Siz olsaniz?

Dark konu basligi siz olsaniz?

Yerinde olsam teyzeyi anasinin evine gondertirim. Anasi yasiyorsa o da orada yasar gayet, neden yasayamasin ki. Aciyacaksan madem daha yasli olan nineye aci.

Kizi evet cok vicdansiz gorunuyor ama yetiremiyor, bir de kendi imkanlari ile esi ile birlikte calisan abisinin cocuguna bakiliyorsa hakli yonu de yok mudur. Tamam insan anasini nasil kovar diyoruz da adaletli olmak her zaman onemlidir. Senin teyze bu noktada kizina adaletsiz davraniyor olabilir mi?

Ogluna gelirsek, ben olsam bu aileden uzak dururum, bu kadar bencillik az bulunur yani. Neden gorusuyorsun neden aramiz bozulmasin minvalindesin ki anlamadim. Haci sizin ananiza cocugunuza hayriniz yok, adam olun de cek kendini bence.

Tum bunlarin disinda, yakisikliyi su belirsiz ortama sokma derim, onun bakimi icin baska alternatiflere yonel, dedigim gibi tasinmayi bile dusunebilirsin, zira ilkokul yasinda bile olsa servis problemin olacak.
Kadin anasina gittiginde kararli olsa keske de geri donmese. Valla su anki durumdan daha iyi bence de. Zira 90 yasinda kadinmis,koy yerinde hala bir karis topragi ekip dikip yasamaya calisiyormus. Gidip gormedim de duyduklarim boyle. Ona da uzuluyorum elbette.

Ya bir ara anlatiyordum ya bilirsin,etrafimizda bir tane insan gibi akraba yok yemin ediyorum. Esimin anne babasi ve kardesi haric herkesle optimum olcude gorusuyoruz, kimseyle gorunurde sorunumuz anlasmazligimiz yok. Bu aile de onlardan biri. Ama iste bize gore degiller. Ister burnu buyuk desin kk bana,isterse ay cok biliyorsun desin ama durum bu. Bir allahin kulu yok ki kafan uysun da iki cift laf et. Yok arkadas. Yalniziz bildigin. Eldeki malzeme bunlar. Amcasi bir cesit,teyzesi ayri bir cesit. O onunla küs,bu buna gicik oluyor. Herkeste bir afedersin sidik yarisi. Ortalarinda da biz ;)gorussek olmuyor,gorusmesek olmuyor. Bir basimiza kaliyoruz. Yine ben esimden daha ilimliyim sanirim,idare etmeye calisiyorum herkesi. He sensin diyorum. Da sinirler yipraniyor iste,gordugun gibi.

İnsanlara iyilik yaramıyor Be arkadaşım çok iyisin ama
Yaramiyor dogru diyorsun. Bir ara da esimin anneannesi dedesiyle ilgili sorunlar vardi. Yine ayni muhabbetler dondu durdu. En sonunda ben dedim gelsinler bakarim ben diye de utandilar el attilar yasli insanlara.

Dusunceniz cok guzel ama uygulamada problemler yasanabilir gibi geldi bana. Iki cocuga birden bakmak zor olur hemde siz evinize kabul ederseniz teyzeyi sonradan cocuklari buna alisirsa kadini birdaha hic eve almak istemeyebilirler

Çok iyi anlayamadım kim istemiyor, kimin çocuğuna bakıyor ama ortada kalmış bir kadıncağıza barınacak bir yer temin etme ve bunun karşılığında da gururu incinmeden çocuğunuza baktırma düşünceniz çok güzel ve çok hümanistçe bir yaklaşım. Tebrik ediyorum sizi. Varsın doğsun iyilikten maraz, aslolan sizin girdiğiniz gireceğiniz sevap.

Hata edersin.
Bir de akrabaya sonradan vazgeçtim demek daha sıkıntı. Senin yerinde olsam bulaşmazdım. Ayrıca 8 aylık bebeğin sorumluluğunu almamalısın.
Şuan seni tutup sarsmak istiyorum.

Cok iyisiniz Allah gonlunize gore versin Insallah

Cok tesekkur ederim,amin hepimizin gonlune gore versin Allahim insallah

Dusunceniz cok guzel ama uygulamada problemler yasanabilir gibi geldi bana. Iki cocuga birden bakmak zor olur hemde siz evinize kabul ederseniz teyzeyi sonradan cocuklari buna alisirsa kadini birdaha hic eve almak istemeyebilirler

Ya da tam tersi kadin kiymete biner ben aile meselesine karisan dedikoducu insan durumuna dusebilirim ;)

Çok iyi anlayamadım kim istemiyor, kimin çocuğuna bakıyor ama ortada kalmış bir kadıncağıza barınacak bir yer temin etme ve bunun karşılığında da gururu incinmeden çocuğunuza baktırma düşünceniz çok güzel ve çok hümanistçe bir yaklaşım. Tebrik ediyorum sizi. Varsın doğsun iyilikten maraz, aslolan sizin girdiğiniz gireceğiniz sevap.

Cok tesekkur ederim,bugun en azindan durumu anlamak icin kadinin kiziyla gorusecegim.

Hata edersin.
Bir de akrabaya sonradan vazgeçtim demek daha sıkıntı. Senin yerinde olsam bulaşmazdım. Ayrıca 8 aylık bebeğin sorumluluğunu almamalısın.
Şuan seni tutup sarsmak istiyorum.
Sars beni:KK200:
Iyi dusune dusune yemedigim kazik kalmadi su yasima kadar. Abuksubuk insanlarla ugrasmak zorunda kaldim hep. Bakalim bundan sonrasina saglik. Iyilik yapip denize atayim diyorum. Donerse benim. ;)

Ya da tam tersi kadin kiymete biner ben aile meselesine karisan dedikoducu insan durumuna dusebilirim :KK66:.
Sevgili konu sahibi, çok ince ve düşünceli bir insansın:KK200: ben de dark diyeceğim size:KK54:
Şöyle ki ben yukarda alıntıladığım durumu yaşadım. Örneklendirmek istiyorum naçizane.
Benim de eltim ve kaynım benzer muameleyi kayınvalideme yaparlar. Onların evi ayrı ama işlerine gelince kv evinden çıkmaz,orda yer içerler. Büyük çocukları yılın en az 300 günü kv de kalır, o bakardı. Eltim çalışmamasına rağmen. Kv de hep bunu etrafa ben çok acınacak durumdayım,mağdurum diye yansıtarak insanlara kendini acındırmaya çalışırdı. Çok da sağlıklı bir insan değil kv,60 yaşında. Boyun fıtığı falan da var. Geçen yıl eltim yine bebek doğurdu,4 aylık olmadan işe başladı(normalde çalışmıyordu). Bebek bakmak zor geldi,kocasının para da az geldi tabi. Eltinin işe başlaması mevzu olunca kv başladı dertlenmeye, eltim ve kaynım kv ye bozuk olduğu için ona sormuyorlar bile. Kv de ben hastayım nasıl bakıcam,olmaz falan diye isyan ediyor. Kp e sormuşlar elti ve kayın,o da getirin bakar kv demiş. Ben girdim bu noktada araya, herkese kızıyorum bu kadın hasta zaten nasıl bakacak, niye acımıyorsunuz diye. Kp e falan da kızdım,niye annemin adına evet diyorsun diye. Ertesi gün eltim arayıp” yarın işe başlıyorum,bebeği sana bırakacağım,bakarsın değil mi?” Diye kayınvalidem öyle bir canlı sesle” getir getir bakarım” dedi ki:KK53:
Ben mors oldum:/ o gün bu gündür de kv bebeğe bakarak kendini acındırma politikasına devam ediyor. Yani bu onların doğal ilişki biçimi olmuş. Hiç bulaşmanın anlamı yokmuş.
Sana diyeceğim o ki; hiç bulaşma.
Burda 72 yaşında bir teyze tanıyorum,hala temizliğe gidiyor,spor yapıyor.
Sen belki kocasından boşanması ya da nafaka alması için yardımcı olabilirsin.

Sevgili konu sahibi, çok ince ve düşünceli bir insansın:KK200: ben de dark diyeceğim size:KK54:
Şöyle ki ben yukarda alıntıladığım durumu yaşadım. Örneklendirmek istiyorum naçizane.
Benim de eltim ve kaynım benzer muameleyi kayınvalideme yaparlar. Onların evi ayrı ama işlerine gelince kv evinden çıkmaz,orda yer içerler. Büyük çocukları yılın en az 300 günü kv de kalır, o bakardı. Eltim çalışmamasına rağmen. Kv de hep bunu etrafa ben çok acınacak durumdayım,mağdurum diye yansıtarak insanlara kendini acındırmaya çalışırdı. Çok da sağlıklı bir insan değil kv,60 yaşında. Boyun fıtığı falan da var. Geçen yıl eltim yine bebek doğurdu,4 aylık olmadan işe başladı(normalde çalışmıyordu). Bebek bakmak zor geldi,kocasının para da az geldi tabi. Eltinin işe başlaması mevzu olunca kv başladı dertlenmeye, eltim ve kaynım kv ye bozuk olduğu için ona sormuyorlar bile. Kv de ben hastayım nasıl bakıcam,olmaz falan diye isyan ediyor. Kp e sormuşlar elti ve kayın,o da getirin bakar kv demiş. Ben girdim bu noktada araya, herkese kızıyorum bu kadın hasta zaten nasıl bakacak, niye acımıyorsunuz diye. Kp e falan da kızdım,niye annemin adına evet diyorsun diye. Ertesi gün eltim arayıp” yarın işe başlıyorum,bebeği sana bırakacağım,bakarsın değil mi?” Diye kayınvalidem öyle bir canlı sesle” getir getir bakarım” dedi ki:KK53:
Ben mors oldum:/ o gün bu gündür de kv bebeğe bakarak kendini acındırma politikasına devam ediyor. Yani bu onların doğal ilişki biçimi olmuş. Hiç bulaşmanın anlamı yokmuş.
Sana diyeceğim o ki; hiç bulaşma.
Burda 72 yaşında bir teyze tanıyorum,hala temizliğe gidiyor,spor yapıyor.
Sen belki kocasından boşanması ya da nafaka alması için yardımcı olabilirsin.
Cok tesekkur ederim cok naziksiniz ;)
Ya insanlar neden iliskileri daha da kotuye cevirmek icin ozel caba sarfediyor gercekten anlayamiyorum. Insan gibi gecinmek cok zor degil oysa. Boyle hayati daha da zorlastiriyorlar iste.
Kocasindan bosanma isini mutlaka soyleyecegim. Koskoca kadin,artik bir sekilde yalniz kalip bazi seyleri anlatmak lazim

Back
X