• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaniz napardiniz ???

eymentaa

Eymen'im abi oluyor 😍🙏
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
5.579
9.201
198
Merhaba kizlar..
Ben işin içinden çıkamadım sizlerden destek almaya geldim.. Bana yardimci olursaniz sevinirim...
Ben gida mühendisiyim.2013 yılından beri özel bir firmada calisiyorum.. Yaklaşık 1500 kişi çalisiyor.. İşe başlayan ilk mühendis benim firma yeni açildi.. İşe başladiktan 1.5 yil sonra hamile kaldim.. İş yeri çıkış almamı istedi..Ev kredisi ödüyorum yiklü miktarda o yüzden Çikmadim.. Sürekli psikolojik baski yaptilar.. Cikmam ićin cok uğraştilar.. Benden sonra giren bi mühendis hamile kaldi diye cikardilar.. Ama ben yılmadım.. Nitekim bebeğimi kaybettim.. Kürtajdan enfeksiyon kapinca doktor gene bebek olmali dedi.. Enfeksiyon geçtiği ay hamile kaldim.. Bebeğim dünyaya geldi.. Ama maalesef baski devam ediyor.. Maaşıma zam vermediler. Bu ocakta vereceklerine söz verdiler ama etraftaki firmalara göre genede kazandiğim para fazla..
Sizce işi birakip daha düsük fiyatla başka bi firmaya girmeli miyim ? (Böyle bi teklif var)aklim çok karışık:KK43:

Bebek olmuş geri dönmüşsünüz

Şimdi sorun ne

Evet ortamın tadı kaçmıştır ama geçmişe sünger çekip devam edin ki mücadeleniz boşa gitmesin gerekirse tazminatınızı verip onlar çıkartsın

Is hayatini cok bilmiyorum ama yasal olarak haklariniz nelerdir bu is yerinde kalirsaniz sikinyilariniz neler olacak cikarsaniz is bulma imkaniniz nelerdir

Bunlari bilirsek daha yardimci olurduk

Amw ben az ucretle kafamin daha rahat olmasi taraftariyim

Tabi sizin maddi sıkintı durumunuz nedir birde o duruk var Allah kolaylik versin insallah

Bebek olmuş geri dönmüşsünüz

Şimdi sorun ne

Evet ortamın tadı kaçmıştır ama geçmişe sünger çekip devam edin ki mücadeleniz boşa gitmesin gerekirse tazminatınızı verip onlar çıkartsın
Tazminat vermemek için yıldirmaya calisiyolar...

Eğer şuanda da size baskı yapıyorlarsa bu stresli dönemde zaten bebeklede cok yorulacaksınız belki daha rahat bir yerde çalısmak sizin icin daha iyi olur. Ama şuan işinizde bir sorun yoksa. Psikolojik bir yuklenme yoksa ocaktada zamminizi alırsanız çıkmayın bence. Sonucta bebekte doğmuş masraflarınız çogalacak. Paraya ihtiyacınız olan bir dönemdesiniz.

Ama maddi yönden sıkıntınız yoksa bilemem.

Eğer şuanda da size baskı yapıyorlarsa bu stresli dönemde zaten bebeklede cok yorulacaksınız belki daha rahat bir yerde çalısmak sizin icin daha iyi olur. Ama şuan işinizde bir sorun yoksa. Psikolojik bir yuklenme yoksa ocaktada zamminizi alırsanız çıkmayın bence. Sonucta bebekte doğmuş masraflarınız çogalacak. Paraya ihtiyacınız olan bir dönemdesiniz.

Ama maddi yönden sıkıntınız yoksa bilemem.
Maddi olarak sikintidayim

Maddi olarak sikintidayim
Etrafınıza biraz kulak tıkayıp katlanın o zaman. Psikolojik baskı yapıyorlar mı? Ve sana gereksiz iş yüklemesi falan yapıyolar mı?
Bence biraz sabret maaşına zam yapcaklar mı bakalım. yada seni kovsunlar tazminatını al. Tabi para vermemek icin mobbing yapıyolar.

bebek bakımı ,ilgilenmesi ile sorunun yoksa neden ayrılasın,,,

ben her durumda ayrılmazdım...

bir de maddi sıkıntın da varmış...

her gün işe giderken psikolojini sağlamlaa...

Calisma saatlerin kosullarin duzgunse ve maddi olarak daha dusuk maasla calismak seni zorlayacaksa ayrilma, aksi durumda mutsuz olmana degmez.

Bu kadar mücadele vermissin. Bence gecmisi at kafandan. Cocugun icin gelecegi icin sarıl işine. Sade senin ora değil her yer böyle. Insanin oldugu her yerde bir sıkıntı var mutlaka.

Önemli olan çalıştığınız yerdeki huzur bence. İstediği kadar para versin mobbinge uğradıktan sonra ne değeri kalır?

Sakın çıkma yaptıkları suç hiç bişi yapamazlar sana. Mobbing olabilecek her delili kayıtlı tut. Mesaiye bırakmalar, mailler her şey olur. Hamileyken işe başlamadın. 1,5 yıl sonra hamile kaldın. Hiç bir hakları yok. Bak daha ilerde süt izni vs olacak. Şimdiden haklarını bildiğini belli etmezsen cok üstüne gelirler.

Çalışan kadının yaşadığı bu zulüm nedir ya! Hamile olduğun için işten çıkarırlarsa tazminat davası açma hakkın var. Asla çıkışını kendin alma tazminatını vericez deseler bile alma.

o zaman is ilanlarina calissanlarimiz kesinlikle korunsun diye not mu dussunler .... bebeginiz de dogmus, sadece cocuklu olmaniz nedeniyle ise son verme de ilk burda gordum .... kesinlikle cikmaaa . alin terinizle kazaniyorsunuz maddi olarakta sikisigim diyorsunuz. onlara inat calisin .....

Tazminat vermemek için yıldirmaya calisiyolar...
İş mahkemeleri genelde sizden yana oluyor. O yüzden mobbingi ispatlayabilirseniz (yazılı bir baskı söz konusu mu) Bence mahkemeye verin ve tazminatınızı da alın çıkın. Normalde mahkeme gibi durumlardan iş tatsızlaşmasın diye kaçınır insanlar ama onlar işi çoktan tatsızlaştırmışlar. Bebeğinizi kaybetmenizde etkileri bile olabilir bu stres ve mutsuzluğun. Hakkı yerde kalmasın. Verin mahkemeye burunları sürtsün.

Back
X