siz olsanız bu işe devam eder miydiniz ??

kızlar ya üniversite mezunu olsanız bi kac tane sertifikanız olsa ama deneyiminiz olmasa. asgari ücret sabah 8:30 aksam patron ne zaman cık derse 7,30 gibi yok yemek yok bi ay sonra ssk baslatcak memnun kalırsa muhasebe elemanı olarak girdim ama yogun bi alısveris degil dekorasyon showroom u yani günde bi iki tane tahsilat yapılıyo ve siparis alınıyo.adeko diye bi mutfak cizim programı var onu gösterecekler cizim, satıs, günlük temizlik bulask falan ,muhasebe olarakta tahsilat makbuz kesme yapıcam bunun dısında sınırsız cay servisi günde 4demlik cay yapıyorum ve patron rahat 25bardak iciyo siz bu kosullarda calısır mıydınız daha bugün gittim. benim canımı sıkan sınırsız cay servsi hadi onu gectim bi yemegi olsa en azından 1saat izin versin paramı versin ama degil bunun da ötesinde basta bana 6,30da cıkılır ama müsteri varsa istisnai durumlarda 8e kadar olabilr demisti ama bugün bos bosuna 7,30a kadar bekledim tek bayan benim o kadar okuyupta cay temizlk bulasktan baska bi sey yapmamak kafamı karstrıyo offf napsamki ya siz olsanız bırakmak istemiyorum ama kosullarımı nasıl iyilestirebilirim bana biraz teselli verin arkadaslar :((( izmir de yasıyorum 22yasındayım yerel yönetimler ve kamu yönetimi mezunuyum bilgisayarlı muhasebe ve bilgisayar işletmenligi sertifkası aldım ingilizce az cok biliyorum. ne yapayım arkadaslar bi akıl verin ya da pesin pesin kosulları konusayım mı ne diyeyim :(([/B:43::43::43::43::43:]

Ne desem bilemedim... Kafamı toparlayıp cevap vereceğim bu konuya...

Ama sormak istediğim birşey var, sen ne elemanı olarak girdin bu işe?
Vasfın nedir?

canım ben de aynı şeyleri yaşamış biri olarak eğer borç falan ödemiyorsan, çok acil paraya ihtiyacın yoksa derhal o işten ayrıl ve kendine göre en azından çay servisi yapmayacağın bir iş bul. yoksa zaman çabuk geçiyor ve geçen yıllarına üzülürsün. bir de bizim gibi üniversite mezunu ve vasıflı, çalışmaya hevesli insanlar böyle işleri kabul etmememiz kendimizi ezdirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum..hep bu kabullenme yüzünden bu hale gelindi zaten.

2009da, henüz liseyi bitirmişken bi' turizm firmasında çağrı merkezinde işe girmiştim ve maaşım şu anki senin aldığından iyiydi. Ayrıca yol parası ve ekstra gelirler de vardı. 1200'ü buluyordu o dönemler. Şimdi ne kadardır bilmiyorum. Bu işi geçici yapacağına, sezonluk(ekime kadar) bu söylediğim işi yap.

Tecrübesiz olabilirsin. Ama sen çay taşımak için mi okudun o üniversiteyi?

Adamın çayından falan sana ne? Eleman tutmuyorsa karısını getirsin her sabah akşama kadar çay götürsün kocasına.

Bence kaç oradan. Adam zaten bu şartlara kimsenin dayanamayacağını bildiğinden bir ay sonra sigorta yaparım diyor muhtemelen. 1-2 hafta gelen kar ona.

izmir 'in neresinde bu iş yeri?
kamu yönetimi mezununa çizim mi yaptıracaklar?
malesef yeni mezuna özel sektörde iş olanakları hep böyle..
özellikle İzmir'de yeni mezunların en büyük sıkıntısı bu, kimse kimsenin elinden tutmaz burada, tepesine çıkar (özel sektörde)
bence çalışmaya devam et , hem boşta kalmamış olursun, para kazanırsın, hem deneyim olur senin için, tabii bu arada kendine göre bir iş bakmaya da devam et ..

canım koşarak uzaklaşş ordan birsürü iş bulursun ben 2 ay dayandım böyle biyere

ama ev kredımız var borcumuz var diye ihityacım olamasa zmaanım olsa bı dk bile durmazdım

işe girerken bahsetmedıler böle şelerden işe girince bir iki derken tepeme cıktılar konusyordum

ben bunu yapmam diyordum ama zamanla dozu arttırdıkça arttırdılar..ee bi de mecbur olunca işe çok da parlayamıyosun

çıkarkende söledım siz muahsebecı değil temzılıkcı arıyorsunuz ben cıkıyorum yazık buraya alcanız elemana söyleyın barı kandırmayın

dedim ay nası sinir olmsutum üzüntüden sıkıntıdan ayakalrımda ellerımde yaralar cıkmıstı ınankı

kendıme yakıstırmıyordum cunku o kadar oku et kendını gelıstır git ayak işi yap....

tamam donanımın olmaz baska ıs bılmezsın eyvallahhh ekmegını tastan cıkarıcaksın bişi demıorm

ama işin gücün var bılgın var zorunlulugunda yoksa durma

cnm eğer muhasebeci olmak istiyorsan en iyi muhasebe bürosunda çalışırsın ve onlarda nerdeyse bedavaya çalıştırdğı için hemen birşeyler göstermezler kolay kolay ama sana tavsiyem eğer muhasebeci olmak istiyorsan kesinlikle muhasebe bürosunu tercih et

BENDE muhasebeci yanında çalışıyorum hemde 4 senedir... o kadar herşeyi bilmeme rağmen 800 tl alıyorum şuan.. her işi yapmama rağmen yani ..

ama yemeğimi cebimden yemiyorum kasadan alıyorum. yol paramda yok işyerim evime çok yakın yürüyerek on dakika birşey..

borçlarım olduğu için ve işleri daha iyi kavramak için çalışıyorum... borçlarım bitsin çıkıcam :) çocuk düşünüyorum o yüzden ama cnm maaş ne olursa olsun yol paranı ve yemeğini vermeleri gerek ilk seneler bize de vermiyolardı ki kız çalışıyorz sonunda dayanamadık söyledik artık kasadan yiyoruz.:56::56:

herşey bizim cebimizden çıkarsa bize ne kalıcak :37::37:

arkadaşlar gerçekci olalım hemen ayrıl iş bul diyorsunuzda arkadaş 2 yıldır işsizmiş. tamam şartlar kötü ama bence evde oturmaktan iyidir.bence sabret biraz çünkü hiç deneyimin yok. inan bana ben senden çok kotu şartlarda çalıştım iki yıl ama sonra işi kapınca deneyim kazanınca ben gitmek istedim salmadılar. şu anda herşey yolunda. demem oki sabretmeden birşey olmuyor. işe devam et ama iş aramaya da devam et. fırsat bulursan kaçırma.
6 ay zam mevzusunu şimdiden konuşma. yalnız anlaştığınız uzere çıkış saatlerini konuş iş olmadıkça şu saatte çıkarım fakat iş varsa zaten bırakıp gitmem de. 10 yıllık tecrube konuşuyor. :34: konuşmazsan işine gelir hep geç salar

ben de bu durumda oldum ve çalıştım..
ama hiç bir zaman arayışlarımda da
vazgeçmedim,kendi mi geliştirmekten de..
şu bir gerçek ki işveren kalifiye eleman
istiyor...fakat şartları çok aşağı çekiyorlar,
çok çalış az maaş yani...sen de epey bir
zaman işsizmişsin..paraya ihtiyacından çok bence
tecrübeye ihtiyacın var..en azından sonrasında bir
yere başvuru yaparken ya da görüşmen olurken
şu kadar tecrübem var demen bile avantajın olur..
sonrasında işi kapınca o güven kendiliğinden sana gelir..

ben şuan çok daha iyi şartlarda kendi bulduğum işte çalışıyorum..:34:

haa unutmadan zamanında araba tamircisinde çay falan verip
temizlikte yapmıştım:27: ..

Bence patronun kole ariyormus ve bulmus.

Calisma sartlarin ve maasin berbat. Kendini curutmeden yeni bir baksan iyi olur.

Senin yaptigin isleri vasifsiz biri cok rahat yapar.

Kendini kullandirma boyle patron bozuntularina.

kızlar ya üniversite mezunu olsanız bi kac tane sertifikanız olsa ama deneyiminiz olmasa. asgari ücret sabah 8:30 aksam patron ne zaman cık derse 7,30 gibi yok yemek yok bi ay sonra ssk baslatcak memnun kalırsa muhasebe elemanı olarak girdim ama yogun bi alısveris degil dekorasyon showroom u yani günde bi iki tane tahsilat yapılıyo ve siparis alınıyo.adeko diye bi mutfak cizim programı var onu gösterecekler cizim, satıs, günlük temizlik bulask falan ,muhasebe olarakta tahsilat makbuz kesme yapıcam bunun dısında sınırsız cay servisi günde 4demlik cay yapıyorum ve patron rahat 25bardak iciyo siz bu kosullarda calısır mıydınız daha bugün gittim. benim canımı sıkan sınırsız cay servsi hadi onu gectim bi yemegi olsa en azından 1saat izin versin paramı versin ama degil bunun da ötesinde basta bana 6,30da cıkılır ama müsteri varsa istisnai durumlarda 8e kadar olabilr demisti ama bugün bos bosuna 7,30a kadar bekledim tek bayan benim o kadar okuyupta cay temizlk bulasktan baska bi sey yapmamak kafamı karstrıyo offf napsamki ya siz olsanız bırakmak istemiyorum ama kosullarımı nasıl iyilestirebilirim bana biraz teselli verin arkadaslar :((( izmir de yasıyorum 22yasındayım yerel yönetimler ve kamu yönetimi mezunuyum bilgisayarlı muhasebe ve bilgisayar işletmenligi sertifkası aldım ingilizce az cok biliyorum. ne yapayım arkadaslar bi akıl verin ya da pesin pesin kosulları konusayım mı ne diyeyim :(([/B:43::43::43::43::43:]

canımmm bende tam olarak senin tarif ettiğin gibi bir iş yerinde calıstım 1 ay boyunca.dekorasyoncuda.aynıı ya dediklerinin hepsini bende yaptım cay kahve yemek temizlik sekreterlik.bana da 1 ay sonra ssk dediiler ama 30 günü gecti hatırlattım yok yapıycaz ama mayısa kadar beklersen işler düzelir o zaman yaparız filan dedi.benim eşimde muhasebeci ben calısmak istiyorum diye karısmak istemedi ama baktı ssk da yapmıycaklar adamlara saydı bi sürü.ssk girdiği gün baslatılmalı deneme süresi var ama o sürede de yapmak zorundasınız falan filan neyse cıktım ben ordan.4 ay işsiz kaldım ama heryere iş basvuruları görüşmeler filan neyse ki şükür bi yere basladım hala da calısıyorum.hemde küçük bi dükkan da değil büyük firma:52:hatta işsiz kaldıgım zamanlarda bi ara sürekli söleniyodum eşimde sıkılmıs olacak 'ne heves yapıp duruyosun ne program biliyosun ne santral ne baska bi becerin var sen anca cıktıgın yer gibi küçük dükkanlarda alısırsın diyerekde aşağılamıstı.çok şükür bi işe girdim hemde firma.bence sende cık ordan ve sabırlı ol hep daha iyi iş yerlerine basvuru yap.ugrasma küçük dükkanlarla.Allah gönlüne göre verir inş.cok isteyince oluyor.internetteki bütün eleman arayan sitelere de cv koy ve önyazını güzel yaz beni genelde önyazımdan dolayı arıyorlardı :34:

sonucta 2 yıldr işsizim diyorsn, deneyim yok diyorsn, bence sabrtmeye çalış bi yandan baska iş bakarsn. hem deneyim kazanrsn. hangi iş kolay ki?? hee ama saygısızlık falan varsa sna onu bilemem

yemek sizin yasal hakınızıdr vermese dahi parasını ödemek durumundadır haftalık 45 saatlık calısma saattınız vardır bunu astıgınızda ya mesai vermke yada calıstrmamak durumundadır ama anladgm kadarıyla adam sizin kadar kalifiye bi eleman peşinde degil benim fikrim bu sartlar altında devam etmemen arkadasım..

Eğer çalışma zorunluluğunu yoksa yani çalışmazsam çok kötü duruma düşerim demiyorsanız bence hiç düşünmeden çıkın böyle bir işyeri tecrübe katmak yerine sizi köreltir..çayı da evinizde demler afiyetle kendınız içesiniz. hatta ben sizin yerinizde olsam çaydanlığı patronunuzun kafasına geçirirdim :) :37:

paraya ihtiyacın yoksa ordan çıkıp başka işe bak canm.çalışma şartların kötü maaş da düşük
tabii yinede sen bilirsin

Sakın bırakma işini..
Ben de böyle bir işe girip bu benım meslegım değil yer mı sılıcem cam mı temızlıycem dıye 1 haftada cıkmıstım başka iş bulurum nasılsa diye ama oyle olmuyor.
Az yada cok alakalı yada değil deneyım arıyorlar , ve ınsan farklı işlerde calısında daha bır baska oluyor.
İnan bana her iş kendıne göre sıkıntılı ve zor . Patron heryerde patron değişmiyor..
Hazır iş bulmuşken devam et , bıryandan da daha ıyı işleri araştır buldugun zaman çıkarsın. Ben Kasım ayından beri işsizim ve kafayı sıyırmak uzereyım aynı hataya sen dusme.

yol ve yemek paranı iste, çayı demle herkes kendi çayını kendi alsın misafirlere de kendi versin...temizlik masa etraf flnsa tabiki çalıştığın yeri toparlarsın ama daha kapsamlı bi yerse örn; cam silme wc temizleme gibi işleri kabul etme...sen bi bayan olarak biyeri pisletmezsin zaten ama erkeklerin girdiği wc ve çalıştığı yerlerde pislik eksik olmaz...kimsenin pisliği temizlemek zorunda diilsin....ve son olarak çalışma saatini net olarak konuş...sabah 8:00 akşam 6:30 bile uzun bi süre ki bundan fazlasını kesinlikle kabul etme....aldığın paradan daha önemli çalışma koşulların ve saygılı bi ortam olması....kesinlikle konuş zaten garanti bi iş diil kendini daha fazla kullandırma....:19:

ben de bu durumda oldum ve çalıştım..
ama hiç bir zaman arayışlarımda da
vazgeçmedim,kendi mi geliştirmekten de..
şu bir gerçek ki işveren kalifiye eleman
istiyor...fakat şartları çok aşağı çekiyorlar,
çok çalış az maaş yani...sen de epey bir
zaman işsizmişsin..paraya ihtiyacından çok bence
tecrübeye ihtiyacın var..
en azından sonrasında bir
yere başvuru yaparken ya da görüşmen olurken
şu kadar tecrübem var demen bile avantajın olur..
sonrasında işi kapınca o güven kendiliğinden sana gelir..

ben şuan çok daha iyi şartlarda kendi bulduğum işte çalışıyorum..:34:

haa unutmadan zamanında araba tamircisinde çay falan verip
temizlikte yapmıştım:27: ..

Millete çay servisi yaparak mı tecrübe edinecek.

Sakın bırakma işini..
Ben de böyle bir işe girip bu benım meslegım değil yer mı sılıcem cam mı temızlıycem dıye 1 haftada cıkmıstım başka iş bulurum nasılsa diye ama oyle olmuyor.
Az yada cok alakalı yada değil deneyım arıyorlar , ve ınsan farklı işlerde calısında daha bır baska oluyor.
İnan bana her iş kendıne göre sıkıntılı ve zor . Patron heryerde patron değişmiyor..
Hazır iş bulmuşken devam et , bıryandan da daha ıyı işleri araştır buldugun zaman çıkarsın. Ben Kasım ayından beri işsizim ve kafayı sıyırmak uzereyım aynı hataya sen dusmyapme.

Neden bırakmasın ayak işi yapmak için mi okumuş oldu olucak evlere temizliğe gitsin en azından daha iyi para kazanır. Böyle bir işte çalışıp piskolojisini bozacağına varsın bi müddet işsiz kalsın. Üniv. mezunları bile böyle şartları kabul edip çalıştıkça patronlarda iyice seviyeyi düşürdü her işi buyurmaya başladı. Kendinize gelin kimse elaleme çay yapmak zorunda değil.

Millete çay servisi yaparak mı tecrübe edinecek.

ben size değil konu sahibine öneride bulundum:31:
yaşadıklarımdan yola çıkarak bir fikir sundum..sizi neden rahatsız etti?:19:
bir çok ünlü ismin,işinde geldikleri başarı daha önce garsonluk,temizlik,
atyak işleri...vb. iş deneyimleri ile kazandıklarını bilmiyordunuz sanırım.:ssz:
ülkemiz İSTİHDAMI yüksek,kalkınan bir ülke değil ne yazık ki...
oturarak da iş öğrenilmiyor; şekil de görüldüğü gibi 2 yıldır işsizmiş..

neyse artık pek çok fikir ileriye sürüldü..konu sahibi,kendine uygun
bir yol bulmuştur sanırım..:16:

Back
X