Siz olsanız bu söylemler karşısında ne düşünür ne yapardınız??

Tabi canım tabiki sağlarım o benim annem. Ama neden direk aynı evde yaşamak fikri ile giriyor işin içine ona aynı evde olamayacağını nasıl söyleyebilirim münasip bir dille onuda bilmiyorum

sohbet arasında sakin sakin,normal olan buymuş, diğer seçenek hiç aklınızın ucundan geçmemiş gibi söyleyebilirsiniz. Boşanırsam gelirim dediğinde mesela “ne güzel olur annecim, sana ufak bir ev tutarız yakınlarda, hem elimiz hep üstünde olur hem de çocuklar anneanne sevgisiyle büyür” diyebilirsiniz. Bu önünü keser bence.

Anneme zaten aynı evde olmayacağını ama ona her zaman destek olacağımı söyler isem asla anlamayacak beni biliyor msnz adım annesini istemedi evinde olacak çok iyi biliyorum..
Bu da saçma işte Türkiye de böyle bir algı var malesef. Anne bizi doğurdu büyüttü dye çocuklar büyüyünce de her daim anne babaya hizmet etmeli 🤦🏻‍♀️ Hani annelik karşılıksız emekti? Hasta olur düşkün olur tabiki ilk evladı destek olur insana ama hastalık aciz bir durum olmadığı sürece annenle yaşayacaksan niye evlendin? Öyle olsa hiç bir çocuk evlenmesin anne babasına baksın büyünce soyumuz kurusun 🤭 erkeklere kızıyoruz evlenince ailesine sürekli hizmet ederse sürekli giderse evlenmeseydi diyoruz aynı şey Kadın için de geçerli. Kaldı ki bekarlar anne babayla yaşamak istemiyor ayrı eve çıkıyor sizin aileniz düzeniniz var istememek de çok haklısınız ama ne yapılır nasıl söylenir bilmiyorum 🤷‍♀️ güzel tavsiyeler vardı onları uygulayabilirsiniz

Seni niye yanlış anlayalım sen anneni doğru anla da. Annen sana psikolojik şiddet uyguluyor kendi bencilliği için
2. Kez evlenirken rızanı aldı mı bilmem ama bunu yaptıysa gayet kendi hayatını yoluna koymaya çalışmış kendini düşünmüş ki zaten normali bu aslında
Ama senin hayatını kendine ipotek edemez ayıptır bu.
Kpss çalışan insana sen yapamazsın ne demek ya?
Malesef öyle onuda geçtim siz giderseniz ben nasıl alışaacağm alışamam hastalanırm diyor bu kez de.. Daha sonra bende o, zamana ayrılırım sizinle gelirim sizinle yaşarım diyor.. O kadar yıprandım ki inanın ders çalışmaktan çok büyük bir stres altında iken birde bunları düşünmek zorunda kalıyorum şimdi ben anneme desem ki öyle bir durumda biz sana destek oluruz bir ev tutarız ama aynı evde olmaz desem adım hayırsız annesini istemeyen hayırsız bir evlada çıkacak biliyorum yani şu an ders çalışmam lazmken annem sagolun yine beni böyle bu düşünceler içerisine düşürdü

sohbet arasında sakin sakin,normal olan buymuş, diğer seçenek hiç aklınızın ucundan geçmemiş gibi söyleyebilirsiniz. Boşanırsam gelirim dediğinde mesela “ne güzel olur annecim, sana ufak bir ev tutarız yakınlarda, hem elimiz hep üstünde olur hem de çocuklar anneanne sevgisiyle büyür” diyebilirsiniz. Bu önünü keser bence.
En güzeli böyle söylemek haklısınız ne düşünür se düşünsn bir daha konu açarsa bunu söyleyeceğim direk inanın yoruldum artık annemin sürekli bunları dile getirmesin den ortada daha hiç birşey yokken böyle ise yarın nasıl olur bilemem

Anne babalar da bu devirde kafayı yemiş annende olsa karşılıksız hiçbirşey yapmıyorlar fedakarlık denen sey ölmüş annen kendi hayatını düşünüyor aslinda senin hayatını değil bence atanmak için çabala . Illa ki destek olursun ama eşinin de bir sabri olur. Yine gelsin ama ayri ev tutsun kendisine yasasin hatta sen çalışırken çocuğuna bakarsa sende geçimini sağlaması için destek çıkabilirsin

Anne babalar da bu devirde kafayı yemiş annende olsa karşılıksız hiçbirşey yapmıyorlar fedakarlık denen sey ölmüş annen kendi hayatını düşünüyor aslinda senin hayatını değil bence atanmak için çabala . Illa ki destek olursun ama eşinin de bir sabri olur. Yine gelsin ama ayri ev tutsun kendisine yasasin hatta sen çalışırken çocuğuna bakarsa sende geçimini sağlaması için destek çıkabilirsin
İşte annem bunu anlayabilecek kafa yapısına sahip değil biliyor msnz ben çok iyi biliyorum ki bunu söylediğim anda direk annesini istemeyen Hayrsz bir evlat olacağım. Hasta olur düşkün olur tabi o zaman o çok ayrı bir mevzu ama daha şimdi den ne bileyim inanın çok tuaf geliyor iyice bunaldım.. Ders ders ders çok yıprandm ben zaten destek beklemyrmda böyle de yapmsa idi keşke şimdiden kafasında ayarlamış herşeyi sanrm 🤔

İşte annem bunu anlayabilecek kafa yapısına sahip değil biliyor msnz ben çok iyi biliyorum ki bunu söylediğim anda direk annesini istemeyen Hayrsz bir evlat olacağım. Hasta olur düşkün olur tabi o zaman o çok ayrı bir mevzu ama daha şimdi den ne bileyim inanın çok tuaf geliyor iyice bunaldım.. Ders ders ders çok yıprandm ben zaten destek beklemyrmda böyle de yapmsa idi keşke şimdiden kafasında ayarlamış herşeyi sanrm 🤔
Benim annemde oyleydi anlıyorum anlatmak istesen de anlamicaktir evlendim adım nankör oldu hayirsiz evlat oldu para destegi çıkamadım diye, onda o düşünce olmadığına gore sen ayar vermelisin ayri ev tutarız sana rahatca dersin kafana göre ,eşinden bahset arada ay evde baksirla geziyor felan 😁 evde sizden başka birilerinin yasamamasi gerektiğini düşündürun bnce ya beraber yaşayan kim varsa huzursuz olmaz yani birlikte. Bence derslere odaklan dusunme hic o durumları şimdi

Sizin evladınızdan hiç bir beklentiniz yok mu, ilerde olmayacak mı?

Çocukları birer proje gibi görüp onlar üzerine uçuk hayaller kuran, fikirlerini
bile önemsemeyen ebeveynlere çok gıcığım yanlış anlamayın ama insan bu hayatta
evladından bir takım beklentiler içinde olur.
Hastalıkta, yalnızlıkta, yoklukta yanında destek olduğunu bilmek ister.

Anneniz endişeliyken biz varken çok kaygılanma Allah'ın izni ile yanındayım demeniz zor değil.
Aynı evde yaşamanız gerekmiyor. Yakın ev tutulur. Elleriniz birbirinizin üzerinde olur.
Çalışma hayatına başladığınızda çocuğunuz için sizin ona daha çok ihtiyacınız olacak emin olun.

Tabiki beklenir ama herşeyin bi haddi sınırı vardır anneden anneye değişir konu bence kimisi evladının mutluluğu için herşeyi yapar katlanır kimiside yaptıklarını bi lütuf gibi gösterip başına kalkar buda anne sevgisine inancı yitirir, tabiki birbirlerinin kotu zamanlarinda yanyana olmalilar bu durumlarda da evladi kullanmayi dusunmemeliler bence. Konu sahibinin annesinin çok evladını düşündüğünü düşünmüyorum açıkçası malesef kiz zaten sınavla eviyle uğraşıyor birde onun dediklerine üzülüyor ona da yazik değil mi

Sizin evladınızdan hiç bir beklentiniz yok mu, ilerde olmayacak mı?

Çocukları birer proje gibi görüp onlar üzerine uçuk hayaller kuran, fikirlerini
bile önemsemeyen ebeveynlere çok gıcığım yanlış anlamayın ama insan bu hayatta
evladından bir takım beklentiler içinde olur.
Hastalıkta, yalnızlıkta, yoklukta yanında destek olduğunu bilmek ister.

Anneniz endişeliyken biz varken çok kaygılanma Allah'ın izni ile yanındayım demeniz zor değil.
Aynı evde yaşamanız gerekmiyor. Yakın ev tutulur. Elleriniz birbirinizin üzerinde olur.
Çalışma hayatına başladığınızda çocuğunuz için sizin ona daha çok ihtiyacınız olacak emin olun.
Bunları söylüyorum her defasında dile getirr yorum bir derdi olduğu zaman derdine ortak olmaya çalışıyorum fakat annem aynı ev olayına odaklanmış ve o yönde düşünüyor hep sanrm 🤔

Bunları söylüyorum her defasında dile getirr yorum bir derdi olduğu zaman derdine ortak olmaya çalışıyorum fakat annem aynı ev olayına odaklanmış ve o yönde düşünüyor hep sanrm 🤔

Ben kendisinin de aynı evde rahat edeceğine inanmıyorum.
Genelde damattan çekinilir bir yerde, ayrıca bir yaştan sonra insan 24 saat çocuk sesine
tahammül edemez. Torun da olsa yorgunluk denen bir şey var.
Az göreyim, öz göreyim biraz da kafa dinleyeyim, rahat etmek benim de hakkım diyecektir.
Merak etmeyin.
O böyle hayaller kurarken siz de kendi fikirlerinizi serpiştirin, yönlendirin onun hayallerini bence.

Hayırlı günler hanımlar telefonda yazıyorum umarım anlatabilirim. Karmaşık yazar isem kusura bakmayın.
Ben uzun süredir kpss hazırlanıyorum, bu süreç zaten yaşayan bilir çok yıpratıcı bir süreç özel sektörde çalışıyordum çıkarıldım eşimin maaşı düşük maddi durumumuz oldukça kötü bu durumdan kurtulmak için cocugumun geleceği için atanmam şart çok şükür şu an herşey iyi gidiyor netlerim de iyi olacak inanıyorum.
Annem ben çalışırken bir süre torununa bakmştı. Kendisi 2. Evliliğini yaptı uzun süre önce pek öyle anlaşamıyorlar sanrm 🤔 benm kpss hazırlanmamı ilk başta istemedi atanamassn olmaz boşa çalışma ve diyerek , çünkü ben onun tek cocugym başka kardeşimz yok hani siz giderseniz üzülürüm dayanamam yapamam diye.
hep bunları söylüyor bana bende illa ki olumsuz etkileniyorum,
bende tabi diyorum. Hayat şartları geleceğimiz için diye hem daha nereye atanacağm olacak mı? hiç birşey belli değil iken kendisi bunları düşünmeye başladı.
Herneyse bugün yine sabh aradı beni konuşuyoruz Ordan burdan yine bu konuya değindi keşke atanda kurtar kendisi böyle çok zor diyerek. Ve devam etti bende çok zorlanacağm ama yapacak birşey yok alışırım illa ki en fazla hastalığa kalırım vs dedi bende öyle şeyler deme üzülyrm olumsuz etkilyorsn beni dedim 🥺
Daha sonra bana belki o zamana eşimle ayrılırız dedi bende senin Cocuğun olur bir daha ona bakmaya gelrm yanınıza felan dedi.. Yani daha ortada birşey yok neler düşünüyor. Çok tuaf yani
Benim anladım ise sanrm annem ben eğer Allah nasip ederse memur olursam oda bizimle gelmek istiyor yada eşim ile ayrlrm cocuklar beni yanlarına alır diye düşünüyor.
Lütfen yanlış anlamayın tabi o benim annem her zaman destek olacağım illa ki orası ayrı lakin öyle bir fikri var ve bu durumda bizimle yaşayamaz yani ev ev üstüne olmaz derler ya o hesap diyim size. Aynı evde anlaşmamız mümkün değil.
ve ben annemin böyle bir niyeti olduğunu çok net sezdim siz olsanız böyle bir durumda ne düşünür öyle birşey başınıza geldiği vakit ne yapardınız hanımlar.
KPSS çalışanlar bilir bu süreç zaten çok yıprattcı bir süreç çok zorlu bir süreç birde böyle şeyleri kafama takıyorum ve sürekli her defasında bunlar dile geliyor..
Tek cocuksanız şayet ilerde yaslılıgndada hastalıgndada sizinle olucak mecbur yani careniz yok

Ama bak aynı şeyi sende yapıyorsun işte. Sende ortada birşey yokken bunları düşünüyorsun.

olurda ilerde eşiyle ayrılırsa belli bir miktar parası olacak belli. Ozaman dersin aynı yerden ev buluruz inşallah vs ile devam ettirirsin süreci.

Tavsiyem şuan için böyle vesveselerle doldurmayın kendinizi. Anneniz konuyu açtığında ozaman gelsin bakarız deyip konuyu kapatın.

Evet tabi ki çok erken.. Haklısınız öyle bir durumda elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım o ayrı bir mevzu ama annem daha ortada birşey yokken nelerin hesabımı yapıyor ve neden ayrılmak için beni m memur olmamı bekliyor onuda bilmiyorm yada bana hep bırak çalışma derse diyor.. İnanın Bi tuaf bende kafama takıyorum illa ki

Hehe de gec dpgmamis cocuga son biçmeyelim de, herseyi kafaya takmayin bosuna

Kocanla huzurun yoksa ve boşanmayı istiyorsan, şimdide boşanabilir, kendi hayatını ona göre düzene koyabilirsin. Bunun için benim atanmamı beklemen çok saçma deseydiniz. Ortada bir şey yokken, saçma sapan hayaller kuruyor ve boşanıp size gelirim diye duygu sömürüsü yapıyorsada, silkelenip bir kendisine gelmesini sağlar belki bu söyleminiz.

Esinren maas yada nafaka alamazmı altlo üstlü oturursunuz belki ya nasıp sen atanmaya odaklan bence

Hayırlı günler hanımlar telefonda yazıyorum umarım anlatabilirim. Karmaşık yazar isem kusura bakmayın.
Ben uzun süredir kpss hazırlanıyorum, bu süreç zaten yaşayan bilir çok yıpratıcı bir süreç özel sektörde çalışıyordum çıkarıldım eşimin maaşı düşük maddi durumumuz oldukça kötü bu durumdan kurtulmak için cocugumun geleceği için atanmam şart çok şükür şu an herşey iyi gidiyor netlerim de iyi olacak inanıyorum.
Annem ben çalışırken bir süre torununa bakmştı. Kendisi 2. Evliliğini yaptı uzun süre önce pek öyle anlaşamıyorlar sanrm 🤔 benm kpss hazırlanmamı ilk başta istemedi atanamassn olmaz boşa çalışma ve diyerek , çünkü ben onun tek cocugym başka kardeşimz yok hani siz giderseniz üzülürüm dayanamam yapamam diye.
hep bunları söylüyor bana bende illa ki olumsuz etkileniyorum,
bende tabi diyorum. Hayat şartları geleceğimiz için diye hem daha nereye atanacağm olacak mı? hiç birşey belli değil iken kendisi bunları düşünmeye başladı.
Herneyse bugün yine sabh aradı beni konuşuyoruz Ordan burdan yine bu konuya değindi keşke atanda kurtar kendisi böyle çok zor diyerek. Ve devam etti bende çok zorlanacağm ama yapacak birşey yok alışırım illa ki en fazla hastalığa kalırım vs dedi bende öyle şeyler deme üzülyrm olumsuz etkilyorsn beni dedim 🥺
Daha sonra bana belki o zamana eşimle ayrılırız dedi bende senin Cocuğun olur bir daha ona bakmaya gelrm yanınıza felan dedi.. Yani daha ortada birşey yok neler düşünüyor. Çok tuaf yani
Benim anladım ise sanrm annem ben eğer Allah nasip ederse memur olursam oda bizimle gelmek istiyor yada eşim ile ayrlrm cocuklar beni yanlarına alır diye düşünüyor.
Lütfen yanlış anlamayın tabi o benim annem her zaman destek olacağım illa ki orası ayrı lakin öyle bir fikri var ve bu durumda bizimle yaşayamaz yani ev ev üstüne olmaz derler ya o hesap diyim size. Aynı evde anlaşmamız mümkün değil.
ve ben annemin böyle bir niyeti olduğunu çok net sezdim siz olsanız böyle bir durumda ne düşünür öyle birşey başınıza geldiği vakit ne yapardınız hanımlar.
KPSS çalışanlar bilir bu süreç zaten çok yıprattcı bir süreç çok zorlu bir süreç birde böyle şeyleri kafama takıyorum ve sürekli her defasında bunlar dile geliyor..
Duygu sömürüsü yapıyor. Ya bir ebeveyn çocuğuna bunu yapmamalı. Bir anne düşünür bak işim gücüm emeklim olsa şimdi kimseye muhtaç olmazdım. Kızım da benim gibi olmasın. Ben hoşlanmıyorum anne babaların bu halinden. Çocuklarına ne büyük yuk yüklüyor lar. Evet annedir muhakkak zor durumda kalırsa zaten bir evlat onu alır yanına ama bu konuşma çok yanlış. Size sordumu bu arada anneniz ikinci evliliğini yaparken. Babanız hayatta mi.

Yani ben yorumlari cok acimasizca buldum. Kadinin tek dayanagi kizi, ne yapsin kime siginsin?? Somuru falan yapmiyor ki, kadinin gidecek yeri yok kizinin evinden baska ne yapsin?

Kadıncağız daha gelmeden size yük olmuş. O sizin anneniz farkında mısınız? Bir de kız çocuksunuz. Ben her zaman annenin yeri yaşlanınca kızının yanıdır derim. Başka çocugu da yok. Eşiyle de mutsuz belli ki şuan hiçbir dayanağı olmadıgı için boşanamıyor. Sizin memuriyetinize bel bağlamış. Ya da size aşırı düşkün farklı şehre gidecek olmanız fikrine tahammül edemiyor. Anneniz için çok üzüldüm.

Seni niye yanlış anlayalım sen anneni doğru anla da. Annen sana psikolojik şiddet uyguluyor kendi bencilliği için
2. Kez evlenirken rızanı aldı mı bilmem ama bunu yaptıysa gayet kendi hayatını yoluna koymaya çalışmış kendini düşünmüş ki zaten normali bu aslında
Ama senin hayatını kendine ipotek edemez ayıptır bu.
Kpss çalışan insana sen yapamazsın ne demek ya?
2. Kez evlenirken rıza mı alması gerekiyor 😱

Back
X