Siz olsanız ?

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
Eşimin ailesiyle 2 sokak var aramızda. İyi diyemem kötü de diyemem. Nisanlıyken vs hiç ilgilenmediler her şeyi eşim sırtlandı. Yapsalar yapabilirler yani en ufak iğneleri dahi yok. Görümceme evlenirken ev alırken çok yardımları olmuş. Bunu kendileri söylerler.

Yani bu sıcaklığı göstermedikleri için bende sıcak olamıyorum. Akşamları eşimle birkaç saat oturup dönüyoruz. Onlar da çok sık gelmez. Ki baştan eşim gündüzleri de git dese de artık oda birşey demiyor alıştı huyum bu çat kapı gidip oturup muhabbet edemiyorum onlarla.

Eşimin ailemle arası iyidir. Onlar ne derse yapar. Çünkü ailem onu abimden hiç ayırmaz.

Eşimin aileme iyiliğine karşın Bazen içimden geliyor yemek yapayım bi kap götüreyim ziyaret edeyim. Ama elim hep geri geri gidiyor. Kp lafını bilmez bazen benim soğukluğumdan dem vurup laf sokar. Nişanlıyken de babama beni şikayet etmiş işte baba gibi davranmıyor aramıyor sormuyor diye. Aradığım da oldu ben hiç aranmadım gelin diye hesaba alınmadım. Aradığımda da iyiyim sağol dedi kapattı hep. O yüzden yakın olamıyorum. Siz olsanız ne yapardınız ?

Herhangi bir şey yapmana gerek yok bence.
İçinden gelirse ara tabii bazen.
Giderken bazen çiçek bazen tatlı götürebilirsin,bazen de hiç bir şey götürmezsin.
Yani bu işlerin kuralı olmaz ki.
Onlar evlenirken yardım etmedi diye soğukluk olmaz bana göre.
Yardım zorunlu değildir ki içinden gelen yapar.
Sen de kendini sıkma,içinden nasıl gelirse öyle davran.

Onlar size maddi yardımda bulunmadılar diye mi bu kadar soğudunuz? Sonuçta elaleme değil, kendi kızlarına yardım etmişler

Onlar size maddi yardımda bulunmadılar diye mi bu kadar soğudunuz? Sonuçta elaleme değil, kendi kızlarına yardım etmişler
Eşim çok sıkıntı çekti bu sıkıntı arasında bide “ kızımıza beşi bi yerde taktık bide ev alırken tapu masrafını üstlendik kredide yardım ettik “ dediler ister istemez gücendim haliyle. Onların soğukluğundan mütevellit

Böyle devam , yüz göz olmaya gerek yok. Yemek yapıp götürme isteğinizi , vazifenizmiş gibi algılanmayacaksa arada yapın

Daha önce de konu açtın buna benzer, haftada bir gidip bir kahve içsen ne bileyim giderken yanında bir kek götürsen birşey eksik olmaz hayatında. Bende eşimin ailesini çok sevemiyorum ama yaptığım herşey eşimin hatrı için yapıyorum.

Sırf eşim benim aileme çok yakın davrandığı için, eşimi üzmemek için iyi davranmaya özen gösterirdim. Çok sıkı fıkı olmaya gerek yok, ancak bir güler yüzü eşim için eksik etmezdim.

Eşim çok sıkıntı çekti bu sıkıntı arasında bide “ kızımıza beşi bi yerde taktık bide ev alırken tapu masrafını üstlendik kredide yardım ettik “ dediler ister istemez gücendim haliyle. Onların soğukluğundan mütevellit

Eşiniz ne diyor bu duruma? Benim esimin ailesi maddi açıdan görümceme bizden çok maddi yardımda bulundu şimdiye kadar. Açıkçası ne esim nede ben kafaya takarız. Kendi işimizi kendimiz görüyoruz, ona göre birikim veya harcama yapiyoruz. Kv nin ve kpderin parası beni ilgilendirmez. Diledikleri. Yere harcarlar. Esiniz sorun etmiyorsa sizde etmeyin

Eşiniz ne diyor bu duruma? Benim esimin ailesi maddi açıdan görümceme bizden çok maddi yardımda bulundu şimdiye kadar. Açıkçası ne esim nede ben kafaya takarız. Kendi işimizi kendimiz görüyoruz, ona göre birikim veya harcama yapiyoruz. Kv nin ve kpderin parası beni ilgilendirmez. Diledikleri. Yere harcarlar. Esiniz sorun etmiyorsa sizde etmeyin
Eşimde kırgın bence ama bana söylemiyor.. çünkü o hep allah rızası için der. Biz evlenirken piyasa çok karışıktı birikimimiz yetmedi bile. Bana göre yapılan ayrımcılık yani

Sırf eşim benim aileme çok yakın davrandığı için, eşimi üzmemek için iyi davranmaya özen gösterirdim. Çok sıkı fıkı olmaya gerek yok, ancak bir güler yüzü eşim için eksik etmezdim.
Gittiğimizde veya geldiklerinde yakın davranıyorum. Yemekti çaydı elimden geçer ses etmem eşimin hatrına severek yaparım. :)

Daha önce de konu açtın buna benzer, haftada bir gidip bir kahve içsen ne bileyim giderken yanında bir kek götürsen birşey eksik olmaz hayatında. Bende eşimin ailesini çok sevemiyorum ama yaptığım herşey eşimin hatrı için yapıyorum.
Evet haklısınız bunu da yaptım ama değişen bir şey olmadı. Soğuklar hala.

Back
X