ya arkadaşım kusura bakmada bu nsıl acımasız bi düşüncedirki daha insanlar elden ayaktan düşmeden bu hesabı yapabiliyorsunuz ya size onlardan önce bişey olsa siz onlara muhtaç olsanız ya da sizin anneniz babanız ya da herhangi bi yakınınız size muhtaç olsa eşinizde şuan sizin yaptığınz gibi ben bakamam dese ya biz onların evlatlarıyız Allahım kimseyi kimseye düşürmesin ama onlar nasıl bize şartsız baktılarsa bizde onlara bakmak zorundayız bu sadece evlatlık görevi değil bence insanlığın şartıdır...tabi herkesin özgür iradesi..valla ben eşime söyledim eğer babanın vefatı söz konusu olursa tabi allah gecinden versin ama dedim annen ablanın yanına yakışır o bakar... ama eğer annenin vefatı söz konusu olursa babanada sen bakarsın ....
hiç bir gelin kayınvalide ve pederine bakmakla yükümlü deildir ..... yani büyük konuşmayım ama bakmam ..
benm eşimde bu konuda çok hassatır 3 beş ay surat etti hem zihnine oturtmuş oldum hemde yaşlanınca basıma gelincede teklif edemez bence sizde hemen ufaktan ufaktan bi kılıf bulun ki evinize oturtup bakmaya başlayınca sonra buraya gelip konu açmayın :)
aynı şeyleri sizinde bi oturup düşünmenizi tavsiye ederim amacım kimseye insanlık dersi vermek değil ama bunları okuyup yazmadanda duramadım siz muhtaç olsanız yabancılarınmı size bakmasını tercih edersiniz ya da sevdiklerinizin ailenizin yanında bulunmayı bizde ömrümüz olursa yaşlanıcaz bunu unutmayın nolur...benim kayınvalidem yaşlı ve parkinson hastası olduğu için böyle mevzular zaman zaman konuşuluyor, büyük konuşmayayım ama ben aynı evde kendi annem dahi olsa yaşayamam sadece kayınvalideye bakmamak için bahane uydurmuyorum yani, ama allah korusun kendi anneme yada kayınvalideme birşey olsa ve kendi kendine bakamayacak duruma gelse evlatları toplanır bir bakıcı tutar maaşı neyse bölüşülür diye düşünüyoruz eşimle şimdilik, ama zaman ne gösterir bilinmez tabii
ben eşinizin düşünce tarzını anlıyorum pek tasvip etmesem de çünkü burada gelinin fikri ve varlığı hiçe sayılıyor binevi.genelde doğulu ve mutaassıp ailelerde bu düşünüş var.ana baba yaşlandığı yada hastalandığı vakit oğulun evinde yaşaması gerektiği düşünülüyor.çünkü büyükler oğullarının borusunun öttüğü yerde daha rahat davranabiliyolar.çünkü o ev oğlunun sayesinde geçiniyor,maddiyat oğlunun elinde,dolayısıyla gelinin söz hakkı yok.temizliği,yemeği,kirlilerin yıkanmasını,ütülenmesini,çayın kahvenin kendi ayaklarına gelme sebebini yani gelini hiçe sayarlar.çünkü kızları elin yanındadır.damatlarının yanında rahat edemezler..kızlarının yanında kalmak istemezler..zor ve sinir bozucu bir durum..onca kızları var ama kahırlarını zavallı gelin çeker.amaAllah yapılan hiçbir iyiliği unutmaz fazlasıyla karşılığını verir.hele de muhtaç yaşlı büyüklere yapılan iyiliklerin karşılığı direk cennet olsa gerek..ama sabredene işte..o sabır da ben dahil pek kimse de yok sanırım...Rabbim kimsyi bizim elimize,bizi de kimsenin eline düşürmesinn...![]()
bu genel olarak doğru sayılabilir ama bunu gelin bakmış kız bakmış gibi düşünmemek lazım şuan benim kayınvalidemde kayınpederimde çok şükür kendilerine bakabiliyorlar ama ileride bişey olsa ki Allah korusun ben bakarım kayınvalidem zamanında çok çektirdi şimdi iyiyiz hamdolsun eşiminde asla zorlamayacağını biliyorum çünkü düşkün değil ailesinden kopuk yetişmiş buna rağmen ben bakarım ki doğru olanı budur unutmayın sevmesenizde çocuklarınızın babaanneleri dedeleri onlar hatrına yine bakılır Allah rızası için yine bakılır ne ekerseniz onu biçersiniz..