Siz olsanız hangi işte çalışırdınız?

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Diyelim ki öğrencisiniz ve bir yakın akrabanızın da çalıştığı bir firmada çalışıyorsunuz. 6 ay bile olmamış henüz. İşi öğrenmek için girmişsiniz zaten. O akrabanızla hiç iş ilişkiniz yok ama, alakasızsınız yani birbirinize.

Başta diyelim ki Ayşe, Ayşe'nin yardımcısı diye işe girmişsiniz. Ayşe'ye demişler ki sen işi öğret. Sonra Ayşe işten çıkarılmış tek başınıza devam ediyorsunuz. İyi de maaşınız var. Rahatınız da yerinde. Her şeyiniz yolunda yani. Nisan sonunda da zam alacaksınız.

Sonra Ayşe başka işe giriyor. Aradan 2-3 ay geçiyor. Bu arada Ayşe'yle hala samimisiniz, sık sık görüşüyorsunuz. Ayşe diyor ki "şuraya birini arıyorlar iş aynı, şartlar aynı." Sadece yarım saat erken işten çıkış ve 350 lira fazla maaş.

Siz olsanız rahatınızı bozar mısınız? Yoksa gider misiniz?

Karşı firmadan eminsem,bir sorun yaşamayacağıma eminsem.Giderim.

Ben gitmem.Rahatım yerindeyse,işyerimi seviyorsam gitmem.
350 tl güzel para ama Nisan'da zaman varmış zaten.

Ben gitmem.Rahatım yerindeyse,işyerimi seviyorsam gitmem.
350 tl güzel para ama Nisan'da zaman varmış zaten.

Ben de çok gitmek istemiyorum açıkçası. Ama ya fırsat kaçırıyorsam diye düşünüyorum. Tecrübe edinmek istiyorum ama ya gidersem ve bir şeyler yolunda gitmezse elimdekinden de olurum.

Diyelim ki öğrencisiniz ve bir yakın akrabanızın da çalıştığı bir firmada çalışıyorsunuz. 6 ay bile olmamış henüz. İşi öğrenmek için girmişsiniz zaten. O akrabanızla hiç iş ilişkiniz yok ama, alakasızsınız yani birbirinize.

Başta diyelim ki Ayşe, Ayşe'nin yardımcısı diye işe girmişsiniz. Ayşe'ye demişler ki sen işi öğret. Sonra Ayşe işten çıkarılmış tek başınıza devam ediyorsunuz. İyi de maaşınız var. Rahatınız da yerinde. Her şeyiniz yolunda yani. Nisan sonunda da zam alacaksınız.

Sonra Ayşe başka işe giriyor. Aradan 2-3 ay geçiyor. Bu arada Ayşe'yle hala samimisiniz, sık sık görüşüyorsunuz. Ayşe diyor ki "şuraya birini arıyorlar iş aynı, şartlar aynı." Sadece yarım saat erken işten çıkış ve 350 lira fazla maaş.

Siz olsanız rahatınızı bozar mısınız? Yoksa gider misiniz?

Suan ki calistiginiz firma akrabaniza mi ait.Ben isin parasinda degilim isterse karsi firma 500 tl eksik maas versin oraya gecerdim,akraba ile ne is yaparim nede calisirim simdi olmazsa bile ileride sorun yasanir diye dusunuyorum.

Suan ki calistiginiz firma akrabaniza mi ait.Ben isin parasinda degilim isterse karsi firma 500 tl eksik maas versin oraya gecerdim,akraba ile ne is yaparim nede calisirim simdi olmazsa bile ileride sorun yasanir diye dusunuyorum.

Hayır sahibi değil.
Uzun yıllardır orada çalışıyor, başka departmanda müdür konumunda.
O açıdan bir sorun yaşamamız söz konusu değil, annemden sonra o akrabam gelir benim için. :nazar:

Valla ben de benimseme sorunu var. Ben kolay kolay değişikliğe yanaşmazdım hatun.
Sen de yanaşma bence ... Ayşe'ye ne güvenceksin hem ?
Başımıza gelenler güvenmekten gelmedi mi hiç ? :ssz:

hem öğrencisiniz hem işe yeni grdnz hemde 2850 lira maaş alıyosunuz :53:
ne iş yaptığınızı çok merak ettim açıkcası

hem öğrencisiniz hem işe yeni grdnz hemde 2850 lira maaş alıyosunuz :53:
ne iş yaptığınızı çok merak ettim açıkcası

İhracat temsilcisiyim.
2500 ile başladım, işi tek başına yürütmeme karar verilince 2850 oldu ve bana yine de 6 ayım dolunca zam yapılacağı söylendi. Ondan. :)

*leonela, bilemedim ki hiç. Güvensizlik durumu değil bu ya, ne bileyim.
Bu arada Ayşe'ye fotoğrafımın fbookta profil fotoğrafı olması.:9:

işi öğrenirken 3bın alan işi öğrenınce 10 falan alıyor herhalde

siz tr demısınız

İş öğrenmek derken, uzaktan eğitim öğrencisiyim tam zamanlı çalışıyorum gayet, tecrübe kazanıyorum.
Tecrübeli, iyi elemanlar 5-6 bin lira alıyorlar genelde.

İhracat temsilcisiyim.
2500 ile başladım, işi tek başına yürütmeme karar verilince 2850 oldu ve bana yine de 6 ayım dolunca zam yapılacağı söylendi. Ondan. :)

*leonela, bilemedim ki hiç. Güvensizlik durumu değil bu ya, ne bileyim.
Bu arada Ayşe'ye fotoğrafımın fbookta profil fotoğrafı olması.:9:

Gözleri on numaraymış ya, bayıldım :52:

Allah bereket versin maaşın cidden çok iyi..
İşçi lazım mı çok iyi bir çalışanımdır:9:

Şaka bir yana..
Ben eğer ortamdan memnunsam gitmem.
Çünkü kolay kolay alışamam ve iş arkadaşlarına vs. çok önem veririm..:34:

İşi öğrenmek için girdiysem hiç yer değiştirmem 350 lira için.Hem maaşınız da iyi.
Hani 750 1000 lira falan alsanız 350 liranın size katkısı büyük olurdu.
Bence yerinizde devam edin.

Back
X