Siz olsanız ne düşünürdünüz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Oykucantanerli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2019
15
10
1
35
Çocuğunuzu özel bir kreşe gönderseniz..Ve sosyal medyadan sizin ve tüm velilerin takip ettiği öğretmeniniz sınıfta sadece sürekli bir kız öğrenciyi yayınlasa baska hiçbir öğrenciyi yayınlamasa.Devamlı o ögrenciyle arasındaki diyaloglarını akıllım bitanem diye paylaşsa.Siz veliler olarak bunu tuhaf karşılar mısınz yoksa normal olark mı düşünürsünüz ? Ama devamlı yapacak ve o veliyi etiketleyecek.Sınıftada böyle ayrım oluyor mudur die düşünmeyip normal karsılar mısınız ? Biz 4 veli olarak cok garipsedik bu durumu.Sizlerden fikr almak istedim..Ve o öğrencinin annesine özel videolar fotolar atılsa ama sizlere asla atılmasa ne yapardınız..Fikirleriniz icin tesekkür ederim..

Ya akrabasidir ya da cocugun ailesi cok zengindir)))
Bazi ogretmenler zengin ailenin cocuklarina karsi bi baska sevgiyle yanaşiyorlar.

Çocuğunuzu özel bir kreşe gönderseniz..Ve sosyal medyadan sizin ve tüm velilerin takip ettiği öğretmeniniz sınıfta sadece sürekli bir kız öğrenciyi yayınlasa baska hiçbir öğrenciyi yayınlamasa.Devamlı o ögrenciyle arasındaki diyaloglarını akıllım bitanem diye paylaşsa.Siz veliler olarak bunu tuhaf karşılar mısınz yoksa normal olark mı düşünürsünüz ? Ama devamlı yapacak ve o veliyi etiketleyecek.Sınıftada böyle ayrım oluyor mudur die düşünmeyip normal karsılar mısınız ? Biz 4 veli olarak cok garipsedik bu durumu.Sizlerden fikr almak istedim..Ve o öğrencinin annesine özel videolar fotolar atılsa ama sizlere asla atılmasa ne yapardınız..Fikirleriniz icin tesekkür ederim..
Müdür ya da yetkili merciye bildirin

Tabi ki anormal hatta hastalıklı bir durum.
Aynı şekilde paylaşım yapılıyor, sınıf mevcudu 7 ise 7, 9 ise 9 çocuğun tek tek etkinlik anları konuluyor.
Bir iki sefer benimki yoktu, hemen sordum, meğer emziği varmış ağzında çıkarmıyormuş.
Bu da diğer velilerden tepki çekmemesi için koymamışlar(alışma sürecindeydi).
Siz de sorun, öyle şey mi olur...

Velilerin olduğu bir platformda bile bu şekilde ayrimciligini gösteriyorsa sınıf içinde de mutlaka yapıyordur o kişiye özel davraniyordur.
Burada aramanız gereken sorun sizin cocugunuza nasıl davrandığı .. o kıza özel davranirken sizin çocuğunuzu ihmal ediyorsa büyük sorun.
Bir c.g. öğretmeni olarak bu tarz durumları hoş karsilamiyorum.

Bazen velilerden bir veya ikisi özel olarak öğretmene gidip bunu özellikle istiyor. Bir öğretmenin durmadan fotoğraf çekmesi etik midir, tartışılır. - Çünkü orada eğitim vermek için var, video/fotoğraf çekip bunu ispatlamak için değil, o ayrı bir mevzu.-

Diğer velilerin bundan haberi olmadığı için haliyle sizin gibi düşünüyorlar. Ama öğretmen de bu kendisinden talep edildiği için böyle davranıyor. Ve durum yanlış anlaşılmalara müsait bir hale geliyor.

Velilerin olduğu bir platformda bile bu şekilde ayrimciligini gösteriyorsa sınıf içinde de mutlaka yapıyordur o kişiye özel davraniyordur.
Burada aramanız gereken sorun sizin cocugunuza nasıl davrandığı .. o kıza özel davranirken sizin çocuğunuzu ihmal ediyorsa büyük sorun.
Bir c.g. öğretmeni olarak bu tarz durumları hoş karsilamiyorum.

Evet canım bizim de gördüğümüzü bile bile sürekli paylasıyor.Özellikle bu ay cok fazla dikkat cekti veliler arasında.Devamlı okuldan özel videolar atıyor annesine ama bize gelince atamam diye uyarıyor.

Evet canım bizim de gördüğümüzü bile bile sürekli paylasıyor.Özellikle bu ay cok fazla dikkat cekti veliler arasında.Devamlı okuldan özel videolar atıyor annesine ama bize gelince atamam diye uyarıyor.
Özel videolar istenildiği takdirde atılmalı ama ayrımcılık yapılarak degil.. senin çocuğunu çekerim onunkini çekmem demek saçma ya herkesin velisi ne zaman isterse o zaman yollayacak ya da kimseye yollamiyacak.
Ayrıca okul burası sürekli video, fotoğraf çekmek ve bunu paylaşmak zaman alan bir durum ... Ya önce öğretmenle neden sürekli bu kişinin fotoğrafı paylasiliyor diye sorun ya da direk müdüre gidip olayı anlatın.. özel yerlerde genelde ilk müdürle konuşur veliler (sizin okulun sistemi nedir bilemiyorum)

Öğretmenin tek bir veli ile ( akrabası bile olsa) böyle yakın iletişim kurup diğer velilere tam tersi davranması etik değil.

Fakat ilgimi çeken özellikle ona videolar gönderiyor demişsiniz; acaba çocuğun özel bir durumu/ desteklenmesi gereken bir yanı olabilir mi?

Bizim kurumumuzda (anaokulu) çocukların bireysel videoları çekilip veliye gönderilmez. Ama örneğin 3 yaş grubunda konuşma problemi ile gelen bir öğrencimizin arkadaşları ile iletişime geçtiği anları ya da bizlerle konuştuğu anları kaydedip veliye aktardığımız olmuştur.

Böyle bir şey olabilir mi?

Son düzenleme:
Bence müdürle konuşmadan önce öğretmenle konulun . Ben hiyerarşi atlatmasına aşırı derece kızıyorum. Nihayetinde ilk çözüm merci odur. Önce sorun kimse onla çözülmeli ki etik olanda Burdur. Bir okul öncesi öğretmeni olarak. Yaptığı bu arada kesinlikle yanlış . He mantıklı bir açıklaması yoktur hatasını anlayıp zaten düzeltir. Konuşmaya rağmen düzelmiyorsa idare ile görüşülür.

Bazen velilerden bir veya ikisi özel olarak öğretmene gidip bunu özellikle istiyor. Bir öğretmenin durmadan fotoğraf çekmesi etik midir, tartışılır. - Çünkü orada eğitim vermek için var, video/fotoğraf çekip bunu ispatlamak için değil, o ayrı bir mevzu.-

Diğer velilerin bundan haberi olmadığı için haliyle sizin gibi düşünüyorlar. Ama öğretmen de bu kendisinden talep edildiği için böyle davranıyor. Ve durum yanlış anlaşılmalara müsait bir hale geliyor.

Yok canım devamlı sevgi sözcükleri velisini etiketleyerek paylasma,sınf icinde onu severken atma felan.Ve özel video meselesinde tüm velileri uyardılar telefona bakamıyoruz atamayız die ama bu kadını devamlı etiketleyip kızına karsı sevgi sözcükleri yazıyor ve tüm veliler öğretmenin sayfasında bu kızı görüyor devamli.

Öğretmenin tek bir veli ile ( akrabası bile olsa) böyle yakın iletişim kurup diğer velilere tam tersi davranması etik değil.

Fakat ilgimi çeken özellikle ona videolar gönderiyor demişsiniz; acaba çocuğun özel bir durumu/ desteklenmesi gereken bir yanı olabilir mi?

Bizim kurumumuzda (anaokulu) çocukların bireysel videoları çekilip veliye gönderilmez. Ama örneğin 3 yaş grubunda konuşma problemi ile gelen bir öğrencimizin arkadaşları ile iletişime geçtiği anları ya da bizlerle konuştuğu anları kaydedip veliye aktardığımız olmuştur.

Böyle bir şey olabilir mi?

Hayir canim kizin ozel bir durumu yok.Annesi ogretmeni sahiplenmeyi seven bir tip ve ogretmenimiz ayrimcilik yapiyor.Gecen sene boyle bir durum soz konusu degildi ama bu sene cok fazla ön plana cikardi bu ogrenciyi.20 tane ogrencisi var sosyal medyada devamli bu ogrenciyi balim akillim die paylasmasi diger velilerin dikkatini cekti haliyle.

Bence müdürle konuşmadan önce öğretmenle konulun . Ben hiyerarşi atlatmasına aşırı derece kızıyorum. Nihayetinde ilk çözüm merci odur. Önce sorun kimse onla çözülmeli ki etik olanda Burdur. Bir okul öncesi öğretmeni olarak. Yaptığı bu arada kesinlikle yanlış . He mantıklı bir açıklaması yoktur hatasını anlayıp zaten düzeltir. Konuşmaya rağmen düzelmiyorsa idare ile görüşülür.
Bazı özel okullar öğretmenler ve velileri özel gorusturmuyor ilk müdürle konuşuluyor (çalıştığım 1 kurum bu şekildeydi) amaçları aralarında iki tarafı da hoş karşılayan biri olmasıydı..

Muhtemelen anne ve öğretmen dışarda görüşüyordur. Ve sanırım genç az tecrübeli bir öğretmen . En kısa zamanda rahatsızlığınızı dile getirin. Ve kimse kimsenin ço ügünü bir zahmet hiçbir yerde paylaşmasın. Ayrıca çocuğunuzu emanet ediyorsunuz sürekli diğer çocukla mı ilgileniyor acaba endişenizin normal.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X