• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız yardım eder miydiniz?

bence bi bahane uydurun gitmeyin.. önceden verilmiş söz falan deyin.. laf arasında da ay tasınmak da zor , geçen sene biz her şeyi yalnız tasıdık yavas yavas, kimse yardıma gelmemişti valla diye yakınmadan laf sokardım ben olsam.. :27: ama yok sen bana gelmedin diye pat diye söylemek karsındakini gücendirir:27:

aynen katılıyorum artemisdiana arkadaşımıza bencede böle demeli, ama ben kimseye söyleymedim herkesin işi gücü var bunuda ekleyin :)
eğer drek sölersen ii olmaz bencede, çağırmadınız der çağırsaydınız gelirdimde diyebilir, haklıykende haksız duruma düşmeyin...

ben olsam yardım ederdim onları utandırmak için :)
eşim gitti biraz yardım etti onlarada sizi utandırmak için yardım ediyorum demişonlar ne mi yapmışlar pis bi tebessüm :) kendilerine yakışanı yapmışlar bugün yardım etsem yarın benim ihtiyacım olsa yine gelmezler yine gelmezler amannn onlar bi günde değil yavaş yavaş taşınıyolar 10 gün oldu hala taşınıyolar bana ne gitmicem onlarda bana gelmesin iğhtiyacım olduğunda.. zaten gelmiceklerini biliyorum

kendine yapılması istemediğin şeyi başkasına yapma! sana yapılmasını istediğin şeyi kimse sana yapmasa da sen bunu yaparak yaşa!!!!! yaşa ki iyi olasın..iyilik aşk gibidir karşılığı olmaz, MÜSAİT isen yardım et!! müsait olmasanda yardımcı olacağın kadar değer verdiğin birisi değilse kendi işini hallet.

bir sene komşum badana yaptı.gündüz uğradım pek bir işi yok.yerlere dökülürse siliyor,birşey yapmadım ama akşam yerleştirirken yardım ettim.çünki eresi gün şehir dışına gidecekti ve bitmesi gerekiyordu.ama ne oldu........kendi başıma badana yaptım dedi.benim gece 12.30 kadar yanında olmamdan hiç bahsetmedi.:27:bir süre sonra ben yaptım.geldi gezdi gitti.hep kendim uğraştım.:26:daha sonra bu komşum tekrar badana yaptı.bende gittim gezdim geldim.ayyy dedi tek başıma uğraştım durdum,dedi.:20:bende,evet bende tek başımauğraşmıştım ne olacak dedim.ama kendisine kinaye yaptığımı anladımı bilmiyorum:27:

ben bi insana yapmadığı şey için kızmam çook kırılsamda kızmam onun insanlığına kalmış bi şey menfaatçi insanlar çook var dünyada hepsiyle baş etmek çook zor...birde o anki psikolojime bağlı iyilik yapma duygularım kabarık ise hemen yaparım...:1:

ben olsam söyle düşünürüm: böyle taşınma ufak tefek işler değil de çok çok zor bir durumda kalırsam bu insanlar yardıma gelirler mi? mesela ben çok hastayım ve eşim de çalışmak zorunda. gelip bana bir tas çorba yaparlar mı?

yaparlar diye düşünüyorsam öncesini sonrasını bilmem gider yardım ederdim.

geçmiş olsun a bile gelmezler diyorsam, hiç uğraşmaz basit ve anlayabileceği bir dille bir mazeret bulurdum. İsterdim ama canım "1 ay öncesinden ... planı yapmıştık. senin kaderin de benim gibi oldu iyi mi? bize de kimse yardıma gelmemişti" der kapatırdım.

yaşadığım bir olayı anlatayım. bankada çok samimi bir arkadaş grubum vardı. yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. birbirimizin herşeyini bilirdik. bir de çok samimi olmadığım ama merhabalaştığım açıkçası çok da hoşlanmadığım bir bayan arkadaşım vardı. açık bir sebebi yoktu ama hoşlanmıyordum. dünya görüşümüz çok farklıydı. ben apandisit ameliyatı geçirdiğimde ailem ilk kez yurtdışında olduğu için haber vermedim. kırk yılda bir gidiyorlar tatillerini bölmeyeyim dedim. ameliyata girmeden bankaya haber verdim. ameliyata girdim. narkozun etkisi geçtiğinde ben anne anne diye sayıklayarak gözlerimi açtığımda karşımda o çok hoşlanmadığım arkadaşımı gördüm. kafamın altına yastık koymaktan tutun tuvalet ihtiyacıma kadar her işime koşturdu. narkozun etkisi tam olarak geçince bankadaki arkadaşlara haber verdi. ve tahmin edin. o çok samimi gruptan sadece 2 kişi ziyaretime geldi. sonra bende enfeksiyon oluştu. 9 gün hastanede kaldım. bu hoşlanmadığım bayan arkadaşım evinden özel eşyalarını getirip 9 gün yanımda kaldı. evrakından tut tuvaletime, banyoma kadar her işimde yanımdaydı. seviniyordum ama söyleyemiyordum. destek olan birinin varlığı beni çok rahatlatıyordu. bankadan müdür bey idare ediyordur diye düşünüyordum bir yandan da. yattığımsüre boyunca 2 arkadaş dışında kimse ziyaretime gelmedi. sadece telefon açtılar. iyileştim işimin başına döndüm. biz de bana yardımcı olan bayan arkadaşla bayaa samimi olduk. aslında birbirimizi hiç tanımadığımız da gördüm. ben "tatile birlikte gideriz bizim yazlığa" felan diyorum. oda ileride olur felan neden olmasın diyordu. yaz gelince müdür beye gidip bizim tatillerimizi çakıştırmanız mümkünmü? beraber gitmek istiyoruz dedim. o da olurdu ama imkansız. onun yıllık izni 4 gün kaldı. seninki 14 gün dedi. nasıl olur o hiç tatil yapmadı ki dedim. müdür bey haberin yok galiba. sen hastanedeyken yıllık iznini kullanarak yanında kaldı. o an ki durumumu tahmin edin artık. zamanında hiç yüz vermediğim kadın benim her türlü işimi gönüllü olarak gördüğü gibi bir de yıllık iznini benim için kullanmıştı.

o olay benim hayatımı değiştirdi işte. insanları artık zor günümde yanımda olurlar mı olmazlar mı diye değerlendiriyorum. ve maalesef evet cevabı verdiğim insan sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor... bunun dışındakiler için işte de olsam iş dışında da olsam sadece boştaysam yardım ediyorum. ama en basitinden evrak sıralıyorsam bile bakarmısın dediklerinde "kusura bakma evrak sıralıyorum" diye açık açık söylüyorum.

her insanın bir diğerinde bir kredisi var. kimi bu krediyi bir anda kullanıp har vurup harman savururken, kimisi hiç kredi kullanmadan hatta tam tersi mevduatını sürekli artırarak kredi limitini sürekli yükseltiyor. kredi limiti yüksek insanlarla karşılaşmanız dileğiyle bana müsaade...:3: evrak sıralayacağım :1:

yardıma gitmedim öğrendimki taşınmışlar yine Allah rıza için yardım edeyim diye düşündüm akşam iftardan sonra gideyim dedim aradım hem hayırlı olsun güle güle oturun demek için hemde yerleştirmeye yardım edetim diye ama aradığıma pişman etti beni :( konuşmama fırsta bile vermeden ben senden beklemzdim demek ki tekmişim ben hiç aramadın komşum yardım etti filan dedi bende dedim sitem etme ben bilirim tek taşımanın zorluğunu bizde zor yerleşmiştik dedim yok dedi daha söylenecek çok şey varda oruçluyum diyemiyorum dedi hiç beklemdiğim tepkiydi oda beni hiç aramamıştı ama ben hiç sitem etmedim ona. şimdi napayım sizce gitmelimiyim evine yada bi akrabanın evinde karşılaşırsak o konuşmazsa bende konuşmayayım mı ofya ne tripli bi kadın bu ya hep böyle en ufak bişeyde küser milletin yanında bana slm bile vermezdi zaten

Paşa gönlü bilir canım hiç takma bile.Sen evini taşırken kılını bıle kıpırdatmıyosa şüphe bile etme konussam mı konusmasam mı dıye.Bı araya gelıcek bı ortamınız olursa selam verırse ver vermezse kendı bılır. zaten anladığım kadarıyla bu tarz bişeyi yüzüne cat dıye söyleyen bı ınsan öyle bı ortamda da susmaz sen de ağzının payını güzelce verirsin:41:

Paşa gönlü bilir canım hiç takma bile.Sen evini taşırken kılını bıle kıpırdatmıyosa şüphe bile etme konussam mı konusmasam mı dıye.Bı araya gelıcek bı ortamınız olursa selam verırse ver vermezse kendı bılır. zaten anladığım kadarıyla bu tarz bişeyi yüzüne cat dıye söyleyen bı ınsan öyle bı ortamda da susmaz sen de ağzının payını güzelce verirsin:41:

tşk ederim canım haklısın bende öyle düşünmüştüm ama emin olamadım burdaki arkadaşlarla paylaşmak istedim... herkes benim fazla iyi niyetli olduğumu söyler hep iyi niyetimden kaybediyorum o kadar lafından sonra sence ben konuşmalımıyım onunla eskisi gibi ?

o sana kalmıs canım ama eskısı gıbı konusmazdım ben olsam.Hem yardım etmez ısı olmadıgı halde hem ustune yardım ıster bı de halıyle sen gıtmeyınce fırca atar..Sen iyi niyetinden ödün verme yıne de selam verırse ver.Yaptığından pişman olup özür dilerse ne ala konus ama dilemezse tavrını koy derım..

hayır tabi ki, ben kimsenin hizmetçisi değilim.
söylerken de vallahi ben gündüzleri çalışıyorum kendi evime bile zor yetiştim BİR YARDIM EDENİMİZ DAHİ OLMADI, ramazan da bir de çok güçsüz oluyorum, kusura bakmayın derdim. mesaj yerine giderdi. giderseniz enayisiniz kusura bakmayın. bu devirde önce karşı taraftan iyilik bekleyip sonra iyilik göstermek lazım eşeği sağlam kazığa bağlamak için, şimdi yardımcı olmadıkları da kesin olan bir ailenin işini yapmak bile bile lades demektir, yine bir işiniz düştü mü toz olur böyle tipler. kolay gelsin onlara valla siz yeni evinizde uzatın ayaklarnızı oturun kocişinizle;)

yardıma gitmedim öğrendimki taşınmışlar yine Allah rıza için yardım edeyim diye düşündüm akşam iftardan sonra gideyim dedim aradım hem hayırlı olsun güle güle oturun demek için hemde yerleştirmeye yardım edetim diye ama aradığıma pişman etti beni :( konuşmama fırsta bile vermeden ben senden beklemzdim demek ki tekmişim ben hiç aramadın komşum yardım etti filan dedi bende dedim sitem etme ben bilirim tek taşımanın zorluğunu bizde zor yerleşmiştik dedim yok dedi daha söylenecek çok şey varda oruçluyum diyemiyorum dedi hiç beklemdiğim tepkiydi oda beni hiç aramamıştı ama ben hiç sitem etmedim ona. şimdi napayım sizce gitmelimiyim evine yada bi akrabanın evinde karşılaşırsak o konuşmazsa bende konuşmayayım mı ofya ne tripli bi kadın bu ya hep böyle en ufak bişeyde küser milletin yanında bana slm bile vermezdi zaten

hayır gitme ya, canım hakikaten fazla iyi niyetlisin bu kadar şeye bi de evine azarını dinlemeye mi gidiceksin, yüzsüzler resmen yüzleri olsa ben olsam utanırdım yine de aradı karşımdaki diye bunlarda nerde utanma. bırak ne yaparlarsa yapsınlar sinir oldum üste çıkmaya çalışmış bir de. ayrıca ramazanda kimsenin kimseye yardım etceğini sanmıyorum ben.

ben olsam söyle düşünürüm: böyle taşınma ufak tefek işler değil de çok çok zor bir durumda kalırsam bu insanlar yardıma gelirler mi? mesela ben çok hastayım ve eşim de çalışmak zorunda. gelip bana bir tas çorba yaparlar mı?

yaparlar diye düşünüyorsam öncesini sonrasını bilmem gider yardım ederdim.

geçmiş olsun a bile gelmezler diyorsam, hiç uğraşmaz basit ve anlayabileceği bir dille bir mazeret bulurdum. İsterdim ama canım "1 ay öncesinden ... planı yapmıştık. senin kaderin de benim gibi oldu iyi mi? bize de kimse yardıma gelmemişti" der kapatırdım.

yaşadığım bir olayı anlatayım. bankada çok samimi bir arkadaş grubum vardı. yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. birbirimizin herşeyini bilirdik. bir de çok samimi olmadığım ama merhabalaştığım açıkçası çok da hoşlanmadığım bir bayan arkadaşım vardı. açık bir sebebi yoktu ama hoşlanmıyordum. dünya görüşümüz çok farklıydı. ben apandisit ameliyatı geçirdiğimde ailem ilk kez yurtdışında olduğu için haber vermedim. kırk yılda bir gidiyorlar tatillerini bölmeyeyim dedim. ameliyata girmeden bankaya haber verdim. ameliyata girdim. narkozun etkisi geçtiğinde ben anne anne diye sayıklayarak gözlerimi açtığımda karşımda o çok hoşlanmadığım arkadaşımı gördüm. kafamın altına yastık koymaktan tutun tuvalet ihtiyacıma kadar her işime koşturdu. narkozun etkisi tam olarak geçince bankadaki arkadaşlara haber verdi. ve tahmin edin. o çok samimi gruptan sadece 2 kişi ziyaretime geldi. sonra bende enfeksiyon oluştu. 9 gün hastanede kaldım. bu hoşlanmadığım bayan arkadaşım evinden özel eşyalarını getirip 9 gün yanımda kaldı. evrakından tut tuvaletime, banyoma kadar her işimde yanımdaydı. seviniyordum ama söyleyemiyordum. destek olan birinin varlığı beni çok rahatlatıyordu. bankadan müdür bey idare ediyordur diye düşünüyordum bir yandan da. yattığımsüre boyunca 2 arkadaş dışında kimse ziyaretime gelmedi. sadece telefon açtılar. iyileştim işimin başına döndüm. biz de bana yardımcı olan bayan arkadaşla bayaa samimi olduk. aslında birbirimizi hiç tanımadığımız da gördüm. ben "tatile birlikte gideriz bizim yazlığa" felan diyorum. oda ileride olur felan neden olmasın diyordu. yaz gelince müdür beye gidip bizim tatillerimizi çakıştırmanız mümkünmü? beraber gitmek istiyoruz dedim. o da olurdu ama imkansız. onun yıllık izni 4 gün kaldı. seninki 14 gün dedi. nasıl olur o hiç tatil yapmadı ki dedim. müdür bey haberin yok galiba. sen hastanedeyken yıllık iznini kullanarak yanında kaldı. o an ki durumumu tahmin edin artık. zamanında hiç yüz vermediğim kadın benim her türlü işimi gönüllü olarak gördüğü gibi bir de yıllık iznini benim için kullanmıştı.bızımde arkadaslıgımız senın yasadıgına benzer bı durumda baslamısdı .neyse cok uzatmıyım

o olay benim hayatımı değiştirdi işte. insanları artık zor günümde yanımda olurlar mı olmazlar mı diye değerlendiriyorum. ve maalesef evet cevabı verdiğim insan sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor... bunun dışındakiler için işte de olsam iş dışında da olsam sadece boştaysam yardım ediyorum. ama en basitinden evrak sıralıyorsam bile bakarmısın dediklerinde "kusura bakma evrak sıralıyorum" diye açık açık söylüyorum.

her insanın bir diğerinde bir kredisi var. kimi bu krediyi bir anda kullanıp har vurup harman savururken, kimisi hiç kredi kullanmadan hatta tam tersi mevduatını sürekli artırarak kredi limitini sürekli yükseltiyor. kredi limiti yüksek insanlarla karşılaşmanız dileğiyle bana müsaade...:3: evrak sıralayacağım :1:
yenı bır gercek dost edınmıssınız cok sanslısınız boyle bır arkadasınız oldugu ıcın .bazen arkadaslarımızın ıhanetlerını hakettıgımızı bıle dusundugum olmustur ,cunku arkadslıkta cok fazla secıcı oluyoruz .secıcı olmak guzeldır ama secıcılıgı kısının populertesıne gıyım kusamının sana uyusuna tarzına bakarak arkadaslık kurduklarımız oluyor.zamanla kaynasıyoruz ve cok sıkı dostluklar oluyor .oyle oldugunu sanıyoruz .benım de unv'de boyle bır arkadas ortamım vardı populer bı gruptuk .yanı cok sosyal ,yatıgımız ettıgımz herseye ımrenılıyordu .okul zmanları ıs guc yok tabı aklımız fıkrımız eglence gıyım kusamdı .her aksam canlı muzık ıcın toplandıgımz bı mekan vardı .nargıle keyıflerı karaoke poker partılerımız ıcın toplanırdık cok eglenırdık. bırlıkte eglenmeyı dostluk sanırdık .bı derdın olurdu aksam cıkalım dert tasa kalmaz dıye avuturduk bırbırımızı .derdımızı dınlemezdık .bizim okuldada bı kız vardı sessz sakın bı kızdı sadece aynı yerde oturuyorz dıe slm verdıgım bır kızdı baska hıc bı sekılde ırtıbatlıgım olmazdı .slm mrb bukadar.bu sahıs su anda benım 3 yıllık cok ıyı arkadasım tabı .cok sevıyorum o'nu o gercek bır dost :69:bizim de dostlugumuz senın yasadıgına benzer bı boyutta baslamstı .en kotu gunumde o arkadas grubumdan kımse yoktu .vardı tabı ama eglenmeye cıkalım dert tasa kalmaz seklınde avutma almsdım .oysakı ben o gun dertlesmek ıstıyordum yardım ıstıyordum .yardımıma o sadece slm verdıgım kız kosmustu .ustelık olaylardan haberı yoktu bıle .sadece aynı yerde oturdugumuz ıcın duyms .oyle ıste bazen gercek dostları goremıyoruz .ha dıger arkadaslarım mı ne oldu ? erkek arkadasım geece dısarı cıkma konusunda kısıtlamalar getırınce bırdaha o hep toplandıgımız mekana gıtmedım .onlarda zaten nıye gelmıyorsun dıe aramadılar .onlar eglencenın o kadar dorugundalar kı ben var mıyım orada yok muyum umurlarındamıyım sankı.
nyse cok uzattım ,bıraz konumuz dısı oldu ama sızın yazınızı gorunce benzerlıgınden dolayı paylasmak ıstedım bende .

Son düzenleme:
her gelişmeyi burdan anlatıcam size ki dünyada ne cins insanlar var hepiniz görün istiyorum ben saflığımla alt edemiyorum bunları ama sizin fikirlerinizi uygulayarak daha ii hissediyorum :2: bi kaç gündür akşamları bizi yeni evlerine çaya davet ediyorlar bizim bazı işlerimiz oldundan geri çeviriyoruz dün akşamad aradaı iftara dışarı çıkalım türbe cami gibi yerleri gezelim orucumuzu orda açalım filan dedi. bende ne zamandır gitmek istiyodum olur dedim eskiden anlamıyodum ama şimdi gayet iyi anlıyorum her zamanki gibi manfaatçiler bizde araba var diye küs kalmak işlerine gelmiyor güzelim yaz gününde nasıl gezicekler bizden başkada kimseleri yok ki garibimin :2: sizcede öyle değil mi kızlar

bu akşam iftara gidelim diyor gitsem mi acaba benim içinde değişiklik olur belki bide bu taraftan düşünmek mi lazım bilemedimki

Back
X