Siz olsaydiniz evlenir miydiniz?

Yorumları okumadım fakat herşeyi yazmışsın ,olumlu birşeyler yazasım gelmiyor benim de ..
Bir kere 24 yaş çok erken ,30 a kadar bir sürü insan çıkar karşına . Belki daha iyi bir insanla karşılaşacaksın ,peşin hüküm niye ?
Annesinin tavırlarını hiç beğenmedim .resmi birşeyler olduğu vakit bunu 5le çarp ..bile bile istemediğin bir hayatın içine sokacaksın kendini
Haklisin insallah pisman olacagim bi adim atmam yaa.koparip atmak kolay degil diye diye yanlis bi karar almam insallah.

Canım huzurun olmaz ben sana söyleyeyim, ekleme yapmışsın acımasız yorumlar var diye ama fikir isteyen sensin,herkes gördüğünü yazıyor , ilerde eşim ailesiyle bir oldu üstüme yürüdüler gibi konular açmak istemiyorsan uzak dur bence birde görümceler maşallah hangisini idare edicenki??

evlendikten sonra esınız sizi kralıce gibi gorcegını dusunuyorsanız devam edin...bugune kadar hıc gormedım ama...hatta eyvallahı olmayacak...hiçkimsede eşi için ailesını bırakmaz..

Bence ciddi bir konuşma yapabilirsin. Bak bazı konuşarda annen böyle böyle diyor ama ben zaten neyi nasıl yapacağımı bilen biriyim. Sen de beni böyle tanıdın, böyle sevdin. Ailenle karşı karşıya gelmek istemem. Bir anlaşmazlıkta benim yanımda duracağınla ilgili şüphelerim var. Eğer evleneceksek aytı bir aile olacağız ve hep birbirimizin yanında duracağız. Gibi.

Eğer çok seviyorsam (ki sevmeyen senelerini paylaşmaz) , ona güveniyorsam, bu kişi beni ‘ben ‘ olarak seviyorsa! (yani ilerde kılık kıyafet , siyasi görüş vs konularda değişim talep etmeyecekse ) haksız olsa dahi ailesine beni ezdirmezse (bu konuda endişe duyduğun için sorabilirsin de) , beni benim sevgimden daha fazlasıyla seviyorsa; evlenirdim .

Eğer çok seviyorsam (ki sevmeyen senelerini paylaşmaz) , ona güveniyorsam, bu kişi beni ‘ben ‘ olarak seviyorsa! (yani ilerde kılık kıyafet , siyasi görüş vs konularda değişim talep etmeyecekse ) haksız olsa dahi ailesine beni ezdirmezse (bu konuda endişe duyduğun için sorabilirsin de) , beni benim sevgimden daha fazlasıyla seviyorsa; evlenirdim .
Bunlarin tamamindan emin olsam bende evlencem ama ozellikle ezdirme konusunda malesef olamayorum sorsam istedigim cevabi veriyo zaten ama yasamadan anlasilmiyor bazi seyler :(

Bence biraz gözlemle davranışlarını erkek Arkadaşının .
Bakslım tutumları nasıl sana ve ailesine karsı . Ona göre karar ver.

Ailesi ile tanış hemen nişan olayına girme. İyi gözlemlemen gerekli olanları. Kendini kaptırırsan yanılırsın. Ortaya çıkacaktır ileride ne olacağı. Lütfen seviyorum diye gözlerini kapama. Mutsuz olursan evliliğinde, sevgi falan kalmaz.

Ailesi ile tanış hemen nişan olayına girme. İyi gözlemlemen gerekli olanları. Kendini kaptırırsan yanılırsın. Ortaya çıkacaktır ileride ne olacağı. Lütfen seviyorum diye gözlerini kapama. Mutsuz olursan evliliğinde, sevgi falan kalmaz.
ne kadar sevsem de mantigim kalbimden hep once geliyo cok sukur insallah dusundugum ve burda konuslanlar gibi kotu senoryalar mutsuz bi evlilik beni bekliyosa rabbim o yola girmeden gosterir bu is olmaz

ne kadar sevsem de mantigim kalbimden hep once geliyo cok sukur insallah dusundugum ve burda konuslanlar gibi kotu senoryalar mutsuz bi evlilik beni bekliyosa rabbim o yola girmeden gosterir bu is olmaz
daha ne kadar gösterebilir.insanların kültür farklılıkları olabilir ama canım kardeşim kapanmak Allah içindir benim yanımda kapanır ne demek zor işin illaki çekicen yani görünen köy klavuz istemez canım hakkında hayırlısı olsun.yanlıştansa yalnızlık her zaman iyi bunu herkes için diyorum.

gelin damat videolarıı , evlilk teklifi için yapılan hazırlşıklar organiasyonlar falan

ozaman diyorum ki ilk kavgada annem haklı , ne yaptıki annem sana der her şeyi bitirirler diyorum ,:bicak:

evlendıkten sonra ilk kavgada gerçek yüzü çıkar ama iş isten geçmiş oluyor

bir de Allah daha ne kadar göserir bilemiyorum hemen hemen evliliğin olduğunda yansıcak problemleri göstermiş Allah ,bize akıl vermiş,hatta eşin olcak beyin ailesinin ağzının içine baktığınıda gösterdi ,ben çekerim diyorsan evlen.Amma lütfen ben yaptım hata senin gibi diye diye de Allah daha ne kadar gösterebilirdi ki.

Ya kusura bakma sana Polyannacılık yapmak istemiyorum. Sevgilinin ailesi senin hayat tarzına karışabilecek, sabit fikirli, kıskanç insanlar. Sevgilinin de aileci bir tutumu olduğunu söylüyorsun. Bu insanlar senin her şeyine karışır, sevgilin de gık diyemez.

Şu anda sana basit sebepler gibi geliyor olabilir, sevgilin seni çok sevdiği için seni ezdirmeyeceğini düşünüyor olabilirsin. Ama sırf evleneyim ya birini bulamazsam diye bu adamla evlenirsen senin sonraki açacağın konu "Evliliğimde çok mutsuzum ama boşanmaya korkuyorum ya boşanmış bir kadını kimse istemezse?" olur haberin olsun. 24 yaşındasın 54 yaşında değil, kaldı ki 54 yaşında insanlar dahi 2., 3. evliliklerini yapıyorlar. Genceciksin daha, kimseyi bulamam diye saçmalama. Bu evlilikte mutsuz olursun, şimdiden belli.

Kardeş daha ne kadar göstersin, yukarıdan vahiy falan mı inmesini bekliyorsun? Gayet açık seni nasıl berbat bir evliliğin beklediği.

suan zaten kapanmak gibi dusuncem oldugundan onu cok sorun yapmadim ama bu zihniyeti sorun yapmalıyım bu konuda kesinlikle haklisiniz. Acikcasi oyle bi durum pek yasamadik yani ailesini isyedigi icin biseyler yapmami isteyecegi bi durum hic olusmadi.
Kapanmak gibi bi düşünceniz olsa bile bu baskı yanlış

Back
X