• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız ne yaparsınız ben mi problemliyim

Kızlar düşünün 9 aylık hamilesiniz ve eşinizin Doğum günü. Eşinizde bir cumartesi gecesi arkadaşlarıyla önce yemeğe oradan da bir club e gitme planı yapıyor ve bir öğreniyorsunuz ki hiçbiri evli olmayan arkadaşlarının sevgilileride geliyor o yemeğe siz olay çıkartıyorsunuz eşiniz ben seni öyle ortamlara sokmam diye bir savunma yapıyor. Gitmekten vazgeçmiş olsada olayı sindiremiyorum. (Bu arada ben kapalı bir bayanım o tarz ortamlara zaten davetli olsamda gitmem)
Cok sacma. Bence seni neden istemesin ki acaba bi olayin derinligine inmek lazim

Kızlar düşünün 9 aylık hamilesiniz ve eşinizin Doğum günü. Eşinizde bir cumartesi gecesi arkadaşlarıyla önce yemeğe oradan da bir club e gitme planı yapıyor ve bir öğreniyorsunuz ki hiçbiri evli olmayan arkadaşlarının sevgilileride geliyor o yemeğe siz olay çıkartıyorsunuz eşiniz ben seni öyle ortamlara sokmam diye bir savunma yapıyor. Gitmekten vazgeçmiş olsada olayı sindiremiyorum. (Bu arada ben kapalı bir bayanım o tarz ortamlara zaten davetli olsamda gitmem)
Sizde tuhaflık yok

E kadin kendi tercihiyle kapanmissa adamin sucu ne

Adamın bir suçu yok. Ama adam misal seni o ortama sokamam diyip kendi giriyorsa bence yanlış. Misal tamam kadın kapalı ama içmem gene de orada seni yalnız bırakmam dese eşi eminim kabul etmez. Karısının bulunmasını sakıncalı bulduğu yerde bir erkeğin işi olmaz. Ha dediğim gibi adamın bu konuda hiç bir çekincesi yoktur, eşini de tercihlerinde özgür bırakıyordur ne ala. O zaman haklısın. Ama adam böyle bir adam değil. Adam karımın barda işi olmaz diyip kendi giden bir adam.

Son düzenleme:
Bence de haklısınız. Eşiniz çok düşüncesizce davranmış.Sizin gidemediginiz bir ortama oda gitmemeli..size karışmaya hak görüyorsa kendinde oda kendine dikkat etmeli.

Adamın bir suçu yok. Ama adam misal seni o ortama sokamam diyip kendi giriyorsa bence yanlış. Misal tamam kadın kapalı ama içmem gene de orada seni yalnız bırakmam dese eşi eminim kabul etmez. Karısının bulunmasını sakıncalı bulduğu yerde bir erkeğin işi olmaz. Ha dediğim gibi adamın bu konuda hiç bir çekincesi yoktur, eşini de tercihlerinde özgür bırakıyordur ne ala. O zaman haklısın. Ama adam böyle bir adam değil. Adam karımın barda işi olmaz diyip kendi giden bir adam.
Yoo oyle degil. Adam kadinin kapalilik tercihine saygi duymus ama bar ortamina da kapali kadini sokayi uygun gormuyor. Ki dogal seyrinde boyle olur bu isler. Kadinin giremedigi ortama giremez diye bir seyi de kabul etmiyorum. Bu hanim havuza da giremez kadin erkek karisik yerde adam da mi girmesin? Kapali insan bazi kisitlamalari goze alarak bireysel tercihiyle kendine bi hayat secer. Adam illa da buna uymali diye bi sey olamaz. Evli diye her ortamda yanyana mi olmali? Iyi altin gunlerine de adamlari goturelim yanyana oluruz

Ne alakası var yaaa saçma sapan yorumlar yapmayın yazdığım mesajdan kendi tercihimle örtünmediğimi mi çıkardınız rica ederim böyle saçma yorum yapacaklar hiç yazıp sinirimi zıplatmasın
Ben senin kendi tercihinle kapandigini soyluyorum zaten yazdiklarimi idrak etmemissin hakaret ediyosun cirkefe baglayip. Digerleri kocasinin baskisiyla kapanmis diyo

Yoo oyle degil. Adam kadinin kapalilik tercihine saygi duymus ama bar ortamina da kapali kadini sokayi uygun gormuyor. Ki dogal seyrinde boyle olur bu isler. Kadinin giremedigi ortama giremez diye bir seyi de kabul etmiyorum. Bu hanim havuza da giremez kadin erkek karisik yerde adam da mi girmesin? Kapali insan bazi kisitlamalari goze alarak bireysel tercihiyle kendine bi hayat secer. Adam illa da buna uymali diye bi sey olamaz. Evli diye her ortamda yanyana mi olmali? Iyi altin gunlerine de adamlari goturelim yanyana oluruz

Ben seni anlıyorum ve kafandaki erkek modeline söylediğin davranış biçimini de destekliyorum. Ama buradaki koca öyle biri değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Eşi kendince bir yaşam biçimi benimser, ona göre bara gitmenin yanlış bir yönü yoktur, eşini de bu konuda kendi istekleri konusunda özgür bırakıyordur tamam.
Ama ben çok muhafazakarım, karımın da barda işi olamaz diye ortada gezen bir tipse işte o adamın da barda işi yok.
Ben seni anladım ama sen benim nasıl bir tipten bahsettiğimi anlamadın bir türlü. Halbuki ülkede elini sallasan o tipte bir erkeğe çarparken.

Benim yazdığım konuyla yapışan yorumlar arasında dağlar var arkadaşlar ben eşimin arkadaşlarıyla çıkmasına takılmıyorum arkadaşlarının sevgililerinde gelecek olmasına aralarında Benin kocamın sap gibi olmasına sinirleniyorum. Program erkek erkeğeydi sevgililer sonradan çıktı ben buna delirdim. Yoksa eşim arkadaşlarıyla doğumgünü kutlayabilir bu en doğal hakkı

Ben senin kendi tercihinle kapandigini soyluyorum zaten yazdiklarimi idrak etmemissin hakaret ediyosun cirkefe baglayip. Digerleri kocasinin baskisiyla kapanmis diyo

Yok ben kocasının baskısı ile kapandığını düşünmüyorum. Ama konu sahibi tamam ben de seninle bara geleceğim, içmem ama dururum dese eşinin izin vermeyeceğini söylüyorum. Sonuçta konu sahibi de özgür bir insan.

Benim yazdığım konuyla yapışan yorumlar arasında dağlar var arkadaşlar ben eşimin arkadaşlarıyla çıkmasına takılmıyorum arkadaşlarının sevgililerinde gelecek olmasına aralarında Benin kocamın sap gibi olmasına sinirleniyorum. Program erkek erkeğeydi sevgililer sonradan çıktı ben buna delirdim. Yoksa eşim arkadaşlarıyla doğumgünü kutlayabilir bu en doğal hakkı
Ya tamam normal sartlarda sevgililer varsa seni de mutlaka gotururdu. Ama sen kapalisin ickili ortamda bulunman cirkin olur diye davet etmiyor. Yani kotu bi sey demiyorum su saldirgan tavrini birak

Yorumu yanlış kişiye etşketlemiş olabilirim farkında değilim Kusura bakmayın ama derdimi yazdım dertleşeyim diye saçma sapan yerlere çektiler zaten gerginim

Bu hanim havuza da giremez kadin erkek karisik yerde adam da mi girmesin?

Bir de misal haşema ile girebilir. Ama öyle erkekler var ki ona bile izin vermiyor. Çünkü kendisi bunun doğru olmadığını düşünüyor. Ama eşi için doğru olmadığını düşünmesine sebep olan şey o an o havuzda kendisi için de doğru değil.

Yok ben kocasının baskısı ile kapandığını düşünmüyorum. Ama konu sahibi tamam ben de seninle bara geleceğim, içmem ama dururum dese eşinin izin vermeyeceğini söylüyorum. Sonuçta konu sahibi de özgür bir insan.
Ya kapali insan bara davet edilir mi sen de ya illa ki rahatsiz olur kocasi, goruntu abes olur bir kere. Hayatin dogal akisi var ozgurlukle ne alakasi var absurt olan bi seyi yapmanin. Bu isin normali sudur, madem sevgililer gelecek restorana falan gidelim de benim hanim da gelsin demeliydi kocasi, onu dememis tek sorun o. Onu da belki dedi de kabul etmediler bilemiyoruz

Bir de misal haşema ile girebilir. Ama öyle erkekler var ki ona bile izin vermiyor. Çünkü kendisi bunun doğru olmadığını düşünüyor. Ama eşi için doğru olmadığını düşünmesine sebep olan şey o an o havuzda kendisi için de doğru değil.
Cogu otel kabul etmiyo hasema hijyenik degil diye. Bilgin yok fikrin var senin de ha :d

E o zaman kendi de gitmeyecek Asude. Karısının saçının teline kadar kıskanan adamın barda işi ne?
Ha adam muhafazakar olmasa, konu sahibi olsa ve birbirlerinin yaşam biçimlerine saygılı olup bir evililik yürütseler tamam. Ama durum bu değil.

Bu abiye kendine müslüman deniyor.

Kendi istediği gibi gezsin yaşasın ama karısının saçının teli görünmesin. Yani baskıcı, kadını eve kapatan kafanın dini bahane edip kadını sömüren hali. Ya da muhafazakar geçinen ama bar bar gezen bir abi artık ne derseniz diyin.

Yorumu yanlış kişiye etşketlemiş olabilirim farkında değilim Kusura bakmayın ama derdimi yazdım dertleşeyim diye saçma sapan yerlere çektiler zaten gerginim
Bak en guzeli de ki, hayatim madem esli ortam olacak, restoran cafe tarzi bi yerde program yapin ben de geleyim senin sap gibi gitmen komik olur de. Bunu teklif ettiyse grup kabul etmediyse cok usteleme. Kocan milletin sevgilisine mi bakacak sanki. Kutlar gelirler sen keyfine bak

Ya kapali insan bara davet edilir mi sen de ya illa ki rahatsiz olur kocasi, goruntu abes olur bir kere. Hayatin dogal akisi var ozgurlukle ne alakasi var absurt olan bi seyi yapmanin. Bu isin normali sudur, madem sevgililer gelecek restorana falan gidelim de benim hanim da gelsin demeliydi kocasi, onu dememis tek sorun o. Onu da belki dedi de kabul etmediler bilemiyoruz

Ben bunu dayatamam. Açıkçası barda kapalı insan görmüşlüğüm de vardır. Giremez, gidemez, yapamaz benim görüşümde yok. Herkesin düşüncesi kendini bağlar o konuda.
Sanırım ben bazı erkek figürleri yüzünden bu konuda çok hassasım. Sülalemde çok var çünkü böyle. İnanılmaz muhafazakar olan ama ne hikmetse o muhafazakarlığı sadece eşi ile ilgili konularda depreşen, eşinin el kremi bile kullanmasına müdahale ederken kendisi kız arkadaşları ile bel altı fıkralar anlatan ve daha neler neler. O yüzden senin oraya gitmen uygun değil diyip gidince bunlar geliyor aklıma deliriyorum.
Konu sahibinin konusu da biraz dağıldı. Ben o yüzden çekiliyorum. Ama ben senin ne demek istediğini anlıyorum. Umarım biraz ben de anlatabilmişimdir.

Back
X