• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz nasıl yetiyorsunuz,ben tükendim..

Çocukla birlikte iş yapanların çocukları biraz sakin olabilir mi acaba?
Çocuğun önüne bir şeyler koyacağım da iş yapacağım, nerdeyse yaşına kadar mümkün olmadı.
Belki çok şanslı günümdeysem.
İş yapmaya çalıştığimda kıyamet koparıldı bizim evde daha çok.

Konu sahibi güzel haber, dikkat süresi gittikçe uzayacak.
İş yaparken önüne daha önce görmediği bir şey koymaya çalışın.
Oğlum kapaklı şeylerle çok ilgileniyor, kapatıp açma yapıyor kendimce.
Plastik bir kap ve kaşık verince bir süre onu karıstırmaca oynuyor.
Plastik top yuvarlayıp peşinde koşuyor.
Ama bunlar yaşından sonra oldu hep, öncesinde dediğiniz gibi en fazla 2 dakika.

İşi gücü boş verin biraz. Durumu kurtaracak kadar yapın yeter. Benim iki çocuğum var 12 ve 3 yaşlarında. Çalışıyorum üstelik. 3 yaşında olan hala gece kalkıp süt içiyor , bir kerede tuvalete kalkıyor. Sabah 5.30 en geç 6 da uyanıyor. Bence halinize şükredin sonuçta evdesiniz. Bugün yapamadığınız işinizi yarın yaparsınız. Uzanın yattığınız yerden oyun oynayın bebeğinizle. Anlattığınız kadar zor olmamalı.

Ben evli ve çocuklu bi insan değilim. Ama cok tatlı 2 yegenim var. Bize geldikleri zaman ben de çok yoruluylrdum onlarla ilgilenmekten. Sizin durumunuzu da anliyorum yani. Aman deyim o yaştaki çocuğa tv izletmeyin. Çok bunalirsaniz günde yarim saati geçmesin bu televizyon suresi. Sonra çok sıkıntı oluyor çünkü . ileride konuşamama sosyal bozukluklar vs. Bi bakıcı tutsaniz fena olmaz. Bi komşumuz da sizin durumunuzdaydi 800 liraya bi bakıcı tuttular. Saat 5 e kadar o bakıyordu çocuğa. Komşumuz da rahat rahat islerini yapıyordu. Durumunuz varsa en güzel yol bu.
Bence bakıcı yerine temizlik için birini tutmalı , ev düzene girince insanda ayrı bi huzur oluyor .
Ama ben evimi temizlemek için çocuğu tvye teslim etmem, gerçi bizde tv yok :) onun zeka gelişiminin etkilenmesini hiç istemiyorum kendisi bişeyler üretsin oynasın hayal dünyası gelişsin ..

Asil varya yiycek yemek olsun yeter.. 11 ayliksa eger emekliyordur en azindan.. birak ortalikta emeklesin o da sen ufak islerini yaparken.. kucukken gercek zor oluyo ama buyudukce rahatliycaksin canim. Aksam uyuyosada o zaman 1-2 saat yap rutin seyleri.. ortaligi toplama utu camasir bulasik gibi..uykusuzluk cok kotu en iyi ben bilirim benn.. gece 40 kez uyanip sonrasinda sabah ise gittim., gececek bu gunler.. eger bi derdi yoksa gece cocugun birsk biraz aglasin
Böyle konular bizim gibi ikinciyi bekleyen anneleri korkutuyor :KK47:
Oğlum 25 aylık kardeşi de gelince ev cümbüş :)) ama mutlu bir hayatımız olacak Emin'im

5 yaşında kızım ve 1 yaşında henüz yürümeyen ama emekleyerek evi talan eden bir oğlum var.Çalışıyorum.
Valla bazen o kadar yorgun oluyorum ki dağılan oyuncakları ayağımla şööyle bir ittiriyorum kendime oturacak yer açıyorum.:KK53:
Yemeklerimi akşamdan çocukları uyutunca yaparım.Eşim de çamaşır felan asma toplama yapar.
Sadece mutfağın dağınık olmasına tahammülüm yok o kadar.
Birde çocuklar 21:00 - 21:30 arasında mutlaka uyuyacak arkadaş ona özen gösteririm.
Gece emmek için en az 2 en fazla 6 kere kalkar ufağım.
Bunca şeyin arasında şimdiden ara ara küçüğün bezini çıkarıp çiş öğretme seanslarım da mevcut.
Allahtan dağınıklığa gözümüz alıştıda garip gelmiyor:KK70:

Böyle konular bizim gibi ikinciyi bekleyen anneleri korkutuyor :KK47:
Oğlum 25 aylık kardeşi de gelince ev cümbüş :)) ama mutlu bir hayatımız olacak Emin'im
Benim 3. Canim bizim ev sirk olacak sirk :) saglikli olsunlarda canim gerisi gercekten gecici.. hic bir guzellik zorluk olmadan gelmiyor... benimkilerin arasida 2,5 yas fark var..uykusuz oluyo benim cocuklarda.. dogumdan korkuyorum yetememekten cocuklara korkuyorum.. ilk cocukta boyle kaygilarim hic yoktu

2 yaş öncesi sıfır ekran. Tv Çok zararlı bebekler için. Hangimiz yetişebiliyoruz ki? Bir durun sakin olun nereye ne yetiştirmeye çalışıyorsunuz bir düşünün. Ev dağınık kalsın ne olacak? Bebeğiniz mutlu olsun siz huzurlu olun sadece. Ben çalışan anneyim her şeye yetişemeyeceğimi kabullendim çok mutluyum :) İmkan varsa bir yardımcı tutun haftada 1 gün gelsin toplasın etrafı. Yoksa eşinizden destek alın. Anneniz de yakınmış. Yerinizde olmak isterdim :)

Bende çalışan bir anneyim 16 aylık bir oğlum var yettiği kadar.. daha fazlası için zormalayı bıraktım kendimi
olmuyor.. bende insanım anneyiz tamam ama bizimde bir psikolojimiz var değil mi ?
ben taktıkca yok yetemiyorum, yok ev pis ayy sunu yapamadım dedikçe işler dag gibi büyüdü..
artık hiç birşeyi takmıyorum inanırmısınız herşeyi saldım gitti.. akşam 5 de evde oluyorum.. oglum uyanmış oluyor
hergün mutlaka parka götürüyorum =) cok egleniyor orda cok mutlu oluyor havalarda iyyken sonra 6 6 30 gibi babamız geliyor evde yemek varsa beraber parkta vakit geçriyoruz yoksa babamız eve yemek yapmaya gidiyor biz parktan gelene kadar =)
yemek ye bulaşıkları toparla derken saat 8 30 oluyor.. oglum 10 da uyuyor.. evin işini gücünü boşluyorum oglumuzla oynuyoruz o uyuduktan sonra eğer ki uzun uyurda uyanmazssa camasır asılacak sa camasır asıyorum etrafı toparlıyorum eşim sagolsun cok yardm ediyor sonra eşimle oturur biraz sohbet ederiz sansımız var ise.. yazın akşamları mutlaka cay bahcesine gideriz ne kadar çay içirtmesede oglan cok iyi gelir =) dondurma yeriz dolanırz cekirdek işleriz..
c tesi pazar evdeym.. c tesi evin tozunu alır tuvalet banyo yıkar balkonu elden geçirir camasır işini hallederim işleri birlikte yapıyoruz oglumla.. tv izliyor malesef.. o bizim hayatımızda da var sevdiği cizgi filmleri hiç kaçırmaz..
evet zararlı biliyorum ama ben bu konuda ne yazıkki duyarlı bir anne olamadım..
pazar günü babamız evde .. kahvaltıdan sonra eşim makine yapar ben arkasından vileda ile silerim
=) sonrada pazar gününü dolu dolu geçiriz birlikte mutlaka birşeyler yaparız kesinlikle dışarı cıkarız evde oturmayız zaten 1 saatte bitiyor.. c tesiden toparladıgım için .
camlar silinmiyor perdeler yıkanalı cok oldu.. mutfagı ayda yılda 1 temizlerim ne zaman denk gelirse halıları kaldırmam bayramdan bayrama.. sadece mutfak halılarımı.. elimden gelen budur =) boşverdm herşeyi.. hele yemek.. ne varsa onu yiyoruz oglumn olsun yiyeceği sulu yemek yeter..
sizde kendinizi herşeye yetişecem diye lütfen cok sıkmayın istesenizde yetişemessiniz.. siz iyi bir anne iyi bir eşssiniz. böyle düşünün gerisini boşverin aman ev işi zaten hep var oldugu kadar
evde olsam oglum uyudugunda bende uyurdum .. ev işini boşverip bakımlı bir kadın olurdum alrdım yavrumuda gezerdm park bahce eş dost oh mis gibi misafirliklere giderdm eşimle dolaşırdım gezerdm ev işide neymiş aman tırttt .!
benmde cok bunaldıgm zamanlar oluyor ama gececek..
Bu arada içibizi rahatlatacak bir örnek daha vereym bazen o kadar yorgun oluyoruz ki oyuncakları toplayamıyorum köşelere ittiriyorum :KK70: :KK70: ocagı silmeyeli 5 gün olmuş tüm yaglı duruyor :D

Son düzenleme:
Oğlum uyuduğunda bende uyudum, ev işi yapmadım. Sadece oğlumun yemeklerini yaptım, kendim için dışarıdan söyledim böyle uykusuz yorgun geceler geçirdiğimde, hep dinlenmeyi seçtim.
Biraz düzene girip, uykumu aldığım zaman kaldığım yerden devam ettim işe güce.
Şimdi birçok şeye yetişiyorum. Sen de kendini hiç paralama. En öne bebeğini koy, uykunu almış ol ki, ona sabırlı ilgili
Olasın.
Ev işi yapacak çok zaman olucak büyüdükçe. Ama onun bu günleri geri gelmez.
Bu arada ben tv karşıtıyım, hiç açmadım, hala da açmam, artık dışarda da görse izlemiyor zaten.

Benimde bir hafta sonra bebeğim on aylık olacak. Bende çok istedim, çok badireler atlattım evladımı çok şükür kucağıma aldım. Lakin hayaller hayatlar misali ilk dört ay çok zorlandım. sabahlara kadar o uyumadıkça ağladığımı bilirim...
Ne gecemiz ne gündüzümüz var hala daha... uykusuzluktan zombiye döndüğüm zamanlar oluyor. Annem en büyük yardımcım ama genel olarak cok yorgunum zaman zaman büyük derecede yetersizlik hissine kapılıyorum. Ama bunların geçici olduğunu düşünüp güçlü durmaya çalışıyorum. Yalnız değilsiniz.
Televizyon da bu kadar "öcü" birşey değil. Bebeğe dizi izletmiyorsunuz ya koskoca gün içinde arada sırada "yaşına uygun" çizgi filmlere bakmasının hiçbir zararı olmaz. İzletmeden büyütene de saygım var. Ben yapamıyorum. Baby tv izliyor benim çocuğum ama istesem bile tv karşısında öyle yarım saat oturması mümkün değil zaten cok hareketli on dakika baksa öp başına koy sürekli muzurluk peşinde :)
Kısacası geçecek bunlar yapacak iş bulamayıp sıkılacağımız günler olacak.. sıkalım dişimizi biraz. :KK66:
Sevgiler...
Ahh tamamiyle benim yaşadiklarim,ilk aylar çok bocaladim,ağladim uykusuzluktan sinir sistemim allak bullak oldu artık yavaş yavaş bir rutin oluşturdum ama yetemiyorum,o zaman da vicdan azabı çekiyorum.Desteğiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim

Canım annelik böyle işte,hep vicdan azabı.Mecbur kalıyoruz bazen.Benim de kızım 4 yaşında, bide hamileyim şimdi.Ister istemez zaman zaman kendi haline bırakmak durumunda kalıyoruz çocuğu.Hiç olmasa yarım saat bir yemek yapana kadar.Hiç üzme kendini.Canları sağolsun.Elimizden geleni yapıyoruz.Onlar için yaşıyoruz.
Vallahi öyle sürekli bir yetersizlik hissi,vicdan azabi:(Sanırım evlatlarimiza çok çok değer verdiğimiz için onlar için ne yapsak az geliyor.Desteğiniz için teşekkür ederim

Annenizin yardımına rağmen hala yetişemiyorum diyorsunuz çok garip... Ben eşim dışında kimseden yardım almadım şu zamana kadar (10aylık sayılır) ilk uyandığı zaman hangi yeri toparlayacaksam oraya götürüyorum. Her yeri öğlen uykusuna yatana kadar o şekilde topluyorum. O uyuduğu zaman, kahvaltımı yapıyorum, duşa giriyorum gireceksem. İkinci uyanışında yürüteç'ine koyuyorum, makina açıyorum o da ayna karşısında biraz oyalanıyor. Her bir oda temizliği sonrasında kucağıma alıp biraz seviyorum biraz öpüyorum karnı açsa doyuruyorm ve yine başka bir oda temizliğine girişiyorum. İş bitince yatağına koyuyorum önüne oyuncaklar ben de o ara hemen yemeği ocağa koyuyorum derken akşam 6 oluyor. Hep birlikte yemek, sonra oyun saat 20.30da da uykuya yatıyor. Bunları, size biraz yardımcı olur iş düzeni için diye yazdım. Kolay gelsin... ( Haftada bir temizlik yapıyorum okbli biri için zor olsa da )
Annemin yardimi var ama her zaman benimle değil,2 aydir yok mesela,bende ve abimde kaliyor,siz surekli yanimda sandiniz o yüzden garipsediniz sanirim ayrica annem varkende her şeyi yine kendim yapiyorum elbette çocuğu oyaliyor bu da benim çok işime yariyor fakat genel olarak bir yetersizlik hissine sahibim,açıklamali yorumunuz için teşekkür ederim,tavsiyelerinizi dikkate alicam

Annemin yardimi var ama her zaman benimle değil,2 aydir yok mesela,bende ve abimde kaliyor,siz surekli yanimda sandiniz o yüzden garipsediniz sanirim ayrica annem varkende her şeyi yine kendim yapiyorum elbette çocuğu oyaliyor bu da benim çok işime yariyor fakat genel olarak bir yetersizlik hissine sahibim,açıklamali yorumunuz için teşekkür ederim,tavsiyelerinizi dikkate alicam
Zamanla rutininiz oturur. Hepimiz bişeylere yetişmeye çalışıyoruz. Kimsenin evi dört dörtlük değil. Kimse çocuğuna işine evine eşine dört dörtlük yetişemiyor.

Hem çalışıyorum hem 1 yaşında kızım var ve hiç bir yardımcım yok. Seni çok iyi anlıyorum çok zor ama bir de çalışıyo olsaydın ne yapardın çok merak ediyorum. Kasmıcaksın bunun çözümü bu sen hiç bi şeye yetişemiyorum diye gerildikçe kızın zaten o enerjiyi alıyo ve huysuz oluyo tabiki yalnız kalmak istemicek tv izletme konusunda vicdan duyman çok güzel bi şey çok izletmiyosundur o yüzden bide sürekli izleten anneler var senin vicdan duyuyo olman çok güzel biraz akışına bırakmaya çalış hepimiz bazı yerlerde tıkanıyoruz 4/4 lük yapamayız ki hiç bi şeyi bazı şeylerden ara ara fedakarlık edicez annelik dünyanın en güzel ama en zor mesleği unutma :) sevgiler..

Ben çalışıyorum. Yaz tatilinde emin olun kızımla evde sıkılıyorum. Temizlik de yapıyoruz yemeğimizi de. Her şeyimiz yetişiyor. Üstüne ne yapsak diye araniyoruz. Şimdi akşam 7 ye kadar kreste ben okuldayim. Akşam eve gelince çok yoruluyorum bir de sonraki güne hazırlık yapmam lazım okul icin. Yine de yetişiyor herşey. Temizlik hastası degilseniz tabi.

Öncelikle stres ve panikten kurtul ve öyle ben mükemmel anneyim naraları atanlara inanma. evin son derece temiz olacak, eşin çok çok memnun kalacak, bebeğinle harika şekilde ilgileneceksin. Ayrıca kendine muhtesem zamanlar yaratabileceksin. Böyle birşey yok. Ev temizliğiki zaten bu hiç bitmiyor. üstüne yemek, bulaşık, ütü, çamaşır. Bebeği giydir, bebeği doyur, altını temizle birazcık oynat, uyut. Ve bu döngü hiç bitmiyor. Yorulup biraz aksatsan işlerin birikerek üzerine çökeceğini bildiğinden yine huzurlu olamıyorsun. işte bu durumda ya oturup ağlayacaksın ya da çocuklarını büyüttükten sonra bu curcunanın biteceği hayaliyle sabredeceksin. yapacak pek bişey yok.

Evim pırılpırıl mükemmel bi eş ve anneyimde böyle naralarıda çok rahat atiyorum apartmıssin biraz annelerimizde herhalde senin anlattığın gibiydi kendi annem adina konusayim canim 6 cocuk annesi ve mukkemmel bir anne ve es kendine de evinede mukemmel zaman ayiriyoo masallah :-))zamane kızların mızmızlıği iste

4 düşükten sonra şu anda mutlu mutlu gezmeniz lazımdı sanırım dinlenemiyorsunuz annenizde varmış. şaşırdım yani

tek başıma büyüttüm çocuğumu.çalışıyorumda.hemde sürekli gelen çat kapı misafirler eşliğinde.çocuğunuzla ilgilenin o uyuyunca birgün dinlenin keyif yapın kendinizle ilgilenin.birgün ev işi yapın.

bol bol dışarı çıkıp gezin. çok takılacak şeyler değil bunlar. hergün temizliğede gerek yok. aldığınız şeyi yerinede koyarsanız daev derlitoplu olur.

Mükemmel anne diye birşey yoktur. Olduğu kadar. Anneniz de yardımcınızmış. Şanslısınız. Ben yıllardır çalışan bir kadınım ve huysuz bir çocuğum vardı. Kahvaltı etmeden evden çıkmama gibi bir alışkanlığımız vardır. Saat 6 da kalkacağıma 5 te kalkar yemeğimi yapardım. Halen de bunu yaparım. Oğlum 17 yaşında ama ben hala aynı tempoyla devam ediyorum. Hafta sonu 2 çeşit yemek hop dolaba yalnızlık zor vesselam.Çok titiz değilim ama ev derli topludur. Lakin herşeyi hafta sonuna sıkışmatan bazen kendime vakit ayıramıyorum. Tek zevkim kitap okumak .Oda işe gelip giderken. Uyku proplemini zamanla aşacaksınız. Biraz sabır. Allah bağışlasın evladınızı. Ama büyüdükçe dertleri dahada büyüyecek. En azından ev hanımısınız .Herşey yavaş yavaş olur. Kuruntu yapıp kendinizi üzmeyin. Güzel bir programla her şey hal olur. Ancak önce siz dinç olmalısınız ki verimli olasınız. Eşten destek alın. Kolay gele.Güzel günler bunlar.

Back
X