- 3 Eylül 2012
- 21.895
- 57.812
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Boşanırım.
Forumdaki en kolay cevaplardan biri belki ama bu ne böyle haklı çıkmak uğruna aileye gitmeler, psikolojik baskılar vs. Olay ne olursa olsun karşındakinin sorunlu olduğunu gösterir.
Konu nedir bilmiyorum ama konu ne olursa olsun , eşler arasında her hangi bir mevzu , yada o ev içinde dönen herhangi bir muhabbetin kesinlikle ailelere bildirilmemesi düşüncesiydim . Şöyleki net ayrılık kararı alınması durumunda bilgilendirilir diye düşünüyorum . Sizin ailenize durum ne ise onu bildirmişse siz de sessiz kalmayın bu durumda onun ailesini de siz bilgilendirinİyi akşamlar herkese.
Bu ara dertliyim yine, bezginim..
Diyelim ki eşinizle anlaşmazlığa düştüğünüz ciddi bir konu var.
Kendinizce çok haklısınız. Ama eşiniz haksızlığını haklı gösterme konusunda çok hünerli..
O kadar ki fena ters düştünüz, ayrılık lafları dönüyor.
Eşiniz size söz geçiremediği için ailenize, yakınlarınıza ulaşarak sizi yıldırmaya çalışıyor.
Bir şekilde yakınlarınızın baskısı ile, geçiremediği sözü geçirme amacında.
Siz ne yaparsınız?
Sessiz sessiz bildiğinizi mi okursunuz, ucu nereye varırsa varsın?
Siz de onun ailesine rahatsızlık vererek nasılmış gör mü dersiniz?
Her şeye rağmen hanımefendiliğinizi korur, sakin mi kalırsınız?
Yoksa bu durumdan rahatsız olup pes ederek, eşinizi dinleme yoluna mı gidersiniz?
Ben hanımlığımı bozup ortalığı karıştırmakla, sessizce bildiğimi okumak arasında gidip geliyorum..
Boşanmaya yanaşmıyor ama hep haklı çıkmaya çalışıyor hem de ailelere bile yansıyor ve siz hala adamı çekiyorsunuz? Boşanın diyemem ama bu odunu ömür boyu uğraşsanız yontamazsınız gibi hissettimGüzel cevap ama boşanmaya yanaşmadığı için bu derece saçmalıyor,
beni ikna etmek için her yolu hak görüyor kendisi zaten :)
Yani boşanma durumunda daha beterleri olacak demek bu..
Ev içi meseleler neden ailelere yansıtılır? Eşiniz büyümemiş daha, ergen gibi nedir bu laf geçirmek için aileye şikayet etmek! Ayrılık lafı ediyorsa " buyur kapı orada" derim. Hanımefendiliği bozmaya gerek yok açık ve net konuşmak yeterli bence
Konu nedir bilmiyorum ama konu ne olursa olsun , eşler arasında her hangi bir mevzu , yada o ev içinde dönen herhangi bir muhabbetin kesinlikle ailelere bildirilmemesi düşüncesiydim . Şöyleki net ayrılık kararı alınması durumunda bilgilendirilir diye düşünüyorum . Sizin ailenize durum ne ise onu bildirmişse siz de sessiz kalmayın bu durumda onun ailesini de siz bilgilendirin
karşıma alıp ağır konuşurum.
"ev içinde olanı başkalarına reklam edecek kadar mı çapsızsın sen, hayat arkadaşınla oturup doğru düzgün karar veremiyor musun ki araya insanları sokuyorsun..." diye başlayıp güzelce giydirirdim. her insanın zoruna gider bence bu tarz laflar.
ama onun yaptığını yapmazdım kesinlikle çünkü rezil olurdum sonuçta.
Erkek egosu işte illa karıma laf geçirmeliyim/ illa benim dediğim olmalı düşüncesi işteBuyur kapı orda sözümden sonra bu yola gitti zaten :)
Baktı söz geçiremeyecek.
Destek arıyor..
Ben işte yapamıyorum yaa.
Kaç gündür düşündüğüm bu..
Sen de ara karışsın ortalık diyorum.
Sonra koca koca insanlar birbirini bulup güya sevdiler, evlendiler.
Aileleri rahatsız etmek nedir,ne çirkin diye düşünüyorum.
Ne olursa olsun onları üzmeye hakkımız yok diye oturuyorum aşağı.
İyi akşamlar herkese.
Bu ara dertliyim yine, bezginim..
Diyelim ki eşinizle anlaşmazlığa düştüğünüz ciddi bir konu var.
Kendinizce çok haklısınız. Ama eşiniz haksızlığını haklı gösterme konusunda çok hünerli..
O kadar ki fena ters düştünüz, ayrılık lafları dönüyor.
Eşiniz size söz geçiremediği için ailenize, yakınlarınıza ulaşarak sizi yıldırmaya çalışıyor.
Bir şekilde yakınlarınızın baskısı ile, geçiremediği sözü geçirme amacında.
Siz ne yaparsınız?
Sessiz sessiz bildiğinizi mi okursunuz, ucu nereye varırsa varsın?
Siz de onun ailesine rahatsızlık vererek nasılmış gör mü dersiniz?
Her şeye rağmen hanımefendiliğinizi korur, sakin mi kalırsınız?
Yoksa bu durumdan rahatsız olup pes ederek, eşinizi dinleme yoluna mı gidersiniz?
Ben hanımlığımı bozup ortalığı karıştırmakla, sessizce bildiğimi okumak arasında gidip geliyorum..
yaşını başını almış insanların birbirini anne babasına şikayet etmesi ne kadar çirkin. çocuk musunuz siz de sizi anne babanızla zapt etmeye çalışıyor?
konuyu bilmiyorum ama ben kendim haklı olduğuma eminsem hanımefendiliğimi bozmadan bildiğimi okurmuşum gibi geliyor. zira kayın ailenize ulaşsanız utanan taraf yine siz olacaksınız, eşinizin “ispiyonculuk” modunda takılmaktan utandığı yok ki.
Bazen böyle bende eşimi ailesine şikayet etmek istiyorum ,içimden geciyor sonra duruyorum.
Içimden gecen düşünceler "hey ,bakin işte,gercek yüzünü görün bana hak verin "
Bu aslinda bir nevi yüzüne vurmak gibi ,sitem etmek ,isyan etmek ,gör artik değiş artik ,demek gibi .
Belki uzun zamandir tavrinda eşin değişiklik görmüyorsa ve sende halen bir başka pencereden bakmaya niyetli değilsen ,onun için seni vazgecirmek için başvurmuş olabilir.
Boşanmak istemediğide bu davranişi götertiyor,seni ikna etmek için ellindeki her kozu kullaniyor.
Amaci neymiş ,niye herkese anlatmiş,
Ne olmasini bekliyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?