Siz olsanız ne düşünürdünüz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayir canim kizin ozel bir durumu yok.Annesi ogretmeni sahiplenmeyi seven bir tip ve ogretmenimiz ayrimcilik yapiyor.Gecen sene boyle bir durum soz konusu degildi ama bu sene cok fazla ön plana cikardi bu ogrenciyi.20 tane ogrencisi var sosyal medyada devamli bu ogrenciyi balim akillim die paylasmasi diger velilerin dikkatini cekti haliyle.
Yani sonuçta seviyor olabilir ama herkesin olduğu bir platformda bu kadar rahatsız edecek şekilde paylaşması hoş değil.

Durumu idareye bildirin, bu paylaşımların ve ekstra ilginin sınıf içinde de devam edip etmediğine dair soru işaretlerine sebep olduğunu dile getirin.

Ben zaten çocuğumu sosyal medyada ppaylassin istemem. Onun dışında okulda ayrım yapılıyor mu. Ve hatta örnek gösteriliyor mu. (Bakın x çok akıllı gibi) böyle şeylere kızardım sanırım çünkü diğer çocuklarda özgüvensizlik olusturabilir. Hatta ileride aşağılık kompleksi bile olabilir. Bizim ilkokul zamanimizda hoca çok yapıyordu. Komplekse girip ağlayanlar, kıskananlar, yarişanlar oluyordu. Tabi çocuk aklıyla anlamıyorsun bu niye ağlıyor diye.

S
Tabi ki anormal hatta hastalıklı bir durum.
Aynı şekilde paylaşım yapılıyor, sınıf mevcudu 7 ise 7, 9 ise 9 çocuğun tek tek etkinlik anları konuluyor.
Bir iki sefer benimki yoktu, hemen sordum, meğer emziği varmış ağzında çıkarmıyormuş.
Bu da diğer velilerden tepki çekmemesi için koymamışlar(alışma sürecindeydi).
Siz de sorun, öyle şey mi olur...

Niye diğer veliler tepki verecek çocuk emzikli diye anlamadım 🙄🙄

Benim oğlumda 1 sinif ve bi kaç öğrenci her poza dahil bi kaç veli öğretmene benim çocuğum nerde diye sorunca cevap şu ben özellikle çekmiyorum anlık durumları çekiyorum.. tatmin edici bi cevap bi benm için hayır değil bi veli olarak neden ? Sorusu geliyor akla neden 10 pozda 1 benim çocuğum yok

Daha iyi sizinkileri paylaşmasın zaten, neden istiyorsunuz ki paylaşmasını, hele ki sosyal medyada?

Muhtemelen anne ve öğretmen dışarda görüşüyordur. Ve sanırım genç az tecrübeli bir öğretmen . En kısa zamanda rahatsızlığınızı dile getirin. Ve kimse kimsenin ço ügünü bir zahmet hiçbir yerde paylaşmasın. Ayrıca çocuğunuzu emanet ediyorsunuz sürekli diğer çocukla mı ilgileniyor acaba endişenizin normal.

Öğretmene direk söylesek kıskanıyoruz gibi bir izlenim ortaya cıkar ama bir egitimci olarak yanlış anlaşılmaya sebebiyet verecek bir davranış sergiliyor..Yani özel bir okul birde..Kendisi 8 yıllık bir egitmen..Bunu düşünemiyor oluşu cok garip bize göre.Birde cıt kırıldım tripkar bir bayan.Yani kendisine soylesek muhtemelen yanlis anlasiliriz :)

Daha iyi sizinkileri paylaşmasın zaten, neden istiyorsunuz ki paylaşmasını, hele ki sosyal medyada?

Ben benimkini niye paylasmiyor demedim ki canim surekli bu ogrenciyi gozumuze soka soka nie ozelden canin cicim bitanem askim diye paylasiyor dedim.20 ogrencisi daha var zaten benim kizimi da paylasmasin diger veliler yanlis anlar ayrimciliga giriyor bu..

Ogretmen fotolari okulun hesabindan mi paylasiyor kendi hesabindan mi?
Okulun hesabindan ise idareciler ile gorusun,zaten onlar da durumun garipligini fark ederler. Ama ogretmenin sahsi hesabindan yapiliyorsa paylasimlar zaten kimseyi ilgilendirmez. Tum ogrencilere esit paylasim yapmak zorunda degil kendi hesabindan cunku:

Şaşkınım şu an ancak bunda alınacak bir durum yok yani . Kusura bakmasında kırılsa ne olur. Kırılırsa kırılsın o zaman adil davranacak öğretmenlik vicdan mesleğidir . Ben çocuğumu emanet edeceğim e o sürekli tek bir çocukla sevgi yaşayacak. Öyle değilse bile görünen kısım öyle. O zaman benim elbette aklım kalır. Tabi çocuğunuza oyun arasında anlattırabilirsinşz bu durumu mesela o öğretmen olsun siz sizin çocuğunuz Tavrına bakın. Ve aynı oyunda siz diğer bahsettiğiniz çocuk olun o yine öğretmen olsun. Bu vesile ile davranış şeklini anlarsınız az çok sıkımtı sezerseniz öğretmene anlatırsınız . Yok aynı tanırsa demekki sınıf içinde sıkıntı yok sadece çocuğu paylaşmayı seviyor

Öğretmene direk söylesek kıskanıyoruz gibi bir izlenim ortaya cıkar ama bir egitimci olarak yanlış anlaşılmaya sebebiyet verecek bir davranış sergiliyor..Yani özel bir okul birde..Kendisi 8 yıllık bir egitmen..Bunu düşünemiyor oluşu cok garip bize göre.Birde cıt kırıldım tripkar bir bayan.Yani kendisine soylesek muhtemelen yanlis anlasiliriz :)
Bence çok rahatsız edici. Ben muhakkak rahatsızlığımı dile getiririm bu kıskanmak değil o çocuğun ne ayrıcalığı var da annesi her anına tanık olabiliyorken ben olamayayım bunu sorarım yani. Çocuğunuz bu konuda bir şey anlatıyor mu peki o çocuk ve öğretmenle ilgili

Ogretmen fotolari okulun hesabindan mi paylasiyor kendi hesabindan mi?
Okulun hesabindan ise idareciler ile gorusun,zaten onlar da durumun garipligini fark ederler. Ama ogretmenin sahsi hesabindan yapiliyorsa paylasimlar zaten kimseyi ilgilendirmez. Tum ogrencilere esit paylasim yapmak zorunda degil kendi hesabindan cunku:

Evet bunuda düşündük kendi sahsi hesabından paylasiyor ama tüm velilerin mevcut oldugu bir hesap..Yani once kimseyi ilgilendirmez dedik ama daha sonra devamli olunca garipsedik..Dikkat cekmeye ve ister istemez sinifta da bu ayrimcilik oluyor mu diye sorgulamaya basladik.Sizce gayet normal mi uzerinde durulmamasi gerektigini mi dusunuyorsunuz.

Basta ogretmenle konusun bence. Usulunce derdinizi anlatin. Her sinifta her yas duzeyinde yasitlarindan cok ilerde daha zeki sevimli ilgi cekici cocuklar oluyor. Ancak anlattiginiz kadar sık paylasilmasi dogru degil. Gerci sosyal medyada ogrenci paylasmak yasak o ayri. Bunun yaninda Bana biraz abartiyorsunuz gibi geldi. Ancak dedigim gibi ogretmenle bu konuyu paylasmanizi oneririm

Şaşkınım şu an ancak bunda alınacak bir durum yok yani . Kusura bakmasında kırılsa ne olur. Kırılırsa kırılsın o zaman adil davranacak öğretmenlik vicdan mesleğidir . Ben çocuğumu emanet edeceğim e o sürekli tek bir çocukla sevgi yaşayacak. Öyle değilse bile görünen kısım öyle. O zaman benim elbette aklım kalır. Tabi çocuğunuza oyun arasında anlattırabilirsinşz bu durumu mesela o öğretmen olsun siz sizin çocuğunuz Tavrına bakın. Ve aynı oyunda siz diğer bahsettiğiniz çocuk olun o yine öğretmen olsun. Bu vesile ile davranış şeklini anlarsınız az çok sıkımtı sezerseniz öğretmene anlatırsınız . Yok aynı tanırsa demekki sınıf içinde sıkıntı yok sadece çocuğu paylaşmayı seviyor

Benim kizim bu ayrimciligi hissettigini bana dile getirdi ama ben sen oyle sanmissindir deyip gecistirmistim ve gozlerimle sahit oldum..Onun minik kalbi hissetmis ve ogretmeninj cok seviyor...

Evet bunuda düşündük kendi sahsi hesabından paylasiyor ama tüm velilerin mevcut oldugu bir hesap..Yani once kimseyi ilgilendirmez dedik ama daha sonra devamli olunca garipsedik..Dikkat cekmeye ve ister istemez sinifta da bu ayrimcilik oluyor mu diye sorgulamaya basladik.Sizce gayet normal mi uzerinde durulmamasi gerektigini mi dusunuyorsunuz.
Kendi hesabindan da bir ogrenciyi bunca paylasiyor olmasi garip evet ama sonucta bu onun ozel alani. Cani ne isterse onu paylasir, kim ne diyebilir ki? Bir insanin bu sekilde davranmasi normal olmasa da sinifta ayrimcilik yapiyordur diyemeyiz. Siz cocugunuza sorun,memnun mu,genel hali nasil,ogretmenini seviyor mu,herhangi bir sikayetle geliyor mu bunlar onemli

Basta ogretmenle konusun bence. Usulunce derdinizi anlatin. Her sinifta her yas duzeyinde yasitlarindan cok ilerde daha zeki sevimli ilgi cekici cocuklar oluyor. Ancak anlattiginiz kadar sık paylasilmasi dogru degil. Gerci sosyal medyada ogrenci paylasmak yasak o ayri. Bunun yaninda Bana biraz abartiyorsunuz gibi geldi. Ancak dedigim gibi ogretmenle bu konuyu paylasmanizi oneririm

Yok abarti degilde sık sık olunca ve ozellikle okuldan ozel videolar atilip bize gelince ozel video atmaya vaktmz yok deyince ister istemez ayrimcilik izlenimi olustu.Her zaman ogretmene sikayetle gelen hep eksik goren bir yanim yok cogu seyi olablr diye gormemezlikten gelirim ufak tefek eksiklerde gordum ama bu sanki nispet gibi oldu devamli tek bir ogrenci uzerinde yogunlasilmasi.Hayirlisi olsun

Paylaştığı içerikten ziyade, çocuklarla ilgilenmesi g3reken zamanda ne ara o kadar vakit buluyor da fotoğraf/video çekiyor, bunu sorardım..

Oğlumun okulunda kayıt yaptırırken mudur de, öğretmen de aynı şeyi söylemişti,
Çocukları günde 1 kere etkinlik sonunda, faaliyetleri yada kurdukları oyun neyse o günün konusu, onunla cekiyoruz, 5-10 dakika bile sürmüyor. Bunun dışında sınıfta telefon kullanımını uygun bulmuyoruz, diye..
Ki gerçekten de gözlemlediğim kadarıyla söylediklerinin dışına çıkmıyorlar.

Kendi hesabindan da bir ogrenciyi bunca paylasiyor olmasi garip evet ama sonucta bu onun ozel alani. Cani ne isterse onu paylasir, kim ne diyebilir ki? Bir insanin bu sekilde davranmasi normal olmasa da sinifta ayrimcilik yapiyordur diyemeyiz. Siz cocugunuza sorun,memnun mu,genel hali nasil,ogretmenini seviyor mu,herhangi bir sikayetle geliyor mu bunlar onemli

Ben kizima sordugumda gecen sene boyle birsey hissettigini soylemisti ama ben umursamamistim..sen oyle zannetmissindir annem demistim.Benim yanimda kizima da iyi davraniyor evet.Kotu davraniyordur demiyorum takildigim nokta bu ama yanlış anlaşılmaya sebebiyet vereblr bu davranışı.yoksa elbette bi ögrencisini daha cok seveblr tatlı sevmli bulabilir.Ama cifte standart gibi devamlı tek bir ögrenci üzerinde durulması ve özel bir okulda tek benm degl digerlerininde dikkatini cekmş..

Ben kizima sordugumda gecen sene boyle birsey hissettigini soylemisti ama ben umursamamistim..sen oyle zannetmissindir annem demistim.Benim yanimda kizima da iyi davraniyor evet.Kotu davraniyordur demiyorum takildigim nokta bu ama yanlış anlaşılmaya sebebiyet vereblr bu davranışı.yoksa elbette bi ögrencisini daha cok seveblr tatlı sevmli bulabilir.Ama cifte standart gibi devamlı tek bir ögrenci üzerinde durulması ve özel bir okulda tek benm degl digerlerininde dikkatini cekmş..
Hoslanmasaniz da yapabileceginiz bir sey yok iste,kendi ozel hesabi. Okulun hesabi olsa mudahale edilebilirdi.

Hoslanmasaniz da yapabileceginiz bir sey yok iste,kendi ozel hesabi. Okulun hesabi olsa mudahale edilebilirdi.

Evet yapabilecegim birşey yok fakat ayrımcılıgına sahit olmak sahsen beni üzdü.Benm kızımı da devamlı paylaşsa benim dikkatimi cekerdi.Cok sevse öğrencisine bayılsa bile herkesin görecegini bile bile devamlı paylaşması asıl tuhaf ve dikkat cekici olan canım.Cevabın icin tesekkürler :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X