Siz olsanız nasıl bir yön çizerdiniz?

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
3 yıldır iç anadolunun küçük, kendi halinde turistik bir ilinde yaşıyorum. Doğma büyüme Ankaralıyım. Bir Ankaralı da burada buldum ve evlendim. İkimiz de tam bir ev kedisi olmakla beraber işimize gidip gelip kendi halimizde yuvarlanıyoruz.

Gitme vaktimiz yaklaşırken bizdeki tek soru şuan şu ki; Ankara mı olsun, herhangi başka bir şehir mi?

Eğer dönecek olursak, Ankara'ya 30 km uzaklıktaki bir ilçeye -aynı zamanda eşimin memleketi oluyor- yerleşmeyi düşünüyoruz. Evlerin yeni ve ucuz olması, ilçenin sessizliğini sevdiğim için ihtimaller dışında tutmadım ve orada bir kuruma naklen atama talep etmeyi düşündüm. Şuan çalıştığım kuruma göre maaşı daha yüksek bir kurum orası da. Burada kısmen rahat olsam da bu alanda ilerlemeyi istemiyorum.

Bu arada arkadaşlarımdan ailelere yakınlaşmayın çok sorun yaşarsınız diyenler oldu. Duyduğum ve okuduğum konuları düşününce buna hak veriyorum. Şimdiden sorun yaşayıp yaşamayacağımı bilemesem de yan yana iki daireyi birleştirip birine gelinini yerleştiren birinde kendi oturan kayınvalideleri düşününce, kendi kayınvalidemin ve annemin hiçbir şeyimize müdahil olmadıklarını, bu konuda da sorun yaratmayacaklarını düşünüyorum. Yani burayı özetlersek, evlerin ayrı olup ailelerin müdahale etme çabasında olmaması ailelere yakın olma durumunun dezavantajını bir nebze olsun değiştiriyorsa, bunu tehlike olmaktan çıkarmak istiyorum.

Şimdi.. bu yazdıklarımın ışığında, kendimi az çok anlatabildiğimi düşünerek soruyorum; hal böyle iken siz olsanız nasıl bir yön çizerdiniz ? Şimdiden çok teşekkürler ^^

Söylediğiniz gibi ebeveyne ve size göre değişecek bi durum bu tür şeyler.. çocuk olduğunda size yardımcı olacaklarsa bu avantaj..bunu yaparken sizden farklı tutum olacak mi sınırlar olacak mi bunuda düşünün.. çünkü bu da ihtimaller dahilinde ..
Yok biz geçinir gideriz diyorsanız gidip bi hayat kurun tabi

Söylediğiniz gibi ebeveyne ve size göre değişecek bi durum bu tür şeyler.. çocuk olduğunda size yardımcı olacaklarsa bu avantaj..bunu yaparken sizden farklı tutum olacak mi sınırlar olacak mi bunuda düşünün.. çünkü bu da ihtimaller dahilinde ..
Yok biz geçinir gideriz diyorsanız gidip bi hayat kurun tabi

aslında biraz da bu durum için yakınlaşmak istiyoruz. ailesi uzakta olup bebeği olan arkadaşlarımı biliyorum..

Ailesiyle aranızda olumlu bir ilişki varsa aynı il - ilçe olabilir bence tersi bir durumda tercih etmemeye çalışırdım

Kendi anne babanda olsa bir yönde ters düşüp anlaşmamazlik oluyor. Çok yakın olmamak lazım ama çokta uzak değil.

aslında biraz da bu durum için yakınlaşmak istiyoruz. ailesi uzakta olup bebeği olan arkadaşlarımı biliyorum..
Ne kadar iyi ilişkiniz olsada ne kadar küçük yerde olsanizda evi çok yakın tutmayın..ileriki zmn icinse çocuk bebek kararlarını alışverişini eşiniz ile yapıp sınırı bastan cizin..
Baktınız olmadi git-gel yapılacak bi ilçeye taşınırsınız..
Mutlu olurum bn diyorsanız gidin..

kendinizi ve aileleri en iyi siz bilirsiniz. genelde insanımız sorununu anlatır o yüzden hep kötü örnekleri duyuyoruz. Kendimden örnek vericem ben kendi annemle aynı binada oturuyorum ben ya da eşim hiç sorun yaşamadık. Eşimin memleketinde de babasının bize verdiği bir ev var. Diyelim ilerde oraya taşındık gözüm kapalı gider aynı sitede otururum çünkü kv ve kp ile çok iyi anlaşıyorum ve yapılarını biliyorum.

Ben ailemin olduğu sehirdeyim. Bizimkileri evimize karışmaz.gelin diye baskı kurmaz. Sorun yaşamıyoruz. Şimdiye kadar dezavantajları hic olmadi. Tam tersi. Birde cocuk olunca ailenin de olması çok güzel. Arkadaşlar felan yinede ailenin yerini tutamaz çünkü. Esimin aileside bizim yanımıza gelmeyi planlıyor. Onlarla nasıl olucak bilmiyorum tabi. Yaşayıp görücegiz artık

Aileleri siz tanıyorsunuz, ben yakın oturmanın avantajını yaşayan insanlarda gördüm. Bir dönem bende kendi aileme yakın oturdum. Hiç bir dezavantaj yaşamadım. Herkes birbirine saygı duyduğu, yerini, hududunu bildiği zaman hiç bir ilişkide sorun çıkmaz. Eşiniz, ailesi ve kendinizi değerlendirin.

Ailesinin evliliğinize ve kişiliğinize saygısı, eşinizin ailesine bakışı ve evliliğini sahiplenişi, sizin gerektiğinde hayır diyebilme yeteneğiniz. Hepsini gözden geçirin.

3 yıldır iç anadolunun küçük, kendi halinde turistik bir ilinde yaşıyorum. Doğma büyüme Ankaralıyım. Bir Ankaralı da burada buldum ve evlendim. İkimiz de tam bir ev kedisi olmakla beraber işimize gidip gelip kendi halimizde yuvarlanıyoruz.

Gitme vaktimiz yaklaşırken bizdeki tek soru şuan şu ki; Ankara mı olsun, herhangi başka bir şehir mi?

Eğer dönecek olursak, Ankara'ya 30 km uzaklıktaki bir ilçeye -aynı zamanda eşimin memleketi oluyor- yerleşmeyi düşünüyoruz. Evlerin yeni ve ucuz olması, ilçenin sessizliğini sevdiğim için ihtimaller dışında tutmadım ve orada bir kuruma naklen atama talep etmeyi düşündüm. Şuan çalıştığım kuruma göre maaşı daha yüksek bir kurum orası da. Burada kısmen rahat olsam da bu alanda ilerlemeyi istemiyorum.

Bu arada arkadaşlarımdan ailelere yakınlaşmayın çok sorun yaşarsınız diyenler oldu. Duyduğum ve okuduğum konuları düşününce buna hak veriyorum. Şimdiden sorun yaşayıp yaşamayacağımı bilemesem de yan yana iki daireyi birleştirip birine gelinini yerleştiren birinde kendi oturan kayınvalideleri düşününce, kendi kayınvalidemin ve annemin hiçbir şeyimize müdahil olmadıklarını, bu konuda da sorun yaratmayacaklarını düşünüyorum. Yani burayı özetlersek, evlerin ayrı olup ailelerin müdahale etme çabasında olmaması ailelere yakın olma durumunun dezavantajını bir nebze olsun değiştiriyorsa, bunu tehlike olmaktan çıkarmak istiyorum.

Şimdi.. bu yazdıklarımın ışığında, kendimi az çok anlatabildiğimi düşünerek soruyorum; hal böyle iken siz olsanız nasıl bir yön çizerdiniz ? Şimdiden çok teşekkürler ^^
Az çok tanımışındır eşinin ailesini ben nedense yakın olmak daha iyi diye düşünüyorum. Yakın olunca günlerce kalma olmuyo 😁 aynı ilçede çocuk olunca yardımcı olurlar falan ama tabii iyi düşünmek gerek...

İstanbul’un benim için merkezi sayılan Eminönü’nde yaşadım. Her türlü imkana her türlü sosyal aktiviteye öylesine yakındım ki. Her zaman bununla övündüm durdum. Ama elim hiç gitmedi o imkanlara. Hiç harekete geçmedim. Kocaeline taşındım. Merkezde değilim Kocaeli’nin pek de gelişememiş bir ilçesindeyim. Daha sessiz sakin Eminönü’ne göre ise ıssız bir yer. Fakat o günlerde elimin altında olup kavramadığım herşey için bugün birkaç saat feda edip yine de ulaşabiliyorum ve o günlerden daha fazla istifade ediyorum İstanbul’dan. Ben sakin ama şehre yakın olan yeri tercih ederdim.

İlk yıl ailemden kaçma hatasına ben de düştüm :) aileye yakın olmamak dedim dedim gittim sadece bir saat uzakta bir şehre yerleştim. Ama olmuyor. Benim ailem darlamaz. Ne beni ne eşimi. Sürekli çağırmaz ben çağırmadan gelmez. Aile gibisi yok gerçekten. Bu soruda da aileye yaklaşmak şıkkını işaretliyorum :)

Bize de tayin istemeden önce çok söylemişlerdi ailelere yakın olmayın sorun yaşarsınız diye. 1 seneyi geçtik hiç bir sorun yaşamadık. Annem küçük kızıma bakıyor zaten. Eşimin ablası da bu şehirde arada görüşüyoruz çok ta iyi olur.

Back
X