Siz olsanız ne yapardınız?

kemanella

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
550
439
103
31
Merhaba hanımlar ben 21 haftalık hamileyim.Eşimin dayısının oğlunun nikahı var yemekli olarak 100 kişilik yapacaklar.Dayıyla aşırı derecede yakınlar bütün aile arkasından atar tutar ama hep te yüzüne güler,yağ yalar durumları çok iyi diye.Bu insanlar korona ile ilgili şeylere hiç dikkat etmeyen de kişiler iş yerinde falan maske hak getire.Ben nikaha gitmek istemiyorum koronadan dolayı doktorum bana öyle yerlere gitme şuan çok tehlikeli dedi.Mekanın üstü açık ama 100 kişi olunca tedirgin oluyorum çok ve hiç gitmek istemiyorum şimdiye kadar avm ye dahi gitmemiş bir insanım.Aile de tabi sen haklısın katılma diyorlar ama kem küm onlara birşey diyemiyorlar çekiniyorlar yani.Ben de öğretmenim başka ilde seminerim var ben gelemem zaten dedm dayının hanımı ne olacak rapor alırsın falan dedi yani hiç te demiyor canım hamilesin falan çok anlayışsızlar siz olsanız ne yapardınız
Not:eşim gidip takısını takacak sonra iki hafta görüşmeyiz dedik

Son düzenleme:
esiniz gitse o da getirebilir size.. ya ikinizde gidip bir kenarda maskeyle kimseye dokunmadan yaklasmadan oturacaksiniz. ama yemek getirecek garson, catal kasik tutacaksiniz o da iyi degil.. ya da en iyisi ikinizin de gitmemesi..

ya da ansizin fenalasacaksiniz kocaniz da gidemeyecek sizde :D

Dün haberlerde dugunlerin ikramsiz olacağını okumuştum.
Acaba bazı illerimi kapsıyor ..
Arkadaşın dediği gibi esinizde getirebilir ama
Siz yinede gitmeyin ..artık okadar cogaldiki
Yakinlarimizda çok duymaya başladık.
Yada eşiniz ikna olursa takinizi takip hemen ordan uzaklasmalisiniz

Düğünlerde yemek ikramı kesinlikle yasak bazı illerde pasta ikramı dahi yok nasıl yemek ikramı verecekler? Ben kendi kuzenimin kınasına gitmedim düğününde de maskeyle kimseye temas etmeden mesafeli oturdum.

Açıkçası düğünlerde gelin- damat hariç oynamak yasak, takı merasimi yasak, yemek yasak hala niye bu düğün yapma ısrarı anlamıyorum gerçekten, nikah yapıp kimseyi tehlikeye atmasalar olmuyor sanki. Düğün salonları boş zaten doğru düzgün kimse gitmiyor bile.

Bebek için tedavi görüyorum, eşim ve ben bu halde dahi hiçbir yere gitmiyoruz. Düğünü olana takısını gönderir, durumumu bildiririm. Anlayışla karşılarsa ne ala, karşılamazsa da kendisi bilir. O düğünden 1-2 covid’li çıkarsa ilaçla tedavi olamayacak olan siz ve bebeğiniz çekecek bunun acısını, izin al gel diyen yengenin vicdanı dahi sızlamayacak.

Eşiniz de sakın ha gidip riske atmasın, aynı evdesiniz, kolaylıkla size de bulaşabilir.

Zaman milleti dusunme, aman ne derler deme zamani degil artik. Hele ki bu pandemi surecinde. Insanlar ölüyor bu isin sakasi yok. Ben, hele ki hamilelik gibi hassas bir donemde sirf milletin agzi kapansin diye gidip de o dugune katilmam. Bugune kadar kendimi korumusum, olsam da olur olmasam da olur bir dugun icin niye kendimi riske atayim?

Hangi il bilmiyorum ama kaynana kimse gelmez diye covid pozitif olduğunu söylememiş. O halde gelenleri ağırlamış. Gerisini siz düşünün...

İnsan tedirgin oluyor ama zaten açık havada olacak, maskeli olacaksın. Hiç bişeye dokunmadan sadece biraz görünüp kalkabilirsin bence. Haftaya benim de kuzenimin düğünü var, açık havada olucak gitmezsem de ayıp, zaten düğünler iki saat sürüyor en fazla 15dk görünür takımı takar çıkarım diye düşünüyorum. Düşününce hastaneye doktoruna gidiyorsun korunarak hatır için 10-15dk durmanın bnce zararı olmaz kimse de bşy diyemez bnce

Bence önemli olan altın. altın götürürseniz lafını yapmazlar diye düşünüyorum çokta umurlarında değilsiniz umurlarında olsanız hamile insanı düğüne çağırmazlar altını ver geeeeç

Zaten bu şekilde bulaşıyor

Yani yakınlardan

Bizde yok deyip yanına gelip hal hatır soracak

Vayy yeğenim gelmiş deyip amca sarıldığı anda ittirecek hali olmuyor ki insanın

Özetle 15 gün ayrı durmak için önceden planınız yoksa eşiniz dahi gitmeyebilir

Annesine versin takıyı “malum virüs var, gelin hamile” diyecek sadece

Küsen kendi bilir

Eşiniz akraba dugunune katilmak icin sizden 15 gun ayri mi kalacak, dogru mu anladim?
Nasil bir düğün aşkıdır bu, benim aklım almadı. Koronaya doneminde duydugum en sacma seylerde liste başı oldu diyebilirim.

Yani birileri kem küm edecek, gönül koyacak diye hamile hamile hem kendimi hem bebeğimi tehlikeye atmazdım. Allah korusun bir şey olsa ah vah para etmez.

Esinizde gitmesin ,gondersin takisini anne babasıyla ,
Bencil insanlar ,ortada hastalik var

Merhaba hanımlar ben 21 haftalık hamileyim.Eşimin dayısının oğlunun nikahı var yemekli olarak 100 kişilik yapacaklar.Dayıyla aşırı derecede yakınlar bütün aile arkasından atar tutar ama hep te yüzüne güler,yağ yalar durumları çok iyi diye.Bu insanlar korona ile ilgili şeylere hiç dikkat etmeyen de kişiler iş yerinde falan maske hak getire.Ben nikaha gitmek istemiyorum koronadan dolayı doktorum bana öyle yerlere gitme şuan çok tehlikeli dedi.Mekanın üstü açık ama 100 kişi olunca tedirgin oluyorum çok ve hiç gitmek istemiyorum şimdiye kadar avm ye dahi gitmemiş bir insanım.Aile de tabi sen haklısın katılma diyorlar ama kem küm onlara birşey diyemiyorlar çekiniyorlar yani.Ben de öğretmenim başka ilde seminerim var ben gelemem zaten dedm dayının hanımı ne olacak rapor alırsın falan dedi yani hiç te demiyor canım hamilesin falan çok anlayışsızlar siz olsanız ne yapardınız
Not:eşim gidip takısını takacak sonra iki hafta görüşmeyiz dedik
Ben de olsam gitmem kesinlikle. Allah korusun sonra korona olsanız onlar ilk gün aaaaa vah vah diyip gecicekler tüm ihtimalleri yaşayan siz olacaksınız..
Abimin düğün zamanı bir akrabamız burun ameliyatı olmuştu bdavetiye vermeye gittiğimde gördüm geçmiş olsun vs dedim sonra da sen gelme dedim yani grip vs olursun hapsursan bile kötü olursun gerek yok dedim. Kendisi gelmedi düğüne bizden kimse de aman nasıl gelmez vs demedik

Back
X