Siz olsanız ne yapardınız?

Arkadaşım ciddi bir suç değilse cezaevine bile girmeyebilir. Ama kaçtığı için tutuklu yargılanır. Kaçma ihtimali bulunduğundan. Suçun niteliği çok önemli olurdu benim için. ıçime sinmezdi ama.

Suçun ne olduğu çok ama çok önemli... 1 ay yatılacak bir suçsa ciddi bişeydir... Zaten ciddi bişey olmasa sevgilin de kaçmazdı... Gider teslim olurdu...
Nereye kadar kaçıcak ki..
Hayatını hep böyle kaçak olarak mı sürdürecek...
Ve sen bir kanun kaçağının sevgilisi olmayı kendine yedirebiliyormusun...

Onu söyleyemem ben sadece onun yakalanmasına yardım edeyim mi sizce onu sırtından vurmuş olur muyum diyorum...

ilk mesajımda yazmıştım ama gene yazayım.

ben olsam yakalanmasına yardım etmem ama ilişkimi de kesinlikle bitiririm.
adam kendi geleceğini yakmış.
1 ay da olsa hüküm giyecek. toplumun eski hükümlüleri içne almadığını bilirsiniz sanırım.
cezasını çekmiş falan palavra; hiçbir iş yeri kolay kolay eski hükümlüye iş vermez..
hayatını idame ettirmesi çok zor artık onun.
ayrıca sevgilisini geride bırakıp hapse girmeyi ya da hayatını kaçak olarak geçirmeyi göze alan bir adam bana göre çok da yarar insan değildir.

hee derseniz ki hayır illa biz birlikte kalacağız; o zaman onun yakalanmasına yardım ederseniz bir daha sizin yüzünüze ömrü billah bakmaz bence.
bırak sırtından vurmayı resmen hançelemiş olursunuz..

Söyleyemeyeceğin bir suçsa ailene nasıl açıklayacaksın? ılerde hep karşınıza çıkacak. Ben senin yerinde olsam kasıt varsa, isteyerek yaptıysa ayrılırdım.

demek ki birinin ya malına ya da canına kast etmiş,
ben huzurlu uyuyamazdım, suçlu suçludur ve cezasını çekmek zorundadır.
ne yaptığını söylemiyorsun , kendine şu soruyu sor öncelikle, sevgilinin yaptığını bir başkası, sana , annene babana kardeşine çoçuğuna yapsaydı ve biri bile bile saklasaydı bu suçluyu , canın 1 kat daha yanar mıydı yanmaz mıydı?
ben yaptığım her iyiliğin ve kötülüğün, doğru ve yalan sözün günün birinde bana döneceğine inanırım.
o yüzden doğru olan polisle iş birliği içinde olmandır.
ayrıca polis sana sorduysa bundan sonra senin her hareketini,
telefon konuşmalarını , internet kayıtlarını , girdiğin çıktığın yerleri inceleyecektir.
istesen de sevgilinle bir iletişim halinde olamayacaksın ,
bir gün yakalanırsan kendi başını da yakacaksın.

Son düzenleme:
ya teslim ol cezan neyse cek derim , ya da beni unut ben yokum artik derim
sonucta sende suclu durumuna düsüyorsun yardimcilik yaparak unutma bunu :delphin: ki buna deger mi bilmiyorum , sucu her neyse seni göz ardi ederek islemis simdi seninde onun yüzünden suclu olman hic hos olmayabilir

Gerekli bilgileri polise verdim zaten artık beni de aramıyo benim de başım belaya girmesin diye heralde neyse hepinize zaman ayırıp yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim

Burada biz senin adını sanını bilmediğimiz halde sevgilinin suçunu söyleyemiyorsan, sevgilinin suçu öyle alelade kabgaya karışma falan değil.. Belli ki yüz kızartıcı bir suç....

Beni düşünmeyip hayatını ve geleceğini karartan ve yüzkızartıcı bir suça karışan bir adamla işim olmazdı

karışma ve hemen ayrıl cnm..suçsuz olsa teslim olurdu zaten..nereye kadar gidecer böyle..yakma kendini

Back
X