• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz nasıl yetiyorsunuz,ben tükendim..

Ben evli ve çocuklu bi insan değilim. Ama cok tatlı 2 yegenim var. Bize geldikleri zaman ben de çok yoruluylrdum onlarla ilgilenmekten. Sizin durumunuzu da anliyorum yani. Aman deyim o yaştaki çocuğa tv izletmeyin. Çok bunalirsaniz günde yarim saati geçmesin bu televizyon suresi. Sonra çok sıkıntı oluyor çünkü . ileride konuşamama sosyal bozukluklar vs. Bi bakıcı tutsaniz fena olmaz. Bi komşumuz da sizin durumunuzdaydi 800 liraya bi bakıcı tuttular. Saat 5 e kadar o bakıyordu çocuğa. Komşumuz da rahat rahat islerini yapıyordu. Durumunuz varsa en güzel yol bu.
Anne olmamaniza rağmen empati yapip beni anlamaya çalıştığınız için teşekkür ederim.24 saat çocuk bakmak çok yorucu gerçekten,bir de biz geceleri birlikte uyuyoruz defalarca uyanmalar vs. Biraz olsun uykumu alabilsem belki herşey daha kolay olacak.Tv çok izletmemeye çalişiyorum ben onun çorbasini vs. Yaparken en fazla 15dk izliyor ama o bile bana çok geliyor hiç izletmesem keşke ama çok ağlayınca mecbur açıyorum.Bakıcı ışi bana çok uzak çünkü yabancı birine emanet etmem imkansız:)Yorumunuz için çok teşekkürler

Benim çocuk yokken yetişemiyorum hiçbirşeye , çocuğun varken de ev işleri kalsın varsın sıkma canını. Senin mutsuz gergin olman bebeğe yansır biliyorsun o yüzden fırsat bulduğun anda dinlenmeye bak.

Bu arada ev işi falan yaparken bebeği ana kucağı ile üzerinde taşısan? Denemedim ama anneden ayrılmak istemeyen bebekler için güZel bir çözümmüş gibi geliyor bana. Bebekle birlikte halledersin ev işlerinin bir kısmını?
Çok iyisiniz vallahi bugün ne evi süpürdüm ne yer sildim malum henüz yürümüyor hep yerlerde ben de hergün rutin temizliyorum bugün bosverdim kızımla birlikte uyudum.Çok güzel bi kangurumuz var ama onu dışarida kullanıyorum kızım neredeyse 10 kilo onunla birlikte temizlik yapmak imkansız:) Yorumunuz ve desteginiz için çok teşekkür ederim

Esim disinda yardimcim yok. İstemiyorum da kimseyi acikcasi. Televizyonda izletmiyorum. 5 dakika bile. Bazen 1 bazen 2 kere disari cikariyorum kizimi. Onun disinda is yaparken bile onunla oynuyorun tum gun. Uyudugu zaman cay, kahve, kitap, dizi dortlusunden birini yada birkacini uapip kendime vakit ayiriyorum. Yemek disinda hicbir is yapmiyorum o uyurken.

Az uykuya ve yorgunluga dayanabiliyorum. Ama kendime vakit ayiramamaya asla. Lutfen tvden uzak tutun. Gerekirse isleri geciktirin. Aksamda 8-9 arasi cocugunuz mutlaka uyumus olsun.
Tv konusu biraz yanlis anlasilmis bende tüm gün acmamaya calisiyorum,ona yemegini hazirlarken vs. Çok ağlarsa en fazla 15dk izletmisimdir simdiye kadar.İş yaparken bile oynuyorum demişsiniz kızınız kaç yaşında bilmiyorum ama benimki henüz yürümüyor bazen mama sandalyesine koyuyorum yanimda olsun diye ama asla istemiyor.Tüm bunlari yapabiliyorsaniz ve yapmaniza ragmen yorgun ve bitik hissetmiyorsanız siz bir wonderwoman'siniz tebrikler :)

Kk'nin temizlik kriterlerine uymaya çalışsam domestosla evlenir viledayla dans ederdim.
2 çocuk var, calisiyorum.
Oldugu kadar. Ne yapayım öleyim mi?
Benim oğlum ne zaman 1 yaşında olacak ki bir daha? Silinecek ocak, cam hep bulunur.
Gerçekten evimi gelip görseniz normal bir ev öyle titizlik hastasi filan değilim sadece kızım henüz yürümeyip hep yerlerde olduğu için ortami mümkün mertebe temiz tutmaya calisiyorum.Bugün evi süpürüp yer silmedim hiç biseycikte olmadi:) bazen salıcam ipleri gerçekten yavrumun birkaç ay öncesi hallerini bile çok özlüyorum.Yorumunuz için teşekkür ederim

Tv konusu biraz yanlis anlasilmis bende tüm gün acmamaya calisiyorum,ona yemegini hazirlarken vs. Çok ağlarsa en fazla 15dk izletmisimdir simdiye kadar.İş yaparken bile oynuyorum demişsiniz kızınız kaç yaşında bilmiyorum ama benimki henüz yürümüyor bazen mama sandalyesine koyuyorum yanimda olsun diye ama asla istemiyor.Tüm bunlari yapabiliyorsaniz ve yapmaniza ragmen yorgun ve bitik hissetmiyorsanız siz bir wonderwoman'siniz tebrikler :)
Benim yukumun yarisi kizim yurumeye basladiginda kalkti aslinda. 16 aylik suan. Butungun evin icinde elimden tutup yurutuyordu. Yurumeye baslayinca dolasir oldu kendi basina. Biraz daha sabir o yuzden.

Butu bunlari yapabiliyorum ama aksam yattigim yeri bilemiyorum tabiki. Yinede gun sonunda memnun ve mutlu oluyorum. Is yaparken oyunda soyle oluyor. Bulasiklari makinaya dizmem gerekiyor. Ama kucak aski tutuveriyor birden. Saklambac oynatiyorum ayagina odalarda birakip kaciyorum. Bylasigi yerlestiriyorum :)

Hanımlarr çok feciyim bu günlerde gerçekten dün gece de üzerine toz biber oldu.Ben 29 yaşındayım 4 düşükten sonra delicesine istediğim yavruma kavustum binlerce şükür,kızım 11 aylık annem sağolsun bu zamana kadar kızımın bakımıyla ilgili bana çok yardımcı oldu ama ona rağmen ben hiçbirşeye yetişemiyorum ne kızıma,ne kendime,ne eşime ne de evime.Gerçekten en sonunda dualarim kabul oldu ama ben hala mutlulugumu tam manasiyla yasayamiyorum,zaman hizla akıp gidiyor koşuşturmacadan ben daha bişey anlamadan çocuk 1 yaşına geldi.En beteri uykusuzluk gerçekten,tam herşeyi rayına oturtuyorum derken yine çuvallıyorum.Gece yarısı 3 te uyanan kızım sabah 7 ye kadar beni uyutmadi ne yaptiysam memnun edemedim,uykusu kaçtı hıncını benden aldı.Şimdi öğle uykusunda fakat ev dandini tüm gece uyumamış olan ben onunla birlikte uyusam mi yoksa işlerimimi yapsam ikilemde kaliyorum.
İş yaparken kızım asla yanliz kalmak istemiyor bende mecbur babytv açıyorum sonra odaya bi giriyorum çocuk hipnotize olmuş bayık bayık tv izliyo vicdan azabindan ölüyorum.Herçeşit oyuncağı var ama 2dk. Sonra hepsinden sıkılıyo
Siz nasıl yapiyorsunuz hanımlar nasıl yetişiyorsunuz,evle ilgilensem çocuğuma üzülüyorum ben mi büyütüyorum sizinkiler nasıl büyüdü ben kızımı odada yalnız bırakınca çok vicdan yapıyorum bana akıl lütfen

Maddi imkan varsa haftada 1,2 temizlikçi alın. 2 yarım gün bile yeter. İşleri o yapsın siz De bebeğinizle ilgilenin.

Çok iyisiniz vallahi bugün ne evi süpürdüm ne yer sildim malum henüz yürümüyor hep yerlerde ben de hergün rutin temizliyorum bugün bosverdim kızımla birlikte uyudum.Çok güzel bi kangurumuz var ama onu dışarida kullanıyorum kızım neredeyse 10 kilo onunla birlikte temizlik yapmak imkansız:) Yorumunuz ve desteginiz için çok teşekkür ederim
Ahahha ana kucağı değil kanguru idi o şeyin adı değil mi :D olayın dışında olunca böyle oluyor. Millet almam gerekenleri sıraladıkça hepsi birbirine girmiş :D

Siz bebeğinizle mutlu olun , temizlik de bebeğin mikrop kapmayacağı düzeyde olsun yeter , hergün silme süpürmeye can mı dayanır , haftada ikiye düşürün siz onu en iyisi ;) ben şimdilik haftada bir süpürüp silsem öpüp başıma koyuyorum valla

Amma abartmissin. Hepimiz çocuk büyütüyoruz. Ben çalışıyorum her sabah altıda kalkiyorum sabahın köründe kahve içmek için on dakika bile çok güzel. Duş al giyin cocugu giydirme krese götür oradan ise git evi topla vs vs tabi ki çok yoruluyorum ama önemli değil binlerce şükür her gunume diyorum. Sen de çocuk uyuyunca evi biraz topla annen de varmış yardım eden daha ne istiyorsun Sukret kardeşim sukret
Ne kadar itici bir yorum okurken gerçekten kadının düsmani yine kadın dedim,benim şükretmediğimi nereden çıkardınız?Ben gerçekten bana fikir verebilecek akli selim kişilerin yardimini istedim sizin gibi ben herşeye yetiyorum sen çatla tarzinda ucuz yorumlar yapacak kişiler mümkünse konuma cvp yazmasin.

bende bazen hıc bıseye yetısemedıgım oluyo ama bende salıyorum cogu zaman kıım 8 aylık benımde onunla vakıt gecırıyorum mumkun mertebe uyduguna da kendıme vakıt ayırıyorum ya onunla uyuyorum ya kendım cayım kahvem elımde kıtap okuyorum hıc bısey yapmasamda uyudugunda onu ızlıyorum ınanın cok buyuk keyıf evımın dagınık oldugu hıc aklıma gelmıyo onu ızlerken :) uyandgında da onunla yapıyorum ıslerımı mutfaktayken yurutecıne bırakıyorum benım arkamdan dolanıyo mutfakta bıraz cekmecelerımı karıstırıyor oda eglenmıs olıuyo hem sıkılmamısda oluyo evı supurup sılme ısı de genelde yenı uyandıgı aman yapıyorum uyanınca yarım saat falan keyıf yapmak ıster yatakta sevdıgı bı oyuncagı elıne verıp cok cabuk sılıp supuruyorum evı hallolmus oluyo ısım :anne:

Cnm öncelikle Alkah kokaylık versin , bende hamileyim. Aynı endişeyi bende taşıyorum üstelik çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum. Eşim önceden yardım ederdi idare ederdim ama bu ara çok yoğun hiç eve bakamıyor ve benimde dinlenmek için sadece gece uykum var onda da iki saate bir tuvaşete kalkıyorum bide sabah işe gidiyorum. Allah nasip ederse ben birini ayarladım ayda 2 kere genel temizlik için gelecek. Çocuk yerlerde oynarken bırak pis kalsın diyemem.mecbur kendim de yapacağım. Ama tavsiyem çocuğunu arada dışarı çıkar. Enerjisini atsın yorulsun.Birde ev havuzları var at havuza oyuncakları orda suyla saatlerce oynar.çocuklar suyu kumu çok sever. Eğer sıcak yerdeysen balkonunda korunaklı ise kum havuzu yap.bencede o derece tv izletme ilerde sorun oluyor. Ben böyle yapmayı planlıyorum tutar mı bilmem ama zaten ev işi zor anakucağıyla filan yapamam heralde.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim,yavrunuzu sağlikla kucaginiza alin insallah.Bizimki kendi kendine asla oynamiyor maalesef havuzu vs. Herşeyi var artik oyuncak almiyorum çünkü hicbiri ilgisini çekmiyor,geçen eline saklama kabi verdim daha çok ilgilendi:) Ama şu dışarı çıkartma işini hergün yapmam lazım hem ona hem de bana iyi gelecek,sevgiler..

11 aylık demıssınız kızınız da emeklıyordur degılmı sız ıs yaparken yanınızda baska seylerle ılgılenebılır onune hıc gormedıgı mutfak aletlerınden verın kız cocukları bayılıyo mutfak aletlerıyle oynamaya kızım en cok kurabıye kalıplarımı sevıyo sızde mutfakta en azından elıne sureklı degısık seyler verırsenız ılgılenebılır belkı, tv lutfen 15 dakıka bıle olsa ızletmemeye calısın bende cok vıcdan yapıyorum kızımın azıcık gozu kaysa bıle babası ızlerken. evı sılme ısınıde kzınızla yapabılırsınız yıne hangı odayı sıleceksenız onuda odaya getırın bı muzık acıp dans edermıs gıbı odayı sılebılırsınız kızınızında hosuna gıder bence eglenır epey sızı ızlerken :halay:

Temizlik icin yardımcı alın. Yapamadiginizda dert etmeyin. Fazla titizlige gerek yok. Sizi ayiplayanlardan uzak durun. Bir iki sağlam arkadaşınız olsun yeter. Arada toplanin.

Çok küçük daha geçecek bu günler. Hem çok çabuk buyuyorlar. Bol bol sevin, gezin oyun oynayın. Koyun pusete yürüyüş yapın.

O yaşta tek başına oyuncaklariyla oynayamaz zaten. En güzel oyuncağı sizsiniz. TV izletmeyin lütfen.
Tavsiyelerinizi dikkate alicam:)Tv çok izletmiyorum gün içinde toplam yarım saat bile değil inanin ama hamileyken hiç izletmicem gibi kati kurallarim vardi şimdi uygulayamiyorum diye üzülüyorum.Yorumunuz için teşekkürler

Ben evli ve çocuklu bi insan değilim. Ama cok tatlı 2 yegenim var. Bize geldikleri zaman ben de çok yoruluylrdum onlarla ilgilenmekten. Sizin durumunuzu da anliyorum yani. Aman deyim o yaştaki çocuğa tv izletmeyin. Çok bunalirsaniz günde yarim saati geçmesin bu televizyon suresi. Sonra çok sıkıntı oluyor çünkü . ileride konuşamama sosyal bozukluklar vs. Bi bakıcı tutsaniz fena olmaz. Bi komşumuz da sizin durumunuzdaydi 800 liraya bi bakıcı tuttular. Saat 5 e kadar o bakıyordu çocuğa. Komşumuz da rahat rahat islerini yapıyordu. Durumunuz varsa en güzel yol bu.
Tam tersi işleri yapmaya biri bulunsa da anne çocuğuyla ilgilense daha mantıklı olur.

benimde 1.5 yasinda bi kizim var.simdiye kadar kimseden hic yardim almadim gerek duymadim.bende hep uykusuzum kizim hala geceleri sut icin kac defa uyanir.sabah 8 de gunumuz baslar.kahvaltidan sonra evi siler her yerin tozunu alir banyo tuvaleti temizlerim.bunlar her gun istisnasiz olur.sonra kizima dus aldirir oglen uykusuna yatar.bende o uyurken ya dinlenirim yada ona yemek hazirlarim.uyaninca da oynariz beraber.tv acmam bile ancak cok sikilirsa en fazla 15 dk reklamlari izletirim.aksam esim gelince tv odasina ugramayiz bile.bence tv izlettirmeyin zaten 2 yasina kadar izletmenin bir faydasi yokmus

Cok basit aslinda.su kadinlarinnherseyebyetisme cabalarinan hayranim.evinize 2 haftaya bir temizlikci alin.bakin yukunuz cok hafifleyecek.ama.yok bayiliriz kendimize eziyet etmeye.100 lira vermeye kiyamaz psikolojimizi alt ust ederiz boyle

Tavsiyelerinizi dikkate alicam:)Tv çok izletmiyorum gün içinde toplam yarım saat bile değil inanin ama hamileyken hiç izletmicem gibi kati kurallarim vardi şimdi uygulayamiyorum diye üzülüyorum.Yorumunuz için teşekkürler
ya ben ne yapayım ha ne yapayım 3 çocukla?

şaka bir yana.
ev işi asla bitmeyen, nankör bir şey biliyorsun. hiç canını sıkma. yapabildiğin kadarını yap. mutlaka hergün yarım saatte olsa kızınla dışarı çık. çok iyi gelecek hem sana hem kızına.
tv yi azıcık izlemesi dünyanın sonu değil. benim kızlar ingilizce kelimeler öğrendiler youtube sayesinde :)
3 kızım var, evim 7/24 dağınık. iş yemek uyku yetişmiyor. saldım çayıra.
olduğu kadar olmadığı kader :p

Benimde bir hafta sonra bebeğim on aylık olacak. Bende çok istedim, çok badireler atlattım evladımı çok şükür kucağıma aldım. Lakin hayaller hayatlar misali ilk dört ay çok zorlandım. sabahlara kadar o uyumadıkça ağladığımı bilirim...
Ne gecemiz ne gündüzümüz var hala daha... uykusuzluktan zombiye döndüğüm zamanlar oluyor. Annem en büyük yardımcım ama genel olarak cok yorgunum zaman zaman büyük derecede yetersizlik hissine kapılıyorum. Ama bunların geçici olduğunu düşünüp güçlü durmaya çalışıyorum. Yalnız değilsiniz.
Televizyon da bu kadar "öcü" birşey değil. Bebeğe dizi izletmiyorsunuz ya koskoca gün içinde arada sırada "yaşına uygun" çizgi filmlere bakmasının hiçbir zararı olmaz. İzletmeden büyütene de saygım var. Ben yapamıyorum. Baby tv izliyor benim çocuğum ama istesem bile tv karşısında öyle yarım saat oturması mümkün değil zaten cok hareketli on dakika baksa öp başına koy sürekli muzurluk peşinde :)
Kısacası geçecek bunlar yapacak iş bulamayıp sıkılacağımız günler olacak.. sıkalım dişimizi biraz. ;)
Sevgiler...

Canım annelik böyle işte,hep vicdan azabı.Mecbur kalıyoruz bazen.Benim de kızım 4 yaşında, bide hamileyim şimdi.Ister istemez zaman zaman kendi haline bırakmak durumunda kalıyoruz çocuğu.Hiç olmasa yarım saat bir yemek yapana kadar.Hiç üzme kendini.Canları sağolsun.Elimizden geleni yapıyoruz.Onlar için yaşıyoruz.

Back
X