Siz olsaniz nasil davranirdiniz?

:KK48: Ben bile guluyorumm hicc sorun degill :KK70: ya ben iyi gecelr demesni beklmedim aslinda. Bir anlik sinir herhalde diye dusndum. Yuzume bakmadn yanimdan gecti gitti yatti. Normalde bensiz hic yatmaz. Anladimki baya bys bi sinirlenmis

Çok tatlısınız gerçekten ya. Yüzünüz daima gülsün dilerim. Bu durumu bile pozitif hâle getirebiliyorsunuz. Kadın atışması beklediyse ondan gerilmiştir. Erkekler genelde böyle konulara müdahil olmaz.
Hattâ kendi aralarında akıllı erkek iki kadın tartışırken araya girmez falan derler.

Kayınvalidenize söyleyin, fazla tatlı yemesin. Malum menopoz ateş basar sonra. :dondurma:

Hayrili geceler KK uyeleri,

Esim kayinvalidm ben oturduk telvyzn izliyorduk. Konu biri hakkinda acildi esim onun icin 'cok uyusuk biri' dedi. Kayinvalidem ise 'nekoysambilemedimkide cok uyusuk. Evde iki kadiniz baklava bile yapamadik Millet iki uc tepsi baklava yapiyor' feln dedi. 'Nekoysambilemedimki anca telefonuyla vakit geciriyor' diye konustu. Ben birsey demedim. Pekte takilmadim soylediklerine. Kayinvalidem boyle konustuktan sonra esim yuzume bile bakmadi, konusmadida benimle. Yapacak islerim vardi ben islerimi halledyim dedim. 'Cik git yaa' diye cevp verdi. Yatmaya giderken iyi geceler felan demedide. Yarin bayram diyerktn alttanmi alsam? Siz neyspardiniz? Cok bozuldum. Kalbine giden yol annesindenmi geciyormusssss:KK11:
Kalbine giden yol annesinden geçiyorsa annesiyle evlenseymiş:KK70:
Şaka bir yana cevap vermeniz gereken yerde susmanız iyi olmamış.
Genel olarak büyük bir olay yok. Bu arada bu laflardan sonra hayatta ne baklava ne börek yaparım. Yaparsanız size laf söyleyerek iş yaptırabileceğini düşünecek kv.

Diğer konunu hatırlıyorum eşin gereksiz agresif zaten. Bu olayda büyük bi sorun yokmuş gibi gözüküyo ama var. Kayınvaliden belli ki espri yapmış. Eşine ne oluyo da çık git ya deme cüretini gösteriyo sana. Biz ne dedek boş sen yine alttan alıcan haklı yerde. Haklıyken kendini haksız duruma düşürücen. Çok sessiz kalıyosun o evde..

Esim kayinvalidm ben oturduk telvyzn izliyorduk. Konu biri hakkinda acildi esim onun icin 'cok uyusuk biri' dedi. Kayinvalidem ise 'nekoysambilemedimkide cok uyusuk. Evde iki kadiniz baklava bile yapamadik Millet iki uc tepsi baklava yapiyor' feln dedi. 'Nekoysambilemedimki anca telefonuyla vakit geciriyor' diye konustu. Ben birsey demedim. Pekte takilmadim soylediklerine. Kayinvalidem boyle konustuktan sonra esim yuzume bile bakmadi, konusmadida benimle. Yapacak islerim vardi ben islerimi halledyim dedim. 'Cik git yaa' diye cevp verdi. Yatmaya giderken iyi geceler felan demedide. Yarin bayram diyerktn alttanmi alsam? Siz neyspardiniz? Cok bozuldum. Kalbine giden yol annesindenmi geciyormusssss:KK11:
Mutlu olsun marifet gibi aranızı bozmuş.. kocan da afedersin de salakmış 2 lafla ne triplere girmiş.. Allah bu erkek milletine akıl fikir versin ıslah etsin inşallah...

Kayinvalidem cok iyi biridir boyle syler soylemez normalde. Menopoza girdi kendisi, gerginligini ona veriyorum, benden bikmista olabilir yanii bilemedim simdi :halay:
Bu yediğiniz lafların karşısında rahatlığınıza çok şaşırdım. Kocanın yüzüne bakmazdım heralde. Annesinin lafıyla beni harcayan adama alttan alamam.

Eger kayinvalideniz ile iyi bir iliskiniz varsa, yerinizde olsam saka ile karisik karsilik veririm. Anne sen yapalim dedin de ben hayir mi dedim gibisinen mesela. Belki esiniz de o Zaman bu Kadar ciddiye alip sert tepki vermezdi. madem simdi soguk davraniyor, biraz sicak davranmaya calisin. Baktiniz hala tavir yapiyor, gidin kayinvalidenize söyleyin. Bana gercekten mi kizdin yoksa takildin mi gibi biraz isi aptalliga vurun. Belki o Zaman o da niyetinin kötü olmadigini söyler ortam biraz yumusar.

Sen niye alttan almaya çalışıyorsun ki.Eşinde sessiz kalıp,bir şey demeyerek annesini onaylamış.
Anneşi de baklava bahanesiyle seninle ilgili fikirlerini pek güzel söylemiş.

Bak yanlış ne biliyor musun?Gelinin adı ağır,gelin ya her şey yapacak ,her şeye yetecek ..Poposu koltuk görmeyecek,el perçe divan duracak onların önünde..Ama onlar yine memnun olmayacak,bulacak bir yerden bir kusur.Bunu geçtim,kayın validelerin çoğu böyle iyi olanları ayırdım.

Sorun eşin;annesinin yanında susarak onu onayladı.Annesi de desteği aldı,bundan sonra sana yürümesi için önü de açıldı.Nasıl olsa oğlu da onun gibi düşünüyor.

Ne yap biliyor musun,çek eşini odaya.Ve ona annesinin yanında nasıl konuşması gerekiğini hatırlat.
Eşin sana böyle davranırsa,onlar nasıl davranmaz.

cik git yaa" lafini annesinin yaninda soyledi dimi?
hem annesi o kadar laf etmis sen susmussun neyin tribinde esin anlamadim. alttan alma, yuz verme. hatasini anlasin

Kaynanam bana oyle laf carptirsa bende baklavanin zararlarini sayardim Canan Karatay'i referans olarak kullanarak:kk77: annecim biz bu sene meyve soyalim misafirlere derdim hahaa

Hem annesiyle oturuyorsunuz, hem çalışıyorsunuz hemde anladığım kadarıyla uyumlu birisiniz.eşinizin sizi başında taşıması lazım ama deveye diken diye başlayan çok güzel bir atasözümüz var. Onu uygulayın.

sen mecbur musun o lafları duymaya, sana öyle davranılmasına, niye sen alttan alıyorsun, öyle bir mecburiyetin mi var. kaynananın her lafına susarsan kocanla daha çok tartışırsın.

Ben biraz pasifimdir. Pasiflikte degil aslinda geri laf vurmayi hic sevmem. Kayinvaldmde zaten hic laf etmez bana o gun gergindi herhalde. Yazdignz tepkiler cok hosuma gitti ama. Kirk yil dusnsem aklima gelmez :KK9:bayram sabahi resmen zehirdi. Esim uyudktn sonra oturma odasnda camsirlari utuledm. Esim zaten gergin oldugndan dolayi yan odaya girmedin. Hafif bir sese dahi gelemez kendisi. Utmu bitirdktn sonra kendimi koltuga attim uyumusum gece 4 dort olmus. O kadr yorulmusmki nasil bi halde uyuduysm affedrsinz salya fln akmis yani. Esimin oturma odasna girmesiyle uyandim saat 6. Eyvaahh dedim icmden ayri yatmaktan asla hoslanmaz binim cinim kicicimm. Tekrar yuzume bakmadi bi hismla cikti evden kapiyi carpti gitti. Namzdn sonra geldi bayramlasacgm. Yanina gittm bayramin mubarek olsun diye. Hic yerinden kalkmadi yuzume bakti sen kimsin gibisinden. Cok zoruma gitti sesim titreyrk kutladm yani. Zoraki optu. Bende konusmadim. Neden oturma odasinda uyudgm aciklamsni yapacaktim onuda bosverdim. bayram ziyartlerine giderken yolda surekli tartistik. Ben yapacgmi yapmsim yine bugn ise gitseymie daha guzl olurmus. Bayram keyfi kalmamis. (Anlam verebiliyorum aynisini bende dusndum cunku) Gun gectikce nekadar sorunlu bir evliligmz oldugnu anliyorum. Iletisimimz sifir. Ne ben esimi anliyorum nede esim beni anliyor. Kendimi onun yerine koymaya calisiyorum ama anlayamiyorum. Bana bayram sabahi uyandim karim yanimda degil benim nedn sinirlendigmi anliyomusn dedi. Bende evt anliyorum ama benm niyetmde ayri yatmak yoktu uyuya kalmism dedim. Camsir utuledm. Ayrica ben sabh 7 de kalkip aksam 8de eve geldim. Yemgi yiyio yarm saat oturdm kalktm hazirliklar vardi yapmam gerekn. Kaldiramms vucudm artik. ' bana sebep mazert feln anlatma ben sebebini feln sormuyorum oturma odasinda uyudnmu uyudun ben sadece olan olaya bakarim diyor. Ayy cildircaktm dun kendmi nasil zor tutuyorum. Ifade edemiyorum. Suan yazarken bile karma karisik yaziyorum. Herseyi icime ata ata nerdn baslaycmi bilemiyorum. Bunlari neden anlattim onuda bilmiyorum bir nevi rahatladim ama :KK54::KK54: baya uzun yazi olmus yaa okumadn gecebilirsinizz :KK70:

Bence tokat gibi en iyi cevap bu olur. Tabi sonrasında da tavrı siz yaparsınız.. Böyle cinsler alttan almaktan anlamaz :63:
Güzel olması önemli değil ki zaten maksat laflarını yutturmak :KK11:

Bunun nesi tokat gibi Allah askina :KK70: Kv tarafindan baksam "bir sikayetimle sabahin korunde baklava actirdim geline" diye dusunur. Ben olsam asla kalkip bu tavirlarin ustune uğraşmazdım. :KK70:sabahin körunde o laf ivpcin baklava acmak, kendini kanitlama cabasindan baska busey olmaz bana gore

bi dakka baklavalari kv niye yapmiyor benim bildigim anne kv acar gelin kizda ayak isleri yaparkendi yapaymis ogluna yeri gelince lafini esirgeme yoksa eziyorlar..

Bunun nesi tokat gibi Allah askina :KK70: Kv tarafindan baksam "bir sikayetimle sabahin korunde baklava actirdim geline" diye dusunur. Ben olsam asla kalkip bu tavirlarin ustune uğraşmazdım. :KK70:sabahin körunde o laf ivpcin baklava acmak, kendini kanitlama cabasindan baska busey olmaz bana gore
Beceriksiz bir baklava bile açamadı demesindense... En azından lafından utanıp oturur bir köşeye :KK14:

Back
X