Bence o parayı yollamanız çok asil bir davranış olmuş. Miktarını bilmiyorum ama siz kocaman bir iyilik yapmışsınız. Ha, onlar iyi niyetinizi kullanmış, parayı çarçur etmiş olabilir, onların karakteri ile ilgili bir şey. En azından bir daha böyle bir şey söz konusu olursa onu örnek verebilirsiniz. Görümcenizin de bunun farkında olması çok iyi olmuş.
Eşinizi suçlamayın, veya ona kırılmayın. Mâlûm, erkekler böyle bol entrikalı durumlarda her şeyin tek tek farkına varamayabiliyorlar, ellerinde değil bütün olarak algılamak. Onun da kardeşi söz konusu sonuçta, elbette iyi niyetli davranmak isteyecek. Siz kadın kadına kalmışsınız.
Ama yeri geldikçe eşinizle uygun şekilde konuşmanız onun da anlamasını sağlayacaktır diye düşünüyorum. Önemli olan şey olanları eşinize aktarırken onu savunma psikolojisine sokmadan bunu başarabilmenizdir. Yoksa o noktadan sonra Allah korusun tartışabilirsiniz, siz kötü niyetliymiş gibi gözükebilirsiniz. Bunları konuşmak da kim bilir ne zamana ertelenir. Bunlar çok hassas dengeler.
Ve umarım eşiniz hepberaber yaşama, ortak kasada para biriktirip ortak yatırımlar yapma konusuna olur diyecek kadar da iyi niyetli değildir. Ama zannetmiyorum zaten, bu çok ütopik bir şey ve eşiniz de emin olun farkındadır. Kaldı ki böyle bir meselede elbette söz hakkınız olacaktır, asla olmaz dersiniz ve konu kapanır.
Biz kendi kendimize takılalım, olmadı iki senede bir ev alırız sadece bizim olur dersiniz =)