istediğin mesleği yapmak çok güzel birşey ama bunca emeğin de boşa gidecek.anlamadığım nokta şu,neden kayıt sildirmek zorunda kalıyorsun ki,aynı anda okuyamıyor musun?
cnm bende kimyagerim ve 2 üni.bitirdim hem çalışdım hem okudum.sana tavsiyeme gelince 2 dersin varsa kesin okulunu bitir yaz okulu fln yokmu orda bitirip diğerine kayıt yaptırsan benim görümcen mimarsinan mimarlık mezunu ve gerçekten çok ama çok zor bi bölüm ama gerçekten çok istiyorsan birini bitirip tekrar sınava girersin
Bende 1 üniversite öğrencisi olarak bu konuda karşılaştığım çok arkdaşım var..
eleştirmesi ve karışmak bana düşmez sadece sormuşsun fikrimi söylerim...
1.Şuan kaliteli bir okulda mı okuyorsun?
2.Yaşın kaç?YAŞIN 4 sene daha okuyup diğerlerine yetişmen hayta geri kalmıcak kadar küçük mü?
3.Kazandığın mimarlık okulu çok mu kaliteli 4 yılını bi çırpıda atıp sırf 2 ders için uğruna kayıt olunacak kalitede bir okulmu?
4.Ailenin ve senin 4 yıl içinde yaptığı masraflar 4 yılı bir çırpıda silip atcağın kadar hafif mi?
5.Geleceğini nasıl yönlendirmek istiyorsun yaptığın planlar beraber olduğun bi erkek arkdaş veya yapmayı düşündüğün başka şeyler için çok geç kalıp ilerde pişman olmayacakmısın?
6.Bu basit gibi görünsede bence çook önemli...bol şans tatlım
yaz okulu veya bütünleme yok mu
2.3. sınıfta olsan düşünmeden bırak derim.Ama yolun sonuna gelmişsin.Bence bu 2 dersi verip okulunu bitir emeklerine yazık olmasın.Şimdi yüksek puan aldıysan seneye de alırsın.Seneye tekrar gir sınavamrb öncelikle.benim sorunum şu: üniv.de okurken öss sınavına girdim 4. yılım normalde okulumun bu yıl bitmesi gerekiyordu fakat 2 tane dersim kaldı malesef ve istediğim başarıyı aldım sınavda yeni okula kayıt yaptırabilmem için şuanki okulumdan kaydımı sildirmem gerekli ailem baskı yapmamakla beraber tekrar okumamı istemiyolar babamın çevresi çok geniş ve mesleğimle alakalı bir iş bulmuş bile okulumu bitirseydim hem okuyup hem çalışmayı düşünüyordum ailemin yanında fakat şuan çok kararsızım kimyagerlik yapmayı sevmiyorum mimar olmak hep hayalimdi sizce ne yapmalıyım kimseyi umursamadan hayalimin peşindenmi gideyim yoksa ailemin istediği gibi iş hayatınamı atılayım??
Ikisinden de vazgecmen gerekmiyor. Birini amacina ulasmak icin firsat olarak gor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma derim. Hayat oyle cok garanti degil. Mimarlik okurken zorlanip devam etmezsen pisman olursun belki. Hem calis hem hazirlan hem para biriktir okulun icin.
valla bu isi ablam yapti. simdi sevdigi istedigi bir bolumden mezun, ama cogu sey icin gec kalmis oldu her seye yeniden basladi. yani cok cok cesaret isteyen bi is bence. iyi dusunmek lazim.
Bence kesinlikle iki dersi verip diplomanı almalısın
Yaşını merak ettim bir de :26:
mrb öncelikle.benim sorunum şu: üniv.de okurken öss sınavına girdim 4. yılım normalde okulumun bu yıl bitmesi gerekiyordu fakat 2 tane dersim kaldı malesef ve istediğim başarıyı aldım sınavda yeni okula kayıt yaptırabilmem için şuanki okulumdan kaydımı sildirmem gerekli ailem baskı yapmamakla beraber tekrar okumamı istemiyolar babamın çevresi çok geniş ve mesleğimle alakalı bir iş bulmuş bile okulumu bitirseydim hem okuyup hem çalışmayı düşünüyordum ailemin yanında fakat şuan çok kararsızım kimyagerlik yapmayı sevmiyorum mimar olmak hep hayalimdi sizce ne yapmalıyım kimseyi umursamadan hayalimin peşindenmi gideyim yoksa ailemin istediği gibi iş hayatınamı atılayım??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?