Siz olsaydınız?

izmirege

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
19
0
86
51
İzmir
merhaba
bir konuda fikrinizi almak istedim. eşinizin ikinci eşi olduğunuzu düşünün ( ilk eşi vefat etmiş) ilk eşinin ailesine anne baba demesi siz rahatsız edermiydi.

Evet ederdi sanırım. Yani artık şimdiki eşinin annesi babasına demeli,diğerlerine "siz" diye hitap edebilir mecbur kalınca,mutlaka bi hitap takması gerekmez.Sonuçta artık geçmiş hayatı geçmişte kalmıştır. Bence tabi,tersini düşünenlerde olacaktır.

bende sizin gibi düşünüyorum hatta bu yüzden eşimle tartıştık. ama ben haksız çıktım sonuçta.((

hayır kesinlikle etmezdi. yıllarca anne baba demiş birden teyze mi diyecek? benim dayım eşinden boşandı. kadından nefret etmesine rağmen annesine hâlâ anne der. ki sen burda vefattan bahsediyorsun. eğer böyle bi şeyden rahatsız oluyorsan abartıyorsun derim kardeş.

farklı düşünen biri olacakmı merak içerisindeyim. bu konuda tartıştığımız da birde 'sana ne oluyor' demesi yokmu iyice gerildim. çok ilginç geliyor bana . ben de mi bir sorun var yoksa diye düşünüp duruyordum o yüzden burada konu açmak istedim. sizlerinde fikirlerini öğrenmek istedim.

Evlı oldugu surece onlarıda anne baba olarak benımsemıs ve esı Allahın rahmetıne kavusmus... Zaten aılenın acısı yetıyodur,bırde damatlarının bırden sızlı bızlı olması daha da acı olur emınım...
Demek kı ıyı bırer kayınvalde ve kayınpederdıler...
Her zaman ön yargılı olmamak lazım...

Demek ki eşini ve ailesini gerçekten sevip saymış zamanında ki anne baba demeyi sürdürüyor diye düşünürdüm,sorun etmezdim..

benim annem ikinci evlilik yaptı
ama benim babaanneme hala anne diyo

bence kafaya takılacak bişi değil
çünkü ortada kıskanılacak bi unsur yok

Bak canım eger aılenle esın arasında bır sorun varda esın öyle hıtap edıyorsa normal...
Şayet bır sıkıntı yokta kendı içinden öyle gelıp hıtap edıyorsa o baska...
Durup dururken eskı esının aılesıne anne baba deyıpte senın aılene hanım bey demez dıye düşünüyorum canımcım...

sizin annenize ve babanıza hanım ve bey dşye hatap ederken diğer aileye öyle dese bile mi .

Arkadasim kimse müneccin degil bu forumda...bastan yaz herseyi dogru düzgünki ona göre cevap verelim....:1hug:

Ilk yorumuna göre kesinlikle rahatsiz olmazdim....ama bu durumda tabikide olurdum....ama yine onlara Anne ve Baba dedigi icin degil benim aileme neden Hanim ve Bey diye hitap ettigi icin.:hulya:

Son düzenleme:
etmezdi.. ne yani kopruyu gecene kadar mi anne baba diyecek sanki..
kiziniz oldu hadi baybay der gbi.. bence demese ayip eder..
neticede baglar eskisi gibi olmaz ama onlar da anne baba ve bu adami gordklerinde kizlari akillarina geliyo..

Ben olsam tepki vermezdim. Tabii tercih meselesi ama bu durum huzurunuzu kaçırmamalı.
Onlar zaten evlatlarını kaybetmişler, damatları da yıllarca sevilmiş ve onları ana baba gibi benimsemiş.
Şimdi birdenbire bey, hanım deme konumuna geçmesi doğru olmaz bence.
Sizinkilerle samimiyeti fazla yoktur belki. Resmi olması onları sevmiyor anlamına gelmez.
Saygısını esirgemiyorsa takmamak gerekir.:kahve:

bende eşimin ikinci eşiyim fakat yazdığınızı okudum '' sizin anne babanıza bey veya hanım derse bile değişmezmi '' yazmışsınız. eğer benim ailemede anne,baba olarak hitap ederse beni rahatsız etmez. ama aileme bey hanım demesi tabiiki rahatsız eder ve bunada müsade etmemeye çalışırdım.eğer her iki tarafada aynı sevgi ve saygıyla yaklaşıyorsa herhangi bir sorun teşkil etmez , ne kadarda olsa eşimin vefat eden kişin ailesi ile bir mazisi var diye düşünür saygı duyardım

rahatsız etmezdi...ama ikinci söylediğinden sonra durup düşünme gereği hissettim senin açından..acaba hızlı bir şekilde mi evlendiniz hani henüz kaynaşamadı da ısınma turlarımı?

farklı düşünen biri olacakmı merak içerisindeyim. bu konuda tartıştığımız da birde 'sana ne oluyor' demesi yokmu iyice gerildim. çok ilginç geliyor bana . ben de mi bir sorun var yoksa diye düşünüp duruyordum o yüzden burada konu açmak istedim. sizlerinde fikirlerini öğrenmek istedim.

Eşin çok haklı. Ben asla ve asla rahatsız olmadığım gibi eşimin rahmetli olan eşinin ailesine karşı göstermiş olduğu bu tavır hoşuma bile giderdi.
Demek ki o kadar iyi insanlarmış ki ve demek ki eşim o kadar hatır kıymet bilen biriymiş ki hala onları anne baba olarak görüyor diye düşünürdüm.
Açıkcası benim eşim rahmetli olsa yada ayrılsak ben annesine gene anne derim.
Hemen editledim mesajımı, sizin annenize ve babanıza siz diye hitap etmesi ilkine anne baba demesiyle bağlantılı olmadığından bu konuyu ayrı değerlendirmeniz lazım bence.
Düşünün ki bir adam var ölen eşinin ailesine hala anne baba derken şimdiki eşinin ailesine neden hanım bey diye hitap etsin. Bence ailenizle eşiniz arasındaki ilişkiyi bir gözden geçirin. Anlaşılan o ki arada bir iletişimsizlik var veya sizin farkında olmadığınız bir sorun veya ne bileyim eşiniz ailenizi sevmiyor da sadece sizin hatırınıza konuşuyor gibime geldi.
Bunu eşinize sordunuz mu?

Son düzenleme:
Back
X