• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydiniz?

Kotu bisey oldugu belli bnde bilmiyorum. Dalga geciyo herlde ya tabikide esim calisiyomss kucuklgmden.beri calisiyodum diyo fakat kaynanam yok sayiyor oturdugumz ev gorumcelerim sayesinde alnmsda yok her sene kira verickmsz sira sira gorumcelerime... tasinmak istedgmizi soyluyoruz bu evi satamazsnz bn.olmeden.diyo..... bilmiyorumki napcamm oduyim diyorum.ama hep inat eder herseyde.nede olsa yapacaklar diyecekkk...Evide sahiplenmeme pek.musaade etmiyo.gbi ev.bizimse tasinma.ozgurlugmuzun.olcagni.dusunuyorum
Ev kimin adina

Ama bileziller mehir hakki esimden bna .esim bile istemeye kiyamazken bn bile takmaya kiyamamisken gelecegme yatirim icin sakladigim,, ablacim bide hamileyim lazim ve bz tutamiyorum yeni.evlilik hersey heves ediyoruzzz.
Ay canım ya hamilemiydin :anneadayı: bu işimelin çözer o zmn ağırlığını koysun annesiyle çözsün bu işi seni bol yere üzmesin bebeğini düşünecek yerde kafana taktıklarına bak..bir de senin rızan olmadan senden alamazlar diğer tarafta hesabı zor onlara öyle de

Ay canım ya hamilemiydin :anneadayı: bu işimelin çözer o zmn ağırlığını koysun annesiyle çözsün bu işi seni bol yere üzmesin bebeğini düşünecek yerde kafana taktıklarına bak..bir de senin rızan olmadan senden alamazlar diğer tarafta hesabı zor onlara öyle de
Yok ablacim Esim anlayisli cok sukur .. o pek gelmiyo ustume fakat annesine veremem demiyo niye demiyosun dedigimdede bna Annesinin cenesini cekemezmis.. Kayinvalidem herkese borcum var diyo 8.000 aslinda borc 16.000 misde yarisini bize verms. ben kayinvalidemin.kiz kardesi ile konstm sakın bileziklerini verme onda para var koye ev yaptrcak diyor.. e kayinvalidem.evine koltuk takimi falan.almak.istiyor evi yenilemek istiyor demekki varrr. birde bileziklerini.baskasina verms yardm amacli soruyorum size oglunun yardma ihtiyaci varken.neden baskasi???

Yok ablacim Esim anlayisli cok sukur .. o pek gelmiyo ustume fakat annesine veremem demiyo niye demiyosun dedigimdede bna Annesinin cenesini cekemezmis.. Kayinvalidem herkese borcum var diyo 8.000 aslinda borc 16.000 misde yarisini bize verms. ben kayinvalidemin.kiz kardesi ile konstm sakın bileziklerini verme onda para var koye ev yaptrcak diyor.. e kayinvalidem.evine koltuk takimi falan.almak.istiyor evi yenilemek istiyor demekki varrr. birde bileziklerini.baskasina verms yardm amacli soruyorum size oglunun yardma ihtiyaci varken.neden baskasi???
Kayınvalideni hiç iyi niyetli bulmadım yazık..Allah size muhtaç etsin o zmn görürüm onu diyeceğim de yok aman muhtaç etmesin sizden uzak olsun

Kayınvalideni hiç iyi niyetli bulmadım yazık..Allah size muhtaç etsin o zmn görürüm onu diyeceğim de yok aman muhtaç etmesin sizden uzak olsun
Allah kimseyi kendinden.baska kimseye muhtac etmesin.. Ama uzucu bi durum.. Herseyin hayrlisi bebegimede kendi adini verdirmek istyor ama kabul etmiyecegm asla.. Koyabilirdim sicak bakiyordum esim evin tek.oglu fakat o kaybetti...

11 tane ceyrek altın verıp ısın ıcınden cıkmayımı dusundunuz ?
bende bunu anladım

Pek bişey anlamadım ama mevzu belli ki altın.
Evlenme yaşına gelmiş, evlenmeyi becerebilecek yetislinlikte iki insan mümkünse düğün dernek masrafının altından da kendi kalksın. Yoksa kaynanam altınımı aldı, gorumcem evime göz dikti, kayinbabam esyama karıştı diye diye kendinizi yer bitirirsiniz.
Şu durumda yapacak bisey yok. Zamanında kendi borcunuzu kendiniz üstlenecektiniz.. Şimdi kayinvalidenin her şeye hakkı var.

Pek bişey anlamadım ama mevzu belli ki altın.
Evlenme yaşına gelmiş, evlenmeyi becerebilecek yetislinlikte iki insan mümkünse düğün dernek masrafının altından da kendi kalksın. Yoksa kaynanam altınımı aldı, gorumcem evime göz dikti, kayinbabam esyama karıştı diye diye kendinizi yer bitirirsiniz.
Şu durumda yapacak bisey yok. Zamanında kendi borcunuzu kendiniz üstlenecektiniz.. Şimdi kayinvalidenin her şeye hakkı var.
pek bisey anlamadiginz belli zaten. takilari elimzden aldi bn.odeyecegim diye anladnzmi el avuc sifir bize borc yukledi.. evi bile sahiplenmemize izin vermiyor gorumceleriminmiss. Esimin hc bsyde hakki yokkk oldugunu ileri suruyor bu cok yanls bnm.esim kucuklugunden beri calisip maasini oldugu gbi annesine veriyorms ve annesi hice sayiyor. bilezikleri takip alanlardan degilim dedi bilezikleri istiyor kenara sikistrdi bizi ve bn hamileyim paraya ihtiyacmz var Anladnzmi?

Takıları verme işine hiç girmeseydiniz keşke kendi yağınızda kavrulurdunuz belki.

Yaptığını hiç doğru bulmadım. Para vermek zorunda değil ama başında yapmış hatayı böyle bir anlaşma yapmayacaktı sizinle yaptıysa da sonradan lafından dönmeyecekti. Çünkü insan samimiyetinden ciddi şüphe duyuyor..

Takılar toplam kaç lira ediyor borç ne kadardı vs hesaplayın ve gariplik varsa açıklamasını isteyin.

Ayrıca evi sahiplenmemize izin vermiyor demişsin. Aileler ev mülk konularında her çocuğuna eşit dağıtım yapmalı. Kız erkek asla ayrılmamalı.

eşinizle iletişiminizi koruyun, maddi konular yüzünden canınızı sıkmayın. yerinizde olsam bunu yaparım

Ayrıca evi sahiplenmemize izin vermiyor demişsin. Aileler ev mülk konularında her çocuğuna eşit dağıtım yapmalı. Kız erkek asla ayrılmamalı.
Tamam iste bnm.esime ayrmclk bu... hepsi calismis fakat esimin calsmasini goz ardi ediyor. Oturduklari ev bi.gorumcemin.. bitane kirada var diger gorumcemin. oturdugumz evide gorumcemlerinmsss.

Tamam iste bnm.esime ayrmclk bu... hepsi calismis fakat esimin calsmasini goz ardi ediyor. Oturduklari ev bi.gorumcemin.. bitane kirada var diger gorumcemin. oturdugumz evide gorumcemlerinmsss.

Görümcenizin direkt cebinden para çıkıp da alınmadıysa ev, eşiniz hakkınızı yedirmesin konuşsun ailesiyle bizi neden kayırıyorsunuz diye.

Ev eşyalarını sonuçta birlikte aldınız,hepsinin faturası vardır,toplam ne kadar harcadığınızı bilirsiniz.Kayınvalidenize verdiğiniz parayıda bilirsiniz,fazlasını mı istiyor sizden ?Fazlasını istiyorsa haklısınız bunu eşinizle konuşabilirsiniz.Ama takılarınız karşılamıyorsa ödemeniz gerekmez mi ?

Back
X