Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ben size değil konu sahibine öneride bulundum
yaşadıklarımdan yola çıkarak bir fikir sundum..sizi neden rahatsız etti?
bir çok ünlü ismin,işinde geldikleri başarı daha önce garsonluk,temizlik,
atyak işleri...vb. iş deneyimleri ile kazandıklarını bilmiyordunuz sanırım.
ülkemiz İSTİHDAMI yüksek,kalkınan bir ülke değil ne yazık ki...
oturarak da iş öğrenilmiyor; şekil de görüldüğü gibi 2 yıldır işsizmiş..
neyse artık pek çok fikir ileriye sürüldü..konu sahibi,kendine uygun
bir yol bulmuştur sanırım..
ayrıca sizinde mecbur kalıp çalıştığınız zamanlar olmuş..
ön muhasebe işi zordur,kaç yıl yaptım..ama azmetmek lazım .
şuan mali müşavirlik yolundayım..geçmişte toz almak,
çay servisi yapmak,patronun işlerine koşmak sayesinde ,
pes etmediğim için bugün kü istikarlı işime girdim çok şükür..
Rabbim dileyen herkese nasip etsin...
9 yıldır iş hayatındayım üniversiten ilk mezun olduğumda muhasebe stajımı başlatmıştım dedimki en ii muhasebe bürosunda iş öğrenilir girdim bi büroya adam sürekli dışarı işi için kullanıyo hiç bişey öğretmiyoki açık açık da söylüyodu öğretemem diye gelen çay servisi yap ssk yok yemek vardı ama ve asgari ücretin bile altında veriyodu sanırım yarısı kadar ozamanlar krizden yeni çıkmıştık 1 ay dayanabildim düşündüm ben burda hiçbişey öğrenemiycem bide gruruma dokunda okadar oku ailen dünya masraf yapsın sen ayak işi yap çıktım ordan bi kaç ay boş kaldım sonra bi tekstil firmasına girdim 9 senedir burda çalışıyorum satjım bitti mali müşavir oldum işi öğrendim ama maaşa gelince yine beklentimin altında ama benim için bazı artıları var onun için devam ediyorum ama şimdi anlıyorumki muhasebeyi seçmekle hata yapmışım keşke o zamanlar kpss çin hazırlansaydım yada nebiliyim banka için uğraşsaydım eminim şimdi bu kadar tecrübeyle bi yerlere gelmiştim sana tavsiyem o işyerinden çık satış pazarlama-satın alma-banka-kpss bunlarla ilgilen tecrübe edinmek için bazı şeylerede katlancaksanda bunlara katlan girdiğin yerde ne muhasebe öğrenirsin nede ordaki tecrübe senin işine yarar
Neden bırakmasın ayak işi yapmak için mi okumuş oldu olucak evlere temizliğe gitsin en azından daha iyi para kazanır. Böyle bir işte çalışıp piskolojisini bozacağına varsın bi müddet işsiz kalsın. Üniv. mezunları bile böyle şartları kabul edip çalıştıkça patronlarda iyice seviyeyi düşürdü her işi buyurmaya başladı. Kendinize gelin kimse elaleme çay yapmak zorunda değil.
Yazdıgıma karsılık ne kadar saçma bır yorum bu boyle ..
Ayak işi ne demek ? nasıl kusumcemedır oyle .
Ulkede Üni.mezunundan bol ne var ? Biraz gerçekci olun lutfen , kımse yenı mezuna gel senı surda bas goseye gecırelım demıyor.
Bedavaya ekmek yok malesef , ben kendı acı tecrubemı yazdım arkadaşa aynı hataya dusmemesı ıcın.
Ne demelıydım : Aaa evet sen üni.mezunuzun sana çay servıs yapmak yakısmaz cık hemen evde otur mu ?
kızlar ya üniversite mezunu olsanız bi kac tane sertifikanız olsa ama deneyiminiz olmasa. asgari ücret sabah 8:30 aksam patron ne zaman cık derse 7,30 gibi yok yemek yok bi ay sonra ssk baslatcak memnun kalırsa muhasebe elemanı olarak girdim ama yogun bi alısveris degil dekorasyon showroom u yani günde bi iki tane tahsilat yapılıyo ve siparis alınıyo.adeko diye bi mutfak cizim programı var onu gösterecekler cizim, satıs, günlük temizlik bulask falan ,muhasebe olarakta tahsilat makbuz kesme yapıcam bunun dısında sınırsız cay servisi günde 4demlik cay yapıyorum ve patron rahat 25bardak iciyo siz bu kosullarda calısır mıydınız daha bugün gittim. benim canımı sıkan sınırsız cay servsi hadi onu gectim bi yemegi olsa en azından 1saat izin versin paramı versin ama degil bunun da ötesinde basta bana 6,30da cıkılır ama müsteri varsa istisnai durumlarda 8e kadar olabilr demisti ama bugün bos bosuna 7,30a kadar bekledim tek bayan benim o kadar okuyupta cay temizlk bulasktan baska bi sey yapmamak kafamı karstrıyo offf napsamki ya siz olsanız bırakmak istemiyorum ama kosullarımı nasıl iyilestirebilirim bana biraz teselli verin arkadaslar (( izmir de yasıyorum 22yasındayım yerel yönetimler ve kamu yönetimi mezunuyum bilgisayarlı muhasebe ve bilgisayar işletmenligi sertifkası aldım ingilizce az cok biliyorum. ne yapayım arkadaslar bi akıl verin ya da pesin pesin kosulları konusayım mı ne diyeyim ([/B]
unv yeni mezunsun sanirim.. biraz sabretmen gerek diye dusunuyorum.. ben malz. bil. ve met. muh ve halkla iliskiler bitirdim,sayisiz seminere kursa katildim sayisini bilemeyecegim kadar cok sertifikam var... ilk isimde bi koltukta 4 karpuz misaliydi.. yonetici asistanligi, satin alma, halkla iliskiler md., lounge direktorlugu.. cok emek verdim, asgari ucretle calistim bir yil, ardindan maasim ikiye katlandi derken iyi para kazanmaya basladim. kariyer yapabilecegin bir isse eger sabret bence. cikis saatlerine gelince.. ben havalimaninda bir sirketteydim ve bazen onemli misafirler lounge kullanacak olduklarinda calisanlarin basini bekliyordum bir sorun aksaklik cikmasin diye sabaha karsi 4te misafirlerin gittigini ve ofisime gidip uyudugumu hatirlarim eve dahi gitmeden cunku sabah 8de tekrardan iste olmam gerekiyordu...
sabir, azim, caliskanlik.. en onemlisi de calistigin is yerini kendi isyerin gibi gormek...
okudugun bolumle alakali daha iyi bir is bulabilme sansin olsaydi sanirim bulurdun..ya ayril, ya da kimse is bulamadigi icin is bulduguna sevin ve sabret zaman ne getirecek gor.
ben bile kalkip ya ben muhendisim iki unv bitirdim ayak isi yapmam demedim onemli insanlar geldiginde onlara ben hizmet ettim.. isverenler de calisaninin ozverisini gorup degerlendirip olanaklarini arttiriyorlar. ilk gunden mizmizlanan bir calisan pek de hos olmaz isveren gozu de. hicbir ozel sirkette verilen sozler tutulmaz. cikis saati is yuku vs... is hayati boyle canim zamanla alisirsin.
dedigim gibi sabir sabir sabir... ayni zamanda da kendini gelistirmeye devam et.. mezun oldum tamam bitti olmuyor maalesef.. bu sene ben bile tekrar sinava girecegim (unv. sinavi) calisma hayatima orta vadeli(5-6 yil) veda etmis olmama ragmen..
daha iyi isler bulabilecegin bir bolum daha bitirebi,irsin bir yandan da cakisirken.. cv.nde ne kadar okul, ne kadar farkli alan farkli yetenek beceri ve tacrube bulundurursan ileride o kadar iyi isler bulabilirsin..