Siz olsaydiniz kamu avukatligini birakip isvicreye yerlesir miydiniz ?

Avukatligi orda yapamayacagim kesin, almancayi cok iyi bi seviyede bilmem gerekiyor ki malesef, hic bilmiyorum, meslegimden uzaklasacak olmak Beni tedirgin ediyor, ama burda avukatken hic elde edemeyecegim bir hayat sunuyor bana, onun sahip oldugu arabayi Ben burda kamu avukatiyken asla alamam mesela
Ben kendi önceliğimden cevap verdim size Benim için ilkin kendi ayaklarımın üzerine durmak kendi mesleğimi idame ettirmek olduğundan iş hayatınız için giriş yaptım. Sizin önceliğiniz daha rahat bi yaşamsa iş ve mesleğinizi maddi olanaklarla ikame edebiliyorsanız buda haklı bir sebep ozaman geriye sadece evlilik için doğru aday mı diye ölçüp tartmak kaldı. mutluluklar.

Asagi yukari ayni durumlar icinde kalmisiz, benim turkiyede kadrolu bir isim var, devletteyim ve yukselise geciyorum, onunla kuracagim hayat belirsiz, calismama belki ihtiyaci yoktur ama uretmemek benim karakterime uygun degil, simdi olsa giderdim amerikaya diyor musunuz peki ?
Erkek olsaydin, seviyorsan git derdim.. ama biri daha demis erkek milletine guven olmaz.

Asagi yukari ayni durumlar icinde kalmisiz, benim turkiyede kadrolu bir isim var, devletteyim ve yukselise geciyorum, onunla kuracagim hayat belirsiz, calismama belki ihtiyaci yoktur ama uretmemek benim karakterime uygun degil, simdi olsa giderdim amerikaya diyor musunuz peki ?
İsviçre 1 hemşire maaşıyla geçinilemeyecek kadar pahalı bir ülke. Siz zaten çalışmak zorunda kalırsınız.

Sakın ha sakın öyle bir hata yapma. Mesleğin çok güzel kendi ayakların üstünde durabilirsin.isviçrede tek kişinin maaşıyla çok zor geçim birde hemşirmiş.ben senin yerinde olsam TÜRKİYEDE kalıp kendi mesleğimi yapardım.

Ama sen kullanıcı isminle sanki kararını vermiş gibisin.
Yok vermedim henuz kararimi ona da soyledim, benim burda koklu bir isim var, gelmeme ihtimalimi de hesaba Kat diyerek, ulkesi cok guzel, kafa karistiriyor, kendisi de iyi bi es olabilir , kiminle konussam onu taniyan, efendi diyor, para + kisiligin birlikte bulundugu bir sahsiyet :)

benim cevrem genelde belli yasa kadar kariyer odaklı olan kisiler, biraz zorlanıyorlar. tabi herkesin gözlemi farklı olabilir.
Gözlem değil
Tecrübe
Hepimiz evlendik. Herkes çok aşırı mutlu demiyorum ama en azından zorlanmadan evlendi
Okuyan okudu, okumayan meslek yaptı. Kısacası herkesin işi gücü var herkes yolunu çizdi.
Aşık olup Türkiyeden evlenenlere lafım yok ama böyle bir tanıdım var çok iyi seni ona yapalımlı erkeker özellikle çok sıkıntılı. Konu sahibi asla kabul etmeyin. Öyle tiplerden çok gördüm. Geneli asalak, işe yaramazın teki. Yabancı kadınlarla yıllarca ilişki
yaşayıp çocuk sahibi oluyorlar. Aileleri evlenmelerini onaylamiyor çocuğunun. Tabii burdada o kişiler tanınmış olduğu için burdaki ailelerde kızlarına asla yaklaştırmıyor öylelerini. Sana Türkiyeden birini bulalıma dönüyor olay. Herkes öyle değil ama %90ını öyle

Izmirde 3 evi var, almanyada kredisi suren 2 evi var, 25 ulke gormus biri, bunlari abisi de teyit etti ,benden 8 Yas buyuk
Bütün planlarınız onun gelirleri üzerine, 39 yaşındayım, sakin bir erkeğe güvenerek adım atmayın. Kendinize güvenerek yapın planlarinizi

Mesleğinizi bırakıp yurtdışına yerleşme fikri büyük bir risk.
Çalışmak zorunda kalacaksınız iş bulmanız zor olabilir.
İyi biri olabilir, ama anlaşmak farklı bişey.Tamamen ona güvenip gidecek kadar seviyorsanız bisey diyemem.Siz tamamen tavsiye üzerine gidip, sıfırdan başlayacaksınız.
Eşim şuan yurtdışında.Zaman ne gösterir bilemem ama mesleğimi bırakıp yurtdışında düzen kurmaya şuan cesaretim yok.

Izmirde 3 evi var, almanyada kredisi suren 2 evi var, 25 ulke gormus biri, bunlari abisi de teyit etti ,benden 8 Yas buyuk
Peki bukadar mükemmel birisi bu zaman kadar neden bekar kalmış?
Öyle anlatıldığı gibi olsaydı seni kardeşime yapalımdan önce isviçredeki aileler sana kızımı vereyim derdi emin olun.

Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
Kesinlikle yakmazdim

9 senedir orda yasayan, evlenmeyen hazir asik bir adamdan bahsediyoruz, cok zor bisey olmasa Gerek bu benim icin 😄
Hmmm
Bukadar kolaysa yarın isviçre vatandaşlığına müracat edeyim
Orda bana aşık hazırda bekleyen biri yok ama dilim var, mesleğim var, isviçre şurdan 4 saat ötede. Banada verirler herhalde

2 kere evlilip yaptım tapu müdürü gibi neyi var, neyi yok soruşturmadım. Adamın yanında ne hissettiysem ona güvendim, peşine gittim.
Siz hayatınızı kurtarmak amacıyla izdivaç yapıyor gibisiniz.
Sevdiğim adamın peşinden Fizan’a da olsa giderim ama doğru düzgün tanımadığım biri ile evlilik yoluna girmezdim.

7bin frank kazaniyomus 3 bin frank zaten giderleri, hesaplamistik bir gun
2 kişi olarak hesapla .çok zor geçiniliyor bu maaşla isviçrede yaşayan birisi olarak söylüyorum. Sakın böylesi bir hata yapma. Almanca diline ne kadar hakimsin.mesleginin hiçbir geçerliligi yok. Burda affedersin ama artık O…U bile meslek eğitimli olanını istiyorlar. İş bulmakta zor. Temizlik,bulaşıktada enaz B1 seviyesinde almancanız olmalı. Hangi şehrinde yaşıyor. Birde Zürih,luzern, genf ise daha pahalı şehirler..

Back
X