Siz ne yaparsınız?

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.895
57.812
798
İyi akşamlar herkese.
Bu ara dertliyim yine, bezginim..

Diyelim ki eşinizle anlaşmazlığa düştüğünüz ciddi bir konu var.
Kendinizce çok haklısınız. Ama eşiniz haksızlığını haklı gösterme konusunda çok hünerli..

O kadar ki fena ters düştünüz, ayrılık lafları dönüyor.
Eşiniz size söz geçiremediği için ailenize, yakınlarınıza ulaşarak sizi yıldırmaya çalışıyor.
Bir şekilde yakınlarınızın baskısı ile, geçiremediği sözü geçirme amacında.

Siz ne yaparsınız?

Sessiz sessiz bildiğinizi mi okursunuz, ucu nereye varırsa varsın?
Siz de onun ailesine rahatsızlık vererek nasılmış gör mü dersiniz?
Her şeye rağmen hanımefendiliğinizi korur, sakin mi kalırsınız?
Yoksa bu durumdan rahatsız olup pes ederek, eşinizi dinleme yoluna mı gidersiniz?

Ben hanımlığımı bozup ortalığı karıştırmakla, sessizce bildiğimi okumak arasında gidip geliyorum..

Boşanırım.

Forumdaki en kolay cevaplardan biri belki ama bu ne böyle haklı çıkmak uğruna aileye gitmeler, psikolojik baskılar vs. Olay ne olursa olsun karşındakinin sorunlu olduğunu gösterir.

Güzel cevap ama boşanmaya yanaşmadığı için bu derece saçmalıyor,
beni ikna etmek için her yolu hak görüyor kendisi zaten :)

Yani boşanma durumunda daha beterleri olacak demek bu..

Ev içi meseleler neden ailelere yansıtılır? Eşiniz büyümemiş daha, ergen gibi nedir bu laf geçirmek için aileye şikayet etmek! Ayrılık lafı ediyorsa " buyur kapı orada" derim. Hanımefendiliği bozmaya gerek yok açık ve net konuşmak yeterli bence

Konu nedir bilmiyorum ama konu ne olursa olsun , eşler arasında her hangi bir mevzu , yada o ev içinde dönen herhangi bir muhabbetin kesinlikle ailelere bildirilmemesi düşüncesiydim . Şöyleki net ayrılık kararı alınması durumunda bilgilendirilir diye düşünüyorum . Sizin ailenize durum ne ise onu bildirmişse siz de sessiz kalmayın bu durumda onun ailesini de siz bilgilendirin

Konuya bağlı. Ama ailelere gitmemesi gerek . Aile sizsiniz artık.

Maddiyat gibi, ikimizi, yuvamızi etkileyecek bir meselede olay aile büyüklerine de gitmisse madem hep birlikte toplanıp konuşurum. Hem farklı fikirler ortaya çıkar hem danismis oluruz . Sonra da eşimle birlikte tekrar oturur, konuşur karar veririz. Hala ısrar ediyorsak ikimizde, tatile çıkalım bi falan derim :) hala da duzelmediyse bildiğimizi okuyoruzdur ikimizde muhtemelen artık.

Benimle ilgili bireysel birseyse, beni mutlu edecek ama ona da zarar vermeyecek birseyse. Mesela estetik vb gibi. Anlayissizligina çok kızarım. Evliliğimizi sorgularım.

Onunla ilgili birseyse üstteki gibi, onu anlamaya çalışır ve bu kadar ustelemem. Onun hisleri, onun karari ve bu onu mutlu edecek derim.

Güzel cevap ama boşanmaya yanaşmadığı için bu derece saçmalıyor,
beni ikna etmek için her yolu hak görüyor kendisi zaten :)

Yani boşanma durumunda daha beterleri olacak demek bu..
Boşanmaya yanaşmıyor ama hep haklı çıkmaya çalışıyor hem de ailelere bile yansıyor ve siz hala adamı çekiyorsunuz? Boşanın diyemem ama bu odunu ömür boyu uğraşsanız yontamazsınız gibi hissettim
Ayrılmak isteseniz epey çirkefe bağlayacak o belli

karşıma alıp ağır konuşurum.

"ev içinde olanı başkalarına reklam edecek kadar mı çapsızsın sen, hayat arkadaşınla oturup doğru düzgün karar veremiyor musun ki araya insanları sokuyorsun..." diye başlayıp güzelce giydirirdim. her insanın zoruna gider bence bu tarz laflar.

ama onun yaptığını yapmazdım kesinlikle çünkü rezil olurdum sonuçta.

Buyur kapı orda sözümden sonra bu yola gitti zaten :)
Baktı söz geçiremeyecek.
Destek arıyor..

Ben işte yapamıyorum yaa.
Kaç gündür düşündüğüm bu..
Sen de ara karışsın ortalık diyorum.
Sonra koca koca insanlar birbirini bulup güya sevdiler, evlendiler.
Aileleri rahatsız etmek nedir,ne çirkin diye düşünüyorum.
Ne olursa olsun onları üzmeye hakkımız yok diye oturuyorum aşağı.

Konuya bağlı ama konuşup orta yolu bulma ihtimali hiç yoksa sessiz sessiz bildiğimi okurdum..

Sen kendine bak.
Bu duruma getiren kim?
Sen güzellikten anlıyor musun ki seninle konuşayım.
Ben kimim haaa ben kimim de kocanı ezip geçiyorsun bla blaa..

İşte onun cevabı :)

Erkek egosu işte illa karıma laf geçirmeliyim/ illa benim dediğim olmalı düşüncesi işte
Ama sizin de bir kişiliğiniz ve düşünceniz olabilir işte erkekler bu konuda saygı duymayı bilmiyor ya da öğrenemiyorlar sanırım (bekarım ama tanıştığım hemen her erkek bu moddaydı yani "ben kapalı hanım isterim" "çalışmayacaksın" vs hop sen kimsin deyince kaçıyorlar )

yaşını başını almış insanların birbirini anne babasına şikayet etmesi ne kadar çirkin. çocuk musunuz siz de sizi anne babanızla zapt etmeye çalışıyor?
konuyu bilmiyorum ama ben kendim haklı olduğuma eminsem hanımefendiliğimi bozmadan bildiğimi okurmuşum gibi geliyor. zira kayın ailenize ulaşsanız utanan taraf yine siz olacaksınız, eşinizin “ispiyonculuk” modunda takılmaktan utandığı yok ki.

Aramızdaki gerginliğin sebebine bağlı aslında. Böyle genellemelerle cevap vermek çok zor sanki. Şimdiye kadar hiçbir gerginliğimizde aileleri karıştırmadık o yüzden ailelere çok bulaşmazdım sanki.

O bunun adını dertleşmek, içini dökmek koyuyor.
Ama elbette üzülüyor insanlar.
Ben onu bildiğim için hiç umursamıyorum artık ama ailem ciddiye alıyor, önemsiyor.
Zaten canım sıkkınken bir de onlara laf anlatma savaşı.
Yoruyor beni..
Onun gibi yapmayı kendime yakıştıramıyorum ben de.
Ama belki de bu hanımlığım yüzünden bu kadar rahat diye düşünüyorum.
Ben de onun gibi yapsam, ailesi için rahat durur belki..
Bilemedim..

Konuyu ailelere aksettirmesi cok çirkin bi hareket. Diger konu ne bilmiyorum ama bu bile benim icin cok buyuk bir sebep. Bunu konusurum, diger konunun da mahremiyetine gore gerekirse yollarimi bile ayirabilirim. Esek kadar adam, ne boyle ergen ergen tavirlar. Bunun ayrimini yapamayan adam bircok konuda yanlis karar verir bence

Bazen böyle bende eşimi ailesine şikayet etmek istiyorum ,içimden geciyor sonra duruyorum.
Içimden gecen düşünceler "hey ,bakin işte,gercek yüzünü görün bana hak verin "
Bu aslinda bir nevi yüzüne vurmak gibi ,sitem etmek ,isyan etmek ,gör artik değiş artik ,demek gibi .
Belki uzun zamandir tavrinda eşin değişiklik görmüyorsa ve sende halen bir başka pencereden bakmaya niyetli değilsen ,onun için seni vazgecirmek için başvurmuş olabilir.
Boşanmak istemediğide bu davranişi götertiyor,seni ikna etmek için ellindeki her kozu kullaniyor.
Amaci neymiş ,niye herkese anlatmiş,
Ne olmasini bekliyor?

Sözde çaresizim, beni dinlemiyor ne yapsam bilmiyorum, amacım dertleşmek pozlarında.
Esas amaç ise siz söyleyin, baskı yapın da benim dediğim olsun.

Sözünün geçmesini istiyor.
Mesela tamam senin dediğin olsun desem burnundan getireceğim de.
Buna rağmen o kısmın önemi yok.
Yeter ki onun sözü geçmiş olsun.
Netice hesabı pek yapmaz kalın kafa!..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…