Siz olsaydnz emzirir miydiniz?

ttthxuxlya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2008
358
2
96
43
Ankara
arkadaşlar benim bi görümcem var benden 10 yaş büyük...aramız pek iyi değildir yani kavga falan yok ama benim hakkımda ufak tefek şeyler konuşmuş duydum ama pek önemsemedim... ama sevmem kendisini ...
.bir gece telefon geldi görümcem hastalanmış acil hastaneye gidecekmiş eşim hemen gitti...bende 1.5 ay önce doğum yapmıştım..görümcemde 20 gün önce doğum yapmıştı...bi baktım eşim kucağında çocukla geldi ablasının bebeği ...
buna dedi sabaha kadar bakarmısın??ablam hastanede kalp spazmı geçirdi...dedi
hayır diyemedim sabaha kadar baktım emzirmek zorunda kaldım altını değiştirdim...sevmediğim birinin çocuğuna bakmak hatta emzirmek hiç hoşuma gitmedi ama eşimin hatırına yaptım. daha sonra bi teşekkür bile duymadım görümcemden...
ama pişmanım keşke bakmasaydım diyorum kendi kendime

Son düzenleme:
Bence sız onu allah rızası ıcın yapmıssınız!Annesını sevmıyo olabılırsınız ama ıyıkı sırf bu yuzden o cocuga bakmamazlık etmemıssınız.Bence hareketınız bı tebrık hakedıyo arkadasım.Her ne kadar annesı bı tesekkur bıle etmedıyse de o bebekcıgı caresız bırakmadıgınızdan dolayı ben tesekkur edıyorum.Emınım daha da cok tesekkur edenınız olacakdır.

Lutfen bu durumdan pısmanlık duymayın...

canım niye öyle diyosun sen masum ve aç bi bebişi doyurmuşsun.annesi ne derse desin.onun bi günahı yokki.ben de bi görümceyim ve abimin eşi çok istedi süt kardeş yapmayı yaptık da.sonra bi gün ben çok hastaladım ve sütümü veremedim bizim gelin doyurdu yavrumu.bir kere de o sıkıştı böyle ben doyurmuştum yeğenimi.aradan yıllar geçti ve şu an biz de küsüz ama gene olsa gene yaparım annesi beni ırgalamaz ben bebişe bakarım canım.sen büyük bi sevap işlemişsin kalbini bozma tamam mı canım

Canım pişman olacak ne var.. O bir bebek daha gözlerini dünyaya yeni açmış bir masum.. görümceni sevmiyor olabilirsin. Bak süt annesi olmuşsun o henüz çok minik ve muhtaç.... :ecrin_bebek:Benim düşmanımın çocuçuğu olsa bile emzirirdim . En doğrusunu yapmışsın annesin sen aksini düşünemiyorum yani emzirmemeni... Canım sağlıkla büyüt çocuğunu allah analı babalı büyütsün:emir_bebek:

o kadar buyuk bır sevap ıslemıssınkı Allah bunu bılıyor...sakın pısman olma buyukluk yapmıssın ne olursa olsun artık kımse ınkar edemez sen onun sut annesı olmussun.. aferın sana bende aynısını yapardım

Canim iyilikler her zaman karsiliksiz yapilmali cunku bazen insanliktan nasip almamis insanlar birak karsiligini vermeyi bir tesekkuru bile cok gorurler o zaman hem uzulur hemde yaptigin iyiligi helal etmicek duruma gelirsinki o zaman yapmanin bir anlami kalmiyo.

Sen insanligina yakisir birsey yapmissin sonucta ortada gunahsiz bir sabi var bosver Allaha havale et kul gormezse Allah gorur..

canım asla pişman olacak birşey yokki bunda bebeğin ne suçu var ki boşver en iyisini yapmışsın görümceni sevmeyebilirsin ama o minik melekle gece boyu ilgilenerek sen insanlığın kralını yapmışsın
boşver iyiliğin değerini bilmeyenler utansın canım

şşşşttttttt.....canım benim sakın kötü düşünme sakın. sen Allahın yanında ne büyük hayır ettin biliyomusun. at denize balık bilmesse Halık bilir. sakın canım benin Allah sütünü bol eylesin.içini ferah tut.

esinin hatiri icin degilde keske allah rizasi icin yapsaydin...
insallah allah katinda hayira gecmistir
ama sen pismanlik duydugun sürece allah katinda hayira gecermi bilmiyorum.
Allah sana büyük bir sevap isleyebilmek icin sebep sunmus hemde senin hic zorlanmicak bir sekilde...
mutlu ol allah tesekkür et. Keseke emzirmeseydim cok pisamanim gibi kelimeler söyleyerek cahilik yapma derim...

Bende kizlara katiliyorum canim, bende olsam aynisini yapardim, hatta düsmanimin bebegi bile olsa o an gözüm görmezdi...:delphin:

O sübyanin ne sucu varki o daha günahsiz bir melek ve bakima muhtac vallaha esinde sende cok büyük sevaba girdiniz....a.s

Görümcen bilsin bilmesin sen rabbimizin yaninda kazandina.s

Pismanlik duyma hayatim ben olsam bunu allah rizasi icin yapardim yine yapardim..:kahve:

o bi bebek onun ne günahı var senin yavrun gibi oda bi melek çok iyi yapmışsın bakmakla. teşekkür etmemişse allah bilsin yeter
Peki sen ona geçirdiği kalp spazmından dolayı geçmiş olsun dedinmi

Son düzenleme:
o teşekkür etsin yada etmesin küçücük bir melek çaresiz bakmakla iyi etmişsiniz sevmediğiniz birinin neden çocugunuda sevmezsiniz çocugun suçu ne bakmışsınızda bir sürüde laf etmişsiniz hiç işe yaramamıiş kadın kalp spazmı geçirmiş olaya bu yönden bakın insani bişey yaptıgınız sonuçta

Allah Allah o cocugun ne gunahi var simdi ?
minnacik caresiz bir bebek, ac yavrucak annesi hasta sevmezsen bile ne guzel bak dogurmussun bebegi, bakmissin Allah razi olsun ne guzel bir sevap islemissin vallaha tebrik ediyorum seni
hic de pisman olma, sevmezsen bile o bebegin sevabini aldin sen yavrucagin ne sucu gunahi var ki,
minnacik el kadar muhtac bi bebek, ben olsam hem bakardim hem verirdim mememi, bi hafta daha bak deseler gene bakarim vallaha sevabi icin degil yazik ac bi bebek doysun yavrucak yesin
sen al sevabini iste ne guzel
helal olsun ...
Gorumcenin ayibi da kendini kalsin Allah buyuk elbet isi dusebilir gene

pişman olmayın, sonuçta masum bir bebek. annesini sevmeyebilirsiniz ama çocuklara önyargılı olmayın.
bazı insan nezaketsiz olduğundan teşekkür etmeyi bilmez. bazısı da önemsemez.

görümcenizin de belki sağlık sorunundan o an teşekkür etmek aklına gelmemiştir. çok büyük bir sorun da yaşamamışsınız heralde, üstüne düşmeyin bence.

siz çok güzel bir davranışta bulunmuşsunuz. pişman oldum diyerek gölge düşürmeyin.
Allah korusun ama bir gün siz de bebeğinizden bir süreliğine ayrı kalmak zorunda kalırsanız, görümceniz size yardımcı olacaktır.

anneye duyulan kin babaya duyulan nefret insanlar maalesef çok yakından tanıdığı bu duyguları doğru insanlara yöneltmekte biraz zorlanıyorlar......bizler kime kızgınsak öfkemizi mümkünse ona saklayalım küçücük masum bir bebeğin size ne zararı olabilir ki size ihtiyacı olmasından başka......anası danası ne yaprsa yapsın sizin iyiliğiniz size ...evladınız var bu iyilik birgün merak etmeyin size döner.....en iyisini yapmışsınız tereddüt bile etmeyin...sevgiyle kalın.....

Back
X