• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

MeDuSa

Ziyaretçi
Yine ben geldim arkadaşlar

Bizim bir tanıdığımız kız var evlilik çağında
Evlenmek istiyor çalışmıyor üniversitede bitti ortamı yok, biriyle tanışsa falan zor yani.
Uzaktan akrabamız oluyor ve ben bu kızı çok seviyorum çok iyi anlaşıyoruz benden iki yaş büyük.
Teyzeminde arkadaşının oğlu varmış evlenmek için o da kız arıyormuş teyzemde bunu duyunca önce bu arkadaşıma oğlanı gösterelim beğenirse oğlanın annesine deriz bunları buluştururuz nasipse olur dedi.
Çocuğun ailesinin maddi durumu iyi ve kendisi esnaf babası dükkan açmış liseden sonra ticarete atılmış ve kendiside kazandığı paralarla araba almış ve ev de alacakmış yakında
Neyse biz gittik dükkana teyzem ben ve bahsettiğim arkadaşımla
Teyzem kendini tanıttı bu yeğenim buda arkadaşı biz kızlarla çarşıda geziyorduk bende ticaret yapmayı düşünüyorum sende iyi bilirsin bir kaç soru sorcam falan dedi konuştu
O arada oğlan bana okuyo musunuz dedi bende evet işletme okuyorum dedim.
Bunlar konuştu bizde arkadaşla kendi aramızda konuştuk falan sonra çıktık dükkandan teyzem sordu arkadaşıma beğendinmi diye o da kısmetse olur siz annesine söyleyin dedi.
Teyzem sabah kadının(oğlanın annesinin) yanına gider gitmez kadın demişki sen benim oğlanın yanına gitmişsin yanında yeşil gözlü bir kız vardı yeğenim dedi anne ne olur söyle o kızla tanışalım olursa evlenelim dedi demiş.
Teyzemde şok olmuş oysa arkadaşımı söylecekmiş ama bişey diyememiş.
Bana böyle oldu kızım sen düşünürsen sen tanış istersen şimdi arkadaşını oğlanı görsün diye getirdiğimi nasıl söylecem bilemedim,ailesi çok iyi kadın benim arkadaşım maddi durumlarıda iyi düşünürsen eğer tanışın hemen evlenmek zorunda değilsin falan dedi

Şimdi öyle şeyler düşünmek istemiyorum yapamam dedim(sevgilim var benim bilmiyorlar)
Hem istemiyorum hemde arkadaşıma nasıl söylicem böyle bişeyi dedim.
Ablamı aradım bak çocuk iyiyse sen düşün falan diyor o kızda ablamın kocasının yeğeni yani ama ablam nasip kısmet işi bunlar diyor.

Ona da böyle bişey olmıcağını söyledim.
Şimdi arkadaşıma oğlanın sevgilisi varmış mı diycem yoksa teyzem annesine dese yanındaki kız evlenmek istiyor onu düşünür müsün diye(bu da garip geliyor bana ama)
Yani kime ne diycez bilmiyorum kafam karıştı arkadaşıma nasıl dicem kız cevap bekliyor...

Zor bir durum şimdiden size kolay gelsin diyorum.
Ama hikayenizi okurken aklıma arkadaşım geldi, bir kız arkadaşını istemeye gelirken benim arkadaşa sende gel bana yardımcı ol demiş. İsteme faslı olmuş kız tarafı düşünelim demiş. Bir kaç gün sonra damat adayı ben o kızı istemem öbürünü isterim diye tutturmuş (öbürü benim arkadaş) benim arkadaşda tamam dedi ve evlendiler. Sonuçta 2 arkadaş kanlı bıçaklı oldular, yıllardır hala birbirlerinden nefret ederler. Biz bazen gülerek olayı hatırlasakta aslında zor bir durum.

canım arkadaşına bence anlat durumu veoğlana laf gönder asla düşünmüyorum diye ve bi daha oğlanın tarafıyla karşılaşmamaya çalış.....

sonuçta senin erkek arkadaşın yokmu teyzen onu söylesin onun çıktığı var ama yanında gelen kız nasıl oun bildiğim kadarıyla çıktığı felan yok isterseniz ona söyleyelim desin.tabi sende çocuktan hoşlanmadıysan. ki hoşlandıysan boşver başkasını düşünmeyi mutlu olacağına inanıyorsan git tanış ne var bunda

Zor bir durum şimdiden size kolay gelsin diyorum.
Ama hikayenizi okurken aklıma arkadaşım geldi, bir kız arkadaşını istemeye gelirken benim arkadaşa sende gel bana yardımcı ol demiş. İsteme faslı olmuş kız tarafı düşünelim demiş. Bir kaç gün sonra damat adayı ben o kızı istemem öbürünü isterim diye tutturmuş (öbürü benim arkadaş) benim arkadaşda tamam dedi ve evlendiler. Sonuçta 2 arkadaş kanlı bıçaklı oldular, yıllardır hala birbirlerinden nefret ederler. Biz bazen gülerek olayı hatırlasakta aslında zor bir durum.

Evet cnm gerçekten çok kötü bir durum asla bir erkek için arkadaşıma böyle bişey yapamam
heleki o erkekle aramda bişey yoksa yani Allah korusun ben yapmam yaa sevgilimi çok seviyorum zaten
canım arkadaşına bence anlat durumu veoğlana laf gönder asla düşünmüyorum diye ve bi daha oğlanın tarafıyla karşılaşmamaya çalış.....

ben dedim zaten cnm annesine söylicek teyzem bizim kız düşünmüyor diye zaten bende annesiyle falan aynı ortamda olmak istemem artık annesi hem teyzemin hem annemin ortak arkadaşları olduğu için çok görmüştüm o teyzeyi de benneyaptımki

sonuçta senin erkek arkadaşın yokmu teyzen onu söylesin onun çıktığı var ama yanında gelen kız nasıl oun bildiğim kadarıyla çıktığı felan yok isterseniz ona söyleyelim desin.tabi sende çocuktan hoşlanmadıysan. ki hoşlandıysan boşver başkasını düşünmeyi mutlu olacağına inanıyorsan git tanış ne var bunda

teyzeme diyemem sevgilim var diye demek istemiyorum
belki anneme falan yanlışlıkla der annemde kim diye sorarsa kötü olur sevgilimle evlenmemize yakın sölicem
ailem belki karşı çıkacak istemicek bir sürü farklılıklar var aramızda ama seviyorum yani başkasını düşünemem ki şimdi
yada teyzem diğer kızı beğenmiş mi bi sorsun artık napalım :çok üzgünüm:

Son düzenleyen: Moderatör:

yada teyzem diğer kızı beğenmiş mi bi sorsun artık napalım :çok üzgünüm:

olurmu öyle şey bu saatten sonra
o değil diğer kız gibi bir yola girilmiş olur ve arkadışınız bu durumu öğrenirse onuru kırılır, daha önceden de söylemediğiniz için size kızabilir

arkadışınızda o çocuğu beğenmeyebilirdi şuan onun beğenilmediği gibi
gayet normal bu
sizin bir suçunuz yok sonuçta bu yüzden doğruları söyleyin

ewwah ewwah iyilik yapayım derken canım kaş yaparken qöz çıkarmak qibi bişi olmuş bu benneyaptımki allah yardımcın olsun Çok üzgünüm çoook

canımcım bence teyzen çoçuğun annesine o gün ne amaçla gittiğini anlatsın....şu durumda tek senin arkadaşın cevap beklemiyo diğer tarafta cevap bekliyor........inşallah senle sevdiceğinle mutlu olursun hep............

bence kız arkadaşına durumu oldugu gibi anlat. Kanlı bıcaklı olcak değilsiniz.
Sevdiğiceğim var diyosun yani:delphin:
Çocugun annesinede bizim kız düşünmüyor desin:delphin:

olurmu öyle şey bu saatten sonra
o değil diğer kız gibi bir yola girilmiş olur ve arkadışınız bu durumu öğrenirse onuru kırılır, daha önceden de söylemediğiniz için size kızabilir

arkadışınızda o çocuğu beğenmeyebilirdi şuan onun beğenilmediği gibi
gayet normal bu
sizin bir suçunuz yok sonuçta bu yüzden doğruları söyleyin

arkadaşa da desem belki kendini kötü hissetcek yada bana kızcak mirmirmirmir
kız cevap bekliyo ama ablam annemler gelmeden bişey yapma diyor annemler başka şehirde şuan ben evimizde kalıyorum

ewwah ewwah iyilik yapayım derken canım kaş yaparken qöz çıkarmak qibi bişi olmuş bu benneyaptımki allah yardımcın olsun Çok üzgünüm çoook

aynen öyle oldu canım senağlama

canımcım bence teyzen çoçuğun annesine o gün ne amaçla gittiğini anlatsın....şu durumda tek senin arkadaşın cevap beklemiyo diğer tarafta cevap bekliyor........inşallah senle sevdiceğinle mutlu olursun hep............
çok tşk ederim canım inşallah herkes sevdiceğiyle mutlu olsun :Saruboceq:

bence kız arkadaşına durumu oldugu gibi anlat. Kanlı bıcaklı olcak değilsiniz.
Sevdiğiceğim var diyosun yani:delphin:
Çocugun annesinede bizim kız düşünmüyor desin:delphin:

Zaten benim istemediğimi söyler teyzem ama arkadaşa önceden sevgilisi yok dedik şimdi varmış dicem heralde benneyaptımki

Artık kıza koca adayı aramaktan korkar oldum
çevreside yok kendisi demişti bana ama ben herşeyi birbirine karıştırdım her işte yaptığım gibi :mymeka:

ya bu nasıl söylenir ki şimdi...
aynı olayın bir benzerini bizde yaşadık...
uygun bir diile izah etmelisin canım...

bence sizin hatanız çok gizli kapaklı iş yapmanız olmuş..madem kadın oğluna kız arıyor,benim tanıdığım birisi var , görüştürelim deseydi..oğlanın haberi yok,annenin haberi yok..olacağı bu

bence sizin hatanız çok gizli kapaklı iş yapmanız olmuş..madem kadın oğluna kız arıyor,benim tanıdığım birisi var , görüştürelim deseydi..oğlanın haberi yok,annenin haberi yok..olacağı bu

biz zaten kız beğenirse oğlana ve annesine söyleyelim diye götürdük
yani çok gizli saklı bişey olduğuna inanmıyorum çünkü
oğlan kızı beğensin diye götürmedik mirmirmirmir

hülyalı,şöyle de,seni beğenmiş çok hoş bir kız diyor ama,onun aradığı tip biraz farklıymış.
mesela kız esmerse sarışınmış,sarışınsa esmermiş dersiin.....

bence gerçe neyse onu söyle

şimdi arkadaşını kırmamak adına olayı evirip çevirip yumuşatarak üzülmesin kırılmasın diye anlatırsın,
ama allah korusun ilerde bir şekilde bu yalan ortaya çıkarda arkadaşın çok daha fazla üzülür , hemde yalan söylediğin için güveni sarsılır..

doğru neyse onu anlat.. sonuçta 1 kez görmüş çocuğu olmazsa olmaz, deli gibi aşık değil ki yada sevgilisi değilki kahrolsun üzülsün falan..

bence gerçe neyse onu söyle

şimdi arkadaşını kırmamak adına olayı evirip çevirip yumuşatarak üzülmesin kırılmasın diye anlatırsın,
ama allah korusun ilerde bir şekilde bu yalan ortaya çıkarda arkadaşın çok daha fazla üzülür , hemde yalan söylediğin için güveni sarsılır..

doğru neyse onu anlat.. sonuçta 1 kez görmüş çocuğu olmazsa olmaz, deli gibi aşık değil ki yada sevgilisi değilki kahrolsun üzülsün falan..

Annemle bu konuyu az önce konuştum
o da doğruyu söyle deyip duruyo
annem birde bu oğlan sana göre iyi demeye başladı bende asla olmaz dedim
asla olmaz deme hayırlısı olsun de kısmetse olur dedi kafamçokkarıştı

Annemle bu konuyu az önce konuştum
o da doğruyu söyle deyip duruyo
annem birde bu oğlan sana göre iyi demeye başladı bende asla olmaz dedim
asla olmaz deme hayırlısı olsun de kısmetse olur dedi kafamçokkarıştı

:CüvCüv: annenle aynı fikirdeyim bende

kesinlikle doğruyu söyle yalancının mumu yatsıya kadar yanar biliyorsunkaydirigubbakcemile

yalan söylenilicek kadar hayati bir olayda değil sonuçta bu:delphin:

Back
X