Siz Olsanız Ne Yapardınız ?

Cadillac

Sende Özledin Değilmi ?
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
270
-17
318
İstanbul
2 Yıldır süren bir ilişkim var.
Ne yazık ki 2 yıl boyunca sancılı bir ilişki yaşadık.
Birbirimize öyle hakaretler ettikki öyle çok yıprandıki ilişkimiz.
Nasıl toparlayacağımı şaşırmaya başladım artık.
Erkek arkadaşım 27 yaşında ve hala askerliğini yapmış durumda değil.
Tecili bu sene başında bitti , fakat hala ne zaman gideceğini öğrenmek için askerlik şubesine gitmedi bile...
Zaten gitmeden söz,nişan vs düşünmüyor.
Tek derdi geldiğimde seni böyle bulurmuyum.
Sürekli baskı yapıyorum ne zaman gideceğini öğren diye fakat kendisi bunu hep erteliyor.

BUDA DİĞER SORUNUMUZ...

Sürekli ailesine karşı çok ilgili ne yapsalar görmemezlikten geliyor.
Bana karşı sürekli bir koruma çabasında
Görüşmelerimizi bile ailesine göre ayarlıyoruz. Bugün görüştük yarında görüşürsek laf yaparlar diyor.
Ama ona sorsanız ailesi beni çok seviyor.Ailesiylede tanıştım bu ara tamam çok iyi insanlar fakat erkek arkadaşımın gösterdiği ilgiyi görmeyecek kadarda körler...
Gitmeden sözü , nişanı erkek arkadaşım akıl edemeyebilir bunu ailesi ona önermezmi ? Yada demezmi oğlum bak gidiyorsun en azından ailesiyle tanışalım söz nişan yapalım.
Kafam çok karışık nasıl yaklaşacağımı şaşırdım siz olsanız ne yapardınız ???

27 yaşında ama küçük çocuk gibi.
ailesi laf etmesin diye buluşmamalar, askerlik işlerinden kaçmalar, vs vs.
en büyük sebebi aile yanında olmasından kaynaklanıyor.
aile yanındaki kişiler genelde büyüyemiyorlar yani sorumluluklarını kabullenemiyorlar.
bu adam kendi başına iş yapamaz bence, ya ailesine kendinizi sevdirip annesi vs aracılığıyla yöneticeksiniz ve ailesi sizle evlenmesi için baskı yapıcak
mesela annesine bu askerlik işlerini hatırlatıcaksınız ki o kafasına kakıp dursun,
ya da esaslı bir kavgayla aklını başına getirip adam gibi sorumluluk alması gerektiğini hatırlatacaksınız.
yani ya bu deveyi güdersiniz ya da...

27 yaşında ama küçük çocuk gibi.
ailesi laf etmesin diye buluşmamalar, askerlik işlerinden kaçmalar, vs vs.
en büyük sebebi aile yanında olmasından kaynaklanıyor.
aile yanındaki kişiler genelde büyüyemiyorlar yani sorumluluklarını kabullenemiyorlar.
bu adam kendi başına iş yapamaz bence, ya ailesine kendinizi sevdirip annesi vs aracılığıyla yöneticeksiniz ve ailesi sizle evlenmesi için baskı yapıcak
mesela annesine bu askerlik işlerini hatırlatıcaksınız ki o kafasına kakıp dursun,
ya da esaslı bir kavgayla aklını başına getirip adam gibi sorumluluk alması gerektiğini hatırlatacaksınız.
yani ya bu deveyi güdersiniz ya da...

Sürekli birşeyler için dürtmem gerekiyor.
Ve hala işi bile yok.
Annesinin umurunda bile değil tecilinin bittiğini bile bilmezler.
Ve bu zamana kadar hep ailesi için erteledi
Ona ihtiyaçları var diye.
Bir türlü işin içinden çıkamıyorum.
Bağırıp çağırıyorum kavga ediyorum
Herşey daha kötüye gidiyor seni ilgilendirmez ne zaman gideceğim diyor...

canım evlenmeden bu tarz ilişkilerden sıyrılmak çok daha kolay. eski actıgım konularda eşimin aılesınden bahsetmıstım . eşimin abısı ılede cocukluk arkadasım beraber ve cocuk gazetecı cok ıyı maas alıyor askere gıtmıyor sureklı ertelıyor bedell ıcın yası da tutmadı ama annesı bıdaha bedellı cıkıcak dıye gıtmesıne engel oldu. arkadasımla 4yıldır beraberler cocuk 28yasında ve pazar gunlerı evden cıkamıyor kız eve gelıyor dusun cıkamama sebebı aılesı annesı ozellıkle herkes evde olsun ıstıyor:S:S yanı cocuk gıbı oda senınm sevgılın gıbı kızında 4 yılı gıttı ama umudu var maası iyi, gazeteci vs.. sevıyorum falan fılan ama senınkının elle tutulur hıcbırseyı yok bence ayrılman lazım zamanını bosa harcama. sana deger verse calısır askerlıgını aradan cıkarır ve soz, nişan dusunur ...sen bılırsın ama senı sevıyor olsada deger vermıyor ben bunu gordum uzgunum:(:(

canım evlenmeden bu tarz ilişkilerden sıyrılmak çok daha kolay. eski actıgım konularda eşimin aılesınden bahsetmıstım . eşimin abısı ılede cocukluk arkadasım beraber ve cocuk gazetecı cok ıyı maas alıyor askere gıtmıyor sureklı ertelıyor bedell ıcın yası da tutmadı ama annesı bıdaha bedellı cıkıcak dıye gıtmesıne engel oldu. arkadasımla 4yıldır beraberler cocuk 28yasında ve pazar gunlerı evden cıkamıyor kız eve gelıyor dusun cıkamama sebebı aılesı annesı ozellıkle herkes evde olsun ıstıyor:S:S yanı cocuk gıbı oda senınm sevgılın gıbı kızında 4 yılı gıttı ama umudu var maası iyi, gazeteci vs.. sevıyorum falan fılan ama senınkının elle tutulur hıcbırseyı yok bence ayrılman lazım zamanını bosa harcama. sana deger verse calısır askerlıgını aradan cıkarır ve soz, nişan dusunur ...sen bılırsın ama senı sevıyor olsada deger vermıyor ben bunu gordum uzgunum:(:(

Beni seviyor bunu görebiliyordumda ama sürekli bu erteleme neden onu anlamıyorum.
Bırakmak ayrılmak değilde , onun için ne yapabilirim bunu düşünüyorum.

ilişkimiz istediğim gibi değil diyorsun,bir sürü hakaretler oldu ve yıprandık diyorsun,ailesi tuhaf diyorsun buna rağmen nişan için neden gün kararlaştırmıyor diyorsun.yazdığın yazı çok karamsar.seven bir insan gibi yazmamışsın.sorunları aşmadan nişan,evlilik düşünmemelisin.askere gidince düşünmek için bolca zamanın olacaktır.

ilişkimiz istediğim gibi değil diyorsun,bir sürü hakaretler oldu ve yıprandık diyorsun,ailesi tuhaf diyorsun buna rağmen nişan için neden gün kararlaştırmıyor diyorsun.yazdığın yazı çok karamsar.seven bir insan gibi yazmamışsın.sorunları aşmadan nişan,evlilik düşünmemelisin.askere gidince düşünmek için bolca zamanın olacaktır.

1-) Her ilişkide olduğu gibi bizim ilişkimizde'de sorunlar var çözüm yolu arıyorum
2-) Ailesi tuhaf değil ! Ailesine çok zaman harcıyor diyorum.
3-) Burada yazdığımı okuyarak ne kadar sevdiğimin yada sevmediğimin ölçüsünü görmeniz mümkün değil.

Sürekli birşeyler için dürtmem gerekiyor.
Ve hala işi bile yok.
Annesinin umurunda bile değil tecilinin bittiğini bile bilmezler.
Ve bu zamana kadar hep ailesi için erteledi
Ona ihtiyaçları var diye.
Bir türlü işin içinden çıkamıyorum.
Bağırıp çağırıyorum kavga ediyorum
Herşey daha kötüye gidiyor seni ilgilendirmez ne zaman gideceğim diyor...

ben de tembel bir mizaca sahibim 24 yaşımdayım ders çalışıp sınavımı kazanıp mesleğimi almam lazım.
ailemleyim ama etrafta işe başlayanları nişanlananları evlenenleri duydukça kendi kendimi dürtüyorum.
hiç olmazsa sevgilim çalışıyor aramızdaki tek engel benim işe başlamamış olmam.
bunu düşündükçe gaza geliyorum ama mesela eve geliyorum annem diyor ki "kızım durumumuz iyi kendini kasma istersen hiç çalışma evlerin kiraları yeter." ve hooooooop bütün ders çalışma gazım bitiyor. eğer ailesi böyleyse çok sıkıntılı, özellikle bir erkeğin böyle olması çok kötü. eğer ne zaman gideceği seni ilgilendirmiyorsa herangi bir sevgiliden fazla vasfın yok demek gözünde, boşuna kendini yıpratıyorsun bence. eğer sana olan sevgisi için bile çabalamıyorsa bırak ne yaparsa yapsın, senin kariyerin vs var mı bilmiyorum ama kendi hayatına bak bence.

Beni seviyor bunu görebiliyordumda ama sürekli bu erteleme neden onu anlamıyorum.
Bırakmak ayrılmak değilde , onun için ne yapabilirim bunu düşünüyorum.

Bir erkegi değiştirmek imkansız denecek kadar zordur canım seni sevmesi onun için bukadar fedakarlık yapmanı gerektırmez zamanını bosa harcama acımasızca gelıcek yorumum ama bırkac sene daha oyalanıp zaman gecınce ne demek ıstedıgımı cok daha ıyı anlayacaksın.. tecrubeyle sabittır.. ozamanda zamanına kıyamayıp bırcok seyı daha kabulleneceksın:S hakkında hayırlısı olsun.... plastıkten cam elde edemezsın hammaddesını degıstıremezsın:S uzgunum ..

Beklentini anlıyorum ama aslında askere gitmeden söz,nişan yapmanın
sana ya da ilişkinize bir artısı olur sanma..
Hatta tersine senin için olumsuzluklar doğurur.
Bir kere askerlik psikolojisiyle sevgilin zor bir döneme girecek
yanındayken sancılı geçen ilişkin uzakta ne olur hesap et..
Söz,nişan pek çok erkeğe rahatlık verir.
Seni kaybetme korkusu azalır ve daha vurdumduymaz davranır.
Hele de askerdeyken bu hallerine katlanabilecek misin?
Ailesini sana karşı sürekli koruma durumu..
Daha şimdiden böyleyse evlenince bin beter olur bunu göze alabilir misin?
Söz,nişan sana sorumluluk yükleyecek onun ailesini arayıp hal hatır sorman
gerekecek, yani bunu bekleyecekler.
Bu sorumlulukları kaldırabilecek misin?
Bence sen bunları düşün niçin söz,nişan teklif etmiyorlar diye düşüneceğine..
Tamamen seni düşündüm.
Acı ama gerçek
Üzülmeni istemem..

ben de tembel bir mizaca sahibim 24 yaşımdayım ders çalışıp sınavımı kazanıp mesleğimi almam lazım.
ailemleyim ama etrafta işe başlayanları nişanlananları evlenenleri duydukça kendi kendimi dürtüyorum.
bunu düşündükçe gaza geliyorum ama mesela eve geliyorum annem diyor ki "kızım durumumuz iyi kendini kasma istersen hiç çalışma evlerin kiraları yeter." ve hooooooop bütün ders çalışma gazım bitiyor. eğer ailesi böyleyse çok sıkıntılı, özellikle bir erkeğin böyle olması çok kötü. eğer ne zaman gideceği seni ilgilendirmiyorsa herangi bir sevgiliden fazla vasfın yok demek gözünde, boşuna kendini yıpratıyorsun bence. eğer sana olan sevgisi için bile çabalamıyorsa bırak ne yaparsa yapsın, senin kariyerin vs var mı bilmiyorum ama kendi hayatına bak bence.

kesınlıkle katılıyorum;!!!!!!!!!!

Evet çok iyi bir işim var ve yüksek konumdayım.
Bu bile bizim için bir sorun haline geliyor bazen.
Neden bu kadar çalışıp yıpratıyormuşum kendimi
Ben mi kurtarıcakmışım çalıştığım yeri vs...

ayrılırım,27 yaşında adam benimle görüşmek için ailesinden izin alacaksa varsın görüşmesin, askere gitmek içinde inzibatların kapıya dayanmasını bekliyo demek ki, sorumluluk sahibi olmayan oğlan çocuğu gibi biri

askere gidecek işe girecek ki girdiği iş adam akıllı bi iş olmalı diyelim sen kazanıyosun 3000 o kazanıyo 1000, sorun çıkarır, önüne set çeker, şimdiden çok çalışma diyomuş zaten, derdim yok kendime dert arıyorum diyosan buyur hayatına entrika kat, yerinde olsam devam etmem

Beklentini anlıyorum ama aslında askere gitmeden söz,nişan yapmanın
sana ya da ilişkinize bir artısı olur sanma..
Hatta tersine senin için olumsuzluklar doğurur.
Bir kere askerlik psikolojisiyle sevgilin zor bir döneme girecek
yanındayken sancılı geçen ilişkin uzakta ne olur hesap et..
Söz,nişan pek çok erkeğe rahatlık verir.
Seni kaybetme korkusu azalır ve daha vurdumduymaz davranır.
Hele de askerdeyken bu hallerine katlanabilecek misin?
Ailesini sana karşı sürekli koruma durumu..
Daha şimdiden böyleyse evlenince bin beter olur bunu göze alabilir misin?
Söz,nişan sana sorumluluk yükleyecek onun ailesini arayıp hal hatır sorman
gerekecek, yani bunu bekleyecekler.
Bu sorumlulukları kaldırabilecek misin?
Bence sen bunları düşün niçin söz,nişan teklif etmiyorlar diye düşüneceğine..
Tamamen seni düşündüm.
Acı ama gerçek
Üzülmeni istemem..

Onlar onu büyütmüşler Şuan o evde kaldığı için hoşgörülü olmalıymış.
İleride evlenince bu kadar üzerlerine düşmezmiş.
Ben sadece telefon konuşmalarına şahit olarak böyle bir düşünceye sahibim.
Birde sizinle dursam akşama kadar krize girerim heralde diyorum.
Oda ; sen benim evde nasıl olduğumu bilmiyorsun vs gibi şeyler söylüyor.
Sen daha telefonda böyleysen evde nasıl olursun diyorum ama ses yok.

2 Yıldır süren bir ilişkim var.
Ne yazık ki 2 yıl boyunca sancılı bir ilişki yaşadık.
Birbirimize öyle hakaretler ettikki öyle çok yıprandıki ilişkimiz.
Nasıl toparlayacağımı şaşırmaya başladım artık.
Erkek arkadaşım 27 yaşında ve hala askerliğini yapmış durumda değil.
Tecili bu sene başında bitti , fakat hala ne zaman gideceğini öğrenmek için askerlik şubesine gitmedi bile...
Zaten gitmeden söz,nişan vs düşünmüyor.
Tek derdi geldiğimde seni böyle bulurmuyum.
Sürekli baskı yapıyorum ne zaman gideceğini öğren diye fakat kendisi bunu hep erteliyor.

BUDA DİĞER SORUNUMUZ...

Sürekli ailesine karşı çok ilgili ne yapsalar görmemezlikten geliyor.
Bana karşı sürekli bir koruma çabasında
Görüşmelerimizi bile ailesine göre ayarlıyoruz. Bugün görüştük yarında görüşürsek laf yaparlar diyor.
Ama ona sorsanız ailesi beni çok seviyor.Ailesiylede tanıştım bu arada tamam çok iyi insanlar fakat erkek arkadaşımın gösterdiği ilgiyi görmeyecek kadarda körler...
Gitmeden sözü , nişanı erkek arkadaşım akıl edemeyebilir bunu ailesi ona önermezmi ? Yada demezmi oğlum bak gidiyorsun en azından ailesiyle tanışalım söz nişan yapalım.
Kafam çok karışık nasıl yaklaşacağımı şaşırdım siz olsanız ne yapardınız ???

Yani sizin bu sorunlar arasında takıldığınız tek şey bir an önce sözlenememek mi ?
Bi dur sakin ol, önce problemlerinizi çözün
Neden bu acele

27 yaşında ailesinden icazet almadan seninle bile buluşamıyo, ne zaman askere gideceğini sormaya şubeye gitmeye bile tenezzül etmiyo, senin baskılarına rağmen..

Senin sorun ettiğin sözlenmek meselesi bana göre erkek arkadaşının tek mantıklı şeyi 'askerden önce sözlenmeyi istememek'

askere gidecek işe girecek ki girdiği iş adam akıllı bi iş olmalı diyelim sen kazanıyosun 3000 o kazanıyo 1000, sorun çıkarır, önüne set çeker, şimdiden çok çalışma diyomuş zaten, derdim yok kendime dert arıyorum diyosan buyur hayatına entrika kat, yerinde olsam devam etmem

Bunun farkındayım

Şuanda bile aramızda bu konuda fark var ve bu onun zoruna gidiyor.
Ona 1 yıl öncesinde söyledim adam akıllı biryere gir hayatına bak
Ama o ne yaptı ailesinin yanında çok cuzii bir miktarda çalışmaya başladı.
Şimdi ise keşke ozaman seni dinleseydim diye geçiştiriyor.

Yani sizin bu sorunlar arasında takıldığınız tek şey bir an önce sözlenememek mi ?
Bi dur sakin ol, önce problemlerinizi çözün
Neden bu acele

27 yaşında ailesinden icazet almadan seninle bile buluşamıyo, ne zaman askere gideceğini sormaya şubeye gitmeye bile tenezzül etmiyo, senin baskılarına rağmen..

Senin sorun ettiğin sözlenmek meselesi bana göre erkek arkadaşının tek mantıklı şeyi 'askerden önce sözlenmeyi istememek'

Hayır zaten takıldığım konu bu değil.
Söz veya nişan olsun diye diretmiyorum.
Ona göstermek istediğim farklı birşey.
Bknz : Sen bu kadar ailenin peşine düşüyorsun.
İlgileniyorsun , saygıda kusur yok... Bunlara rağmen neden sana böyle bir teklifle gelinmiyor ?...
Sorun bu !

Şimdi seni eleştirmek gibi algılama bunları ama biz burda senin görmediklerini söyleyeblimek için varız bir nevi.
Sorunları yazmışsın güzelce ama mantıklı düşünüp sen baktın mı insanlar içindeyken göremez çünkü.
Benim burdan anladığım 27 yaşında bi erkek gibi davranmadığı.
Yani sonuçta seni seven isteyen insan, sizin bunca ısrarınıza bi şubeye gidip öğrenebilrdi neyi bekliyor? Eve gelecek bi kağıtla aşkım 1 hafta sonra gidiyorum falan mı diyecek?
Konuşmayı deneyin, çünkü erkekler siz söylemeden anlamaz düşünmezler bunları.

Bunun farkındayım

Şuanda bile aramızda bu konuda fark var ve bu onun zoruna gidiyor.
Ona 1 yıl öncesinde söyledim adam akıllı biryere gir hayatına bak
Ama o ne yaptı ailesinin yanında çok cuzii bir miktarda çalışmaya başladı.
Şimdi ise keşke ozaman seni dinleseydim diye geçiştiriyor.

yapma etme yazık olmasın özenle kurduğun hayatına
bu adam kendine bi düzen kurabilse bu yaşa kadar kurardı, en azından bi an önce askerlik aradan çıksın derdi, şu an zaten iş bulamaz başka yerde, askerlik durumunu soruyolar adam gibi yerler,ailesine ilerde dahada düşkün olur, evlencek ayrı evi olacak bocalar ya her gün gidelim der ya onlar gelsin der, birlikte oturalımda diyebilir, kazandığını huzurla yiyemezsin, perşembenin gelişi çarşambadan belli

Back
X