siz olsaydınız ne yapardınız?

Bencede eşine anlatmalısın.Herşey sıcağı sıcağına derler aradan zaman geçince yaptıklarının hükmü olmaz.Yine sen suçlu olursun.Eşine anlatmak istemesen bile yüzünden mimiklerinden anlayacaktır canının sıkkın olduğunu.Ama gayet sakin şikayet eder bir tavır sergilememeye dikkat et derim.

moralim cok bozuk arkadaslar,şimdi size en bastan anlatayım,ben bugun aksam üzeri bebeğimi aldım kuafor olan gorumcemın dukkanına gıttım arabamla,neyse dukkanın önune yaklastım oda dışarı cıktı dukkanın ıcerısı gorunuyordu kapı sonuna kadar acıktı ve ıcerısı boştu,neyse bebiş arka koltukdaydı görümcem ayaküstü sevdi,nbr fılan dedi bende ıyı senın yanına geldık dedim,oda hıc oralı olmadı bende ağzını aradım kimse yoktur umarım dedim,oda müsterilerim var,az dolan yarım saat sonra gel dedi,bende nereye gıdeyım abla beklerız senı dükkanda dedim,oda direk sen dolan en iyisi yada anneme git dedi,şaşırdım resmen kibarca kovdu beni,bende zaten binde bir giderim çayını bile içmem dükkanda,neyse k.valideye gitmek üzere yola cıktım,zaten yakın 5dk mesafe,gittim k.valide yan blokta 5 dakkalıgına bıryere uğramıs aradım evde mısın dıye kapının önune gelınce,neyse oda geldı aşağıya yan bloktaydım dedi,ayaküstü bebeği sevdi,k.validenın torunu dediki ananne yeter bu kadar hadı eve cıkalım evde sev bebişi dedi,oda direk yengen gidecek dedi eve bile davet etmedi neye uğradığımı şaşırdım,eve geldim ,eşimi aradım ne oldu dedi şaşırdı yok bişe ben geldım haber verım dedım,eşime şimdilik birşey demedim moralım cok bozuk,sizce ne yapmalıyım? eşime bahsetmelı mıyım? eve geldım ağladım saatlerce cok gücüme gıttı,ben onlara sürekli gitmem,bır zararlarımda yok,sizin fikriniz ne eşime nasıl anlatayım?

buraya yaziyosun ama esine daha anlatmamissin bile..
önce esine anlatki adaminda haberi olsun..

Bir arkadaş yazmış, şimdi birşey söyleme gidiyoruz yada gitmiyorsun dediğinde söylersiniz diye, katılıyorum çok doğru. Şimdi söylemek şikayet olur, o zaman söylemek bilgilendirmek.

Bir arkadaş yazmış, şimdi birşey söyleme gidiyoruz yada gitmiyorsun dediğinde söylersiniz diye, katılıyorum çok doğru. Şimdi söylemek şikayet olur, o zaman söylemek bilgilendirmek.

canım demiş ya arkadaş, o zaman da yalan konuşuyorsun diyolarmış kayınvalidesi.

üstünden zaman geçerse örtbas da edebilirler. görümcesi işim vardı yalan mı söylücem falan der, bu sefer haklıyken haksız duruma düşebilir arkadaş.

ben de sonradan söylersin diye geçirmiştim içimden ama madem sana öyle diyorlar, eşine söyle aynen. şikayet eder gibi değil, üzülerek söyle ki mağduriyetini anlasın.

yerinde olsam uzun bi süre tek başıma gitmem. eşimle giderim ne zaman gidilecekse.

ne tuhaf çıkmak istemesen bile çıksaydın beş dk denmesi lazım değil mi, yada hadi eve çıkalım diye bir davette bulunur. onlar nerden biliyorlarmış senin gideceğini..
eşine söyledin mi merak ettim..

o kadar gücüme gitti ki saatlerce ağladım,terbıyesız ınsanlar ,onlar gelınce ben elımden gelen hızmetı yapıyorum,bumu olmalıydı ayaklarına kadar gıtmişim,gitmeyınce gelmiyorsun diye eşime şikayet ediyorlar gelmıyor hıc dıye...

evet öncesınden tatsızlıklar oldu,ama son günlerde görüşüyorduk,hatta gece benı aradı k.valıde nasılsın ıyı mıısn dıye

Madem seni şikayet ediyorlar, eşine olan biteni anlat ki sonra suçlu sen olmayasın.

bence eşine, şikayet eder gibi değil de daha çok şaşırmış gibi anlat. hatta acaba bana kırıldılar mı darıldılar mı sen biliyo musun? bilmeden üzdüysem üzülürüm falan gibilerinden politik olarak anlat. bunu da neden söylüyorum. hem sen şikayet eder duruma düşme, mazlumu oyna, hem de yarın bi gün burcu bize gelmiyo gitmiyo derlerse eşin bilsin böyle yaptıklarını.

Son düzenleme:
anlatacaksan da eğer kesinlikle şikayet eder gibi anlatma.. erkek milletinin saği solu belli olmaz sen bana ailemin dedikodusunu mu yapiyosun belki işleri vardır ne fesatsın der bi de o canını sıkar.. erkek milleti bu der mi valla der :ssz: Sen mazlumu oyna, aklıma takıldı bilmeden kırdım mı acaba :43: falan filan de..

eşine anlat ama neden böyle oldu ki acaba bilmeden bir şey mi yaptım diye sor. bir de madem sana böyle davrandılar bir süre azalt görüşmeleri bakalım onlar seni planlı bir şekilde çağırmadıkça gitme. sen de onlar sana geldiğinde dört dörtlük hazırlanacam diye kendini parçalama. bir süre ne ektilerse onu biçsinler bakalım

Yakın zamanda kayınvalidene oturmaya gidin eşinle beraber. Onun yanında lafla karışık söylersin yüzüne karşı.
Cevap da veremez kayınvaliden, görümcenin olayını da araya serpiştirirsin.
Böylece arkalarından atıp tutmak yerine yüzlerine dobra dobra yapılanı söylemiş olursun.

Ben anneme dahi gideceksem arayıp uygun olup olmadığını soruyorum,belki bulamam belki uygun değildir diye..Çıkmadan önce arayıp müsait olup olmadıklarını,uğrayacağını söyleseydin belki bu kadar üzülmezdin...müsait değillerse bile gitmene gerek kalmazdı en azında gitmek istediğini de anlamış olurlardı.Sıkma canını ...

Evden çıkmadan önce arayıp geleceğinizi söyleseydiniz keşke. O a müsait olmayabilirler ya da o an sizle konuşmak istememiş olabilirler. İnsanlık hali. Bazen kimseyle konuşmak uzun uzun sohbet etmek istemeyiz. Kapıya gelince aramak yanlış bana göre. O yüzden görümce ve k.valideniz her ne kadar ayıp etmiş olsalar da çok suçlayamıyorum.

Kendinizi kötü hissetmeniz normal. Kesinlikle eşinize şikayet etmeyin. Olayı olduğu gibi anlatın. Görümceniz ya da k.valideniz gelmiyorsun dediklerinde de gerekli cevabı verirsiniz.

bence kayınvalden ve görümcen sana tavır almışlar,eşine sakin bi şekilde aynı buraya yazdığın gibi tane tane anlat,yaptıklarına çok kırıldım,de..merak etme,yakında çıkar kokusu.ama eşine söyle mutlaka,hiç saklama.ama burada ki çoğu arkadaşın dediği gibi,şikayet eder gibi,sinirlenerek değil de,sakin ve de üzgün bi'şekilde anlatırsın.bu arada,dün akşamdan beri bi'gelişme olduysa bizi de bilgilendir.

canım kayınvalıdenızın aslın da gecerlı bır bahanesı varmıs gıbı .
sonuc da sız kayınvalıdenıze gıttıgınız de evde degılmıs .
aramıssınız torunuyla yan blokdan gelmıs .
yanı bır yer de mısafırlık de .
ama gorumcenız ne yapmaya calısmıs gercekten ben de anlamadım .
ama cnm keske haber verseydınız .
ben de hıc sevmem habersız gelenlerı .
belkı baska bır planım var .habersız gelen mısafıre de ;
"baska planım vardı "demek hem kendımı uzmeme hem de gelenı kırmama sebep olur
ama haber versenız kımse kırılmaz uzulmez .

Son düzenleme:
o kadar gücüme gitti ki saatlerce ağladım,terbıyesız ınsanlar ,onlar gelınce ben elımden gelen hızmetı yapıyorum,bumu olmalıydı ayaklarına kadar gıtmişim,gitmeyınce gelmiyorsun diye eşime şikayet ediyorlar gelmıyor hıc dıye...

evet öncesınden tatsızlıklar oldu,ama son günlerde görüşüyorduk,hatta gece benı aradı k.valıde nasılsın ıyı mıısn dıye

Canım evli değilim, bu işler nasıl dönüyor bilmiyorum ama eğer onlar eşine seni şikayet ediyorlarsa sende onları şikayet et. Bağıra çağıra değil güzel bir üslupla konuş eşinle canım..

canım kayınvalıdenızın aslın da gecerlı bır bahanesı varmıs gıbı .
sonuc da sız kayınvalıdenıze gıttıgınız de evde degılmıs .
aramıssınız torunuyla yan blokdan gelmıs .
yanı bır yer de mısafırlık de .
ama gorumcenız ne yapmaya calısmıs gercekten ben de anlamadım .
ama cnm keske haber verseydınız .
ben de hıc sevmem habersız gelenlerı .
belkı baska bır planım var .habersız gelen mısafıre de ;
"baska planım vardı "demek hem kendımı uzmeme hem de gelenı kırmama sebep olur
ama haber versenız kımse kırılmaz uzulmez .

canım k.valide yan blokta komusuya bırsey bıraktım gerı eve gecıyorum dedi

bırde ben k.valideye gıttgımde mısafır gıbı ağırlamıyor kı:) hıcbırsey ıkram etmez yemeden ıcmeden cıkarım

oğlu gelirse hemen ocaga bır makarna koyar hepsi bu... :))) bu yuzden haber vermeyı düsünmedim,bırde hep hayıflanır nıye hıc gelmıyorsun dıye

eşine anlattın mı o günden beri?

o gün anlattım ,moralım cok bozuktu sürekli sordu durdu bende sorup durma diye bağırdım,ne var ne oldu dedi bende kız kardeşine gittim beni içeri almadı dedim,oda ne bilim belkıde bır b.k yıyodu benden nıye sinirini alıyorsun dedi,anana gıttım oda böyle yaptı dedim,hiçç cevap veremedi eşim,bu kadarıda bana yettiii acıkcası... o günden beri kaynanayada görümceyede gitmedim

Back
X