• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız ne yapardınız

siz olsanız ne yapardınız demişsiniz.
ben keşke sözlüyken ilerde olabılecekleri görüp kaynanamın dengesiz konuşmalarını sezseydim
istersem aşkımdan öliyim direk fırlatırdım yüzüğü....
bu kadar net.

of sormayın sozlum de annesıne cok duskun bı de 7 senedır bırlıkteyız sozlumle ama annesını elestırdıgım zaman darılır bana hatalarını gormez annesinin, ki annesi her seye karısır dedıgım olsun dıyen bırı eşi de vefat etti sözlümde annem isterse ben ilerde annemi yanıma alırım dıyor bılmıyorum ınsallah ılerde buyuk sorunlar yasamayız

canım kayınvalidenin uluorta böyle bir laf söylemesi ne kadar yanlışsa eşinin sırf annesinin saçmalamasıyla o meyve suyunu içmemek için başka bir çeşidini istemesi ayrı bir saçmalıktır.Evlendiğinde başın çok ağrıyabilir bunu iyi düşün ve büyüklerinle de konuş mantıklı karar vermeye çalış evlendikten sonra karşılaşacağın sıkıntılar aşkını 3 ay bile sürdürmez.Pişmanlıklar yaşamazsın inşallah.Birde inancını bilemem ama istihare baktırmanı tavsiye ederim.Allaha danış , hayırmı şermi emin ol öğrenirsin.Ama sonucunda kötü çıkarsa da ayrılmak zorundasın.İstiharenin kuralı budur.Hakkında hayırlısnı versin rabbim sana inşallah

kızlar bundan aylar once olmus olsa da hala aklıma takılan içime dert olan bır konu var.Sözümüzün olduğu gün yuzukler takıldıktan sonra mısafırlere kuru pasta meyve suyu dagıtıldı sozlumle bana da ılk once kutu meyve suyu geldı sonra yengemler bıze meyve sularını ayrı bardaklarda tabaklarımızı da susleyıp getırdıler..
kaynanam sözlüme içme o meyve suyundan okuttular mı ne yaptılar dedı kısık sesle basta anlamadım ben ne demek ıstedıgını sonra bız sozlumle baska bır odaya gectık sözlüm de ben vısnelı meyve suyu alabılır mıyım deyıp bıze getırılen bardaktan ıcmedı..neyse sozlumle farklı sehırlerde yasıyoruz aksam donerlerken teyzem sözlüme sen yıne gelirsin sözlünü görmeye diye takıldı kaynanam demesın mı okuttuysanız gelır beynımden asagı kaynar sular dokuldu..kaynanam oglu bana duskun oldugu ıcın resmen boyle buyu tarzı seyler dusunuyor bı kac kere ogluna da demıs senı bağlattı mı devamlı telefonda konusuyorsunuz dıye kıskanıyor oglunu ama bunu büyü okutma tarzı seylere baglaması delı edıyor benı

amaaan takma kafana
banada kaynanam yüzüme söylüyor oğluma büyümü yaptın ne yaptın diye :1:

kızlar son durumu anlayatım nışanlıma uzunca bır maıl yazdım hıssettıklerımı aklıma takıldıgını ayrıntılı olarak yazdım o da bana cevap olarak ''bence annem bunu kotu nıyetle degıl de televızyonda falan gorduklerınden etkılenıp yaptıgını dusunuyorum.insan hata yapabılır ben senı savunacagım yerı bılırım kafanı yorma ufak tefek seylerı bırbırımıze bahane etmeyelım alttan alalım yazmıs..'
ben de cevap olarak annenın bu yaptıgı cahılce bır davranıs olabılır ama benım merak ettıgım senın annenın lafına ınanıp bızım boyle bır sey yapabılecegımızı dusunup o meyvesuyundan ıcmemen oldu senden acıklamanı ıstedıgım bu neden ıcmedın kı o bardaktan yazdım...bu sabah aradı cok kotu kavga ettık aylar oncesının meselelerını acıyormusum sen benım anneme cahıl dıyemezsın ben de dedım kı annene cahıl demedım yaptıgı davranıs cahılceydı sonra basladı ıkısı de aynı sey ben hep sana demıyor muyum annem hakkında ıcınde en ufak kotu bır sey olmasın babam öldü o kaldı hayatımda hem sen benım anneme cahıl dıyorsun kendı aılene bak ben senın aılene laf edıyor muyum senı uzmemek ıcın falan fılan uzadı da uzadı bı kac yer de kufur de yedım telefonu suratına kapattım daha da acmadım.....o kadar tuhaf kı bı ınsanla 7 sene paylasıyorsunuz aılenızı zarzor ıkna edıp sözünüzü yapıyorsunuz ama suan ıcınde oldugum durum ınanılmaz...Allaha hep yalvarıyorum hakkımda hayırlısı neyse o olsun dıye bana gosterılıyor veya ben hıssedıyorum ılerde daha buyuk problemlere kapı acık ama ha deyınce unutulmuyor o hayaller guzel anılar...ya da ben gercekten gerızekalıyım bile bile lades dıyecek kadar....

Bu adam seni üzecek yani annesi ne yaparsa yapsın sen herşeyi kabulleneceksin yada küfür yiyeceksin, gündüz kavga edip akşamda aynı yatakta sevişme olmaz evlenince, bence sen sözlünü iyice tart biç hep anam haklı diyen adam kadını depresyona sokar

of sormayın sozlum de annesıne cok duskun bı de 7 senedır bırlıkteyız sozlumle ama annesını elestırdıgım zaman darılır bana hatalarını gormez annesinin, ki annesi her seye karısır dedıgım olsun dıyen bırı eşi de vefat etti sözlümde annem isterse ben ilerde annemi yanıma alırım dıyor bılmıyorum ınsallah ılerde buyuk sorunlar yasamayız

BU ANLAYIŞTAKİ BİR KADINLA BİRLİKTE OTURMAK FİKRİ BİLE ÜRPERTİCİ....:52:

Canım baştan saydırdın saydırdın kendini....sonra bu kadından çekeceğin var...

sözlün seni seviyorsa dengeyi iyi korumalı...

sakın sevginin büyüsüne kapılıp herşeye evet deme....

belliki kayınvaliden çok cahil bir kadın...işin zor söliiim...:18:

kızlar son durumu anlayatım nışanlıma uzunca bır maıl yazdım hıssettıklerımı aklıma takıldıgını ayrıntılı olarak yazdım o da bana cevap olarak ''bence annem bunu kotu nıyetle degıl de televızyonda falan gorduklerınden etkılenıp yaptıgını dusunuyorum.insan hata yapabılır ben senı savunacagım yerı bılırım kafanı yorma ufak tefek seylerı bırbırımıze bahane etmeyelım alttan alalım yazmıs..'
ben de cevap olarak annenın bu yaptıgı cahılce bır davranıs olabılır ama benım merak ettıgım senın annenın lafına ınanıp bızım boyle bır sey yapabılecegımızı dusunup o meyvesuyundan ıcmemen oldu senden acıklamanı ıstedıgım bu neden ıcmedın kı o bardaktan yazdım...bu sabah aradı cok kotu kavga ettık aylar oncesının meselelerını acıyormusum sen benım anneme cahıl dıyemezsın ben de dedım kı annene cahıl demedım yaptıgı davranıs cahılceydı sonra basladı ıkısı de aynı sey ben hep sana demıyor muyum annem hakkında ıcınde en ufak kotu bır sey olmasın babam öldü o kaldı hayatımda hem sen benım anneme cahıl dıyorsun kendı aılene bak ben senın aılene laf edıyor muyum senı uzmemek ıcın falan fılan uzadı da uzadı bı kac yer de kufur de yedım telefonu suratına kapattım daha da acmadım.....o kadar tuhaf kı bı ınsanla 7 sene paylasıyorsunuz aılenızı zarzor ıkna edıp sözünüzü yapıyorsunuz ama suan ıcınde oldugum durum ınanılmaz...Allaha hep yalvarıyorum hakkımda hayırlısı neyse o olsun dıye bana gosterılıyor veya ben hıssedıyorum ılerde daha buyuk problemlere kapı acık ama ha deyınce unutulmuyor o hayaller guzel anılar...ya da ben gercekten gerızekalıyım bile bile lades dıyecek kadar....
elbette kötüde olsa annesi...atacak hali yok..
ama senide koruyup kollamalı..

lafa değil canım icraata bak...
ama çooook iyi düşün
yarın evlendiniz mi dırdırlar başlar,bide kayınvalide faktörü...

vay anam vay....:57:

canım iyi düşün bak ilerde diyormuş ama çok sürmez evliliğin 1.ayında ay annem bizle kalsın demeye başlar demedi deme burda görüürm ozaman seni konu açarsın kaynanam bizle kalıcak diye ailenden uzaksın sen gurbet ellerde ailenle ayda bir görüşürken onun annesiyle sürekli hergün belkide aynı evde bak şimdi herşey laylom iyi çok çok iyi düşün bir anda herşey tozpembe geliyor bunca emek vermişiniz anlıyorum kolay değil ama bir ömür çekiceğinize bırakın bir kaç ay siz üzülün.nedir bu ya ilerde annemi alırım hasta olur bakıma muhtaç olur ozaman eyvallah ama evi ve eli ayağı tutuyorsa ne gerek var sizle kalması bak geçenlerde bir arkadaş konu açmıştı buraya kadın eşinin annesine bakmış ama kendi babası geldi bakıma muhtaç diye onalrda kalıyor diye istememiş boşanmadan bahsetmiş işte biz gelinler oo senelerce kaynana yanında kalalım bakalım hizmet edelim ama erkek bizim annemize yada babamıza 2,3 ay dayanamasın erkekler bencildir canım çok iyi düşün ve değmezler emin ol....

arkadaşa katılıyorum.... evlenmeden sözlun annemı yanıma alırım dıyorsa yandın... duyguların cok değilse bırdaha düşün derım kaynana derdı çekilmez..

ben de cevap olarak annenın bu yaptıgı cahılce bır davranıs olabılır ama benım merak ettıgım senın annenın lafına ınanıp bızım boyle bır sey yapabılecegımızı dusunup o meyvesuyundan ıcmemen oldu senden acıklamanı ıstedıgım bu neden ıcmedın kı o bardaktan yazdım...bu sabah aradı cok kotu kavga ettık aylar oncesının meselelerını acıyormusum sen benım anneme cahıl dıyemezsın ben de dedım kı annene cahıl demedım yaptıgı davranıs cahılceydı sonra basladı ıkısı de aynı sey ben hep sana demıyor muyum annem hakkında ıcınde en ufak kotu bır sey olmasın babam öldü o kaldı hayatımda hem sen benım anneme cahıl dıyorsun kendı aılene bak ben senın aılene laf edıyor muyum senı uzmemek ıcın falan fılan uzadı da uzadı bı kac yer de kufur de yedım telefonu suratına kapattım daha da acmadım.....o kadar tuhaf kı bı ınsanla 7 sene paylasıyorsunuz aılenızı zarzor ıkna edıp sözünüzü yapıyorsunuz ama suan ıcınde oldugum durum ınanılmaz...allaha hep yalvarıyorum hakkımda hayırlısı neyse o olsun dıye bana gosterılıyor veya ben hıssedıyorum ılerde daha buyuk problemlere kapı acık ama ha deyınce unutulmuyor o hayaller guzel anılar...ya da ben gercekten gerızekalıyım bile bile lades dıyecek kadar....

ahh aaahhh bir dinlesen bizi.bana bir inansan.bende kaynanayla aynı evde kalıyorum.nişanlıyken gidip gelişler olmadığı için tanıyamadım ben.annem bizimle kalacak dedi sevdiğim tamam dedim annendir/annedir dedim atılmaz satılmaz dedim kabul ettim.şimdi tam 4 yıl oldu.ve ben o kadar pişmanımki sevdiğimle evlendiğim için değil annesini kabul ettiğim için.böyle bir tehlikeye evet dediğim için.birde senin kaynananda dulmuş ya çooookkkk zor.artık eşini kocası yerine koyacak.kocasından görmediği sevgiyi ilgiyi oğlundan bekleyecek.sürekli evde hasta ve/veya hasta numarası yapan oy oy deyip duran birisi.gezmenize içmenize yemenize karışan birisi.ve en en kötüsü allahım korusun büyüye inanan birisi(benimkinde allahtan böyle bişey yok).kendine birazcık saygın varsa sözü at gitsin.allaha sığın o kadından.büyüye inanan büyü ile uğraşan şeytanın kardeşidir.

Arkadaslara katiliyorum, arifin fikri neyse zikri odur! Kendisi bu islerle çok ilgi olabilir, herseyi bu konuya bagladigina gore!
O tarz seyler soylediginde "anne saka yapiyorsun herhalde, bizim buyuyle ne isimiz olur, buyu çok buyuk bir gunah yapan da yaptiran da buyuk gunaha girer o kadar cahil degilim" diyerek bu isin cirkinliginden ve gunahindan haberdar edin hem de sizin bakis acinizi ogrenmis olsun. Evlerden irak buyu ne demek yahu...

Müstakbel kayınvalidenizin aklı bu tarz hinliklere çalışıyorsa eğer dikkat edin derim. Evlerine gittiğinizde onların servis ettiği bir yemeği-içeceği değil kendi aldığınız birşeyleri tüketin derim ben. Herşey beklenir bu zihniyette insanlardan Allah korusun böyle insanlardan herkesi.

yada kendi silahıyla vur :D bişi ikram ederse arkadasın yukarda bahsettiği gibi şüpeyle yaklaşırken şunuda dile getir acaba okuttunuzmu annecim :D

allah yardımcınız olsun derim. 2 kere değil 102 kere düşünmeniz lazım. bence baştan bitirin çünkü eşiniz arkanızda değil. bende ilk tanıştığımda ters tepki aldım hemen sözlümle konuştum. sözlüm bana arka çıktı tamam bi daha gitmeyiz seni kırdıysa ben konuşurum dedi. arkanı almıosa 3 günde sevgi de aşk da biter. ki daha beteri bizim komşunun başına böle olay gelmişti. kaynanası buna büyü falan yaptırmış kadın 40 kiloya kadar zayıflayıp yatağa düşmüştü. olmuyor değil yani. bence kesinlikle verdiklerini alma yeme dokunma bile. evine girmesine izin verme yalnız kalma. belki bana paranoyaksın diebilirsin ama ben komşumuzun yaşadıklarına 1. elden tanığım bizzat. Allah hakkında hayırlısını versin canm. dua ettim senin için. ama bazı şeyler de görünüyorsa mantıklı kararlar vermek lazım.

allah yardımcınız olsun derim. 2 kere değil 102 kere düşünmeniz lazım. bence baştan bitirin çünkü eşiniz arkanızda değil. bende ilk tanıştığımda ters tepki aldım hemen sözlümle konuştum. sözlüm bana arka çıktı tamam bi daha gitmeyiz seni kırdıysa ben konuşurum dedi. arkanı almıosa 3 günde sevgi de aşk da biter. ki daha beteri bizim komşunun başına böle olay gelmişti. kaynanası buna büyü falan yaptırmış kadın 40 kiloya kadar zayıflayıp yatağa düşmüştü. olmuyor değil yani. bence kesinlikle verdiklerini alma yeme dokunma bile. evine girmesine izin verme yalnız kalma. belki bana paranoyaksın diebilirsin ama ben komşumuzun yaşadıklarına 1. elden tanığım bizzat. Allah hakkında hayırlısını versin canm. dua ettim senin için. ama bazı şeyler de görünüyorsa mantıklı kararlar vermek lazım.

Sagol canım Allah razı olsun..ıste bazı seylerı gordugum halde engel olamıyorum kendıme hayırlısı artık bıle bıle lades dersem de kendim kasınmıs olucam

Kişi kendinden bilir işi... Rahmetli kayınpederinizin söz günü geldi aklıma.. Elbette orada değildim.. :)

İnsanoğlu tecrübe etmediği şeyden şüphe duymayı bilmez... Ya kendi yapmıştır, ya başına gelmiştir...
Kayınvalideniz bana a şıkkına girmiş gibi geliyor...

Müstakbel eşiniz elbette annesine düşkün olacak.. bir anne o.. siz de anne adayısınız.. Kim yakıştırabilir ki, etinden geldiği anaya herhangi bir kötü vasfı...
bu açıdan, size olan sevgisinden şüphe etmeyin.. Ve lakin, hep onu tutacağını da bilin...

Yapabiliyorsanız, mesafe koyun.. Ancak bu da çok zor bir şeydir.. Cahil insanlar, koyduğunuz mesafeyi dilleriyle kat ederler.. "Höt böt.. küçüksün falan gibi..." Yani zor...
Yedi senelik flörtünüz var... Birbirinizin ailesiz ve dolayısıyla yargısız hallerinizi biliyorsunuz sadece.. Evlilikte herşey değişecek.. Bu durumda, baştan azıcık dillenin derim.. Tabi saygıyı koruyarak... Müsaade etmeyin... Öyle saçma sapan bir şey söylediğinde "Aaaa ne münasebet canım, nereden de aklınıza geliyor böyle şeyler.. ilginç" diyebilin... Müsamaha göstermeyin bence...

Umarım evliliğinizde herşey daha iyi gider..

Böyle cahil Bir kadının Bile Bile gelini olmanın hiçbir mantığı yok.. aşk, sevgi Bi yere kadar.. sözlün yanında olsa ve annesinin hatasını kabul edip annesine tepki gösterse aldırma derdim ama sözlünde de iş yok.. Benim sözlüm annesi Bir kere tlf da Benle soğuk konuştu diye ortaliği ellialtıya verdi.. her zaman haklının yanında olmak zorunda.. o annesiyse sen de sözlüsü, evleneceği hayatı paylaşacaği insansın.. sana ve ailene resmen iftira atılmış ve adamın savunması gerçekten çook komik " tv lerde gördü etkilenmiştir." sonrasında ise "anneme cahil diyemezsin.. küfür oğlu küfür.." e annen tv den etkilenip gelinine Büyücü muskacı muamelesi yaparken cahil olmuyor öyle miii ??? vay beee... yerim Ben Bunların erkeklikerini.. analarını ayrı yerim.. kimsiniz ki siz ? sende de hata var.. koparacaktın oracıkta kıyameti siz ne demek istiyorsunuz nasıl Bir iftira Bu diye.. azıcık cazgır olacaksın yaaa.. laf söyletmeyeceksin hele de ailene hele de ailene.... duyduğun halde susmuşsun... asla susmazdım yaaa, söz değil düğün günümde yapılsın Böyle Bir saygısızlık yemin ederim çıtır çıtır yerim o kaynanayı.. aileme iftira atacak ailemi Büyücü yapacak Ben susacam ? aman canım aman, allahım hakkında hayırlısını versin ama sakın ola kendini ezdirme.. aileni hiç ezdirme hele.. kim ki onlar ?

Kişi kendinden bilir işi... Rahmetli kayınpederinizin söz günü geldi aklıma.. Elbette orada değildim.. :)

İnsanoğlu tecrübe etmediği şeyden şüphe duymayı bilmez... Ya kendi yapmıştır, ya başına gelmiştir...
Kayınvalideniz bana a şıkkına girmiş gibi geliyor...

Müstakbel eşiniz elbette annesine düşkün olacak.. bir anne o.. siz de anne adayısınız.. Kim yakıştırabilir ki, etinden geldiği anaya herhangi bir kötü vasfı...
bu açıdan, size olan sevgisinden şüphe etmeyin.. Ve lakin, hep onu tutacağını da bilin...

Yapabiliyorsanız, mesafe koyun.. Ancak bu da çok zor bir şeydir.. Cahil insanlar, koyduğunuz mesafeyi dilleriyle kat ederler.. "Höt böt.. küçüksün falan gibi..." Yani zor...
Yedi senelik flörtünüz var... Birbirinizin ailesiz ve dolayısıyla yargısız hallerinizi biliyorsunuz sadece.. Evlilikte herşey değişecek.. Bu durumda, baştan azıcık dillenin derim.. Tabi saygıyı koruyarak... Müsaade etmeyin... Öyle saçma sapan bir şey söylediğinde "Aaaa ne münasebet canım, nereden de aklınıza geliyor böyle şeyler.. ilginç" diyebilin... Müsamaha göstermeyin bence...

Umarım evliliğinizde herşey daha iyi gider..

Sagol ıyı dıleklerın ve tavsıyelerın ıcın ama ıkıncı cumleyı anlayamadım 'rahmetı kayınpederınızın soz gunu geldı aklıma' demıssınız anlamadım acıkcası?

arkadaşların dediğine bende katılıorum ve sana mesafe koymanı tavsiye etmiştim zaten canım şimdi bunu diyen zamanı gelince neler der sende eşine annesinin hatalarını söylemek yerine onun görmesini sağla böylece kendiside farkeder ki eminim yedi seneye kolay ulaşmadı neler görüp geçirdiniz o yüzden kayınvaliden yüzünden çekinme ama onunda ağzına laf verme hiç bi şkilde diyeceğim o ki kesinlikle böle şeylerde uğraşıyo ki bunu yalan yanlış bi insandan büyü yapmış diye öğrenmiş olup üstüne geliyoda olabilir vede yapmasanda bozmaya çalışıyo ki sana böyle hırslı ben olsam fazla muhabbet etmez mesafemi korurdum bişi dediğinde de demek sizinde o taraklarda beziniz varki gayet iyi biliyosunuz ben bilmiyorum yapanında yaptıranında allah katında günahının oldugunu bildiğimden size sormak lazım der çenesini kapattrırdım vede bunu sözlüm yokken derdim :) ama tabi bu ben valla zaten kaynana değil herhalde ben daha dilli olcm bu gdişleee :)

Back
X