Doğuma Hazırlık Siz olsanız hangi ismi seçerdiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Siz olsanız hangi ismi seçerdiniz?

• Elis

OY: 48 23,4%
  • Melisa

OY: 61 29,8%
  • Melis

OY: 96 46,8%

• Ankete Katılan
    205
Anlamı nasıl kötü cnm?

Benim aklımda çirkin ya da şişman demek gibi kalmış. Farklı bir adı incelemiş aklımda yanlış kalmış olabilir kusura bakmayın. ☺ Dini açıdan yazmamıştım ben.

Ama şimdi baktım bal ile ilgiliymiş. Hatta littlewaterspirit littlewaterspirit arkadaş yazmış anlamını çok güzelmiş.

Benim galiba apayrı bir ad kalmış aklımda. :68:

Tek isim olacaksa Melis ama işte klasik bi isim desek değil güzel,çok popüler olup modası geçmişte kalmış bi isim .Elis en azından farklı .Elis Ada ,Elis Duru gibi..Çift isim düşünmüyorsanız da ,Elis tek başına da bi olmuyor gibi sanki.Neyse, konulunca benimsenip gidiliyor zaten :anne:

Elis'in anlami nedir hic duymadim. Yurtdisinda yasayan Türkler'de yaygin degil demek ki yoksa duyardim.

Değişik önerilerde bulunmuşsunuz teşekkürler:).İsmi Nederlands dilinde okunacak.Genelde yazıldığı gibi okunuyor.Melisa avrupada populer bir isim Yasminde öyle.Türk isminden çok uzaklaşmak istemiyorum ben ,ailem vs tepki verir çevrem tuhaf karşılar.

Konu sahibi siz de Hollanda'dasiniz demek yeni okudum. Valla burda Elis ismi olacak sana E-liz yani. E harfi uzatilacak o el mahkum. Lis te s bunlar sonda olunca z çıkarıyorlar. Amcamin oglunun ismi Ediz ordan biliyorum. Bastaki e harfini de uzatiyorlar kendi ismimden biliyorum. Zor ya buralarda isim secmek. Ne koyarsan koy dogru soyleyemiyorlar ismini sinir bozucu.

Allah kucagina almayi nasip etsin..Cocuk ismiyle dogar...Yani O gun icinize ne doguyorsa Onu koyun esinizle birlikte...

Konu sahibi siz de Hollanda'dasiniz demek yeni okudum. Valla burda Elis ismi olacak sana E-liz yani. E harfi uzatilacak o el mahkum. Lis te s bunlar sonda olunca z çıkarıyorlar. Amcamin oglunun ismi Ediz ordan biliyorum. Bastaki e harfini de uzatiyorlar kendi ismimden biliyorum. Zor ya buralarda isim secmek. Ne koyarsan koy dogru soyleyemiyorlar ismini sinir bozucu.
Haklısınız vurguda çok önemli tüm isim değişebiliyor.Nebileyim okul hayatı olacak okadar, öğretmenleri arkadaşları seslenecek vs.Ben internetten isim listelerine bakıyorum hiç kafama yatan isim yok gibi, ankete yazdıklarım dışında.Çoğunluk Melis demiş burada, daha zaman var içime sinen ismi bulurum inşallah.Belçika flaman bölgesindeyiz biz.

Öncelikle Allah hayırlısıyla sağlıklıca kavuştursun. İsim çok önemli, hayatı boyunca taşicak sonuçta, Elif çok güzel bir isim, yine Kur’an da geçen anlamı güzel bir isim seçin bence. Nisa olabilir mesela

Değişik önerilerde bulunmuşsunuz teşekkürler:).İsmi Nederlands dilinde okunacak.Genelde yazıldığı gibi okunuyor.Melisa avrupada populer bir isim Yasminde öyle.Türk isminden çok uzaklaşmak istemiyorum ben ,ailem vs tepki verir çevrem tuhaf karşılar.

Hollanda'da yaşıyorsanız Melisa hiç güzel bir tercih değil... Melissa Hollanda'da popüler bir isim değil. Belirli bir grup tarafından sık kullanılan bir isim. Yanlış anlamayın ama Hollanda'da Melissa varoş ismi olarak görülür. (Tokkie naam/kampernaam olarak geçer Melissa).

Hollanda'da yaşıyorsanız Melisa hiç güzel bir tercih değil... Melissa Hollanda'da popüler bir isim değil. Belirli bir grup tarafından sık kullanılan bir isim. Yanlış anlamayın ama Hollanda'da Melissa varoş ismi olarak görülür. (Tokkie naam/kampernaam olarak geçer Melissa).
Aa bilgim yoktu, biz daha yeniyiz buralarda hem türkler hemde yabancılar kullanıyor diye düşünmüştüm Melisayı.Sizin başka isim öneriniz var mı?

Back
X