• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce abartıyor muyum

Zaten haber vermemesi uzmus,konu sahibi bunu belirtmis

haber vermemesine kızmış ama haberli gitseydi yine kızacaktı gibi geliyor bana. ikisi bir arada olunca cocugun kolaya kacıp garanti gordugu iliskiyi 2.plana alması normal.
"uzulurdum ama yine de desteklerdim, bunu bana neden anlatmaya cekindi" diyemiyor... dolayısıyla bu kadar sorunsuz tarif ettigi iliskide baska temel sorunlar oldugunu düşündürdü bana.

Aynen sizin dediğiniz gibi dedim telde daha yumusatırdın öylesine girdim diyebilirdin haberim olur enazından dedim evet kıskanclık yapardım erasmus cok kariyer eğitim odaklı değil güven ayrı bişey ama ortamdan illaki huzursuz olcam :(

huzursuzlugun kıskanclıgın cok normal, kim yaşamaz ki? gitmezsen kuserim dedigim halde gozlerim dolmustu benim.
fakat erasmus yabancıdil ve baska bir ulkede kendi ayakları uzerinde durmaya calısma konusunda o kadar etkili oluyor ki.
zaten amaç bu, akademik kariyer yapmak degil, degisim programı.
ama isterse bunu ileride akademik hayatının bir parcası da yapabilir...

sen bunu yaptın/yapıyorsun demiyorum ama aklında bulunsun, baskıyla iliskiyi bitirmekle tehdit etmeyle duygu sömürüsü ile "korku"dan kımıldayamayan adam gün gelir tüm korkularını yitirdiginde her seyi yapar... cunku o zamana kadar onu birliktelikte tutan yanlıs yapmamasını saglayan sey saygısından ziyade korkularıdır...

haber vermemesine kızmış ama haberli gitseydi yine kızacaktı gibi geliyor bana. ikisi bir arada olunca cocugun kolaya kacıp garanti gordugu iliskiyi 2.plana alması normal.
"uzulurdum ama yine de desteklerdim, bunu bana neden anlatmaya cekindi" diyemiyor... dolayısıyla bu kadar sorunsuz tarif ettigi iliskide baska temel sorunlar oldugunu düşündürdü bana.

Kismen katiliyorum.Ama o burada sinavla ugrasirken sevgilisinin baska bir ulkede 4 ay gecirecek olmasi,ustelik kendisinden habersiz,ona dokunuyor olabilir.Girecegi farkli ortam,onda biraz makul karsilanabilecek kiskanclik yaratmis da olabilir.Bu cok normal

Kalp bir kere kirilinca bir daha tamir etmek zor degil mi? Yuzyuze gorusmeyin,duygu somurusu yapacak.Guya sizle konusup kendi yaptigi hatayi vicdanen duzeltecek.Ayni seyi siz yapsaniz gorun o sakin adamin yerine kim gelmis.Feminist damarim kabardi yine vallahi.Bir sure iletisimi kesin dedigim gibi.Sinava odaklanin.Uzun sure iliskinizin olmasi her seye goz yumacaginiz anlamina gelmez.

Ona suan umursamıyor gözüksemde ders calışamayan kendini yiyen benm burda

kim olsa aynı tepkiyi verirdi sonuçta 6 yıllık bir ilişki var.sana söylemeliydi haberin olsa tamam ama iş bitince sana ben gidiyorum diyor.önceden söyleseydi sende kendini buna göre hazırlardın.bir ilişkide şeffaf olmalı bence iki kişi ve birbirinden bir şey saklamamalı.dürüst olmazsa bir insan ilerde daha büyük sıkıntılara sebep olur bence.bunu konuşmalısın yüzyüze neden söylemedin diye?

Yuzyuze konustuğumuzda nedenleri onu gitmemeye ikna etmem ve tartısma çıkmaması cunku ona göre nerden cıktı demem bile tartışma

6 senelik bir ilişki de olabilecek paylaşımları çok iyi bilirim çünkü 8. yılımıza girdiğimiz bir ilişkimiz var, bence de size söylemesi gerekirdi ben böyle bir karar verdim, ya da böyle bişey yaptım diye, hani uzaktam tartışma olmaması için söylememiş ya, eninde sonunda söyleyecekti zaten bu durumu değiştirmez ki, sadece ertelemiş olur.

Dediğiniz gibi ufak tefek kıskançlıklar olabilir ama bencillik yaptığını düşünmüyorum empati yapın, siz kendinizi onun yerine koyun elinize böyle fırsat geçse elinizin tersiyle iter miydiniz? Nasıl ki siz geleceğiniz için KPSS ile uğraşıyorsanız, o da böyle fırsat geçince değerlendirmek istemiş, olumlu sonuç aldıysa da gitmek istemesi tabii ki normal bence.

Tartışma bnm için önemli değildi fikrin ne senin diye sorması gerekirdi diye düşünüyorum ben ve kazanamasa söylemicekti basıda agrımıcaktı cünkü onunla gidersen nolur nasıl yaparız diye konulara bile girmedim tek sıkıntım haberimin olmaması

Ayrılık lafı olmadı bizde hiç kaybetme korkusu var belki buyuzden tartışmak istemiyor ben bikere ayrılırsam geri dönmüceğimi biliyor onun dısında aklıma sebep gelmior malesef :(

:(çok zor canım.bayanlar hep fedakarlık yapıyoruz tartışma olmasın diye ama sana söylememesi işin garibi.bu düşündürüyor insanı acaba bana buu söyleyecek kadar değer vermiyor mu diye ?insanın içi içini yer bence hiç abartmıyorsun kızmakla:16:

Kismen katiliyorum.Ama o burada sinavla ugrasirken sevgilisinin baska bir ulkede 4 ay gecirecek olmasi,ustelik kendisinden habersiz,ona dokunuyor olabilir.Girecegi farkli ortam,onda biraz makul karsilanabilecek kiskanclik yaratmis da olabilir.Bu cok normal

yahu ben cocuk haklı bosuna kızıyor demiyorum ki.
konu sahibinin yerinde olsam sonuc olumsuz bile olsa sınava girdigine girecegine pisman etmistim adamı.
ilk yorumumda yazdıgım gibi, affetmeyi dusunuyorsa bir daha ondan habersiz bir sey yapmaması gerektigini ve ikinci bir sansı olmadıgını ogrenmeli erkek arkadası.
ben ne hallerdeyim, ben ders calısırken stres yaparken sen orada egleneceksin, reva mı bu bana diye konusmaya baslarsa çocugun içi azıcık sızlasa da benzer bir "kacırılmayacak durum" gordugunde hatasını tekrarlaması muhtemel.

konu sahibinin yerinde olsam sonuc olumsuz bile olsa sınava girdigine girecegine pisman etmistim adamı.
ilk yorumumda yazdıgım gibi, affetmeyi dusunuyorsa bir daha ondan habersiz bir sey yapmaması gerektigini ve ikinci bir sansı olmadıgını ogrenmeli erkek arkadası.
ben ne hallerdeyim, ben ders calısırken stres yaparken sen orada egleneceksin, reva mı bu bana diye konusmaya baslarsa çocugun içi azıcık sızlasa da benzer bir "kacırılmayacak durum" gordugunde hatasını tekrarlaması muhtemel.

Haklisin.Biraz mesafe girsin araya,affedecekse de aynen dedigin gibi.

o kıskançlığı önceden sezip ben uğraşmayım simdi dert anlatmakla birsürü soru sorcak gibilerinden sölemediğini düşünüyorum ve bu beni inanılmaz üzen sonuçta hayatınızda olan bir erkek sen daha fazla burda tek başına kalma okulumun uzamaması için tek yol bu gibi bir nedenle gitmeye kalkıyor ama benim haberim olmuyor bunu aklım almıyor.ayrıca dediğiniz gibi başka bir ortam uzaklık ve benm sınav çalışıyor olmam benim işimi 2 kat zorlaştırcakken birde bu olayı düşünüyorum:50:

:(çok zor canım.bayanlar hep fedakarlık yapıyoruz tartışma olmasın diye ama sana söylememesi işin garibi.bu düşündürüyor insanı acaba bana buu söyleyecek kadar değer vermiyor mu diye ?insanın içi içini yer bence hiç abartmıyorsun kızmakla:16:

canım tartışılması gerekirse tartışılır bu hiç tartışmak istemiyor ismiyle hitap etsem boş bulunup birşey oldu sanıyor ama hiçbişey hakkında fikir sahibi olamıyorum

hatasını kabul ediyor fazlasıyla ama ben atlatamıyorum çok normal gelmiyor şuan konuşmuyorum ama nere kadar konuşmucam ayrıca biraz önce annesi arayıp yarın akşam için yemeğe davet etti ve kabul etmedim normaldede giderim falan ama sanki erkek arkadaşım ailesini araya kattı gibi oldu ben dün bana nasıl söylemedi olayındaydım ama bugün nette erasmusla ilgili araştırmalar yaptığımda snir katsayım fazlasıyla arttı yazılanlara:50: nasıl davranmalıyım o ordayken hiçbir fikrim yok

o kıskançlığı önceden sezip ben uğraşmayım simdi dert anlatmakla birsürü soru sorcak gibilerinden sölemediğini düşünüyorum ve bu beni inanılmaz üzen sonuçta hayatınızda olan bir erkek sen daha fazla burda tek başına kalma okulumun uzamaması için tek yol bu gibi bir nedenle gitmeye kalkıyor ama benim haberim olmuyor bunu aklım almıyor.ayrıca dediğiniz gibi başka bir ortam uzaklık ve benm sınav çalışıyor olmam benim işimi 2 kat zorlaştırcakken birde bu olayı düşünüyorum:50:

Iste biraz ayri kalin,gorusmeyin.Iliskinin gidisati daha saglikli olur biraz etraflica dusunun,o da dusunsun

Son düzenleme:
Iste biraz ayri kalin,gorusmeyin.Iliskinin gidisati daha saglikli olur biraz etraflica dusunun,o da dusunsun

annesiyle dertleştiğinde pişman olmuş sölemediğine 2 3 buluşmamızda bir karın agrısı vardı ama dersleri düşünüyor falan sanmıştım ben çok zorlandı sölerken daha bana demeden niye anlatmadığına pişman olmuş ama sanırım onunla konuşmayarak cezalandırıcam başka bişey gelmiyor aklıma:50:

annesiyle dertleştiğinde pişman olmuş sölemediğine 2 3 buluşmamızda bir karın agrısı vardı ama dersleri düşünüyor falan sanmıştım ben çok zorlandı sölerken daha bana demeden niye anlatmadığına pişman olmuş ama sanırım onunla konuşmayarak cezalandırıcam başka bişey gelmiyor aklıma:50:

Evet bir sure konusmayin

6 yıllık ilişkide böyle önemli bir kararından size hiç bahsetmemiş olması hiç hoş değil. Bu karşı tarafın onayını almak-almamak meselesi değil; saygı meselesi bana göre.
Siz kendinizi onun yerine koyun. Hangi koşul altında ve kime aynı davranışı yapardınız bunu bir düşünün. Eğer mantıklı bir açıklama bulabiliyorsanız oturup tekrar konuşun, muhakkak bir noktada anlaşırsınız. Yok eğer sevdiğinize hiçbir koşulda bunu yapmayacağınıza karar veriyorsanız, bu ilişkinizdeki farklı sorunlara da işaret ediyordur, çok iyi düşünmelisiniz.

hatasını kabul ediyor fazlasıyla ama ben atlatamıyorum çok normal gelmiyor şuan konuşmuyorum ama nere kadar konuşmucam ayrıca biraz önce annesi arayıp yarın akşam için yemeğe davet etti ve kabul etmedim normaldede giderim falan ama sanki erkek arkadaşım ailesini araya kattı gibi oldu ben dün bana nasıl söylemedi olayındaydım ama bugün nette erasmusla ilgili araştırmalar yaptığımda snir katsayım fazlasıyla arttı yazılanlara:50: nasıl davranmalıyım o ordayken hiçbir fikrim yok

acıkcası okulu uzatmamak icin erasmusa gittigini soyleyeni de ilk defa duydum...
fakat yazılarından anladıgım kadarıyla ayrılmayı düşünmüyorsun.
6yıl boyunca birlikte oldugunuz icin farklı birseyler yapmak, birkez olsun kendi hayallerinin pesinden gitmek istemis olabilir.
madem oyle o kadar yıl emeginizi sırf gec söyledi diye bir kenara itecek degilsiniz.
bence yurtdısına giderken aranızda bir sogukluk olsa bile küs olmayın...bir yanlıs yaptıgı zaman zaten ayrıydık vb. cumleler kuramasın.
su an soyledigi her seyin bir bahane oldugunu, uzulseniz de herzaman ona egitiminde ve hayallerinde destek cıkacagınızı vs soyleyin, fakat iliskinin devam etmesini istiyorsa bir daha boyle saklamaması gerektigini ve ona karsı guveninizin sarsıldıgını vs acık acık anlatın.
tabi tum bunlardan once, onun tam olarak hatasını anladıgından emin olmadan da hemen yumusamayın.

erasmus icin yazılanlar evet hos degil ama insanın icinde olduktan sonra... karakteri de oturmamıssa anında ortamını bulunca degisebiliyor. aksine bu durum sizin icin turnusol kagıdı gorevini gorsun. onun sadakatini, ilgisini ve bundan sonra size ne kadar acık olup olmayacagını ölcebileceginiz bir kac ay olarak düsünün.
belki ileride calısacagı is surekli yurtdısı seyahatlerini gerektirecek belki birkac yıllıgına baska bir ulkede calısacak ve askerligini dövizli yapacak... iste tum bunlar oldugunda ola ki hata yapmaya meylederse evli oldugunuzdan tum kopruları yakmanız belki daha zor olabilir... o yuzden erasmusu iliskiniz icin zorlu da olsa bir sınav olarak düşünün...

off içime oturdu resmen kendimi senin yerine koydumda haklısın bende az çok aynı durumda olucam okul bitince yani planlıyorsunuz böyle olacak böyle yapacaz diye ki ayrı kalmanın ne kadar zor olduğunu bilirim.. kavuşmayı evlenmeyi okulu bitirip kavuşmayı düşünüyorsunuz kendinizi hep öyle avutuyorsunuz pat böyle birşey çıkıyor ki habersiz ...inan çok üzüldüm yanlış yapmış şuan kızgınsın kırgınsın ama sakinleşince konuşursunuz herşeyi sakin kafa ile daha iyi sorgularsın herşeyi daha mantıklı bakarsın umarım çözülür ve bira daha böyle bir hata yapmaz onca emek onca çaba verilen ve zor kurulan ciddi bir ilişki var sonuçta ortada...

Son düzenleme:
6 yıllık ilişkide böyle önemli bir kararından size hiç bahsetmemiş olması hiç hoş değil. Bu karşı tarafın onayını almak-almamak meselesi değil; saygı meselesi bana göre.
Siz kendinizi onun yerine koyun. Hangi koşul altında ve kime aynı davranışı yapardınız bunu bir düşünün. Eğer mantıklı bir açıklama bulabiliyorsanız oturup tekrar konuşun, muhakkak bir noktada anlaşırsınız. Yok eğer sevdiğinize hiçbir koşulda bunu yapmayacağınıza karar veriyorsanız, bu ilişkinizdeki farklı sorunlara da işaret ediyordur, çok iyi düşünmelisiniz.

ben tabikide böyle bir kararımı ilk ona söylerdim ama şu saaten sonra asla önceliğim o olmucak şuan kendisi pişmanda olsa bana demeliydi :50:

Back
X