• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

luteb35

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
43
1
286
SLM arkadaşlar sizinle bir sorunumu paylaşmak istsyorum, kayınvalidem eltime farklı bana farklı davranıyor,mesela birgün eltimlere gitmiştik ben kalkıp kola servis yaptım,kayınvalidemin bardağı boşalmıştı eltim geldi anne ver doldurayım dedi kayınvalidem birazdan alırımdedi eltim yerine oturduğu gibi bana dedi kola duldur.bende doldurdum ama çok zoruma gitti.bir günde yine eltimlerdeyiz hepimiz oturuyoruz kayınvalidem bana dedi kalk çayları doldur getir ben her işi yapmak zorunda degilimki birde benim evim degil ney yapmam lazım lütfen fikir verin....

kayınvalideniz pek bi densizmiş. neden başkasının evinde size hizmet buyuruyor anlamadım. Acaba sizi fazla iş yapmayan birisi olarak mı görüyor ki anlamadım bu tavrını.Amaaaann klasik kayınvalide tavırları kafalarında ne düşünürler ne kurarlar anlamak imkansız.Siz en iyisi fazla sallamayın , takılmayın ...

hahah kaynanan sana işi ögretiyor sanırım

ben olsam neden az önce ondan istemedin şimdi bana doldur diyorsun diye sorarım kesin... soramazsın demeyin sorarım

bi yerde sende patlarsın artık ..

sanırım siz yeni gelinsiniz o yüzden böyle yapıyor olabilir
sizdeyken nasıl davranıyor

SLM arkadaşlar sizinle bir sorunumu paylaşmak istsyorum, kayınvalidem eltime farklı bana farklı davranıyor,mesela birgün eltimlere gitmiştik ben kalkıp kola servis yaptım,kayınvalidemin bardağı boşalmıştı eltim geldi anne ver doldurayım dedi kayınvalidem birazdan alırımdedi eltim yerine oturduğu gibi bana dedi kola duldur.bende doldurdum ama çok zoruma gitti.bir günde yine eltimlerdeyiz hepimiz oturuyoruz kayınvalidem bana dedi kalk çayları doldur getir ben her işi yapmak zorunda degilimki birde benim evim degil ney yapmam lazım lütfen fikir verin....

Anne babalarimiz bile bir cocugunu digerinden fazla sevebiliyor, herkesi esit miktarda sevmek her zaman mümkün olmayabilir.
Beni yanlis anlamayin, ama kayinvalideniz daha fazla yardim sever olmanizi istedigi icin yapiyor olabilir.
Sonucta yabanciniz degil, eltinizin evi. Bardagi o doldursa ne olur siz doldursaniz ne olur.
Is yapmak zorunda degilsiniz elbet, ama ben onun evindeyim herseyi o yapacak diyede bir kaide yok.
Yardim etseniz elinize yapismaz.

Anne babalarimiz bile bir cocugunu digerinden fazla sevebiliyor, herkesi esit miktarda sevmek her zaman mümkün olmayabilir.
Beni yanlis anlamayin, ama kayinvalideniz daha fazla yardim sever olmanizi istedigi icin yapiyor olabilir.
Sonucta yabanciniz degil, eltinizin evi. Bardagi o doldursa ne olur siz doldursaniz ne olur.
Is yapmak zorunda degilsiniz elbet, ama ben onun evindeyim herseyi o yapacak diyede bir kaide yok.

ben zaten eltimin evindeyim o bana hizmet etsin demiyorum zaten yapılması gerekenleri beraber yapıyoruz ama kayınvalidem ayrım yapıyor

valide seni pişirip, kıvama getirmeye, kendine göre şekil vermeye çalışıyor..:23:

ben zaten eltimin evindeyim o bana hizmet etsin demiyorum zaten yapılması gerekenleri beraber yapıyoruz ama kayınvalidem ayrım yapıyor

Siz kalbinizi esinize cevirin, o sizi seviyor mu, mutlu musunuz, en önemlisi o.
Evet kayinvalideniz ayrim yapmasa iyi olur, ama yapiyorsa sizin yapabileceginiz birsey yok.
Insanlari degistiremiyoruz, ama bakis acimizi degistirebiliriz.
Takmayin, sizin onun sevgisine ihtiyaciniz yok, büyüklerimize saygi göstermek zorundayiz
ama herkesi sevmek gibi bir sorumlulugumuz yok.
Mesafenizi koruyun, cok fazla birlikte bir yerlere gitmeyin.
Madem sizi kiriyor, o halde öyle bir ortam yaratilmasina izin vermeyin.

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Kavınvalidesinin yapmak istediği kızı ezmek hizmetçi gibi kullanmak.Kayınvalidesinin evinde yada kendi evinde olsa tamam ama eltisinin evinde hizmet etmek zorunda değil, ikram hazırlarken gider yardım eder o kadar.. Ben eltimin evine gideceğim eltim oturacak kayınvalidem bana kalk çay doldur diyecek çok saçma! Ayırım yapabilirde ezmek asla!

Arkadaşım bence ezdirme kendini sen kendi evinde kayınvalidenin evinde yapman gerekenleri yap fazlasını yaptın mı kıymetin bilinmez.

küçük gelin olduğun için öyle yapıyor o zaman.. senle bu aralar aranızı bozan bişy olduysa onun hırsını almışta olabilir ama. bu devirde fazla sessiz olmayacaksın yoksa eziyolar.. gerçi ses çıkarmazsanda kötü gelin derler. sadece uygun bi dille kırıldığını söyle canım allah yardımcın olsun fazla kafaya takma eşinle mutluysan senden iyisi yok boşveer gitsin

kayınvalidenin bu davranışları kendince eğitim süreci..:23:
onu eğitmiş, sıra sendeymiş gibi geldi..
acaba eltiye de, ilk dönemlerde bunun gibi şeyler yapmış mı?
sen,onu bir öğren

arkadas yazmıs, bende sorardım kesın nıye demın ona doldurtmadın dıye.. (fazla cadalozum sanırım:)
gereken yerde gereken seyı soyle ki senı ezmeye calışmasın.
bu yaptıkalrı kendince eğitim demıs arkadaslar evet bencede oyle ama sen onun evcil hayvanı degılsın!!!
köpek eğitir gibi olmaz. aklını basına alsın adam gıbı davransın.
sende ses cıakramayan bı kızsan bayagı bayagı ezer seni. eşinle aranızı bozmıcak sekılde dimdik dur kaynananın karsısında. onunla fazla da bı yere gıtme. yavas yavas koy tepkını. artistlik yapmasın mılletın ıcınde.
rahmetlı kaynanam ıyı kadınmıs ama kayınpederım onu kanser etmıs, oyle bı adam... huysuz, uyuz, inir, sürekli bagırıp cagırır... butun sulale ondan tırsar o da benden cekınır. hiç tavız vermıcen oyle densiz patavatsız tıplere. bak nasıl yola gelio...

eğer bardağı boşalmışken, eltin sorana kadar doldurayım mı diye sormadıysan ona bozulup öyle yapmış olabilir.

Evet bazi insanlar en son kim gelin geldiyse herseyi ona yaptirmak ister ama bu onlarin doneminde yasanmis oldugu icin gunumuze uyarlamasi cok sinir bozucu.

2 tane erkek dogurdu ya? Simdi onun havasindan gecilmez.

Kendini fazla ezdirmemen lazim zira bu tur k.validelere elini versen kolunu kaptirirsin.

Akli sira otorite kurmaya calisiyor veya kurmus.

Cok fazla beraber vakit gecirmemek sanirim en guzeli. Umarim esin anneci degildir.

Ben olsam ne yapardım.

Birkaç kere eltimden önce kalkar kaynnanın hizmetini hallederdim.
Sonrasında kalkmazdım.Eltim sorduğunda onu oturtuo bana buyuruyorsa sevgili kaygana.
"Onu niye oturttun az önce derdim muhakkak...:27:

aklınca sana ders vermeye çalışıyorsun... aileye en son sen girdin ya.. en kıdemsiz en çaylak sensin...

hiç pabuç bırakmayacaksın bunlara... yoksa bir bakmışsın ipin ucu kaçıvermiş...

eltinle aran iyiyse bir de ona danışabilirsin..

Back
X