siz olsanız ne yaparsınız..

Peki sana karşı tavırları nasıl?
Seni istemiyor olabilirler mi?
Gerçi 6 yıldır tanıştığınızı söylüyorsun ama bu ilgisizliklerinin de bir sebebi olmalı..

ben münakaşa bile yaşamadım nişanlım biliyormuş sebebi açıkladı banada ben çıkmadan karşısına hep ailesine para veriyormuş maaşını yani. ben çıkınca tabi para biriktirme evlilik hazırlığı derken kadının elinden para kaynağını aldım diye böyle zıt gitmiş.

mesafeli olmanı öneririm. eğer eşinden eminsen dediğin gibi kendi kendini doldurma. ben çok yaptım büyük kavgalarımız oldu. bu deveyi gütmeye karar verdiysen bunları çok düşünmemeye çalış. para mevzusu eşimin ailesinde de aynı şekildeydi. ben evlendikten sonra eşimin ailesine para yardımı yapmasını istemedim açıkçası çünkü a'dan z'ye her şeyi kendimiz yapmıştık ve borçlarımız vardı bunları düşünmesi gerektiğini söyledim. çünkü annesinin hala eşimin yardım etmesine yönelik beklentileri vardı. yardıma ihtiyacı olan insanlar olmamalarına rağmen. bunu anlatıyorum ki sizinkiler de öyleyse baştan tavrını koy ki sonradan problem çıkmasın.

arkadaşlar eylülün sonunda düğünümüz var ve karşı aile hiçbir şekilde muhatap olmadı bişey lazımmı demedi herşeyi nişanlım ve annem yaptılar çok gücüme gidiyor arayıp sormadılar ve sormuyorlar ben bu insanları istemiyorum nişanlımada dedim bizim canımız çıktı maddi manevi hiç destek olmadıkları gibi gitmiş babası karısına takılar yapmış bize buzdolabı alıcaktı borcu vardı almadı alamam dedi yüzüme anlıcağınız iğneleri yok yani birde afra tafralarda sanki yetimle evleniyorum bilmiyorum işim ya çok zor yada çok kolay..karar veremiyorum ne düşünceğimi bilmiyorum

canım benim bir arkadaşımda aynı şekilde evlendi.. her şeyi nişanlısı ve kızın ailesi yaptı. 2 tane düğünleri olduğu için .ocuğun memleketin de ki düğünü çocuğun babası yaptı sadece. yani maddi olarak iyi değillermiş, bütün çocuklarına aynı şekilde yapmışlar, arkadaşımda ara sinirleniyordu ama düğünü oldu evi yerleşti her şeyi güzel oldu rahatladı.. sende kafana takma elinizden geldiğince yapın.. düğün öncesi oda çok stres yaptı.. kendine zarar vermekten başka işe yaramıyor

mesafeli olmanı öneririm. eğer eşinden eminsen dediğin gibi kendi kendini doldurma. ben çok yaptım büyük kavgalarımız oldu. bu deveyi gütmeye karar verdiysen bunları çok düşünmemeye çalış. para mevzusu eşimin ailesinde de aynı şekildeydi. ben evlendikten sonra eşimin ailesine para yardımı yapmasını istemedim açıkçası çünkü a'dan z'ye her şeyi kendimiz yapmıştık ve borçlarımız vardı bunları düşünmesi gerektiğini söyledim. çünkü annesinin hala eşimin yardım etmesine yönelik beklentileri vardı. yardıma ihtiyacı olan insanlar olmamalarına rağmen. bunu anlatıyorum ki sizinkiler de öyleyse baştan tavrını koy ki sonradan problem çıkmasın.

evet önerilerin için teşekkür ederim.
nişanlım buraya bunları yazdığımı duysa eminim bana çok boş şeylerle uğraşıyosun der ama onun bir sorunu yok ailemle tabi..
keşke bende onun kadar rahat olsaydım söz konusu yapılanlar bize yapılıyor..

bence öyle hemen mesafeli olma... çünkü evlilikte ailelerde önemlidir. eşinin ailesi ve eşin ailesini atamaz.. sen mesafeli olursan evliliğinize sorun yaşarsın. önce bak iyi ol bakalım onlar sana nasıl davranacaklar. evliliğin yürümesi için aileler arasındaki dengeyi de kurmak gerekir.

bence seni kaile almayan insanlarla mesafeli ol
yüzgöz olma asla tartışma
nişanlına da sürekli ailesini kötüleme
çünkü merak etme evlenince kıymete binecek
boşuna kötü olursun

Bu tür insanlarla muhakkak aranıza mesafe koyun,fakat oğullarını ailesine karşı doldurmayın.

Eşiniz olacak kişi zaten neyin ne olduğunu görüyordur,açıklamanıza gerek yok bence,sonra siz el kızı olursunuz onlar ballım güllüm olur.

Şimdiye dek maaşını ailesine verdiği için ve şimdide doğal olarak evlilik için para biriktirmesi gerektiğinden ailesine yardımı kesmiş sevgiliniz,ailesi de buna pek bir içerlemiş anlaşılan ama bu hiç mantıklı değil.Yani ben olsam oğlum evlenecek paraya ihtiyacı var,bırak para istemeyi yardımda bulunurum.

Sevgilinizin ailesi pek düşünceli insanlar değil anlaşılan.Bu yüzden mesafenizi koruyun her zaman
:34:

bu senden çok eşinin sorunu ve eminim o senden çok üzülüyordur. bu kızın ailesi bu kadar ilgiliyken benimkiler neden ilgisiz diyordur. siz olsanız ne yaparsınız demişsin. ben senin yerinde olsam bu durum beni ne kadar rahatsız eder, eşimle birlikte bunları aşabilir miyiz diye düşünürdüm. ve aşabileceğimizi düşünüyorsam evlenirdim. Ayrıca ne mutlu sana ki ailen senin ihtiyaçlarınla ilgileniyor keşke eşin de senin kadar şanslı olsaymış. umarım üstesinden gelirsiniz canım.

Back
X