Sİz olsaydınız ne yapardınız? eğitim mi eş mi ?

astalavista12

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
269
80
118
Arkadaşar öncelikle merhaba formu sürekli takip edenlerdenim. 20 yaşımdayım evliyim mutlu huzurlu çok sevdiğim bi eşim var geçinip gidiyoruz. Sizlere sorum bu pazar ygs sınavına gireceğim. Dersaneye gidiyorum. Dersanedeki denemelerdeki puanım 350 ile 400 arasında değişiyor. Polisliğe puanım tutuyor ve polis olmak istiyorum. En büyük hedflerimden birisi babamda polis olduğu için çok özeniyorum zorluklarınıda biliyorum. Ama 2 yıl boyunca polis kolejini okumak zorundayım. Eşime söylüyorum ara sıra hiç olur mu öyle şey diyor ara sıra tamam diyor onunda aklında net bi cevap yok izin verme konusunda. Ama kayınvalidem izin vermez şu anda haberi bile yok. benim için önemli olan eşimi ikna etmem. Ama benim kafamda da sorular var? Sizce yapabilir miyim? Siz olsanız ne yapardınız? 2 yıl boyunca eşinizden ayrı kalmak off offf ne yapıcam bilmiyorum. Şimdiden okuyacağınız için teşekkür ederim

Kayınvalideniz ne karışıyormuş sizin okumanıza ? Eşinizi ikna edin ve ideallerinizin peşinde koşun lütfen..

eşini de ikna edip, okuyacağın hangi şehirse,orada yaşayın..mümkün değil mi bu?

Kızkardeşiminde eşi polis oda 6 ay okuluna gitti, çok zor oldu onlar için hergün ağlamaktan bi hal olmuştu artık, gerçi onlar nişanlıydı ama olsun evlenince ayrı kalmak bence daha zor.
Yinede son karar siizn iyice düşüp kararınızı verin derim, önemli olan asıl sizin gerçekten isteyip istemediğiniz..

eşini de ikna edip, okuyacağın hangi şehirse,orada yaşayın..mümkün değil mi bu?

okuyacağımız şehri biz seçemiyoruz. onuda PMYO belirliyor. Biz eskişehirde yaşıyoruz. Diyelim ki bana afyon çıktı gidebiliriz ama hafta içi yine onunla aynı evde yaşayamıycam malesef ama doğu falan çıkarsa zaten gitmem. Eşim iş düzenini kaybeder çünkü

malesef memur değil eşim müteahhit. dediğim gibi polis okulu yatılı o yüzden ayrı kalmak durumunda olucam

müteahhhit olması daha iyi bence eli kolu serbest gelebilir işlerini uzaktan halledebilir ya da gel git yapabilir

bence okumalısın...kendi işin kendi mesleğin kendi paran ufkun genişler değişik insanlar tanırsın hayatın genişler bence...

eşini ikna et senın yanına gelsin...tabi maddi durumda sıkıntı yoksa bu söylediklerim...

Kızkardeşiminde eşi polis oda 6 ay okuluna gitti, çok zor oldu onlar için hergün ağlamaktan bi hal olmuştu artık, gerçi onlar nişanlıydı ama olsun evlenince ayrı kalmak bence daha zor.
Yinede son karar siizn iyice düşüp kararınızı verin derim, önemli olan asıl sizin gerçekten isteyip istemediğiniz..

ben gerçekten istiyorum. Hani çocuklar çocukken polis azcık büyüyünce doktor sonra öğretmen olcam falan derlet ya. Ben kendimi bildim bileli hep polis olcam dedim ama hayat şartları çok zor çok fazla terddütlerim var. Eşimi kaybetme korkusu en zor olanı

ben iki yıllık polis okullarında evli olmamak gerekli diye biliyordum. yani sadece üniversite mezunu olanların evlilik şartının aranmadığını onlarında 6 ay okuduğunu söylemişti bir arkadaşım. belki yanlış biliyor olabilirm ama bir araştırın bu konuyu yanlış bişey söylemek de istemem duyumlarım böyleydi ama benim.

müteahhhit olması daha iyi bence eli kolu serbest gelebilir işlerini uzaktan halledebilir ya da gel git yapabilir

bence okumalısın...kendi işin kendi mesleğin kendi paran ufkun genişler değişik insanlar tanırsın hayatın genişler bence...

eşini ikna et senın yanına gelsin...tabi maddi durumda sıkıntı yoksa bu söylediklerim...

maddi sıkıntımız yok çok şükür ev kendi evimiz arabamız var İlerleyip gidiyoruz Çokta lüks yaşamıyoruz . Ama eşim babasıyla amcalarıyla falan ortak. Bir de burda çok güzel tutturmuşlar işlerini başka bir yerde sıfırdan müteahhitliğe başlamak çok zor ama Eskişehire yakın yerler çıkarsa ki inşşşş o zaman gidip gelmesine bile gerek yok hafta sonları ben gelebilirim. benim korkum eşim bana çok alıştı. Akşam gelir bana iş yaptırmaz sürekli onla ilgilenmemi ister

ben iki yıllık polis okullarında evli olmamak gerekli diye biliyordum. yani sadece üniversite mezunu olanların evlilik şartının aranmadığını onlarında 6 ay okuduğunu söylemişti bir arkadaşım. belki yanlış biliyor olabilirm ama bir araştırın bu konuyu yanlış bişey söylemek de istemem duyumlarım böyleydi ama benim.

dersanedeki hocama sordum hayır öyle bi şart yok dedi babam ve dayıma sordum onlarda hayır öyle bi şey yok dediler giriş şartlarında da öyle bi şey yazmıyor. umarımda yoktur

eğer sağlam temeller üstüne kurulmuş bir evliliğiniz varsa eşini kaymetmezsin. çünkü ne eşim beni kaybetti, nede ben eşimi, aksine herşey daha da farklı oldu.

benim eşimde polis ve kendisi şuanda hakkaride şark görevinde.

biz kızımla gitmedik (benim iş durumumdan tayinim çıkmıyor)

ama senin işin biraz farklı, 2 sene okuyacaksın o ayrı, ama sonrasında ilk atamada eş durumundan eşinin yanına gitsende illaki şarkada gideceksin en az (hakkari, şırnak ve tunceli seçersen) 2 sene, bu 3-4-5-6 senede olabilir.

bu durumlarıda düşün derim ben.

hakkınızda hayırlısı olsun.

Eşinizi kaybetmezsiniz, ne kadar mutluymuşsunuz. Eğitiminize mutlaka devam edin. Polis olmak sizin gerçekten hayaliniz ise mutlaka peşinden gidin.
Ama mutlu bir evliliğiniz varsa ve polislik seçeneklerden sadece biri ise diğer seçeneklere de şans tanıyın derim ben.
Hangi yaşta olursa olsun bir kadının eğitimini ve çalışma hayatını sonuna kadar desteklerim. Zaten forumda beni tanıyanlar bilir. Ama seçim konusunda biraz daha düşünün. Çok güzel bir sürü bölüm var. 2 yıllık okumak istiyorsanız adalet meslek yüksek okulları var mesela.

eğer sağlam temeller üstüne kurulmuş bir evliliğiniz varsa eşini kaymetmezsin. çünkü ne eşim beni kaybetti, nede ben eşimi, aksine herşey daha da farklı oldu.

benim eşimde polis ve kendisi şuanda hakkaride şark görevinde.

biz kızımla gitmedik (benim iş durumumdan tayinim çıkmıyor)

ama senin işin biraz farklı, 2 sene okuyacaksın o ayrı, ama sonrasında ilk atamada eş durumundan eşinin yanına gitsende illaki şarkada gideceksin en az (hakkari, şırnak ve tunceli seçersen) 2 sene, bu 3-4-5-6 senede olabilir.

bu durumlarıda düşün derim ben.

hakkınızda hayırlısı olsun.

peki eşimin kendi şirketi burada. Şark görevinden sonra eşimin işi dolayısıyla Eskişehire gelebiliyor muyum? ben eşimde kamuda çalışırsa geçerli diye biliyorum ama

Eşinizi kaybetmezsiniz, ne kadar mutluymuşsunuz. Eğitiminize mutlaka devam edin. Polis olmak sizin gerçekten hayaliniz ise mutlaka peşinden gidin.
Ama mutlu bir evliliğiniz varsa ve polislik seçeneklerden sadece biri ise diğer seçeneklere de şans tanıyın derim ben.
Hangi yaşta olursa olsun bir kadının eğitimini ve çalışma hayatını sonuna kadar desteklerim. Zaten forumda beni tanıyanlar bilir. Ama seçim konusunda biraz daha düşünün. Çok güzel bir sürü bölüm var. 2 yıllık okumak istiyorsanız adalet meslek yüksek okulları var mesela.

Bende sizin gibi okumayı çok sevenlerden ve destekleyenlerdenim. Zaten adalet meslek yüksekokulunu açıktan okuyorum. Ama katip oluyosun sadece. tamam mesleği kötülemiyorum ama hazır yaşım küçükken daha iyi yerlere gelmek istiyorum.

Bende sizin gibi okumayı çok sevenlerden ve destekleyenlerdenim. Zaten adalet meslek yüksekokulunu açıktan okuyorum. Ama katip oluyosun sadece. tamam mesleği kötülemiyorum ama hazır yaşım küçükken daha iyi yerlere gelmek istiyorum.

Ama işte bir de bu işin mecburi hizmeti var. Çalışma koşulları var. Belli ki idealiniz ve hayaliniz sizin bu. Etraflıca düşünün derim ben. Sonuçta ben de Türkiye'de 20-25 kadının mensup olduğu erkeklerin dünyasına ait bir mesleğe mensubum. İş gezilerim de oluyor uzun süreli. Ama 2 yıl yatılı okul ve zorunlu hizmet beni düşündürürdü doğrusu.

Back
X