• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Adam seni istediği kalıba sokmuş tabiki çok sevecek.

Sen iyiysen o da iyi. Biraz yık bakalım kuralları kocanın melekliği devam edecek mi?

Aileme yapılan saygısızlığı asla kabul etmem. Ağaç kovuğundan çıkmadın sen. Ne hakla karışır? Yazık annene çok üzüldüm.

Esinde sizofren baslangici gozukuyor. Bu kadar herkesten zarar gelir diyip ailenizi izole etmeye calismasi bunu dusundurdu. Tedavi demeyin demissiniz ama 2 secenek var ya durum gittikce kotuye gidip bosanirsiniz yada tedavi. Baska ne diyebiliriz ki?

Dünya iyisi derken???
Dunya iyisi bi adam bunlari yapmaz önce bunu kabullen.
Bi de annen sizde iken ne dedi de esin köpürdü orasini anlamadm

1 sene önce eşimle sinemaya giderken başımıza talihsiz ama komik bir olay geldi. Onu anneme anlattım,annem de yemekte başınıza da böyle bir iş gelmiş oğlum dedi. Denilen sadece bu. Ondan sonrası vay sen herşeyi anlatıyo musun ...

Tövbe tövbe seven insan ailesi ile görüşmesini istemez mi sizi oyuncak gibi bir köşeye koyup hiç seslenmesin diye mi aldı madem öyle ailesi olmayan birini tercih etseydi ne demek annen bu yaşına kadar getirmiş büyütmüş sizi hiç mi annenizle dertleşmeyecesiniz rolleri değişin kendisi ailesinden vazgeçebilecekmi kusura bakmayın da okuduklarımdan ben eve alınmış bir süs köpeği gibi gördüm komut veririm yapar kendiniz olun bence yeri geldimi hayır diyebilmeli insan

Ben 30 yaşında bir kadınım.35 yaşında eşim 3 yıllık evliyiz.Eşim dünya iyisi bir insan.Evine,bana çok bağlı.Bensiz bir plan yapmak istemez.Dışarıda gözü yoktur.Evde ihtiyacım olan her konuda yardımcıdır.Gizli saklı işleri yoktur.Sosyal medya falan pek ilgisini çekmez.Telefonları,tableti hep ortadadır.Düzgün bir işi var,geliri iyi çok şükür.Ailesi benden sonra gelir.Birlikte birşey yapalım,beni istediğim bir yere götürsün mesela ondan mutlusu yok.

Mükemmel bir kayınvalidem var.Beni çok sever hatta oğlundan fazla sevdiğini hissederim hep.Hiçbirşeye karışmaz,fikrini sorarsak ta hep benden yana olur.Davet etmesek asla gelmez rahatsızlık vereceğini düşünür.
Çok tatlı bir görümcem var.Cana yakın.Arkadaş gibiyiz.Çok seviyorum.Çoğu kişinin şikayet ettiği konularda kusursuz mutluyuz.

Ben evlendiğimde çalışıyordum,şehir değişikliği oldu tayin durumu yoktu işten ayrıldım.Sonra eşim çalışmamı istemedi pek.Sana bırakıyorum ama istemiyorum dedi.Ben de çok üstüne düşmedim açıkçası.Bununla ilgili de bir sorun yaşamadık.

Eşim çok kıskanç.Hiç arkadaşım olmasına izin vermiyor.Kadın arkadaş bile.Tüm arkadaşlarımı uzaklaştırdı benden.Ailemle sık görüşmemi istemiyor.Telefonda konuşmama dahi surat asıyor.Sürekli onun dedikodusu yaptığımızı sanıyor sanırım.Kız kardeşlerim var,canlarım onlarla bile dertleşemez oldum.Benim bir şey anlatmam bir yana onlar anlatınca bile sana ne onların hayatından sana neden anlatıyor,bugün o anlatır yarın sen anlatırsın,özel hayat diye bir şey var diye kızıyor hemde ne kızmak...

Giyim kuşamıma karışıyor.Erkek çocuklar gibi giyinsem hoşuna gidiyor dikkat çekmem diye.

Ailem evime gelemiyor eşimden çekiniyorlar.Surat yapıyor çünkü ya da odasına geçip kitap okuyor çıkmıyor odasından.3 yıllık evliliğimde annem 1 kez gelebildi evime 4 günlük oda.Ayrı şehirlerdeyiz ve giderken bana bir daha hastalığın bir şeyin olur ancak öyle gelirim,gelmem dedi.

Çok uzun yazdım ama sonlandırayım,annem geldiğinde ona başımızdan geçen bir olayı anlattım,annemde yemek yerken laf arası o konuyu söyledi ki gülüp geçilecek birşey. Eşim beni diğer odaya çağırdı ve demediğini bırakmadı demek ki sen herşeyimzi annene anlatıyorsun. Mahalle dedikoducuları gibi dedi.Aileni istiyorsan onların düzeninde yaşayacaksan topla valizini çık git dedi hatta küfür etti.3 yılda ilk kez oldu böyle birşey.Tanıyamadım eşimi. Annem anladı çünkü ağladım tutamadım kendimi,eşim onu istemiyor o yüzden bana kızdı sandı ve gideyim ben siz huzursuz olmayın dedi.ertesi sabah gitti ve giderken eşin seni çook ezmiş bambaşka bir insan olmuşsun dedi.Ben hiç farkında değildim.

Evet,şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.Eşim bin pişman ve hiç olmadığı kadar üstüme düşüyor.eviyor biliyorum,Ben de seviyorum ama hayat böyle kimsesiz,yalnız ailesiz geçer mi hep bunu düşünüyorum.

Konuş anlat çözmeye çalış ya da terapiste gidin demeyin bunlar denenmiş ve sonuç alınamamıştır.

Siz olsanız ne yapardınız? Boşanmayı düşünür müydünüz?
Seni buralarda yerler cookiebooooxxx :)) diyecektim yazının sonu böyle olmasaydı ..

Kendi üzerimden yorumlayayim ..Böyle bir eşim olsa direkt bosanirdim. .yaptığı bütün güzellikleri çöpe atmış ailene olan davranışları ve sana verdiği tepkilerle ..boynuna bir de ip taksaydi. .nereye çekiyorsa oraya gitseydin ...böyle saygısızlık olur mu ? Anneme böyle davranıp ,rahatsız hissettirecek bir adamın gırtlağına çökerim. .annenle de bitmiyor olay ..adam ağır ruh hastası ,paranoyak ..iki kardeş bir araya gelip konuşsanız evin dibine dinamit döseyecek kuruntusundan. .

Dusunurdum kesinlikle anneme asiri duskunum gunde kac defa konusuyoruz bilmiyorum hatta suan annemin evindeyim her firsatta da gelirim annemi aramadan da asla durmamam

Ettafta o kadar çok aldatılma, şiddet, kv, sorumsuxluk gibi sorunları olanlar varken benim derdim dert mi bunu sormak istedim aslında. Şımarıklık mı yapıyorum diye hissediyorum ama sizlerin yotumlarından da anlıyorum ki şımarıklık değil.

Benim derdim dert mi dediginiz sey:
Ailenizle gorusemiyorsunuz,
Arkadaslarinizla gorusemiyorsunuz,
Istediginiz gibi giyinemiyorsunuz...

Sanirim Stockholm Sendromu na benzer bir sey yasiyorsunuz.

Kardeşlerinizle, ailenizde görüşmenize nasıl karışabilir ya buna nasıl izin verirsiniz? Sizi yetiştiren aileden nasıl ödün verebilirsiniz?

Baştan okumaya başlarken aa dedim kk ilk defa kocasını kv. görümce iyi olduğunu söyleyen biri yazmiş .ama gel gör ki sonu facia adam eş almamış kendine köle almış her dediğini yapan ailesiyle gorusturmez konusturmaz işe göndermez kesinlikle kisilik bozulduğu var ve sürekli kendisi hakkında konuştuğunuz u düşünmesi ayrıca garip ! Bence evlilik terapisi falan değil siz onu direk psikatriye götürün kişilik boZukluğu için tedavi olsun .baktınız olmuyor ailenize dönün ailenizi yok sayan birinden ne hayır gelir ki bilmedim suan ! ( belkide ailesi onun sorunlu biri olduğunu bildikleri için iyi davranıyorlardır )

Esin dunya iyisi fln degil. Sen iyi oldugun icin iyi. Sozunden cikmadigin ailenle gprusmedigin icin iyi. Kim olursa olsun esin annen baban kimsenin kuklasi olma lütfen. Kendin ol.

Ayyy inanmiyorum inanamiyorum ayni benim yasadiklarimi anlatmissin. Benim ailemde hic gelmiyor esimden dolayi. Ayni senin esin gibi. Ama Ben 1 yillik evliyim ve artk tahamülüm kalmadi. Bende kayinvalidemle Cok iyim. Ama genede dikkat et zaten cogu öyle ister. Esini dolduruyor olmasin. Benimki cünkü Hep orta yerde hep derdi bir kiz artk oglan evine daha cok baglanmali falan filan. Normalde erkekler cünkü düsünemezki arkasindan konusmayi falan. Ben bile artk dayanamiyorum kafayi yicem bende. Bosanmayi bile düsünüyorum cünkü ondan önce ailem vardi. Ailem benim herseyim. Bir ömür gecmez Böyle. Bilemiyorum Allah yardimcin olsun seninde :((

Ben 30 yaşında bir kadınım.35 yaşında eşim 3 yıllık evliyiz.Eşim dünya iyisi bir insan.Evine,bana çok bağlı.Bensiz bir plan yapmak istemez.Dışarıda gözü yoktur.Evde ihtiyacım olan her konuda yardımcıdır.Gizli saklı işleri yoktur.Sosyal medya falan pek ilgisini çekmez.Telefonları,tableti hep ortadadır.Düzgün bir işi var,geliri iyi çok şükür.Ailesi benden sonra gelir.Birlikte birşey yapalım,beni istediğim bir yere götürsün mesela ondan mutlusu yok.

Mükemmel bir kayınvalidem var.Beni çok sever hatta oğlundan fazla sevdiğini hissederim hep.Hiçbirşeye karışmaz,fikrini sorarsak ta hep benden yana olur.Davet etmesek asla gelmez rahatsızlık vereceğini düşünür.
Çok tatlı bir görümcem var.Cana yakın.Arkadaş gibiyiz.Çok seviyorum.Çoğu kişinin şikayet ettiği konularda kusursuz mutluyuz.

Ben evlendiğimde çalışıyordum,şehir değişikliği oldu tayin durumu yoktu işten ayrıldım.Sonra eşim çalışmamı istemedi pek.Sana bırakıyorum ama istemiyorum dedi.Ben de çok üstüne düşmedim açıkçası.Bununla ilgili de bir sorun yaşamadık.

Eşim çok kıskanç.Hiç arkadaşım olmasına izin vermiyor.Kadın arkadaş bile.Tüm arkadaşlarımı uzaklaştırdı benden.Ailemle sık görüşmemi istemiyor.Telefonda konuşmama dahi surat asıyor.Sürekli onun dedikodusu yaptığımızı sanıyor sanırım.Kız kardeşlerim var,canlarım onlarla bile dertleşemez oldum.Benim bir şey anlatmam bir yana onlar anlatınca bile sana ne onların hayatından sana neden anlatıyor,bugün o anlatır yarın sen anlatırsın,özel hayat diye bir şey var diye kızıyor hemde ne kızmak...

Giyim kuşamıma karışıyor.Erkek çocuklar gibi giyinsem hoşuna gidiyor dikkat çekmem diye.

Ailem evime gelemiyor eşimden çekiniyorlar.Surat yapıyor çünkü ya da odasına geçip kitap okuyor çıkmıyor odasından.3 yıllık evliliğimde annem 1 kez gelebildi evime 4 günlük oda.Ayrı şehirlerdeyiz ve giderken bana bir daha hastalığın bir şeyin olur ancak öyle gelirim,gelmem dedi.

Çok uzun yazdım ama sonlandırayım,annem geldiğinde ona başımızdan geçen bir olayı anlattım,annemde yemek yerken laf arası o konuyu söyledi ki gülüp geçilecek birşey. Eşim beni diğer odaya çağırdı ve demediğini bırakmadı demek ki sen herşeyimzi annene anlatıyorsun. Mahalle dedikoducuları gibi dedi.Aileni istiyorsan onların düzeninde yaşayacaksan topla valizini çık git dedi hatta küfür etti.3 yılda ilk kez oldu böyle birşey.Tanıyamadım eşimi. Annem anladı çünkü ağladım tutamadım kendimi,eşim onu istemiyor o yüzden bana kızdı sandı ve gideyim ben siz huzursuz olmayın dedi.ertesi sabah gitti ve giderken eşin seni çook ezmiş bambaşka bir insan olmuşsun dedi.Ben hiç farkında değildim.

Evet,şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.Eşim bin pişman ve hiç olmadığı kadar üstüme düşüyor.eviyor biliyorum,Ben de seviyorum ama hayat böyle kimsesiz,yalnız ailesiz geçer mi hep bunu düşünüyorum.

Konuş anlat çözmeye çalış ya da terapiste gidin demeyin bunlar denenmiş ve sonuç alınamamıştır.

Konunun başında önemli bir şey değildir diye düşünmüştüm ama önemliymiş... Benim eşim de böyleydi, o varken bir arkadaşımla telefonda konuşsam falan surat yapardı hemen, yakın arkadaşlarımdan kıskanırdı vs. İlk başlarda ilişkinin de heyecanıyla arkadaşlarımı ben uzaklaştırmıştım (hoş öyle görüşeceğim, sürekli konuşacağım bir arkadaşım yoktu zaten, kimseyle konuştuğum yoktu yani). Bir dönem cidden kendimi çok yalnız hissettim hatta, ama sonra sonra eşimin bu saçma kıskançlığı geçti. Ben de o ara atandım, güzel arkadaşlıklıklar kurdum zaten. Şimdi düşünüyorum da tavrını hala devam ettiriyor olsa ve ben bu durumu çözemesem sanırım ayrılmayı düşünürdüm. Çünkü annene kadar surat asması, hayatınız hakkında ufacık bir şey dahi paylaşılmasını istemesi çok çok fazla bence. Sonuçta ona dair bir şey paylaşmıyorsunuz sadece, bu şekilde kısıtlamaya çalışması çok yanlış bence. Eşinizin kendisini düzeltmeye çalışması lazım kesinlikle, yoksa yalnızlık çok zor.

Hemen baska bir konuda da yazdim. Bu esim ailemle gorusmeme izin vermiyor kafasina nasil ulasiyorsunuz inanmak cok zor. Ne demek izin almak? Ne demek izin vermemesi? Annenize cok cok buyuk ayip olmus. Nadem hatasini farketti annenizi tekrar cagirin bakalim nasil davranacak? Aynilarini yaparsa dedigi gibi valizinizi alin cikin....

Eşim şöyle, eşim böyle deyip adamı yüceltmişsiniz. Kusura bakmayın ama size bu kadar baskı yapan adam iyi biri değildir.
Kimseyle konuşma, ailene gitme vs. vs. diyen biri ile bir hayatı paylaşmak çok zor.
Eşinizin eksileri daha fazla. Ben şahsen beni bu kadar kısıtlayan biriyle 1 saat bile evli kalamam.

Hemen baska bir konuda da yazdim. Bu esim ailemle gorusmeme izin vermiyor kafasina nasil ulasiyorsunuz inanmak cok zor. Ne demek izin almak? Ne demek izin vermemesi? Annenize cok cok buyuk ayip olmus. Nadem hatasini farketti annenizi tekrar cagirin bakalim nasil davranacak? Aynilarini yaparsa dedigi gibi valizinizi alin cikin....
+1. Annenizi çağırın, aynı şekilde terbiyesizlik yaparsa annenizle birlikte gidin. Ailenizle yaşadığınız şehirde yeniden eski hayatınıza dönün. Çünkü bu yaşadığınız hayat, hayat değil...

Oncelikle esiniz dunya iyisi bir insan degil, hayatimda boyle saygisiz ve terbiyesiz dunya iyisi gormedim, benim yuzumden esimin ailesi uzulup evine donse vicdan azabindan kahrolurum.
Esiniz sizi sevmiyor, hic kimse sevdigi insani bu sekilde uzmez, en ufak olayda ayrilmakla tehdit etmez, gozden cikarmaz. Esiniz kendi yarattığı, bir dedigini iki etmeyen, sadece ona odakli yasayan kadini seviyor ve bu siz değilsiniz (zaten bu sey bir birey bile degil)
Bosanir miydiniz sorusuna gelince, ben o gun anneme o saygisizlik yapilinca o adami çöp gibi kapinin onune koyardim.
Diyelim yapamiyorum bunu, ertesi sabah annemle birlikte onun evine donerdim.
Koca her zaman bulunur da anne bir tane... ve bir kiz annesi olarak, kizimin boyle bir hayat yasadigini gorsem kahrımdan ölürüm.

Cnm benim eşim benim aileme birkez surat yapsa onlarla konusma dese bende o zaman benden istediklerini sen ailene uygula sonra söz ben uygulayacam derdim o kendini ne sanıyor her şeye tahammül edebilirim ama aileme yapılan surata asla tahammül edemem. Telefonla konusmandan onane yaa sizde her şeyi onun yanında konusmak zorunda mısın o evde yokken ara aileni diledigin kadar konuş zaten erkek milletine ne kadar yüz versen o kadar tepene çıkıyor

BAŞTAKİ O GÜZEL CİCİLİ BİCİLİ YORUMLARINA GEREK YOKMUŞ EŞİNDE OLE MÜKEMMEL Bİ İNSAN FİLANDA DEĞİLMİŞ YANİ BOŞA ÖVMÜŞSÜN. SENİN AİLEN TABİİ EVİNE GELECEK SENİ GÖRMEK İSTEYECEK NİYE SURAT ASIYOR COCUK GİBİ TRİBE GİRİYOR SAYGISIZLIK BU YANİ. TELEFONDA BİLE KONUŞMANIZA TAHAMMUL EDEMEMESİ RUH SAGLIĞININ BOZUK OLDUĞUNU GÖSTERİYOR. KARDEŞİN YAA AİLEN TABİKİ KONUŞUP DERTLEŞMEK HAKKINIZ

Back
X