• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız?

ecrin260

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
6
0
36
Burdur
merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır süren evliliğe giden bir ilişkim var. sevgilim sürekli olarak hadi evlenelim artık bişilere adım atmaya yavaş yavaş başlayalım diye beni sıkıştırıyor .fakat şöyle bir durum var ve ben bu sebepden yanaşmak istemiyorum.sevgilim benim babam tarafından uzakdan akrabamız sayılır az çok aile yapısı durumları falan biliyoruz.babam ailenin bizim ailemize yakışmayacağı ve anlaşamıyacağımız düşüncesi ile istemiyor. çocuk kendisini şehirde yetiştirmiş aradığım kişilikde birisi diyebilirim fakat ailesinde köy kültürü var ve bu konuda çatışma yaşayacağımıza bende eminim.yani aileler arası böyle bir sorun yaşamakdan çok korkuorum bu 1.si. 2.si sevgilim 36 lı yaşlarında 10 yıldır devlet dairesinde çalışıyor bu yaşına kadarda ailesinin durumu olmadığı için onlara bakmış kardeşlerini evlendirmiş kendisine hiçbişi yapmamış.birgün gene evlilik muhabbeti yaparken konuyu açtım bende düğün için hazırrlığının olup olmadığını sordum oda hiç olmadığını söyledi.böyle bişiyi bekliyodum ama genede şok oldum insan hiçmi bir birikim yapmaz.sevgilimin eli çok açık birde ailesi özellikle annesi bunu sömürmüş oğlum sende birkenara biraz koy dememiş.buluştuğumuz zamanlarda zırt bırt annesinden kardeşlerinden telelefonlar geliyor ve sürekli bundan bişiler istiyorlar.yok şu bitti yok bu bitti gelirken getiriver beni almaya geiver falan.çok sinir oluyorum bu duruma bunu eşşek gibi kullanıyorlar anlıyacağınız.bu durumdanda çok rahatsız olmaya başladım.bende 30 yaşındayım karşıma pek çok kişi çıktı bu yaşıma kadar ama hiçkimseyi beğenmedim buda pek yakışıklı değil ama huyları karakteri olgun olması ve bana yaklaşımı çok hoşuma gidiyor ve seviyorumda..bazen bilinçli olarak tersiliyorum denemek amaçlı inanın hiç tavır yapmıyor yani bir insan bu kadar iyi olamaz diyorum .birde benim ailemin durumu allaha şükür çok iyi bu çocuk benim maddiyatımdanmı yararlanmak mı istiyor aklımada binbir tilki dolaşmıyor değil.geçenlerde ağzımı yokladı sizin öbür ev duruyomu sattınızmı die o sözünden şüphelendim zaten.arkadaşlar ya siz olsanız böyle bir ilişkiyi evliliğe götürümüydünüz inanın ne yapacağımıda bilemiyorum.evlensek para yok, onun evi yok,neyle evlences babasına kredi çektircekmiş babasının alduğı zaten emekli maaşı başka gelirleride yok.zaten bunun geliri ile şuan geçiniyorlar evlendiği zaman ailesine sanıırım gene bu bakıcak.bununda aldığı maaş belli borca girse evlendikden sonra ne yapıcaz.bende çalışmıyorum ailem destekler ama hangi zaman ve nereye kadar ?siz olsanız ne yaprdınız .bana akıl verirmisiniz kafam çok karışık:44:

Ben olsam acelemiz yok,biraz para biriktirelim öyle evleniriz derdim.
Yalnız ailesi ileride sorun olabilir.Sanırım damat adayı ailenin büyük oğlu.Bu yapıdaki aileler oğullarından çok şey beklerler.Evlendi diye ellerini üzerinden çekmezler.Üzgünüm ama her zaman ailesinin sorumluluğu onda olacak.
Özel değilse,sen neden çalışmıyorsun ?

bende bekle derim zaten cok sevsen aşık olsan bunları yazmazsın
gözü kör hemen evlencem dersin ...
bile bile lades denmez bence bana sorarsan bu kişi senın boşlugunu dolduruyo
aşık deilsin evlenırsende pek hayırlı olmaz gibi
yinede sen bilirsin iyi düşün ...

bence de senin anlattıklarından o kişiye karşı evlenecek kadar büyük bir sevgin olmadığı kanısına vardım. evlilik bir bulaşınca içinden çok zor çıkılan bir kurum. bence öyle çok sevmeden yada aklında şüphelerle girme bu yola. hakkında hayırlısı olsun......:71:

akrabalik var onu gec baban sicak bakmiyor anlasamazsiniz diyor öte yandan sen herseyi ciplak gözle görüp babanin dedikleri bir nevi cikiyor hersey bosuna degil yani kafanda olusan soruisaretleri diyorum :) sonuc itibariyle acele etme

bende çok muallakda kaldım .aslında şartlar itibariyle banada olmaz gibi geliyor.inanın çocuk çok üsütme düşüyor .bazen ayrılsam bundan diyorum birkaçkere de ayrılık denemem oldu denedim ama beni bırakmıyor .babam ilk zamanlar görüştüğümüzü biliyordu şimdi görüşmelermizden de haberi yok.ayrılsam bu beni gene bırakmaz.bundanda çook eminim.ona ben aşık değilim ama sevgim var bu sevgide bana karşı olan hassasiyetindne oluşan bişimi sürekli kendimi yoklamıyor değilim.karakter olarak mantığıma uyuyor ama şartlar vahim:( onu kırmadan ayrılmak için pek çok şey yaptım ama olmadı.nasıl kendimden uzaklaştırabilirimki?

Ben olsam acelemiz yok,biraz para biriktirelim öyle evleniriz derdim.
Yalnız ailesi ileride sorun olabilir.Sanırım damat adayı ailenin büyük oğlu.Bu yapıdaki aileler oğullarından çok şey beklerler.Evlendi diye ellerini üzerinden çekmezler.Üzgünüm ama her zaman ailesinin sorumluluğu onda olacak.
Özel değilse,sen neden çalışmıyorsun ?

canım ben bir dönem çalıştım ama iş stresine dayanamıyorum çok hassas bir yapım var taşıyamadım anlıcan.ve aileminde maddi durumu iyi o açıdan ihtiyaç duymadım çalışmaya...

Canım bence sen bu adamı sevmiyorsun acele etme diyorum. Sonuçta 30 yaş geç kalınmış bir yaş değil. Gerçekten sevebileceği biri mutlaka çıkar ve o zaman ben bu adamı seviyorum dersin böyle bir sorunu olsa bile gözüne gözükmezdi.

Canım bence sen bu adamı sevmiyorsun acele etme diyorum. Sonuçta 30 yaş geç kalınmış bir yaş değil. Gerçekten sevebileceği biri mutlaka çıkar ve o zaman ben bu adamı seviyorum dersin böyle bir sorunu olsa bile gözüne gözükmezdi.

bende çok mantıkçı birisiyim sevsemde mantık illaki beni zorluyo hayatımın hiçbir aşamasında duygularımla hareket etmedim hep mantık hep mantık ama bu evlilik söz konusu olunca tıkandım kaldım...

birkere eşşek gibi bunu kullanıyor demen yanlış. kendin demişsin babasının sadece emekli maaşı var diye. heralde elinden geldiği kadar oda ailesine yardım etcek bu davranışı için onla gurur duymalısın. bende aldığım maaştan anneme veririm. kardeşimde aynı şekilde. bu şekilde geçiniriz. 23 yaşındayım ve çeyizlik hiçbirşeyim yok bende bir birikim yapmadım çünkü ancak yetiştirdik geçindik. bunun dışanda sölediğin sebepler evlenme açısında senin için sorun olabilir. babanın istemiyor olması. seninde çok sevdiğin ve çok istekli olduğunu düşünmüyorum. eğer öyle olsaydı zaten bende bir işe girer çalışır geçinip gideriz gibi çareler üretirdin. bence biraz zaman ver kendine ne istediğini tam olarak anlayıp öyle kararını ver.

bende çok mantıkçı birisiyim sevsemde mantık illaki beni zorluyo hayatımın hiçbir aşamasında duygularımla hareket etmedim hep mantık hep mantık ama bu evlilik söz konusu olunca tıkandım kaldım...

Mantıkla hareket ettiğini düşünsek bile bence doğru karar vermiyorsun. Mantık evliliklerinde karşı tarafın maddi ve kariyer durumu önemlidir. Bu adamın işi olabilir ama sonuçta sıradan bir devlet memuru değil mi aldığı maaş belli ben normal bir devlet memuruyum 1350 maaş alıyorum senin sevgilinin iş pozisyonu ne bilmiyorum. Evi bile yok bunun bugüne kadar ailesi için çalışmış artı sevdiğine de inanmıyorum iyi huylu olup olmadığını evlendikten sonra daha net anlarsın bunun neresinde mantık arıyorsun?

Son düzenleme:
birkere eşşek gibi bunu kullanıyor demen yanlış. kendin demişsin babasının sadece emekli maaşı var diye. heralde elinden geldiği kadar oda ailesine yardım etcek bu davranışı için onla gurur duymalısın. bende aldığım maaştan anneme veririm. kardeşimde aynı şekilde. bu şekilde geçiniriz. 23 yaşındayım ve çeyizlik hiçbirşeyim yok bende bir birikim yapmadım çünkü ancak yetiştirdik geçindik. bunun dışanda sölediğin sebepler evlenme açısında senin için sorun olabilir. babanın istemiyor olması. seninde çok sevdiğin ve çok istekli olduğunu düşünmüyorum. eğer öyle olsaydı zaten bende bir işe girer çalışır geçinip gideriz gibi çareler üretirdin. bence biraz zaman ver kendine ne istediğini tam olarak anlayıp öyle kararını ver.

canım geçmişde yardım etmiş olabilir ama artık herkez yuvasını kurmuş fakat hala bunun üzerinden geçiniyorlar.geçen kardeşinin birisi kendi evine bişi yaptırmış .yapan ustaya gitti parasını bu cebinden verdi.yani bunlardaki durum biraz zaruriyet dışı alışmışlar anlıcan bi nevi baba gibi bişi olmuş bu..

bence korkmakta haklısın. evlenince böyle devam edip etmeyeceğini açık açık sor ona. şartlarını söyle.. isterse maddiyatçı desin. bi maaşla 2 niz ancak geçinirsiniz. kardeşlerine yedirmeye devam ederse evlilikte çoook kavga edersiniz. hem 36 yaşına kadar kendini düşünmemmeside kötü. madem evlenmek istiyo,, bu yaşına kadar ev, araba bişey alması ve düğün parasını biriktirmesi lazımdı. düğünü olunca kardeşleri yardım edecek mi bu kişiye? bence hayır.. çünkü hala ondan yardım görüyolar. alışmışlardır. evlenmekten söz açınca şartlarını söyle. ona zor gelecekse uzaklaşşş
Allah hakkında hayırlısını versin

Back
X