• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz ne tepki verirdiniz

tombilibaykus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
1.393
1.161
53
39
Bugun bir akrabamizin evine gittik annemle.uc akrabam daha var oturuyoruz.sadece onlarla gorusuyoruz onlar da bizimle.evden eve.neyse balkonda 49 yasinda hic evlenmemis bir kadina bakip bunu alsak ya bizim komsunun ogluna dediler.ama almaz ki -oglan konusma engelliymis-kimse almiyo dediler.ben de evlendim bosandim bu arada 38 yasindayim.meslegim vs.var bahsettikleri cocuktan daha egitimliyim vs.ona bosanmis biri.lazim dediler.sen olsan boyle biriyle evlenir misin dediler ben de hepimiz kaza vs gecirebiliriz sevdikten sonra bunlar mesele degil dedim.cok yakisikli vs vs saydirdilar.yani cocuk memur,koyde bag bahce isleri yapan biri.engelli oldugu icin degil olmasa zaten benim kalemim degil o acik.benim köy hayatim hic olmadi zaten.o kadar o engelli kimse almaz,oma bosanmis muhtac biri lazim da vs dedikten sonra bana soylemeleri cidden bi bozuldum.bi.kotu hissettim
Sizce art niyet var mi ben mi abartiyorum

art niyet yok.
oğlanı evlendirmeye çalışıyorlar ağzınızı yoklamışlar. siz daha ilk sevdikten sonra önemi yok falan demeseydiniz devam ettirmezlerdi zaten.
Nasıl artniyet yok.
Ona boşanmış biri lazım sen alır mısın diyerek resmen kötü zihniyetli olduklarını göstermişler.

açıkça sormuşlar size.
art niyetli olma sebebi sizin boşanmış olarak en fazla bu kişiye layık olmanızı düşünmeleri mi?
ayrıca bu akrabalar çok kötü kalpliler. Adam engelli olabilir ama bu derece aşağılayıcı konuşmaları çok üzücü.

Nasıl artniyet yok.
Ona boşanmış biri lazım sen alır mısın diyerek resmen kötü zihniyetli olduklarını göstermişler.

iyide konu sahibesi anlamış ilk soruyada insan sevdikten sonra ne önemi var diye cevap vermiş. halbuki önünü kesebilirdi. ondan sonra da uzatmışlar şöyle yakışıklı böyle bilmem ne diye.
insan kendi değerini kendi belirler boşanmış lazım dediklerinde güzel bir laf soksaydı madem bozuldu.

iyide konu sahibesi anlamış ilk soruyada insan sevdikten sonra ne önemi var diye cevap vermiş. halbuki önünü kesebilirdi. ondan sonra da uzatmışlar şöyle yakışıklı böyle bilmem ne diye.
insan kendi değerini kendi belirler boşanmış lazım dediklerinde güzel bir laf soksaydı madem bozuldu.
Engelli birine bakar misin sen mesela dediklerinde soyledim.bisanmis meselesi yoktu onu soylerken

Bugun bir akrabamizin evine gittik annemle.uc akrabam daha var oturuyoruz.sadece onlarla gorusuyoruz onlar da bizimle.evden eve.neyse balkonda 49 yasinda hic evlenmemis bir kadina bakip bunu alsak ya bizim komsunun ogluna dediler.ama almaz ki -oglan konusma engelliymis-kimse almiyo dediler.ben de evlendim bosandim bu arada 38 yasindayim.meslegim vs.var bahsettikleri cocuktan daha egitimliyim vs.ona bosanmis biri.lazim dediler.sen olsan boyle biriyle evlenir misin dediler ben de hepimiz kaza vs gecirebiliriz sevdikten sonra bunlar mesele degil dedim.cok yakisikli vs vs saydirdilar.yani cocuk memur,koyde bag bahce isleri yapan biri.engelli oldugu icin degil olmasa zaten benim kalemim degil o acik.benim köy hayatim hic olmadi zaten.o kadar o engelli kimse almaz,oma bosanmis muhtac biri lazim da vs dedikten sonra bana soylemeleri cidden bi bozuldum.bi.kotu hissettim
Sizce art niyet var mi ben mi abartiyorum
Sizin cocuga karşı bakış açınızı denemişler nasıl bakarsınız diye bence

Art niyet gormedim ben...
Bu ne kadar yanlış olsa da genel bir bakış açısı.
Boşanmış bosanmisla evlenir, çocuklu cocukluyla evlenir, engelli engelliyle evlenir vb. Tabi istisnalar vardır.
Aslında adam engelli diye boşanmış olan sizle yakistirilmasi adama da hakaret oluyor. Yani o engelli diye hiç evlenmemiş biriyle evlenemez mi? Aynı bakış açısı.

Art niyet gormedim ben...
Bu ne kadar yanlış olsa da genel bir bakış açısı.
Boşanmış bosanmisla evlenir, çocuklu cocukluyla evlenir, engelli engelliyle evlenir vb. Tabi istisnalar vardır.
Aslında adam engelli diye boşanmış olan sizle yakistirilmasi adama da hakaret oluyor. Yani o engelli diye hiç evlenmemiş biriyle evlenemez mi? Aynı bakış açısı.
Engelli birini kimse almiyor sen bosnmissin al iste gibi

Kendi sülalelerinde yok muymuş bi tane '' boşanmış '' kadın, adamı '' alacak ''. 😒 Kendi boğazlarından geçse sana mı bırakırlar?

Kara cahil insanlarin niyetinimi sorguluyorsun? Leş gibi bir muhabet. Sanirim ilk baştada iltifat gibi algiladin, adam güya senden alt pozisyonda statü olarak diye.

Aklinada yatti gibi, yok köy hayatini hiç görmedim, nasil olur demeler. O cocuk içinde acidim, kadinlari markette satin alinabilen mal olarak gören zihniyetede acidim.

Konuyu nerden tutsak elde kaliyor gerçekten.

O kadar iğrençlik ki engelli ve boşanmış iki insanı kusurlu görüp birbiriyle evlendirme cabasina giriyorlar
O engelli anca boşanmış evlenir O boşanmış anca engelli evlenir der gibi
Allah'im insanlar nasıl kendi başlarına bir şey gelmeyeceginden bu kadar emin

İnsanlar ne kadar kötü kalpli. Güya o engelli çocuğu, boşandığınız için kendilerince size denk görüyorlar, ağzınızı arıyorlar… Siz buna bozuldunuz ama o çocuk açısından da çok üzücü. Keşke insanlar haddi olmayan konularda yorum yapmasalar.

Bana çok garip gelmedi. Sizi kötü gördüklerinden falan değil. Yıllar önce aynı okulda engelli bayan öğretmenle çalışmıştım yaşça büyüktü. Bana demişti ki “evlenmeyi düşünüyorum ama hep işsiz başsız adamları getiriyorlar, tamam kazancı önemli değil ama ne konuşayım ne paylaşayım. Şöyle öğretmen olsa mesela, boşanmış falan da olur”... yani ilk denemede herkes en mükemmeli arar ama ondan ağzı yanınca keskin kriterlerden vazgeçebilir, bir tık aşağı inebilir. Anafikir bu

Özür dilerim aşırı güldüm nedense :D
Muhtaç mı oluyor boşanmış kadın olunca :D niye bana denk gelmiyor böyle teyzeler. Bu kadar meraklıysan seni alalım abiye deseydiniz :D bol bol bağda elma, armut yer otururdu :D

Back
X