• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yapardınız

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.581
437
73
26
Hanımlar 1 ay öncesi 2. Doğumumu yaptım. Halimden çok memnunum çok şükür ikisinede kendim bakabiliyorum desteksiz ama bazen o kadar bunalıyorum ki. Eşimle birbirimizi görmez olduk resmen. Büyüğü uyusa küçüğü uyumuyor ikisi uyuduğunda da garibim eşim dayanamayıp uyumuş oluyor birbirimize vakit ayıramıyoruz. İlk kızımda kanser şüphem vardı doğum yaptığım gibi biyopsi dediler üzüntüden sütüm gitti emziremedim bunda çok şükğr emziriyorum neyse demek istediğim o kadar kafa dağıtmaya ihtiyacım varki birkaç saatliğine kızlarımı annem ve kv deme bıraksam eşimle birlikte kafa dağıtmaya çıksak başbaşa diyorum. Açıktıgında mama verirler bende dinlenmiş olurum istiyorum ama bencillik mi yapıyorum bu planımı kimseye söylemedim yadırganmak istemem ama ilk kızım 3 yaşında daha onu bırakıp eşimle bir yere yalnız gitmedik bazen kendime de haksızlık ettiğimi düşünüyorum yanlışsam düzeltir msiniz

Mutlu anne=mutlu bebek. Bi kaç saat nefes almak istemenizin bencillik ile hiç alakası yok. Tabiki destek isteyin, bırakabilceğiniz güveneceğiniz insanlarda varmış. Farz edinki anneniz geldi sizde 3 saat uyuyosunuz o ara anneniz bakıyor. Eşinizle çıkıp bi tatlı yiyin bi kahve için bi kaç saat sonra mutlu deşarj olmuş şekilde çocuklarınıza dönün. Sizin yenilenen enerjiniz bile onlara çok iyi gelecektir

Son derece haklısınız bende 3 yaşındaki oğlumla yeni doğum yaptigim küçük oğlumu zaman zaman kayinvalidemlere bırakıp eşimle vakit geçiriyoruz bunlar bence bizim için yapılması gereken bişey vicdan azabı çekmemizi gerektirecek hiç bişey yok hem bize hem çocuklarımıza daha iyi gelebilecek ufak kaçamaklar sonuçta yabancı birinede emanet etmiyoruz 😊

Son derece haklısınız bende 3 yaşındaki oğlumla yeni doğum yaptigim küçük oğlumu zaman zaman kayinvalidemlere bırakıp eşimle vakit geçiriyoruz bunlar bence bizim için yapılması gereken bişey vicdan azabı çekmemizi gerektirecek hiç bişey yok hem bize hem çocuklarımıza daha iyi gelebilecek ufak kaçamaklar sonuçta yabancı birinede emanet etmiyoruz 😊
Emirmek için can atarken gezmek işin sırf mama vermelerini istediğim için biraz 🤏 düşünüyorum 🥹

Emirmek için can atarken gezmek işin sırf mama vermelerini istediğim için biraz 🤏 düşünüyorum 🥹
Valla ben hiç anne sütü almadım hiç de bir zararını görmedim bu yaşıma kadar geldim, siz kendi mental dengenizi korumak için eğer imkanınız varsa zaten destek alın. Mamalar mis gibi. He 2. Bir seçenek sağıp da bırakabilirsiniz, sağılmış sütü verirler. Siz biterseniz kalanlar sağlıklı devam edemez. Farz et çok hastasın geçtin içeri yattın uyuyorsun 3 saat 4 saat olmayacak şey mi? Öyle bir imkanın varsa kullan boşuboşuna kendini sıkma

Hanımlar 1 ay öncesi 2. Doğumumu yaptım. Halimden çok memnunum çok şükür ikisinede kendim bakabiliyorum desteksiz ama bazen o kadar bunalıyorum ki. Eşimle birbirimizi görmez olduk resmen. Büyüğü uyusa küçüğü uyumuyor ikisi uyuduğunda da garibim eşim dayanamayıp uyumuş oluyor birbirimize vakit ayıramıyoruz. İlk kızımda kanser şüphem vardı doğum yaptığım gibi biyopsi dediler üzüntüden sütüm gitti emziremedim bunda çok şükğr emziriyorum neyse demek istediğim o kadar kafa dağıtmaya ihtiyacım varki birkaç saatliğine kızlarımı annem ve kv deme bıraksam eşimle birlikte kafa dağıtmaya çıksak başbaşa diyorum. Açıktıgında mama verirler bende dinlenmiş olurum istiyorum ama bencillik mi yapıyorum bu planımı kimseye söylemedim yadırganmak istemem ama ilk kızım 3 yaşında daha onu bırakıp eşimle bir yere yalnız gitmedik bazen kendime de haksızlık ettiğimi düşünüyorum yanlışsam düzeltir msiniz
Bu kadar bunalmışken ikinciyi yapmadan önce eşinizle kaçamak yapsaydınız keşke. 1 aylık daha ikinci bebeğiniz. Onu yalnız bırakacağınız süre ne maksimum 1-2 saat olmalı. Bebek büyütmedim emin değilim ama bebeğiniz birinin oylaması için çok küçük henüz biraz daha büyüdüğünde dediğinizi yapmanız daha mantıklı sanki.

Makine değiliz, gayet haklı bir istek, yadırganacak durum yok, bakarlarsa tabii ki küçük kaçamaklar size de iyi gelir, gayet makul yani

Millet küçük çocuklarını bırakıp yurt dışı tatiline gidiyor, alt tarafı bir kahve içecekmişsiniz, kendinize ve eşinize bu kadar yüklenmeyin.

Canım benim imkanın varsa kesinlikle yap bunun neresi bencillik sen mutlu olacaksın eşin mutlu olacakki çocuklar o mutluluğu hissetsin sürekli yorgun olarak olmaz böyle asla bencillik değil bu

İmkanın varsa yapıp tabii insanız canım robot değil duygularımız var kizgin da oluruz yorgunda gerginde hepsi insanın doğasında var ve kendine bir kaç saat ayırmak asla bencilik değil

Çok güzel düşünmüşsün annenden destek al. Bencillik değil. Eşime vakit ayıramıyorum de. Kafamın dagılmasına ihtiyacım var de. Annen anlayışla karşılar. Kayınvalideyi bilemem kişiden kişiye değişir. 🤪

Güvenebileceğin insanlara bırakıp gidebilirsin. Küçük bebek zaten 2 saat uyur. Uyandığında mamasını verirler oyalarlar.

Bu kadar bunalmışken ikinciyi yapmadan önce eşinizle kaçamak yapsaydınız keşke. 1 aylık daha ikinci bebeğiniz. Onu yalnız bırakacağınız süre ne maksimum 1-2 saat olmalı. Bebek büyütmedim emin değilim ama bebeğiniz birinin oylaması için çok küçük henüz biraz daha büyüdüğünde dediğinizi yapmanız daha mantıklı sanki.
Aslında 2 hafta şehir şehir tatil yaptık ama 2. Cocukda devrehe girince farklı oldu :)

Bence geç bile kaldınız sütünüzü sağın ve ya mama önceden ayarlayın verin bakacak kişiye bi kaç saatten bişey olmaz bebek zaten ufak yer uyur sürekli o diğeriyle de azcık oynamak lazım o kadar. Ayrıca iki bebeğe desteksiz bakıyorsunuz helal olsun.

Benden 3 yaş küçüksün ve 2 çocuğun var :) 26 yaşında birilerinin 2 çocuğu olmasına alışamayacağım sanırım hiçbir zaman bu forumda. Çünkü benim çevremde böyle biri yok. 28-29 yaşındaki arkadaşlarımın ya 1 çocuğu var ya bekarlar. Türkiye'de evlilik yaş ortalaması yükseldi doğurganlık azaldı diyorlar bir de. Bu forumdaki hanımlar ortalamayı tek başına yükseltiyor :) Yaşınıza göre olgunsunuz ama yine de çok gençsiniz muhtemelen eşiniz de öyle. Bu yaşlarınız geri gelmeyecek. 3. için acele etmeyin ve kendinize de eşinize de bu kadar dar etmeyin hayatı. Siz de insansınız. Canınıza yazık

Benden 3 yaş küçüksün ve 2 çocuğun var :) 26 yaşında birilerinin 2 çocuğu olmasına alışamayacağım sanırım hiçbir zaman bu forumda. Çünkü benim çevremde böyle biri yok. 28-29 yaşındaki arkadaşlarımın ya 1 çocuğu var ya bekarlar. Türkiye'de evlilik yaş ortalaması yükseldi doğurganlık azaldı diyorlar bir de. Bu forumdaki hanımlar ortalamayı tek başına yükseltiyor :) Yaşınıza göre olgunsunuz ama yine de çok gençsiniz muhtemelen eşiniz de öyle. Bu yaşlarınız geri gelmeyecek. 3. için acele etmeyin ve kendinize de eşinize de bu kadar dar etmeyin hayatı. Siz de insansınız. Canınıza yazık
Valla bakınca kendime dışardan aynı şeyi söylüyorum bu yaşta bu kadar yaşanmışlık 😀. Haklısnız çevremde arkadaşlarım fıldır fıldır gezerken ben bebişlerimi büyütüyorum 😀 pişman değilim ama bu yaşta bu aceleye gerek yoktu

bu istediğiniz şey çok normal anneniz ya da kayınvalideniz kabul ederse bir nefes almak sizi de rahatlatacaktır siz ne kadar sakin ve mutlu olursanız bebeğiniz o kadar sakin ve mutlu bir bebek olur

Bu isteğiniz çok normal ,vicdan yapacak bir şey değil .Çocukları cami avlusuna bırakmıyorsunuz,rahat olun.Kendinize ve eşinize zaman ayırmanın nesi kötü? Siz sadece anne baba değil ,eşsiniz hoş vakit geçirmek en doğal hakkınız.

Back
X