Siz Olsaniz Boyle Bir Kocaya Dayanabilirmisiniz?

Belli süre evli kalınırsa vatandaşlık kazanma durumu da olabilir. Konsolosluga git danis derim ben. Bebeği dogurmadan öğrenmeye baksan iyi olur.Evliliginiz nerede gerçekleşti. Türkiyede evlendiysen ingiltere ye, ingilterde evlendiysen turkiye ye bildirim zorunluluğu var bildiğim, tanınma açısından.

Sekerim, bence ne kadar cabuk ogrenirseniz o kadar iyi, baba vatandas oldugu icin muhtemelen hicbir hakkiniz yok. Ben Almanya'dayim, yani hakkiniz olsa bile yasal islerde yabancilara zorluk cikariyorlar. Bir de kimse kendi vatandasi varken, bir yabanciyi kayirmaz.

Benden size tavsiye, isler kotuye giderse diye mutlaka ama mutlaka para bulundurun. Ailenizden isteyin en kotu, eger ki ayrilmak gibi bir dusunceniz olursa, isler kizisirsa diye Turkiye'ye kacmalik ucak paraniz olsun. Esiniz burdakilere gore bile garip geldi bana , yani para icin aglmasi normal degil , depresyonda sanirim. Bu kafayla nelere kalkisacagini bilemezsiniz. Hanslar sakin durur, ama kizdiklarinda , ozellikle bosanma davalarinda cok cok cirkeflesebiliyorlar, aklinizda bulunsun. Ulan Cherry deli misin, bu adam oyle yapmaz demeyin, medeni , kibar gorunumlu iyi egitimli Hanslar bile neler neler ediyorlar. Dedigim gibi, siz nolur nolmaz ucak parasi bulundurun.

Sekerim, bence ne kadar cabuk ogrenirseniz o kadar iyi, baba vatandas oldugu icin muhtemelen hicbir hakkiniz yok. Ben Almanya'dayim, yani hakkiniz olsa bile yasal islerde yabancilara zorluk cikariyorlar. Bir de kimse kendi vatandasi varken, bir yabanciyi kayirmaz.

Benden size tavsiye, isler kotuye giderse diye mutlaka ama mutlaka para bulundurun. Ailenizden isteyin en kotu, eger ki ayrilmak gibi bir dusunceniz olursa, isler kizisirsa diye Turkiye'ye kacmalik ucak paraniz olsun. Esiniz burdakilere gore bile garip geldi bana , yani para icin aglmasi normal degil , depresyonda sanirim. Bu kafayla nelere kalkisacagini bilemezsiniz. Hanslar sakin durur, ama kizdiklarinda , ozellikle bosanma davalarinda cok cok cirkeflesebiliyorlar, aklinizda bulunsun. Ulan Cherry deli misin, bu adam oyle yapmaz demeyin, medeni , kibar gorunumlu iyi egitimli Hanslar bile neler neler ediyorlar. Dedigim gibi, siz nolur nolmaz ucak parasi bulundurun.
O sekilde habersizi gitmenin daha kotu sonuclari olmaz mi

Bir de babasindan ayri kalsin da istemem niyetim dusman olmak degil. Benim teyzelerim de bosandi ama medeni insanlar gibi gorusuyorlar.

Zorda kalirsam tabii annemler biletimi alir ve giderim ama bu umarim gerek kalmaz umarim boyle birsey yapmaya.

Nerden nereye

Hayat iste

O sekilde habersizi gitmenin daha kotu sonuclari olmaz mi

Bir de babasindan ayri kalsin da istemem niyetim dusman olmak degil. Benim teyzelerim de bosandi ama medeni insanlar gibi gorusuyorlar.

Zorda kalirsam tabii annemler biletimi alir ve giderim ama bu umarim gerek kalmaz umarim boyle birsey yapmaya.

Nerden nereye

Hayat iste

Simdi sekerim, bosanip cocugu Turkiye'ye getirmenize adam razi olur mu , buna bakmak lazim. Nasil bir adam tanimiyorum, ama benim oldugum yerde tanidigim doktora mezunu , kibar bir Hans var, adam bosanirken her turlu cirkefligi yapti nafaka vermemek icin. Sizinki ne kafada bilemem tabi ama caninizi yakmak isterse, cocugun velayetini alir, sizi de sinirdisi ederler. Ama cok umursamazsa, cocugu alir gelirsiniz tabi. Yani bunu kestirmek onemli, agzini ararsiniz boyle bir niyetiniz olursa. Ama cocugu vermek istemezse almanizin hicbir yolu yok bildigim kadariyla. Yani riske attiginiz sey cocugu bir daha gorememek, ben boyle bir riske girmektense basar gelirdim. Gazetedeki kadina da Interpol bulteniyle aricaz vs vs yazmislardi ama bir halt yapamadilar :)

Siz hamileligi atlatin, daha guclu durun, bence evliliginiz eskiye doner, cunku size batan seyler arasinda extra bir sey yok. Hormonlariniz normale donunce eski halinize donersiniz :)

Olmazsa da avukat yolu gorunur :)

Bence Turkiye'de saydirmamaniz bir arti, cunku gelmek durumunuz olursa burda bekar olacaksiniz, bir de bosanma isleriyle ugrasmak durumunuz olmayacak.

Bana en çok hamile olduğunuzu söylediğinizde "öyle mi?" demesi koydu.
Benim de tahminlerim şu yönde sevgili yoncamgoncam (26 yaşında hiç evlenmemiş, bu konularda deneyimsiz biri olduğumu belirteyim):
1. Kocanız depresyonda: yaşından yaşlı davranması, akşamları hemen uyuması, çocuğu olacağı haberine anormal derecede sessiz ve tepkisiz kalması, para harcama konusunda kafayı yemesi, sosyal yaşam olarak sadece ailesine gitmesi
2. Sizin orada iş hayatınızın ve sosyal hayatınızın sadece ona bağlı oluşu, evliliğe hazır olmadan sizinle bu yola girmiş olması ve belki başka sebeplerin de eklemlenmesi ile kocanızın sizden ve evlilik hayatından uzaklaşması, ancak bunu sonlandırmaya cesaret edememesi. (Bu iki şık birbirleriyle de ilintili olabilir)
3. Sizin de kocanızdan soğumuş olmanız ve bunu ona hissettirmeniz, kısaca aranızdaki iletişimin kopması...

Şimdi bence sevgili Yocamgoncam, hiçbir şeyin çözümsüz olmadığını, ve son çare olarak boşanmanın sizi, şu an tahmin ettiğiniz kadar zorlamayacağını unutmamalısınız. Yani elbette çocuklusunuz, sizi tanımıyoruz vb, ama eğitimli, kariyerli bir kadınsınız ve aileniz de yanınızdaysa, boşanmak, her zaman çözümsüzlükten iyi. Bir sürü boşanan insandan duydum "değer miymiş bu kadar beklemeye, çekmeye" gibi lafları. Yani, boşanmak istiyorsanız boşanmanız gerektiğini düşünüyorum.

Ama içinizde evliliği kurtarma isteği varsa bunun için denemeye değer. Sonuçta siz bu adamı sevmişsiniz. Ve aranızda bariz bir iletişimsizlik var. Bence onu anlamaya çalışarak başlayın. Onu pek suçlamadan hislerinizi ifade edebilirsiniz. Mesela "daha mutlu, daha huzurlu olmamızı istemez miydin?" filan gibi yaklaşımlar. Anladığım kadarıyla erkekler sözel iletişimden pek de anlamıyor. Bunun için sözlerinizi davranışlarınızla (ki o sizi yıldırmaya çalışacaktır) destekleyebilirsiniz. Yani nasıl olacak bilmiyorum ama belki mesela onu suçlamayı, surat asmayı bırakarak, gerçekten güzel bir gün geçirmeye çalışarak. "Beni gezdirmiyorsun" olayı yerine mesela evde onun da sevdiği tarzda bir film açıp izleyerek ve sanki laf arasında soruyormuş, hiç aldırmazmış gibi "sen de izler misin?" diye sorarak. Demek istediğim: "

1. Ona düşmanca davranmaktan vazgeçin, evliliği kurtarmaya karar verdiyseniz geçmişi bırakıp şimdiye odaklanarak yaşayın, bu yönde aldığınız kararı uygulayın.
2. Bu evliliği sadece bebek için sürdürmeyin, evliliği kendiniz için kurtarmak için çırıpınıyor gibi, çaresiz gibi görünmeyin.

Son olarak, her halükarda, o şehirde hayatınızın sadece ona odaklı olması durumundan kurtulun. Şu an çalışmaya başlayamazsınız belki ama sizin için bir şekilde evden para kazanma yolları vardır. Mesela diliniz varsa çeviri yapmayı deneyebilirsiniz. Kursa katılmak, hamile yogasına katılmak, vb vb. Aklıma gelenler bunlar ama eminim daha çok şey bulursunuz.

Ve bence takmayın kafaya ya. Karnınızdaki çocuğa yazık. Stres yapınca, üzülünce ne değişecek? Biliyorum demesi kolay ama... Belki bir psikologa da gidebilirsiniz.

Allah size sabır ve güç versin.

İyi geceler.

Ya sonraki mesajları okudum da benim mesaj olayın karşısında çok soft kalmış. Üstteki mesajımı dikkate alma. Kendi bildiğini yap kardeşim. Allah sabır versin tekrardan.

Ya şimdi bir de herkese karşı para konusunda takıntılı olmasının da şu yönü iyi aslında, demek ki size özel bir garezi yok yani, adam böyle para konusuna takmış cins egzantrik bir adam. Sizden para esirgiyor ama sadece sizden değil en yakın arkadaşından bile esirgiyor yani belki bu para güvenliği falan temsil ediyordur onun için obsesif kompülsif hastaları filan gibi. Burda bir kadın vardı eşini çok seviyor ama temizlik hastasıydı ve ondan eşinin ellerini asitli bir şeyle yıkamıştı tuvalete değdi diye. Belki sizin herif de böyle bişeydir. Yani ilk yorumumdaki "senden soğumuş" konusunda şu an biraz tereddütlüyüm. Belki para istiyorsunuz diye size kırılmıştır kanka bence olay bu. "Bu kadın neden beni anlamıyor?". Adamın durumu OKBlilere benziyor bence.

At yalanı, seveyim inananı. İsviçre doğumlu İngiliz he mi?
Ya yeri gelmişken şunu da belirtmek istiyorum. Bence fake konu açanlar değil asıl her şeye fake diye atlayanlar banlanmalı. Çünkü neden, fake konu açanda en azından mizahi bir yan var. Sevimli, eğlendirici bir trollük. En fazla vaktimizi biraz alır. (Çünkü bir derdim var forumunda gezinen insanlar olarak vaktimiz çok kıymetli ya). Ama bu her şeye fake diye atlayanlar yardıma ihtiyacı olan insanların psikolojisini bozuyor. Geçen gün de tacize uğramış gencecik bir kıza demediklerini bırakmadılar. Kız dedi ki "Ben anneme anlatmayacağım çünkü tepkinizden anlıyorum ki bana inanmayacak." Bir de pişkin pişkin diyorlar ki "tabi çocuk tacizi önemli bir konu yaniiiiii, ama bunu yaşayan burda senin gibi anltmaz yaniii." Sanki konunun uzmanı abi hemen bir bakışta tespit ediyor tacize uğrayanla uğramayanı.

Yahu İngiliz asıllı İsviçreli dünyada eşi benzeri bulunmayan bi şey mi? Yuh ya. AB ülkelerinde serbest dolaşım var. Benim Fransa'da geçirdiğim 2 sene sonunda tanıdığım insanlar: Lüksemburgda çalışan Fransız, Japon asıllı Brezilyalı, Fin asıllı İsveçli, Avrupa Birliği hukuku asistanı Burkina Fasolu, İran asıllı Amerikalı, babası Filistinli (iltica etmiş) Tunuslu, Katalan Milliyetçisi İspanyol, ailesi diplomat olup Danca bilen Belçika vatandaşı Burkina Fasolu.

At yalanı, seveyim inananı. İsviçre doğumlu İngiliz he mi?
Yani fake konu dedektifleri olarak bazen çaresiz insanların psikolojisini bozduğunuzu düşünüyorum. Ya atıyorum çok bariz faketir bilerek komik yazmıştır ergenlikler yapmıştır "hadi lan ordan" diyebiliriz ama yani bu grup artık HER ŞEYE fake diyor. Sonuçta insan kadınlar klubüne ne zaman yazar, ekstrem bir durumla karşılaştığında. Üye olayım yazayım der hatta yeni üyenin ilk konusu olur. Ben olsam ben de yapabilirdim yani. Çok zor bişey diil ki.

Yuh mu? Şuraya kadar okudum da, bunu görünce okuduğuma pişman oldum. Fake konuların mizahi bir tarafı falan yok. Fake konular hasta kişilerin ürünleri. Hatta 3-5 üyelik alıp farklı konu açanlar var. Bunun neresinde mizah? İnsanlar sayfalarca yazıyor yazıyor, e haliyle sonuç çıkmıyor. Topluca keriz yerine konmak bu. Siz bunu mizah sanıyorsanız bizim mizah anlayışlarımız çok farklı. Yardım etmeye meraklıysanız beni alıntılayacağınıza konu sahibine yazsaydınız ya?? Tacizle tecavüzle dalga geçmem, o tür konulara da fake hiç yazmadım. İnsanın bazı kırmızı çizgileri vardır. Tabii ki İsviçre doğumlu İngiliz bulunmaz Hint kumaşı değil ama ben o tür bir adamın bu kalibrede olacağına ihtimal vermedim. Daha alıntılamayın.
Ya yeri gelmişken şunu da belirtmek istiyorum. Bence fake konu açanlar değil asıl her şeye fake diye atlayanlar banlanmalı. Çünkü neden, fake konu açanda en azından mizahi bir yan var. Sevimli, eğlendirici bir trollük. En fazla vaktimizi biraz alır. (Çünkü bir derdim var forumunda gezinen insanlar olarak vaktimiz çok kıymetli ya). Ama bu her şeye fake diye atlayanlar yardıma ihtiyacı olan insanların psikolojisini bozuyor. Geçen gün de tacize uğramış gencecik bir kıza demediklerini bırakmadılar. Kız dedi ki "Ben anneme anlatmayacağım çünkü tepkinizden anlıyorum ki bana inanmayacak." Bir de pişkin pişkin diyorlar ki "tabi çocuk tacizi önemli bir konu yaniiiiii, ama bunu yaşayan burda senin gibi anltmaz yaniii." Sanki konunun uzmanı abi hemen bir bakışta tespit ediyor tacize uğrayanla uğramayanı.

Yahu İngiliz asıllı İsviçreli dünyada eşi benzeri bulunmayan bi şey mi? Yuh ya. AB ülkelerinde serbest dolaşım var. Benim Fransa'da geçirdiğim 2 sene sonunda tanıdığım insanlar: Lüksemburgda çalışan Fransız, Japon asıllı Brezilyalı, Fin asıllı İsveçli, Avrupa Birliği hukuku asistanı Burkina Fasolu, İran asıllı Amerikalı, babası Filistinli (iltica etmiş) Tunuslu, Katalan Milliyetçisi İspanyol, ailesi diplomat olup Danca bilen Belçika vatandaşı Burkina Fasolu.

merhaba,benim esim de yabanci..biz evlenmeden once herseyini gozlemlemistim,para harcamadaki tutumunu dini konulardaki tavrini.ona ragmen baslangicta ufak tefek sorunlar oldu ama zamanla insan birbirine alisiyor,simdi Allaha hergun sukrediyorum iyiki de onunla evlenmisim diye..
esinizin tavirlari anlattiginiz gibiyse hem babalik hemde evli adam fkrini ustuste sindirememis olabilir.sizde bocaliyorsunuzdur buyuk ihtimal.
Daha cok yeni evlisiniz ustune ustluk hamilesiniz.esiniz yaninizda gegiriyorsa sizde sakadan gegirin :)konustugunuz konular sevgi ustune filan olmasin,nebiliyim politika spor filan olabilir..kolaydan bi atki orun hava soguk bu senin icin diyiverin..benim esim degisik tatlari cok sever,onun icin menemen yapsam dahi farkli gelir,bende yemek ustunden oynuyorum kozlarimi.eger evliliginizi surdurmek ve saglikli bi hamilelik gecirmek istiyorsaniz once sakin olun..biliyorum baslangic zor,hele ki yanlizlik daha zor ama ya yanlizlik fikrini kabullenip buna gore tavir alicaksiniz yada uzulceksiniz.

Son düzenleme:
Neler yaptim bilseniz bir kere agladi harcayamam diye bu kadar ileri boyut. Para hayatta en.sevdigi sey, konusu acilinca hemen gozleri dolar harcama durumu olursa...

Bunlari konustuk ben para isteyemem kimseden hayatimda hep ben kazandim dedim. Nasil olcak sen.dert etme.dedi.

Bir gun otobuse binmem gerekiyor. Bir yere gidip gelicem. Bana bozukluk birakmis. Gidemedim cunku sadece gidis ucretini birakmis. Kiyameti koparmistim o gun hakli olarak.

Varlik icinde yokluk yani benimki. Cebinde hicbir zaman 1 kurus bile olmaz. Sadece kredi karti. O gun tatildeyken zarzor.bir yere.gittik. fiyatini sordu 10 euro dedim, kavgaliydik o yuzden gittik itirazsiz gerci sonra hep soylendi durdu ama gittik en azindan. Orda ogrendik ki ucret 12 euroymus. Bana bagirdi hani 10 euro idi diye adam bile sok oldu. 2 euro fazla vermek zorunda kaldi diyr.suratini asti ve 10 gun boyunca soylendi.

Tatoldeyiz ve bir daha gelmicez orays haliyle birseyleri tatmak bazi etkinlikleri yapmak istersiniz degilmi. Mumkun degil. Ama birsey bedavaysa kotu de olsa yapilir yenilir icilir.

Ben gercekten cok sogudum galiba hep gecmisi kurcaliyorum.
Bu kadar cimri ve soguk bir insanla yabanci bir ulkede yasamak kolay degil.. simdi hamile oldugun icin katlanabilirmiyim diyorsun haliyle ama zamanla hersey gozune daha cok baticak.. yalnizlik daha cok etkiliycek belki de seni. Yalniz olmak o kadar kotu birsey degil belki ama evlilik icinde kendini yalniz hissetmek insanin ruhunu korelten birsey.
Suanda ayril demek istemem yani gelicegini tahmin edebiliyorum ama yine de diyemem .. o kisinin kendi karari fakat kanunlari istersen bir arastir. Dogum yaptiktan sonra artik hicbir sekilde bebegini alip Turkiye ye donemezsin.. sanki cocugu kaciriyorsun durumuna sokuyorlar.. Bu ulkede dogdu ,buyudu ve burali diyorlar . Fakat hamileyken henuz dogmadigi ve orada buyumedigi icin belki Turkiye 'ye bebeginle (karninda) donem durumu olabilir... ben senin anlattiklarini cok iyi anliyabiliyorum... cunku ayni durumun yillar sonrasindayim..
Soguk yapida olan bir Avrupaliya sicak davranmayi ogretemezsin.. zaten motorik olarak artik imkansiz.. o anca cocuklukta ogrenilir.. kulturden , etraftan aldigi orneklerle.. Parasinda cimri olan insan herseyinde cimri olur.. sevgisinde, ilgisinde , paylasiminda ...

Merhabalar,

Ben 3 yillik evli, yurtdisinda yasayan, iyi egitimli, etrafinda oldukca guzel bulunan bir bayanim. Esim Isvicre dogumlu bir Ingiliz ve tum ailesi ile ayni sehirde yasiyoruz.

Sizi bunaltmassam kisaca anlatmaya calisacagim. Kocamla aramizda yas farki yok, ikimiz de 32 yasindayiz ancak o 52 yasinda gibi.

Her aksam isten gelir gelmez yemegini yer ve uyur, cani sevismek isterse beni cagirir o kadar.

Agzindan evlendigimiz gun disinda bir tek guzel soz duymadim bugune kadar.

Ben calismiyorum ve burda hic arkadasim yok. Dolayisiyle o evden geldiginde birseyler yapmak istiyorum ama o sadece uyumak istiyor. Ben birsey istersem suclu oluyorum. Dusuncesiz oluyorum. Ama o benim burdatek arkadasim halbuki bunu anlamiyor.

Surekli ben istemiyorum, ben bunu istiyorum surekli onun istedigi olacak.

Tek sosyal aktivitemiz ailesine yemege gitmek.

Su anda 5 aylik hamileyim ve esimden butun bu birikimler yuzunden cok sogudum.

Bana dun, senin yuzunden hayatim cok kotu igrenc bir hal aldi, ne bicim kadinsin dedi. Hayatimda senin kadar igrenc birini gormedim dedi.

Ne yapiyorum dedim. Ona hic sarilip opmemisim uzun zamandir. Dogru. Cunku icimden gelmedi.

Yanimda surekli gegiren bir adam. Hamile oldugumu ogrendiginde aaa oyle mi diyip kafasini televizyona cevirecek kadar ilgisiz.

Bugune bugun bir tek cicek almadi bana. Bu arada para harcamaktan odu kopar. 5 liralik bir cikolata bile alinacaksa 3 gun gercekten ihtiyacimiz var mi dusunmemiz lazim. Sinemaya sadece indiirimli gunde arada bir gideriz ve tabii ki yemek icmek yasak. Once evde karin doyurulacak yanimiza su alinacak orda paa harcamak yasak.

Bu arada durumu 3 aileyi gecindirecek kadar iyi ama harcamayi sevmiyor.

Sanirim hamilelikten dolayi onceden batan hersey artik dayanilmaz bir hal aldi. Ve beni hic anlamiyor. Hamile olmama ragmen surekli inadina gibi kavgalar cikartiyor.

Abartiyormuyum sizce ,siz olsaniz ne yapardiniz?

Türk erkeklerine öküz derdim ama,demek ki başka şubeleride varmış bu gezegende..
Öküz her yerde aynıdır..

Konudaki eş çok cimri , karakter ,kültür çatışması var.Konu sahibesine tavsiyem hamileyken yıpratmasın kendini bebeği .Doğumdan sonra ailene bahset vew yolunu çiz , bu adamdan sana bir koca olmaz .Ailen ne diyor bu duruma?

Cimrilik.en nefret ettigim seydir , sen calisiyormusun bari ?
Sen calisiyorsan.kendi parani catir catir ye ..

Ama bu adamdanda kurtulmaya bak.

Back
X