Siz ne yapardınız?

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Aslında çok önemli olmamakla birlikte canımı sıkan bir durum bu.Ben ufak bir tatil beldesinde yaşıyorum.Buranın en tercih edilen waffelcisidir oraya gittik.Ben de kendimi bildim bileli buradan yerim her çarşıya indiğimde yemeden çıktığım günler azdır.Arkadaşlarımı götürürüm vs.Belli bir yerden sonra çok yakın olmasan da bir tanışıklığın oluyor.Neyse bugün misafir kuzenimi götüreyim de ısmarlayayım dedim yarım saat sırada bekledikten sonra sıramız geldi.Kuzenim bak seninkine yapacağı hamur biraz yanmış söyle dedi.Ben de biraz daha az pişmiş hamuru olabilir mi dedim.Bayan da benim yaşlarda işte şu cevabı verdi.Normali bu zaten sana çiğ hamur vereyim onu ye o zaman dedi.Normalde her lafın altında kalmayan ben orada bir şey demedim.Kuzenim yemeyelim dedi ben de o kadar bekledik yiyelim kalkalım dedim.Aldık masaya geçtik o esnada kuzen söyleniyordu böyle olur mu vs diye.O lafı söyleyen bayanın babası bir sorun mu var kızlar dedi(kendi dükkanları) çalışan da kızları.Kuzen böyle böyle diye anlattı.En azından kibarca söylemek var dedi.Adam da belki söyleyiş tarzınız yanlış olmuştur falan dedi.Bakın az önce bayan överek gitti siz böyle diyorsunuz dedi.Ben de e kızınız tabii onları savunacaksınız haklısınız dedim.Yok onların da başında bir sürü iş var dedi.Neyse arkasını döndü gitti.Kuzenim de şaka gibi ya dedi adam da ee sen böyle konuşup durursun artık dedi.Biz de kalktık zaten sonra.Siz ne tepki verirdiniz ben tepkisiz kaldım açıkçası her zamankinden farklı olarak.Sanki bedava dağıtıyor..

Ayıp etmişler sonuçta kötü bir şey söylememişsiniz ki,öyle bir tepki vermesine gerek yoktu.Ayrıca az pişmiş ya da çok pişmiş seçmek sizin tercihiniz,normali böyle diye bir şey yok benim eşim resmen yanık gibi sever ve her yediği yerde bunu söyler.Bende az pişmiş severim mesela.İnsanı döver gibi cevap vermesine gerek yok,ben olsam yemeden giderdim.

Yani cok saçma insanlara öyle davranmaları müşteri nasıl istiyosa öyle olur normali bu sizin söyleyiş tarzınızda bişey yok bence tercih meselesi sonuçta yiycek olan sensin çiğ hamur veriyim ye nedemek yani ben olsam saol al çig hamuru sen ye biraz belki beynine kan gider biraz derdim hiçbişey almam cıkarım direk ve tanıdıklarımıda uyarırım onlarda gitmez yani

Bende kızarım ya para veriyorsun sonuçta kız ayıp yapmış adam daha ayıp yapmış kusura bakmayın diyeceğine

Esnaf olmak, milletle uğraşmak zordur evet ama son zamanlarda kendim de şahit olduğum kadarıyla nazik insanların tepesine çıkıp, Allah'ın ayılarına eyvallah çeken esnaf sayısı aldı başını yürüdü. Geçen hafta annem dondurma alacakken bir duraksamış, aldığını bırakmış başka çeşit almış. Adam içeriden bağırıyor ERİTTİN DONDURMALARI diye. Aynı adam kapısının eşiğine tüküren, sakız atan ayıları el üstünde tutuyor. Öfff çok bıktım insanlardan yaa..

Düzenleme: kendi derdime girip sana yorum yapmamışım :) ben de bir daha iki elim kanda olsa gitmem, yakınlarıma da anlatırım olayı. Boykot! :)

Son düzenleme:
Ben bir daha gitmem artik oraya.
Tercihiniz farkli olabilir. Saygi duymasi gerekirdi. Onuda yemez direk kalkardim

Ben olsam sosyal medyada ifsa ederdim ki belki esim dostum gitmez. Esnaflik nedir sanki herkes unutmus gibi bir simariklik bir havalar.

Ben olsam almazdım yemezdim kesinlikle..
Çok terbiyesizce, kötü bir şey dememişsiniz ki..
Millet stres atmaya durum arıyor he!

Ayıp etmişler gerçekten.ben olsam yemeden giderdimm.bir dahada gitmezdim.

Zaten bir daha asla gitmeyeceğim keşke o anda tartışsaydım ben utandım tanıdık bir şey demeyeyim diye ama demediğime pişman oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…