• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz...Sen...

cokzorbirsecim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2015
2.799
6.257
158
Arkadaslar merak ediyorum. Mesela "siz"diye hitap ettiğiniz birileri size"sen" diye hitap ediyorsa ve aranızda yaş iş vb. Farklar yoksa siz ne düşünürsünüz bu durumda.

Yani sen diyecek bir yakınlık görmemişsiniz ve siz diyorsunuz. Ama o sen diye hitap ediyor. Tavriniz ne olur?

Bir kaç defa daha "siz" diye hitap ederim.
Yok anlamıyorsa senli benli konuşmalardan hoşlanmadığımı ifade ederim.

İş/ünvan,yaş gibi farklar yoksa; benim sen diye hitap ettiğim kişiler bana siz diyince üzülüyorum,benden çekinen kişiler oluyor genelde ama tam tersi durumu hiç yaşamadım. Sanırım rahatsız olmazdım, ben de sen diye hitap etmeye başlardım egoist değilimdir.Tam olarak sorun nedir, kim bu kişi?

Son düzenleme:
benim iş yerimdede aynı sorun var herkez bna ismimle hitap ediyor bende onlara .... abla ... abi dyorum :)))))) ama bu beni hiç rahatsız etmiyor. aksine sizli beyli hanımlı konuşmalar bnei çok gerer :))

Arkadaslar merak ediyorum. Mesela "siz"diye hitap ettiğiniz birileri size"sen" diye hitap ediyorsa ve aranızda yaş iş vb. Farklar yoksa siz ne düşünürsünüz bu durumda.

Yani sen diyecek bir yakınlık görmemişsiniz ve siz diyorsunuz. Ama o sen diye hitap ediyor. Tavriniz ne olur?

O sizi kendine daha çok yakın görmüştür
Siz ise aksine işte daha mesafeli ilerliyorsunuz.

Siz diye israrci olurum bastirarak solerim gerekirse ve rahatsiz ederse uyaririm

Resmiyetten siz li hitap etmekten hoşlanmıyordur ne var ki bunda. Siz kendiniz öyle hitap edebilirsiniz ama yaş farkı unvan farkı yoksa niye siz desin ki? ha abartı bir samimiyet içerisindeyse uyarırsınız o zaman ama sen sizle falan alakası yok sen demekle kimse haddini aşmıyor bence.

Şimdi şöyle Hanımlar. ..aynı yerde oturuluyor gitme gelme vb. Yok.bayan bu kişi. Arasıra karşılaşma sırasında senli benli hitaplar oluyor. Yani bir arkadaşlık vb söz konusu değil.

Eğer sen demesinden rahatsız oluyorsam. Açıkca hoşlanmadığımı söylerım..

Yaa noluca, kadıncağız öyle konuşuyordur. Bence sizli bizli konuşmalar işyerinde önem kazanır. Bazı insanlar samimi konuşmayı sever.
Yok illaki ben senli benli konuşma istemiyorum derseniz söylersiniz olur biter. Böyle eften püften şeyleride sorun etmeyin artık.

Belki siz diye hitab ettiginiz kisinin kendi şahsı oldugunu anlamamistir. Yani siz derken cogul kullaniyosunuz ailesini kast ediyosunuz sanmistir belki de.
Saglik olsun.
Allah baska dert vermesin.

sen rahatsız mı oldun ki soruyorsun. olmadıysan niye sordun. olduysan niye bize soruyon.. kafamda deli sorular :D

ben "saksı değilim hanımefendi hazretleri" diye hitap etmelerini tercih ederim her zaman :D

ortam çok mu resmi?
niye ünvan farkı yaş farkı olmayan biri bana siz desin ki?
niye sen dedi diye ben rahatsız olayım?

BEN SİZ DİYE HİTAP EDERİM GENELDE BU BANA GÖRE SİZE MESAFELİYİM ANLAMINA GELİR AMA BANA SEN DİYORSA TAKILMAM AĞIZ ALIŞKANLIĞI DERİM

Bende yasadim bi kac defa ayni durumu ,siz demeye devam ettim karsi tarafta siz demeye basladi ;)

Back
X