siz olsanız ne yapardınız?

bellieve

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
9
3
1
31
1 yıldır nişanlıyım. dogma buyume ailem gibi bende izmirliyim. izmir kültürüyle yetısmıs bırı olarak salak gıbı gıdıp dogulu bı erkege asık oldum. hayatımı herseyımı onun ıstedıgı gıbı degıstırdım. gıyım tarzım davranıslarım en yakın arkdaslarımı bile. o kadar kıskanckı universite de son yılım olmasına ragmen gıtmemı ıstemedı evden cıkmamı ıstemıyor salaklık bendekı herseye tamam dememde. ask gözumu kor etmıs yeni anlıyorum. yalnız yasadıgı ıcın evını emızlememı ıstıyo bı ınsan her allahın gunu bunu nasıl ısteyebılır ? yapıyorum yıne yaranamıyorum temızlemezsen senı dısarı cıkarmam diyor bana. mecbur temızlıyorum cıkabılcegım cevremde bır kısı bıle yok. artık o kadar sıkıldım kı napıcagımı bılemıyorum. yazın dugunumuz var aılem herkes hazırlık ıcınde. o kadar elım kolum baglanmıskı okul nasıl gerı donucem aıleme ne dıcem okulumun uzadıgını aılem bılmıyor iş derdi desen ayrı cevremde aılemden baska kımse yok sanki ona mecburmusum gıbı hıssedıyorum butun ozguvenımı herseyımı aldı benden siz olsanız napardınız ?

okulunu bitirmen en akillicasi olur diye dusunuyorum.butun kiskancliklar kabul edilebilir ama okul icin cikmana laf edemez sen ona bagimli degilsin.aileni bu durumdan haberdar et.ayrica ne demek evi temizlemeden disari cikarmam? sen onun temizlikcisi misin hizmetcisi misin
ailen seni adamin birine hizmetcilik yapasin diye mi buyuttu yetistirdi. kendi degerinin farkina var. kendi kararlarini kendin ver.sen bu adamin ileride nasil birseye dogru yol aldigini goremiyor musum gercekten..lutfen once okulunu yoluna sok.boyle hayat gecmez sen once kendi hayatini kurmalisin

1 yıldır nişanlıyım. dogma buyume ailem gibi bende izmirliyim. izmir kültürüyle yetısmıs bırı olarak salak gıbı gıdıp dogulu bı erkege asık oldum. hayatımı herseyımı onun ıstedıgı gıbı degıstırdım. gıyım tarzım davranıslarım en yakın arkdaslarımı bile. o kadar kıskanckı universite de son yılım olmasına ragmen gıtmemı ıstemedı evden cıkmamı ıstemıyor salaklık bendekı herseye tamam dememde. ask gözumu kor etmıs yeni anlıyorum. yalnız yasadıgı ıcın evını emızlememı ıstıyo bı ınsan her allahın gunu bunu nasıl ısteyebılır ? yapıyorum yıne yaranamıyorum temızlemezsen senı dısarı cıkarmam diyor bana. mecbur temızlıyorum cıkabılcegım cevremde bır kısı bıle yok. artık o kadar sıkıldım kı napıcagımı bılemıyorum. yazın dugunumuz var aılem herkes hazırlık ıcınde. o kadar elım kolum baglanmıskı okul nasıl gerı donucem aıleme ne dıcem okulumun uzadıgını aılem bılmıyor iş derdi desen ayrı cevremde aılemden baska kımse yok sanki ona mecburmusum gıbı hıssedıyorum butun ozguvenımı herseyımı aldı benden siz olsanız napardınız ?
ben olsam boyle bı adamla evlenmezdım
evlılıkte en onemlı sey kulturun bırbırıne uyumudur

istanbul bogazici'li bir ailenin cocugu olarak sunu demek isterim ki ne izmirli olmak onurdur, ne dogulu birini sevmek salaklik. meziyet insan olabilmektedir. acikcasi ozguveninizi zedelediginize inandiginiz bir adamla sorun bakalim, siz niye berabersiniz?

eger ki sevdiginize inaniyorsaniz bu kisiyi o sizi oldugunuz gibi, siz onu oldugu gibi... kordona bakan bir evde kete yiyerek belki... belki de haritada yerini bile bilmediginiz bir yerde karsilikli harmandali oynayarak... iliskinizden ne beklediginizi sorgulayin ilk once.

Evlilik o kadar farklı birşey ki...
Arkana dahi bakma git uzaklaş...
Ailenle de açık açık konuş okulla ilgili durumlarını.

İnanamıyorum gerçekten hala bu adamla evlilik mi düşünüyorsunuz:KK43: hiç arkanıza bakmayın kurtulun yol yakınken. Okulunuza dönün bitirin hayatınızı ona adamayın yakmayın kendinizi. Mesele doğulu batılı meselesi değil öyle köle muamelesi yapan bir insan ruhsal hastalıktan başka bir şey getirmez.

Bu yaşadıklarını yaşamış çok yakın bir arkadaşım vardı. Okuyunca onu dinliyormuş gibi hissettim. Hatta Canan Tan'ın Piraye isimli kitabı var. Bu tarz bir hikayeyi anlatıyor. Çok etkilemişti beni.

Bu hayat senin. Başkaları ne yaşarsan yaşa hep başkaları olarak kalacak ve hep bir şeyler söyleyecek. Öncelikle kim ne der düşüncesini çıkar at kafandan ve ben ne istiyorum de! Kimse seninle ölmeyecek. Ve evlendikten sonra seninle yaşamayacaklar. Üstelik ola ki ayrıldın diyelim bu kez yine konuşacaklar, hep konuşacaklar zaten.

Benim arkadaşım da İzmir'den Diyarbakır'a gelin gidecekti. İki farklı kültür. Ve aşırı baskın bir erkek!.. Tüm düğün hazırlıkları tamamlandı. Çeyizler Diyarbakır'a gönderildi. 1 hafta sonra düğünleri vardı. Ama arkadaşım bir karar verdi. Ve ayrıldı. İlk başlarda psikolojik olarak tabi ki etkilendi ama şuan yaşadıklarının evlenince yaşayacaklarından çok daha az üzeceğini algılayabilmişti.
Aradan yıllar geçti tabi. Şuan başkasıyla evli ve çok güzle iki çocuğu var. Çokta mutlu. Ve hayatımda verdiğim en doğru karardı diyor.

Gözlerini kapat ve gelecek günler için hayal kur. Ve hayalinde ki mutlu evliliği, mutlu yuvayı verecek olan kişi nişanlın değilse bir kez daha düşün evliliği.

Bu hayat senin!

Daha evlenmeden sizi bunlara mecbur ediyorsa ohhooo...
Ne kadar büyük bir sevgiymiş sizdeki de hayret ettim doğrusu :/

balık baştan kokar demişler. sizinki de o hesap ne oldğnu baştan belli etmiş. evine hzmetçi kendine köle arıyormuş

Evladım yazmayayım dedim ama sen ne aptal bir insansın böyle okurken hayret ettim.
Üniversiteli bir kızsın, kölelik yapıyrsun. Kölelik mi senin aşk anlayışın?
Arkadaşın yok, hayatın yok, okulu da mı braktın, her gün magandanın birine bedavaya kölelik yapıyorsun.....sen hayatının geri kalan 60 70 yılını bu şekilde mi geçirmek istiyorsun? Evden çıkmadan camdan bile bakmadan bu adamın ayaklarını yıkayarak? Aptallıkta çığır açmışsın.

Mesele doğu batı meselesi değil senin nişanlin adam olamamış böyle biriyle evlenirsin boşanmak istediğin de ki sonuç o 'olacak illaki evi temizlemeden dışarı çıkarmayan bosanacagim deyince çekip vuruyor ışte. Böyle bir manyaga niye köle oluyorsun anlamadım elin mi mahkum ne yani bulunmaz hint kumaşı mi

Back
X