- 15 Aralık 2013
- 1.714
- 2.585
- 333
- 35
- Konu Sahibi vanityfairr
-
Psikolojisi bozulmus esinizin ..Mutlu bir evliliğim vardı ya da ben öyle sandım bilemiyorum .Eşimi seviyorum onun da beni sevdiğine inanıyorum ancak özellikle son günlerde aklımı kurcalayan bir durum var ve danışmak istedim sizlere...
Eşim ne zaman benden ya da bizden kaynaklanmayan bir sorunu olsa acısını benden çıkarma eğilimli ..Mesela
akşam yemeğe misafiriniz vardı .Fırında balık yapıyordum bir tepsi pişmişti sofraya otururken ikinci tepsiyi fırına verirken ''Neden iki tepsiyi aynı anda koymadın ,balıklar yetişmezse kıyametleri koparırım '' Şok oldum ne demek kıyamet koparmak hem de böyle bir sebepten ..Ne diyorsun sen masada bir yığın meze,salata var yarım saaate olur ikinci tepsi dedim ancak moralim de bozuldu yine de misafirlere renk vermedim ayıp olmasın diye ..Misafirler gittikten sonra özür diledi bahanesi çok açmış gözü dönmüş..
İş sıkıntıları olduğunu söylüyor ,benden uzak duruyor dokunmuyor bile ama bildim bileli iş sıkıntıları vardır eskiden böyle değildi ..İlk eşinden olan çocuklarıyla problemleri var ve çok üzgün olduğunu söylüyor ama daha önceden de vardı.
Dişleri ağrıyormuş,yorgunmuş,uykusunu alamıyormuş ..Bütün bunların çözümü varken hiç bir şey yapmayıp ,doktora gitmek,erken yatmak vs bana bağırıp,uzak durmasını anlıyamıyorum.Konuşmak istediğimde ise bana karşı hiç bir sorununun olmadığını söylüyor .
Bense hayatımda ne sorun olursa olsun çözmü için uğraşan biriyim ve her derdinde de yanında olmaya çalışıyorum ama ne laf dinler,ne doktora gider,ne dinlenir ..
Gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum.
Bu uzaklığının,sinirli hallerinin başka bir sebebi olabilir mi acaba ?
Çocuğumuz yok.3 yıllık evliyiz.Eşimin çocuklarıyla ilişkisi hep sorunluydu maalesef .Siz ne kadar zamandır evlisiniz acaba ve çocuğunuz var mı?ikinci evliliğini yapmış bir arkadaşım var önceki eşinden olan tek bir çocuğu var.onun yüzünden canı sıkkın olunca bu şimdiki eşinede yansıyormuş anlattığına göre belki bunun gibi bir şeydir.
Çok ciddi söyledi .Şaka değildi .Bütün yemekleri ve masa kurmayı tek başıma yaptığım halde böyle bir tepki vermesine çok şaşırdım.Hiç hakkı yok buna.Kaldı ki yemekler yetişmese ne olur ?Aşçı mıyım ben ?Ne zaman bir şeye bozulsa acısını benden çıkarmasına çok kırılıyorum.Kıyametleri koparırım şaka yollu söylenmiş olabilir mi? Öyle olsa siz anlardınız gerçi ama ne bileyim. Eşiniz depresyonda gibi. Umarım yardımcı olma isteğinize cevap verir. Vermezse de bir süre daha deneyip olmazsa uzaklaşırsınız, o kendini sevmiyor demektir. Kendini sevmeyen insanı kimse sevemez siz de bir yerden sonra sevemeyeceksiniz. Elinizden geldiğince yardım almaya yönlendirin.
Ne gibi sorunlar acaba buara daha mı çok şiddetlendide acısını sizden çıkarıyor?erkekleride anlamak zor keşke dengeyi kurabilseler sizin ne suçunuz var kiÇocuğumuz yok.3 yıllık evliyiz.Eşimin çocuklarıyla ilişkisi hep sorunluydu maalesef .
Onlar çok küçükkken boşanmışlar anneleriyle ve boşanma sonrası çocuklarını ihmal etmiş .Çocuklar da kırgınlar.Ne gibi sorunlar acaba buara daha mı çok şiddetlendide acısını sizden çıkarıyor?erkekleride anlamak zor keşke dengeyi kurabilseler sizin ne suçunuz var ki
Onlar çok küçükkken boşanmışlar anneleriyle ve boşanma sonrası çocuklarını ihmal etmiş .Çocuklar da kırgınlar.
Tehditlere kulak asmayan bir yapısı var .Maalesef bunların beni kırdığını bile anlayamıyor .Sorunlarını ardarada sayıyor sadece.Maddi olarak ona bağımlı değilim çok şükür gelirim ve mesleğim var.Tamam çok üzücü, tamam eşinize destek olun ama bu kadarı suistimal. Ben terk etmedim çocuklarını, sıkıntısını bana çektirmeye hakkın yok bu böyle gitmez haberin olsun deyin. Elinizde mesleğiniz varsa çalışıyorsanız bu tehdit işe yarayabilir.
Kulak asmıyorsa, asla değişmiyorsa son çare doktorlar. O da olmuyorsa ya siz katlanacaksınız ya da o diyardan gideceksiniz. Başka yol göremiyorum, umarım tavrına son verir ve en azından yardım almayı kabul eder.Tehditlere kulak asmayan bir yapısı var .Maalesef bunların beni kırdığını bile anlayamıyor .Sorunlarını ardarada sayıyor sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?