalabiliyorum. Mesela kalabalik bir ortamda hem mesafeli olup hem de ortamın dışında kalmamak için ne şekilde davranmalıyız ortayı bulamadım

konuya dahil ol fazla soru sormaktan kaçın ve güleç bir yüz, tabi yerine göre.

Bunun bir formülü yok bence.Karşındaki kişiye göre mesafeyi senin ayarlaman lazım.Mesela ben yapım gereği yüksek sesle bağıran,konuşan,sürekli dokunan,hemen senli benli olan kişilerle anlaşamam ve bunu bildiğimden mesafeli dururum.Ama baktım tarzı,hal,hareketleri bana uyacak gibi o zaman ben de yaklaşırım.
Ortamı sevmişsem sohbete katılmaya çalışırım,gülümserim,karşındakini ilgiyle göz temasıyla dinlerim değilse uzaklaşırım.

Bazen bende yeri gelir mesafeli veya ağır başlı olur kenarda süs gibi otururmuşum gibi izlenirim. Fakat beni kabul eden böyle kabul etsin, hiç kimseye hoş görünmek için çabalamam. Ve beni bilen dışlanmaktan öte tercihimdir düşüncesiyle ayak uydurur.

Ben de kendimi şakalaşır konuya dahil olur sanıyorum, ama herkesin ortak fikri mesafeli olmam

"Böylesinden zarar gelmez" dediğiniz bir kriteriniz olsun, onlara yakın diğerlerine ya uzak ya da mesafeli olun.

Mesela ben yaptığı işe saygı duymayan, savsaklayan tipleri öyle görmezden gelir, o denli muhatap almam ki kendi varlıklarından şüphe duyarlar, "acaba yok muyum" derler.

Çünkü işini layıkıyla yapmayan bir tane saygılı, görgülü, nazik insan görmedim bugüne kadar.

Samimi oluyorum ben,dozu aşanlara da dozu aştığını belirtiyorum bir daha yaparsa da önce tipini kaydırıyorum sonra zaten o benimle görüşmüyor.
Ben de nefret ederim sululuk ya da şakalardan.

Valla bende bulamadm.bende cok mesafeliyim ve bana havali diyolar bu yuzden oysa ki havam falan yok hava atacak bi guzelligim zenginligim de yok ama insanlar boyke algiliyor.herkese uzagim esimden baskasina.

Valla bende bulamadm.bende cok mesafeliyim ve bana havali diyolar bu yuzden oysa ki havam falan yok hava atacak bi guzelligim zenginligim de yok ama insanlar boyke algiliyor.herkese uzagim esimden baskasina.
Banada uzaktan tanıyanlar havalı der.Samimi olunca hiç böyle bilmezdik derler.
Bende bunu komik bulurum çünkü hava atacak bir egoya sahip değilim. Hatta özgüvensiz sayılırım.

Su gibi olun. Girdiğiniz kabın,ortamın şeklini alın ama sizlikten vazgeçmeyin.Şeffaf olun.İnsanlar sizin sınırınızı bilmeli.
Insanlara sınırlarını öğretemiyorum ki

Baştan samimi davranınca da ogrenemiyorlar

Bir ortamda hem eğlenip hem de saygı duyulmasını ne şekilde sağlayacağız

Bunları ben de yapıyorum
Ama insanlarla samimi olunca da üzülüyorum

Mesela ortamda kimseyi tam tanımıyorum. Mesafeli olunca kafam rahat oluyor tamam ama böyle de kendim dahil olmadan kimse sen de gel demiyor. Bu sefer de dışlanmış hissediyorum

dediginiz gibi ben bi ortamda hem samimi hem mesafeli hemde eglenceli olabiliyorum.yurd sorumlusu oldugum zamanlarda basta ben bu kizlara nasil sozumu dinleticem diye dusunuyordum hep koca bina temizliginden ogrencilerin bana emanetine kadar herseyinden sorumluydum ama basardim.hem sozumu dinlettim hem yeri geldiler omzumda aglayip sirlarini paylastilar.bence once kendini tatli dil ve samimiyetinle sevdire
ceksin ama saygisizlik olmucak sekildede cizglerini cizeceksin.

Annem yüzünden aşırı güler yüzlüyüm ben. Bu sebeple beni saf görenler oluyor ya da ensesini vur lokmasını al görenler oluyor. Bu durumu açık sözlülüğümle sıfırlıyorum.

Sevmediğim insanı sevmediğimi belli ediyorum, aptalca bir hareket eden olursa onu da direkt söylüyorum. Haliyle güler yüzlü ama "dik" bir insan olduğum için, sadece kafamın gerçekten sardıklarıyla iletişim kurabiliyorum.

Bilmiyorum işinize yarar mı ama, bende durumlar böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…