Siz nasıl hissediyorsunuz?

Bilen bilir istanbul un en ucuz kitap bulacagimiz pasajinda 4 tane incecik 7.sinif soru bankasina 180 tl verdim.. iyi acidan bakiyorum kimse veremeyecegi icin cok sansliyim :KK53: su veren itfaiye demis miydim, demistim degil mi :KK53:
Oyh 11.sınıf bizim ki
Şöyle kabaca hesap yapıyım diyorum matematiğim yetmeyor

Demin söylemek istediğimi daha açık yazayım. Ülkemi seviyorum demek kuru kuruya olmaz. Yol bulsam giderim demekle de olmaz. Fırsatını bulsa gidecek olan zaten ulkesini değil kendisini seviyordur sadece. Bulsun yolunu gitsin derim. ( Ben hiç boş boş gidipte harika yaşayan görmedim. İngiltere'de durum en azından böyleydi)
Ülkesini sevmek bu ülkeye hizmet etmekle olur, çaba sarf etmekle olur. Yoksa deniz gezmişler, metin yuksekler boşuna ölmüş olurlar .( Artık hangi düşünce yapısını kendinize daha yakın goruyorsaniz)
Peki ne yapmalıyım kısmına gelince, öncelikle felaket tellalligi yapmaktan vazgeçin geçip kendi elinizin değdiği yeri düzeltmeye çabalamaliyiz
Kimse üretim peşinde değil, kimse iş beğenmiyor, kimse yaptığı işi iyi yapma çabasına girmiyor. Önce bu zihniyeti degistirmeliyiz. Yani elinizin yettiğini düzeltecegiz.
Sen ne yapıyorsun diyen bir arkadas vardı. Ben öğretmenim. Anneyim. Başarının çok düşük olduğu okullarda da calistim şu anda da çok yüksek başarılar elde edilen bir okuldayım. Gerizekalı bu çocuklar birşey ogrenmezler diyen öğretmenlere inat ben öğrencilerime her zaman güvendim. Hep iyi insan, mutlu insan, ahlaklı insan olmaları için çaba sarfettim. Şimdilerde o öğrencilerim doktor mühendis değil belki ama saygılı ahlaklı insanlar oldular. Doktor mühendis vs olan öğrencilerim De var. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bir anne olarak evladımı kimsenin malına el surmeyecek her zaman dürüst davranacak şekilde yetistiriyorum. İnşallah o da vatanına milletine faydalı hayırlı biri olur.
Bir kadın olarak eğitimime katki sağlayacak işler yapmaya çalışıyorum. Doktoraya hazırlanıyorum ve ayrıca hukuk okuyorum. Her yıl kendime yeni hedefler belirleyip yeni şeyler öğreniyorum (dikiş dikmek, hızlı okuma kursu, ebru vs vs.) Türkçe dışında iki dil daha biliyorum.
Bunların hepsini faydalı olabilmek adına yapıyorum.
Peki söylenen arkadaşlar sizler neler yapiyorsunuz mevcut durumu değiştirmek adına.
Ben herşey harika güllük gulistanlik demiyorum ama çevremde gül yetiştirmeye çalışıyorum.
Eleştirelim tabiki, daha iyiye gitmek için. Ama yapıcı olalım.
Bu ülke hepimizin. Bizim başka da vatanımız yok.

Bu gerçek mi? Suriyelilerle ilgili bir çok şey duyuyorum.Hangisi şehir efsanesi hangisi gerçek bilemiyorum ama Suriyelilerle ilgili seminer almıştım geçen yıl.Suriyede kalan kişi sayısından ülkemizdekilerin sayısı daha fazlaymış bunu öğrenince çok şaşırmıştım ve bir göç dalgası daha bekleniyor.Onlar tekrar dönmeyecek ve gerekli eğitim,uyum çalışmaları yapılmazsa ilerki yollarda ciddi toplumsal problemler kapıda.
Tüm kalbimle söylüyorum ki gercek... maalesef gercek.... haseki genetik tanı bölümünde sırada hepsi elinde gecici kimlik belgesi ben de oraya tüp bebek bölümü yönlendirmesiyle gittim icerde doktora sordum sasırdım cünkü genetik sıkıntıları mı var dedim hic aklıma onların da tüp bebeğe gelecegi gelmedi... doktor kendisi söyledi basarısız denemeleri olmusmus genetik tanı yaptırıyorlarmıs... e peki rapor dedim? Rapor kuyrugunda hic görmedim onları? Onlara sağlık hizmetleri ücretsiz dedi tüp bebek de mi dedim sonucta bize bile 4 basarısız asılama vs bisürü sart var... onlar ülkelerinde kac deneme yaptı noldu bilemeyiz beyanlarına göre tüp bebeğe temel testler yapılıp baslanıyor dedi.... ben de 2 sene para biriktirip özelde yaptırdım tüp bebeği...

Konu kapanmadan ara sayfaları okurken gelip yorumumu yapayım, tertemiz delirmişim, bugün gittim antidepresanımı aldım. Öleceksem de kafam iyi öleyim. Bir bize oluyor olan sanki, insanların tavırlarını gördükçe deliriyorum olanlardan çok.

Bir mesaj var cok geride kalmis bulamadim.. multeci ile nitelikli gocmen arasinda fark var.. buraya duvarlari tirmanip gelen, bizim sokakta bonzaiyi cekip saga sola bicak ceken sahislar multeci.. ben gittigim ulkede vergisini veren, katma deger saglayan, hukuguna- kanununa saygili biri oldugum icin zaten bana cok deger verecekler ki veriyorlar da her ne kadar millet olarak yurt disinda imajimiz les bir haldeyse de.. o yuzden buraya gelip saga sola satasan adamlarla universite mezunlarini kiyaslamak sacma olur.. gitme taraftariyim, imkanin olanin da gitmesini oneririm..

Tüm kalbimle söylüyorum ki gercek... maalesef gercek.... haseki genetik tanı bölümünde sırada hepsi elinde gecici kimlik belgesi ben de oraya tüp bebek bölümü yönlendirmesiyle gittim icerde doktora sordum sasırdım cünkü genetik sıkıntıları mı var dedim hic aklıma onların da tüp bebeğe gelecegi gelmedi... doktor kendisi söyledi basarısız denemeleri olmusmus genetik tanı yaptırıyorlarmıs... e peki rapor dedim? Rapor kuyrugunda hic görmedim onları? Onlara sağlık hizmetleri ücretsiz dedi tüp bebek de mi dedim sonucta bize bile 4 basarısız asılama vs bisürü sart var... onlar ülkelerinde kac deneme yaptı noldu bilemeyiz beyanlarına göre tüp bebeğe temel testler yapılıp baslanıyor dedi.... ben de 2 sene para biriktirip özelde yaptırdım tüp bebeği...
Allah yardımcınız olsun.Olur inşallah sıkmayın canınızı.Ablamın ilk çocuğu üçüncü tüp bebek denemesinde oldu.Sonra kendiliğinden bir oğlu oldu.

Allah yardımcınız olsun.Olur inşallah sıkmayın canınızı.Ablamın ilk çocuğu üçüncü tüp bebek denemesinde oldu.Sonra kendiliğinden bir oğlu oldu.
Cok sükür Allah yüzümüze baktı ilk tüp bebek denemede oldu. Devlette 1 negatif aşılama yaşadım o bile beni mahvetti. Allah isteyen herkese nasip etsin cok güzel bir duygu:anne:

Maddi ve manevi sıkıntılardan yoruldum artık biraz önce eşime dedim hatta hiçbir şeyden zevk almıyom sıkıntı dert geleceğe dair hiçbir ümidim yok suriyeliler ayrı bir mesele onları görünce azcık bir ümidim varsa onuda kaybediyorum gerçekten şu aralar çok mutsuzum çok karamsarım gülsem bile içten gelmiyor

Valla panpalar sadece bizim memleket degil, butun dunya b.ka dogru gidiyor. Lakin bizim memleket hepsinden hizli ve ivmeli gidiyor:sampiyon:

Dunya b.mbok bir yer oldu. Soyle temizce bir 50 yil daha yasayip 80imde, yatagimda 2 cocugumla, kizkardesimle, akrabalarimla cevrili sekilde olmek istiyorum. 10 yil sonra dogmadigima cok mutluyum, 80ler dogmak icin gayet idealmis bunu anladim cunku artik kimse is bulamiyor. Bundan sonra da kim nasil is bulur bilemem sadece Turkiye degil dunya capinda issizlik patlayacak, insanlik hem ekonoik hem sosyal ve manevi olarak cigrindan cikacak bence. Kiyamete yaklasiyormusuz gibime geliyor.

Neden su an savasta miyiz hanimefendi? Yoksa yillardir magdur edebiyatiyla ciktiklari koltuklardan bir turlu inmek bilmeyenlerin milyonluk saraylarinin, zirhli mercedeslerinin, bilmem kac bin dolarlik cantalarinin, zencefilli somonlarinin finans kaynagi gorevinde miyiz?
Ve emin olun bu ulkeyi mevcut durumu elestirenler kadar sevemezsiniz. Bunun icin hayatta deger verdigim her sey uzerine yemin edebilirim.

Haramiler keyif catarken enayileri savas olduguna ikna ediyorlar. Savas var direnin, savasin, gerekirse can verin nidalariyla cahil kesimi korukluyorlar ama bu enayi takimindan bir kisi de cikip

0. bu savas nedir tam olarak, kime karsi
1. arkadas biz niye bu hale geldik kimler getirdi
2. madem savas var,, herkes kemer sIksIn; savasilaaksa herkes savassin

diyemiyor cunku adi ustunde enayi takimi:olamaz: Hic acimiyorum oy verenlere hala dis mihraklar! amariga! seklinde malca cigirtkanlik yapip bu haramilerin bitini kanlandirmaya devam ediyorlar. Herkes hakettigi ve sectigi yonetimi yasiyor. Enayi takimi somurulurken, diger takimlar da araya kayniyor iste onlara yazik sadece bu tabloda!

Back
X