• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydiniz uzulurmuydunuz

Kokunhuzur_2014

Sen iki melegimin kanatlarisin
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2013
3.099
830
123
Gunaydin kizlar
Kafamda donen sorular icimdeki kirginlik acaba bosuna mi uzuluyorum diye size danismak istedim
Ben uc senelik evliyim kv ole cok problemim yok sayilir beni sever deger verir bende onu severim ismimle bile hitap etmez kizim yavrum vs.
Simdi kaynim nisanlaniyo kismetse mayista alisveris yapariz filan diye konusuyoduk hep aramizda oglum var onu anneme birakiriz diyoduk
Cumartesi annem geldi kv geldi annem gelince oturuyoduk kv me
Anne yarin komsu gelicek dedim sende gelirsin oda demezmi biz yarin icin kinustuk nisan alisverisi yapicaz die
Ben sok oldum kv demis ki kizin annesine hani kim kim gidicez diye
Anneside biz bize olalim kalabalik olmayalim demis
Anliycaginiz kv bana teklif bile etmedi (aslinda cok gitmek istiyodum)
Kelimelerden yanlarinda olmami istemedi gibime geldi bana kizim gibisin diyo ama kizi olsaydi bole bi gunde onu evde birakirmiydi diye dusunuyorum
Simdi arar aldiklarini gostrrmek icin gitmek istemiyorum
Annemde git ayip olmasin diyo
Napim kizlar kendimi geri cekim mi bu yasananlardan sonra

Ay şu nişan alışverişine 180 kişi gidilmesi de beni benden alıyor. Ya sen onun eltisisin demek ki kız istemedi. Haklı da. Bu kadar problem oluşturmaya lüzum var mı. Bu kadar küçük seylere takılırsak ömür bitmez. Hayır yani ben olsam derim ki tamam kalabalık olmayalım ben daha sonra bakarım alınanlara

Çok abartmişsin ne var ki bunda. Kızın ailesi demiş kalabalık olmasın diye. Git alinanlara bak yardim et ne olacakki.
Ya da soyle anne ben de gelebilir miyim diye.
Konuşarak cozulmeyecek bir konu değil bu.
Ama oda diyememis gelinimde gelsin diye
Abartmiyorum cnm bizim sole bi iliskimiz var herseyi beraber yapariz bi yere gitcekse beni cagirir yeri gelir magaza magaza beraber dolasiriz kv le hani beni disladi gibi oldu bide biliyo yani bnmde gitmk istedigimi kalabalikta delir yani uc kisi gezdiler ben mi kalabalik olucam onlara

Ay şu nişan alışverişine 180 kişi gidilmesi de beni benden alıyor. Ya sen onun eltisisin demek ki kız istemedi. Haklı da. Bu kadar problem oluşturmaya lüzum var mı. Bu kadar küçük seylere takılırsak ömür bitmez. Hayır yani ben olsam derim ki tamam kalabalık olmayalım ben daha sonra bakarım alınanlara
Elti elti ben ole olmak istrmedim basindan beri arkadas olmak istedim daha ilk zmnlar beni istemiyolarsa evlenince ne olur cnm bende gitseydin 4 kisi olucaktik ben karismazdim zaten ole bi yapim yok mutlu olurdum ayni zmnlardan bende gectim

Zaten bizim insanlarda bi elti faciyasi var bastan tepki gosteriyolar simdi ben elti olucam kotu bi insanmiyim 23 yasindayim su yasima kadar beni kotu anlatan yada arkamdan konusan birini duymadim
Ama bastan bana bole tepki gosteriliyosa bolede devam ederse elti isminin hakkini veririm

Ama oda diyememis gelinimde gelsin diye
Abartmiyorum cnm bizim sole bi iliskimiz var herseyi beraber yapariz bi yere gitcekse beni cagirir yeri gelir magaza magaza beraber dolasiriz kv le hani beni disladi gibi oldu bide biliyo yani bnmde gitmk istedigimi kalabalikta delir yani uc kisi gezdiler ben mi kalabalik olucam onlara
Kayunvaliden şu aşamada böyle çıkışlar yapıp yeni dunurleri küstürsün mü. Belki başbaşa gitmek istedi yeni gelinle annesi. Yani boş yere gerginliğe ne gerek var.
Alisverise gitsen bu seferde karşılaştırma derdi çıkacak başına. Ona onu aldılar bana almamislardi falan.
Kız kardeş olsan bir derece ama illaha şart gidecek insan değilsin elti olarak.
Yeni gelin kız olsam ben de istemeyebilirim gayet normal.

bak ne güzel demişsin kv bana iyi diye.demekki diğer dünürlerlede aralarını iyi tutmaya çalışıyor.kadın kimse gelmesin demiş.davet ederse git.araya soğukluk girmesin.sonra yeni gelin iyi olur sen kötü olursun.hem sen iyi olursan kv belkide utanır yaptığından kıymetin artar

Zaten bizim insanlarda bi elti faciyasi var bastan tepki gosteriyolar simdi ben elti olucam kotu bi insanmiyim 23 yasindayim su yasima kadar beni kotu anlatan yada arkamdan konusan birini duymadim
Ama bastan bana bole tepki gosteriliyosa bolede devam ederse elti isminin hakkini veririm

Siz de boşu boşuna kinlenmeyin. Elti olduğunuz için değil sadece kendileri olmak istedikleri için gitmiş olabilirler. Kız öyle istemiş olabilir. Direk sizinle ilgili değil ama sadece anneler ve biz olalım demiş olabilirler. Bu da en doğal hakkı. Kayınvalideye de sadece bunu uygulamak kalıyor. Olay sizinle, sizin şahsınızla ilgili değil yani. Bu kadar dert etmeyin. Kendinize odaklanacak başka mevzular bulun. Başka bir insanın nişan alışverişine gidememek bu kadar sorun olmamalı.

Bence bos yere uzuyosun kendini. Simdiden elti isminin hakkini vericem diyosun. Bi sorun goremedim ben. Kizin hakki yani yalniz gitmek isterdir. Cagrilan yere gidersin zaten. Kv burda bi sucu yok bence karsi tarafin istegi o yuzden abartilcak bi durum goremedim ben. Ne yaparlarsa yapsinlar bosver.

başkasının alışverişine niye siz gidesiniz
benim nişan alışverişime eltim gelsin istemezdim ne kadar rahatsız edici bişey
herkes istemek zorunda mı rahat bırakın insanları

Kayunvaliden şu aşamada böyle çıkışlar yapıp yeni dunurleri küstürsün mü. Belki başbaşa gitmek istedi yeni gelinle annesi. Yani boş yere gerginliğe ne gerek var.
Alisverise gitsen bu seferde karşılaştırma derdi çıkacak başına. Ona onu aldılar bana almamislardi falan.
Kız kardeş olsan bir derece ama illaha şart gidecek insan değilsin elti olarak.
Yeni gelin kız olsam ben de istemeyebilirim gayet normal.
Yok cnm biz kizlada tanistim annesiylede hatta yuzume bile soylediler sen cok iyisin diye yeni gelin bile ben arkadas olmayi istiyorum seninle diye eger kv deseydi gelinimde gelsin diye gelmesin diycek insanlar degiller onlari. Kalabaliktam ziyade kendi gorumcelrri eltileri ni kastetmisler biz bize aile ici gidelim demisler
Valla ben ole karisicak insan degilim soyledim herseye ilimli bi insanim eger sorun cikarsaydim cikarirdim simdiye kadar
Soz elbisesi alindi soz yuzugu takildi ben agzimi acip bisy demedim bana yapmadiniz diye
İlk size yaziyorum ben kendi tektasimi bile kendim begenmedim kv aldi

Bence bos yere uzuyosun kendini. Simdiden elti isminin hakkini vericem diyosun. Bi sorun goremedim ben. Kizin hakki yani yalniz gitmek isterdir. Cagrilan yere gidersin zaten. Kv burda bi sucu yok bence karsi tarafin istegi o yuzden abartilcak bi durum goremedim ben. Ne yaparlarsa yapsinlar bosver.
Bole devam ederse diyorum cnm elti diye beni istemiyolarsa bana karsi tepki aliyolarsa ben neden onlau sevip saygi gostreyim

kiz cekme ne guzelmis araniz bozuldumu biseyler iyi olmuyor karsi taraf oyle istemis annen hakli cagirirsa aldiklarina bakarsin hic takma uzme kendini

ya illa kişisel algılamayın bence.
şimdi ben de birileri varken alışverişten hiç hazatmem, sanki insanları yoruyormuşum, oradan oraya sürüklüyormuşum gibi hissederim. bu sebeple yanımda birileri varken saçma sapan alışveriş yapmışlığım vardır, bitsin gitsin diye.
şimdi bu düğün alışverişi de bitsin-gitsin diye yapılacak bir alışveriş değil.
sizi istememek değil de, kimden kısabilirsek kısalım, minimum kişi ile gidelim derdidir.
hatta bu adetler olmasa da gelin-damat sadece ikisi yapsa alışverişlerini, en güzelidir bence.

biz çoğu şeyi öyle yaptık, ama illa bir gün dediler birlikte alışveriş yapılacak, ne alınacak onu bile bilmiyorum, çoğu şeyi almışız zaten, eksikler tamamlanacak ve kv nin bana almak istediği bir kaç hediye alınacakmış. tamam dedim neyse, ay çok sıkıldım anlatamam, onların beğendiklerini ben beğenmiyorum, benim beğendiklerimi söyleyemiyorum pahalı gelir yaşlı insanlara diye.
gerim gerim gerildiğim bir gündü, hiç de gerek yoktu.

Yok cnm biz kizlada tanistim annesiylede hatta yuzume bile soylediler sen cok iyisin diye yeni gelin bile ben arkadas olmayi istiyorum seninle diye eger kv deseydi gelinimde gelsin diye gelmesin diycek insanlar degiller onlari. Kalabaliktam ziyade kendi gorumcelrri eltileri ni kastetmisler biz bize aile ici gidelim demisler
Valla ben ole karisicak insan degilim soyledim herseye ilimli bi insanim eger sorun cikarsaydim cikarirdim simdiye kadar
Soz elbisesi alindi soz yuzugu takildi ben agzimi acip bisy demedim bana yapmadiniz diye
İlk size yaziyorum ben kendi tektasimi bile kendim begenmedim kv aldi

Bakın çok fazla şahsi alıyorsunuz olayları. Nişan alışverişinde sadece anneleri istemiş olmaları sizi sevmedikleri anlamına gelmiyor. Bir arkadaş olduğunuzu düşünün, arkadaşları değil sadece anneleri istemişler. Artık çiftler kendi alışverişlerini kendi paralarıyla yaptıkları için çoğu kişi anneleri de istemiyor. Çıkıp çift olarak kendileri yapıyorlar. Bu anneleri sevmedikleri anlamına gelmiyor. Yani sizin orda olmamanız istenmediğiniz anlamına gelmiyor.

Back
X